ÚTIKRITIKA.HU / Zakinthosz


hirdetes


útikritikák


Locanda Hotel***

Görögország – Zakintosz – Hotel Locanda Beach****

Lényeg:

2017/2018 telén az egész hotelt teljesen felújították, új épülettel egészítették ki, és 4 csillagosra emelték besorolását. All inclusive ellátásra rendezkedtek be. Elsősorban gyermekes családoknak és nyugalmasabb nyaralásra vágyó pároknak való a hotel. Akik bulizni akarnak, azok válasszanak inkább Laganas-i szálláshelyet.

Hol?

A hotel Argassi településen található, nagyon jó helyen.

Strand:

Jó a strand , dacára annak, hogy közel van a Zante-i kikötő a nagy forgalmával. De a hotel előtti strand vize így is tiszta és nem túl hullámos. A strand keskeny és a homok bizony nem vakítóan fehér, de ez a sziget más strandjaira is jellemző. A víz hosszan sekély.

Milyen?

Kompakt, jó hotel 2 medencével. Minden modern. A napozóágyak és napernyők is újak.

Szobák:

A szobák eléggé kicsik. Egyelőre a régi, de felújított főépületi szobák valamelyikét kapjuk. A teljesen új melléképületben csak 12 szoba van.

Szolgáltatások:

A személyzet barátságos, vidám. Eléggé túlterheltnek tűnnek.

Ellátás:

Az ellátás viszonylag jó. Nagyon kellemes, hogy az étkezések közben tengeri panorámában gyönyörködhetünk.

2018. június 2

-------------------------------------------------------------------

Zakinthosz – Locanda Hotel***

Lényeg:
Kategóriájának helyi viszonylatban megfelelő, viszonylag kényelmes hotel. Jelentős minőségi különbségek vannak a hotel szobái között, s így a vendégek elégedettsége nagymértékben függ, hogy milyen (és merre néző) szobát, vagy stúdiót kapnak. A szobák többnyire egyszerűek, nem nagyok. Olyanoknak ajánljuk a hotelt, akik nem akarnak sokat időzni a hotelszobában, de jó választás lehet azoknak is, akik kisgyermekekkel akarnak olcsón nyaralni.
Hol?
Szuper az elhelyezkedése, mert a főbejáratból kilépve jobbra 200-300 méterre egy szupermarket található, baloldali irányban 400-500 méterre pedig, bárok, mozgalmas esti és éjszakai élet. A hotel közelében több taverna található. Közel van egy buszmegálló, ami hasznos, ha nem bérelünk autót.
A repülőtér és a város 10 percre van busszal. A buszok nem igazán tartják be a menetrendet. Taxi 7-10 euró. A város gyalog kb. fél óra, de nem kellemes az, hogy nincs járda.
Érdemes tudni, hogy a városban 14 és 18 óra között csomó minden zárva van, szieszta miatt.
Aki nagyon szereti a halakat, tenger gyümölcseit azoknak érdemes elmenni a zakinthoszi rakpartra, ahol a halászok hozzák a friss halakat, rákokat és lehet tőlük közvetlenül, elég olcsón vásárolni, csak legyen hely, ahol megsüthetjük (a stúdiókban van kis konyha). Egy kiló garnélarák 12 euró, igaz a helyi halas boltban sem kerül ez sokkal többe (17 euró) és akkor nem kell korán felkelni.
Strand:
A hotel a tenger előtti első hotelsorban van, ami persze nagyon előnyös. A keskeny, de hosszú privátstrandon a hotelvendég ingyenesen jut napozóágyhoz és napernyőhöz. Pozitívum, hogy lassan mélyülő a víz. Ez jó a gyerekeknek. Ráadásul a víz kellemesen meleg. Negatívum, hogy a strandfövenyt nem tudják folyamatosan megtisztítani az algahulladékoktól. A tengervíz ezen a strandon nem annyira tiszta, mint sok más helyen a szigeten, szóval jól jön egy bérautó , amivel el lehet jutni ezekhez.
Milyen?
Nem nagy hotel. Elég jól néz ki. A hotelben nincs lift, s ez speciel kissé kényelmetlen, főleg, hogy a lépcsőfokok elég magasak.
A hotelben a napozóágyak eléggé lestrapáltak. Jó a medence.
Szobák:
A szobák és ezen belül a fürdőszobák picik. A tévékészülékek is kicsik. A napi takarítás lehetne alaposabb is, főleg a fürdőszobát illetően. Ágyneműt 3 naponta cserélnek.
Van egy-két sötét, fülledt, kicsi, éjszaka is zajos utcára néző szobájuk is, amit próbálnak rásózni egy-két vendégre, igaz később nagyvonalúan hajlandók jobb szobát adni.
A tengerre néző szobák persze kellemesebbek. Csodás a kilátás. Érdemes megfizetni a felárat.
A légkondiért (napi 5 euró) és a széf (10 napra 15 euró) használatáért extra fizetni kell.
Szolgáltatások:
A recepción tavaly egy hárpia is dolgozott. Úgy tűnt, hogy utálja a vendégeket, vagy/és a munkáját.
Jó, hogy ingyenes a wifi, ráadásul prímán működik, még a strandon is.
Ellátás:
A reggeli választéka és minősége szerény, de elfogadható. Szuper, hogy sütnek palacsintát is.

2017. április 24.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon