ÚTIKRITIKA.HU / Zakinthosz


hirdetes


útikritikák


Zakintosz - kalmaki - Hotel Exotica 4cs. - vélemény

Görögország - Zakintosz - Kalamaki - Hotel Exotica****

Lényeg:

Kellemes szálloda. A szobák nem nagyok, de felújított állapotban vannak, hangulatosak. Változatos, jó az ellátás, de vannak, akik nem voltak megelégedve a túlságosan angolos reggelivel.
Hol?
Kalamaki főutcája gyalog pár lépésre van. Ott rengeteg vendéglő, bár és bolt között lehet választani. Amúgy a sziget viszonylatában Kalamaki nem egy kifejezetten vonzó település, de a nagy strandja népszerű, és a természeti környezet szép.
Közel van a repülőtér, de ebből nem következik zajprobléma, mert éjszaka nincsenek járatérkezések és – indulások. A repülőtéri traszfer csupán kb. 15 perc.
Strand:
A homokos strand 500-600 méterre van a hoteltől (8-10 perc). Lassan mélyül a víz, ami jó a kisgyerekek számára. Vigyünk strandtörölközőt, mert a hotel nem ad.
Éjszaka (23 és hajnali hét között nem szabad a strandra menni, mert a tengeri teknősök éjszaka rakják le a tojásaikat. (Állítólag a repüléseket is ezért tiltják éjszaka). Adnak nagyon a környezetvédelemre.
Milyen?
A hotel szép és tiszta. Nemrégiben újították fel. 2-3 emeletes épületekből áll. Élményt nyújtanak a kilátások. A zöldterület, a hotel szabadtere eléggé szűk.
A nagy medence szuper, a vize tiszta. A kisgyerekek számára nincs igazán jó gyerekmedence, amúgy a hotel gyermekbarát (sok fagyival korrumpálják őket..) .
A vendégkörben dominálnak a britek, a németek és kelet-európaiak (főleg lengyelek és oroszok).
Szobák:
A szobák kényelmesek, jól felszereltek. A standard (a legolcsóbb) szobák bútorzata nagyon egyszerű (inkább 3 csillagos szint). A takarítással többnyire nincs probléma. Van, akit zavar, hogy a fürdőszobát tejüveges ajtó választja el a hálórésztől. A zuhanyozó nem kifejezetten praktikus, mert könnyű vízzel elönteni a kövezetet.
Jó, hogy egyénileg szabályozható a légkondi.
Szolgáltatások:
A személyzet segítőkész, mosolygós, barátságos. Tudnak angolul. A recepciósok közül egy-kettő eléggé szórakozott, és félreérti a vendég kívánságát. A wifi néha akadozik. A hét egy-két estéjén élőzenés programmal szórakoztatják a vendégeket.
Ellátás:

Színvonalas az ellátás. Kreatív a konyhafőnök. A desszertválaszték pompás. A pincérek aranyosak.
2017. augusztus 3.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon