ÚTIKRITIKA.HU / Rab-sziget / Supetarska Draga


Rab-sziget / Supetarska Draga

Supetarska Draga dióhéjban | Hol? | Szállások | Tengerpart | Vendéglátás | Látnivalók | Aktív pihenés | Fotóegyveleg

cs. p. fotója

Supetarska Draga dióhéjban

A Supetarska-öböl két oldalán önállóan létezik Donja (Supetarska) Draga és Gornja (Supetarska) Draga – így ténylegesen két külön településről van szó. A településeken egymás mellett él a hely hagyományos világa a modern turizmus valóságával. Népszerű hely, amit alátámaszt, hogy sok a visszatérő külföldi vendég. Gornja Draga jól ismert a hobbihajózók körében, mivel itt van a nagyon jól felszerelt ACI Marina kikötőkomplexum. Supetarska Draga szintén vonzza a hobbihajózókat és a búvárokat. Mindkét településnek tiszta, szép homokos strandjai, szélvédett öblei vannak. A strandokra jellemző, hogy sekély, nyugodt a víz. Na persze nem minden strandra jellemző a nyugalom – főleg a főszezonban. A nyaralók rendszerint az első-két nap felfedezőútra indulnak és eldöntik, hogy melyik strand, partszakasz felel meg legjobban az igényeiknek.

Supetarska Draga Rab szigetének egyik legrégebbi helye, amelyet számos lakatlan sziget vesz körül természetes strandokkal. Ha valamelyik szigetre tervez utazást, mindenképp vigyél magával valami ennivalót és elegendő vizet, mivel ott nincsenek bárok vagy éttermek. Nincs más, mint a nap, a tenger és a homok, amit élvezhetsz..
Itt található a sziget legrégebbi bencés apátsága.

Hol?

A Supetarska Draga-öböl, illetve Supetarska Draga két településrésze a Rab-sziget északi részén, Rab város és Lopar között terül el. Donja Draga az öböl nyugati oldalán van és három sziget is tartozik hozzá (Sridnjak, Šailovac, Maman). Gornja Draga pedig az öböl keleti oldalán, a Kamenjak-hegylánc lábánál található, a Lopar felé vezető úton.

Szállások

Supetarska Draga mindkét részén bőséges kínálat van az apartmanokból. Ami a szállodákat illeti, kettőt említenék: a Gornja-i oldalon található a 3 csillagos Zlatni Zalaz szálloda és a 2 csillagos egyszerű, de nagyon vendégszerető Hotel Britanida, amelynek jó az étterme – azon belül is a báránysültjei.

Supetarska Draga-i szálláshelyek online foglalása itt - hotelscombined.com magyarul

Tengerpart

Ahogy a bevezetőben is szerepel, több szép, homokos strandot és szélvédett öblöt találunk itt. A homok ebben a térségben (sem) a szuper fehér finomhomokot jelenti, hanem inkább olyan agyagos homokot.

z. r. fotója

A természetes strandok megközelítése néha bonyolultabb, mint az elsőre látszik, de ne adjuk fel! Némelyek szerint a legjobb strandok a Donja Draga oldalon vannak, annak is a nyugati részén, az öböl végén, Dumići táján. Sokan kultiválják a Donja Draga oldalán lévő kis szigetek részben homokos, részben aprókavicsos vadstrandjait.

A hajók némileg zavarják a nyugodt fürdést.

Vendéglátás

Éttermekkel jól ellátott a Supetarska Draga-öböl. A térség egyik legjobb éttermének számít a parton található Bili As nevű vendéglő. Az ACI Marina kikötőkomplexumban található a Vojko nevű kiváló étterem, ahol a vegyes grilltálat érdemes kipróbálni. Az ACI Marina körül bőséges a bevásárlási lehetőség.

Ajánljuk még: Melita étterem (egy hotelben).

Látnivalók

A település a sziget egyik legrégebben lakott része, a nevét is egy bencés kolostorról kapta. Érdekes látnivaló lehet a Supetari-völgy felső részén fekvő Sv. Petar kolostor romjainak megtekintése. Ennél viszont minden bizonnyal izgalmasabb dolog búvárszerelésben lemerülni a Sorinj-fok közelében, ahol egy elsüllyedt ókori hajó amfora szállítmányát lehet megcsodálni.

Aktív pihenés

A búvárkodáson kívül kipróbálhatunk különböző vízi sportokat, vagy kirándulhatunk a környék erdeiben. A térségben sok helyen lehet csónakot bérelni, érdemes azzal átmenni a szemben fekvő három sziget valamelyikére.

Fotóegyveleg

p. e. fotója

k. m. fotója

l. m. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Nyaralás Horvátországban!!! Nyaralás Horvátországban!!!
VISTA akciós ajánlatokSZÁLLÁSFOGLALÁS

FOTÓGALÉRIA