ÚTIKRITIKA.HU / Crikvenica Riviéra / Crikvenica


hirdetes


útikritikák


Crikvenica Riviéra / Crikvenica

Crikvenica dióhéjban | Hol? | Megközelítése Magyarországról | Tengerpart | Szállások | Vendéglátás | Látnivalók | Aktív pihenés | Praktikus | Fotóegyveleg

.

b.j. fotója

.

Crikvenica dióhéjban

Crikvenica az egyik leghíresebb turisztikai központ a Kvarner-öböl térségében. Pörgős hely, a környék egyik legnagyobb városa, és a városközpont zsúfoltságát leszámítva alkalmas egy kellemes nyaralás eltöltésére. A környék több települése - Selce, Dramalj, Jadranovo stb. - is Crikvenicához tartozik közigazgatásilag. Főbb strandjai a főszezonban nagyon zsúfoltak, de van lehetőség nyugisabb partszakaszokat is találni. A főszezon itt július közepétől tart augusztus végéig.

Crikvenica - strand

.

Crikvenicára mondhatjuk, hogy egy szép város, hiszen bőven vannak csinos látnivalói, csak hát eléggé szétszórtan, és emiatt nem annyira karakteres, mint a horvát tengerpart sok más városa, ahol megtalálható a történelmi hangulatú, régies óváros és hangulatos utcácskái, és a mediterrán vonzerejük is hitelesebb, mint Crikvenicáé. Crikvenica tehát nem a romantika városa, viszont annál inkább kiérdemli az izgalmas, pörgős város jelzőt. Bulis hely, sok a fiatal turista. Ugyanakkor, érdekes, hogy számszerűen mégis a kisgyermekes családosok dominálnak. Ők elsősorban a homokos strandok miatt döntenek a crikvenicai nyaralás mellett.

Crikvenica a magyar utasok egyik kedvence, hiszen közel van a határhoz, nem kell sok időt elvesztegetni a nyaralásból az utazásra. Néhány utas észrevétele alapján jeleznem kell, hogy az itteni szállások minőségével némi probléma akadhat, ugyanis a szálláshelyekre az utóbbi évtizedekben nem költöttek, így sok olyan hotel van a városban, amely a 70-es évek óta renoválásra szorulna. Ezt ellensúlyozza valamennyire a szolgáltatások sokszínűsége.

Vannak olyan utazók, akiknek az augusztusi Crikvenica némi csalódást okozott a nagyipari vendéglátó gépezet lélektelensége, tucat jellege, a promenád bazári színvonaltalansága miatt. A főszezoni tömegturizmus bizony sokat elvesz a hely alapvetően kellemes, lágy vonásaiból. Kéretik hát megfontolni Crikvenica középszezoni meglátogatását, főnként, hogy ilyenkor a szállások is valamivel olcsóbbak, és jobban megmutatkoznak a város természetes bájai.

Hogy ejtik ki a horvátok a Crikvenica-t? Valahogy így: Crikvenicá (tehát nem csrikvenicá)

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Főtérnél a török fiúknál a kebab

2. A kikötőtől néhány perc sétára található az Aquarium

3. Átmenni Jadranovoba

Nem tetszett

1. Közvécék hiánya

2. Július közepe és augusztus vége között: a strandon a rengeteg szemét (használt óvszer is) cigarettacsikk, hányadék, kutyakaki és tömegnyomor (A pokrócunkat egyszer sem sikerült letennünk, mert olyan zsúfolt volt.)

3. A pincérek unott pofája

4. Nincs igazi óvàrosa, ami szerintem fontos esténként.

Vélemények

Csoda cuki , hangulatos városka. Kisebb strandokat látogattunk, ott nem volt tömeg. Árak nem annyira veszélyesek 4000-5000 /fő a vendéglőkbe a főétel. Italok húzósak. Bolt Lidl 5-10 % drágább mint itthon. 12 kuna egy gombóc fagyi általában.

Szállásunk szuper volt. Kicsit magasabban volt de járható gyalog a strand és a város. Strand 10 perc, város 20 perc gyalog.  (2022)


,, Maga a város picike, egy kellemes esti séta alkalmával körbejártuk a központi részt. Kifejezett látványosságok nincsenek, de jó hangulatú kis sétáló utca/tér van a központban, amit rengeteg étterem és bár vesz körbe.

Van-e értelme ide eljönni előre lefoglalt nyaralásra az időjárás tekintetében? Erre azt tudom mondani, hogy ha a 0-24 strandolás lenne a cél, akkor nekem nem lenne elég meleg az idő/víz, de nagyon jó kis gyalogos/biciklis (lehet bérelni, elektromosat is) túraútvonalak vannak. Az+városnézés+sétahajós túra talán kitölti a pár napot.😊

Mi hajós túran a Marinero Tours voltunk, akiket a központból kinyúló mólón találtok meg egy standnál, ahol 190kuna/felnőtt a 8 órás hajótúra.

Az árakat nem gondoltuk vészesnek. Egy étteremben ugyanannyit fizettünk, mind Budapesten. A víz/üdítő mintha drágább lenne, de a csapvíz iható. Ami valóban drága, de itthon is, azok a koktélok+strandos kajáldák+parkolás. Parkolni nagyon nehéz ingyenes helyen (=lehetetlen), így ajánlom a gyaloglábat." (k.zs, 2021)


,, Crikvenicában vendéglőkből, kávézókból, ajándékboltokból van sok, viszont a nyaralók főszezoni számához képest az élelmiszervásárlási lehetőségek talán gyérnek mondhatók.

A strandon 2 napozóágyért és egy napernyőért napi 80 kunát fizettünk. Egyszer késő délután mentünk a strandra és tudtunk jócskán lealkudni ebből az összegből.

A városközpontban van egy bulihelyes rész, ahol hajnalig dübörög a zene (sajnos főleg diszkós).

Ami a legnagyobb szívás ott, hogy a város főleg domboldalon fekszik és a nyári nagy hőságben megeröltető merdek utcákon felfelé gyalogolni. "  (peti&ancsa, 2016) 


Crikvenica strandjain vannak sokan, de nem vészes. A legjobban Kacjak strandja jött be, nagy strand kevés ember egész napos fürdőzésre is szuper. Továbbá körbesètàlva Kacjakot gyönyörű a kilátás a tengerre ès aki akar még a nudista strandon is csobbanhat a sziklák között. Egész nap el lehet lenni családostul.

Crikvenicàn este pezseg az èlet ,minden van ami szem szájnak ingere. Az àrak az átlag gyári robot munkásoknak kicsit magasak, de nem magasabbak a balatoni áraknál. 4 fős csalàd 15-20 ezer forintból meg tud ebèdelni. (h.j., 2022)


Miért nem jött be nekem Crikvenica és Horvátország?
- Ugyanaz az olajban tucsogó tré kaja van mindenhol 4500 Ft-os áron. A hal meg 7000 Ft és olajba tosszák bele úgy sütik ki. Ezen az árszinvonalon itthon sokkal jobb minőségű és változatosabb kaját kapok.
- Tenger hideg
- Meredek a part
- Köves a part, kell venni azt a kilóméterről bűzlő kemikáliákkal átitatott kínai borzalomcipőt, amiről persze számlát se adnak és csak kp-vel fizethető
- Alig vannak WC-k a part közelben
- Ahol homokos a part ott is tele van napernyővel amire kifetrengenek a suttyók és ott cigiznek
- Nem volt semmi látnivaló
- Parkolás rémálom
- Levegő is tök száraz volt, hygrometerrel nézve 35% volt csak. Semmiféle jótékony sós-párás levegő nem volt nekem.
Többet én nem megyek Horvátországba a fő nyaralásomra az tuti. (n.d., 2022)


A strand részén van homokos, apró kavicsos part, kicsi gyerekkel jó, bár mi mindig kavicsos partra megyünk, mert ott tisztább a víz ( vizicipő jó, ha van).


Hol?

A város az úgynevezett Crikvenicai Riviéra és egyben a Kvarner-öböl központja. Crikvenica a part mentén 8 kilométeres hosszúságban terül el és lényegében össze van nőve Selce és Dramalj kisvárossal. Rijekától 34 kilométerre van (autóval 30-40 perc).

Crikvenica - térképe

Megközelítése Magyarországról

Crikvenica Budapestről 5 órás autós utazásnyi távolságra van. Az 506 kilométeres útból 471 kilométer autópálya. A határtól végig a Rijeka feliratot kell követni, de nem muszáj egészen Rijekáig elmenni, kb. 30 km-re a várostól a sztrádáról le lehet hajtani egy kanyargós autóútra (Otok Krk, Crikvenica a felirat), amely meggyorsítja a lejutást, hiszen kikerülhetjük ezzel a rijekai nagyvárosi dugókat.

Csaknem köztudott, hogy a főszezonban szombatonként van a turnusváltás, és ezért a szombatonként az utakon a megszokotthoz képest is nagy az autók tömege, viszont ez a tömeg az elmúlt években már kezd eloszlani a hét többi napjára is, hiszen sok nyaraló ragaszkodik a nem szombati turnusváltáshoz. A szállásadók többsége így alkalmazkodott a megváltozott utazási trendekhez és engedik a rövidebb/hosszabb tartózkodást is.

Tengerpart

Crikvenicában mindenféle strandot megtalálunk a nyugodt sziklás strandoktól kezdve, a betonos/füves kiépítetteken keresztül, a zsúfolt homokos/aprókavicsos strandokig.

A városi szabad strandokon sokan vannak a szezonban, de mivel elég sok ilyen van, a tömeg eloszlik. Nem úgy a crikvenicai fizetős plázson, ahol rengeteg az ember. Ide főleg a kisgyermekes családok jönnek a játszóterek és a lassan mélyülő, homokosnak nevezett vízpart miatt. A fiatalokat pedig a sok szórakozási lehetőség (strandröplabda pálya, csocsóasztalok, kocsmák, klubok) vonzza. Ide a napi belépő kb. 500 Ft a felnőtteknek, és a fele a gyerekeknek. A (mesterségesen létrehozott) homokos strand szép, jól felszerelt és kifejezetten tiszta. Kár, hogy nincs sok árnyékos része. A sötétes türkizkék tengervíz csodaszép, a vízminőség szuper, de többek szerint az átlagosnál valamivel sósabb. Persze előfordul, hogy a víz kissé zavaros, és nem annyira átlátszó. A nyár közepén a víz hőmérséklete 27-29 fokra is felmelegedhet. Az említett, többnyire túlzsúfolt fizetős strand 17 óra után már ingyenes. Napközben lehet használni a csúszdáit. A nagy strandokon mindenhol vannak vízi mentők. A városi strandot, a Gradska Plaza-t a Kvarner-öböl legszebb strandjai között emlegetik.

Ha valaki nyugalmasabb partot szeretne, akkor bizony sétálnia kell, vagy Dramalj felé, vagy Selce irányába, ahol sok sziklás vadstrand is van, így nincs tömegnyomor a parton. Nincsenek cápák, nincsenek veszélyes hullámok, a lassan mélyülő tenger ideális a kicsiknek. Többek személyes tapasztalata, hogy a gyerekek egyáltalán nem ódzkodnak annyira a kavicsos strandoktól, és könnyen hozzászoknak, főleg ha valami fürdőszandált is adnak rájuk a szülők. Crikvenicánál a kavicsok nem annyira szúrósak. A kavicsos strandok egy részénél jobban lehet pipával búvárkodni.


Kutyás strand

Gyermekkoromban itt jártam legelőször és a mai napig élnek bennem az akkori kellemes emlékek, és hogy milyen jó mesljavica-t ettem, ami leginkább rizses lecsóként írható le. Isteni finom!
A családosok egyik kedvenc helye lehet, ugyanis minden van a festői fekvésű tengerparti városban, ami kellhet. Biztonságos, hosszú és kényelmes partszakasszal rendelkezik, ráadásul Magyarországról viszonylag gyorsan elérhető autópályán. A főutca kellemes esti séták helyszíne, ahol éttermek sokaságából választhatjuk ki aznapi vacsoránk helyszínét. (2022) forrás

Szállások

A városmagban főleg lakóházak, üzletek kaptak helyet. A hotelek kis sétára találhatók innen. Kategóriájukat tekintve a legnívósabb a Falkensteiner Hotel Therapia, amely a város peremén, egy gyönyörűen rendezett parkban kapott helyet. Főleg a középkorúak kedvenc pihenőhelye ez. A város másik végén a Hotel Kaštel várja a vendégeket, amely kívülről nem néz ki rosszul, de belül azért ráférne egy nagytakarítás. A bútorok elég régimódiak, viszont a szálloda elhelyezkedésével nincs semmi probléma, közel van a központhoz és a strandhoz is. Itt esténként élőzenés táncmulatságokat szerveznek.

A belvárosban a Hotel Zagreb van talán a legközpontibb helyen, közvetlenül a fősétány mellett. A berendezése szerény, de a központhoz való közelsége miatt nagyon szeretik.

A 4 csillagos Hotel Omorika szintén egy kimondottan egyszerűen berendezett szálloda, leginkább azoknak ajánljuk, akik nem akarnak sok időt a szálláshelyen tölteni. Itt sok sportolási lehetőség kínálkozik a közelben. A fizetős strandtól csak egy sétány választja el a Villa Ruzica hangulatos épületét. Többgyermekes családok is nagyon szeretik, mert vannak nagyobb apartmanjaik is. Negatívuma, hogy a főszezonban csak szombati turnusváltással lehet itt helyet foglalni.

A Ružica közelében található a Hotel Esplanade is, amely hasonló tulajdonságokkal bír. Szintén egy régi villa került átalakításra, nagyon kellemes szálláshely, bár a berendezése nem a legmodernebb.

A crikvenicai hoteleken kívül nagy jelentősége van a magán apartmanoknak. A térségben rengeteg ház áll rendelkezésre, bár nem Crikvenica központjában, hanem pár száz méterre attól, a tengerpart mentén és a fölött. Lényeges szempont az apartmanok foglalásánál, hogy ha van rá mód mindenképpen főút „alatti” apartmant igyekezzünk foglalni, mert ami a főúttól feljebb fekszik, nehezen megközelíthető a strandtól (nem beszélve arról, milyen magasan, a hegyoldalban helyezkedik el). Összességében az mondható el a crikvenicai apartmanokról, hogy szépen berendezett, tiszta házak ezek, és ár-érték arányban is ideálisak.

Ma érkeztünk meg Crikvenicára, szándékosan olyan hotelt foglaltam mely ingyenes parkolást hirdetett. Becsekkoltunk - közölték, hogy nincs hely a parkolójukban, így most fizetősbe tudtunk beállni, vasárnap utazunk haza. Addig összesen 120 órát kell kifizetnünk 8kn / óra ami megközelítőleg 50 ezer forintot takar!
Nem vagyok egy zsugori, ha nyaralásról van szó, de ezt kicsit inkorrektnek érzem! (2022)

Ajánlott hotelek (2024):

4 csillagos: Omorka

Ajánlott apartmanházak: Lin Apartmanház

Nem ajánljuk: Hotel Kastel , Ad Turres

---------------------------------------------------


Ami nagyon nem tetszett, az a szállásunk elhelyezkedése, fent a dombtetőn szinte....700m-re volt a parttól lefelé szuper volt lemenni,de vissza fel,gyalog brutális, főleg vacsi után, Viszont szép,tiszta. apartmant sikerült találni. Köszönjük Villa Feral. (2022)

Vendéglátás

Az ételek magyarul is kivannak írva az étlapon és kedvesen invitáljnak be az embereket az éttermekbe. (2022)

Crikvenica a környék szórakoztató központja. A tengerparti sétányon egymást követik az éttermek, kávézók, fagyizók és kocsmák. Sokan az egekig magasztalják a DAF pizzériát (Frankopanska 15.), ahol egy pizza kb. 1300 HUF-ba kerül. Ajánlom még: a sétánynál található Konoba Maslina hagyományos vendéglőt (van déli menü kb. 45 kunáért), a Bistro Lovran-t (a parti úton, a Hotel Mediteran alatt), a Zrinski (azaz Zrínyi) éttermet és a Sabia éttermet (az Esplanade Hotel mellett). Itt is érvényes az aranyszabály, hogy ahol sok a vendég, ott feltehetően jó is a koszt. Az aranyszabályt csak az írhatja felül, hogy vannak éttermek ahová az olcsó ár miatt mennek, de a konyha vacak.

Sült hal petrezselymes burgonyával - sz. l. fotója

A kocsmákban esténként sokáig dübörög az ilyen-olyan zene, de nem jellemző a nagy táncos buli, inkább itt is az ücsörgős hajnalig ivás a módi. Táncra ott van a Fenix diszkó, a kikötő szomszédságában, ahol két teremben várják a bulizni vágyókat. Az az igazság, hogy nyáron az embernek nincs nagyon kedve zárt diszkóban mulatni, így itt csak ritkábban vannak eget rengető bulik. A tengerparti táncos helyek ilyenkor sokkal menőbbek, ezeket a város fizetős strandja közelében találhatjuk meg. Olyan hangosan szól a zene, hogy a lokálok teraszos részén és pultjain kívül a tengerparton is összegyűlnek a fiatalok és mezítláb táncolnak és isznak hajnalig.

A közelben levő apartmanokban megszállók nyugalmát ezzel zavarhatják, de a Crikvenicában megszállók általában tisztában vannak a környék zajosabb mivoltával.

A legdrágább fagyi a Konzumban 13 kuna, marhahúsos burek 3r úd egy papírtálcában sütve 9kuna, (LIDL), Ozujsko sör 1-es 11,40 kuna (Konzum), makréla hal jégen akcióban 20 kuna/kg (Konzum)

,, A parti étterem árairól: Beültünk vacsorázni fővel. 3 pljeskavica sajttal töltve lepényben ajvárral, hagymával /iszonyú nagy adag/ plusz 1 adag pljeskavica sajtttal töltve hasábbal ajvárral, hagymával plusz 1 korsó sör és 1 nagy ice tea 247 kuna.Ez 2 főre elfelezve 123,5 kuna. Kb. 80 kunáig meg lehet vacsorázni 1 főnek bármiből. A reggeli is legyen alap ez az 120 kuna 2 főre. Ez kb 250 kuna 1 napra 2 főnek. 5 napra 1250 kuna. Plusz legyen fagyi a parton 200 kuna az 5 napra." (2021)


Az éttermek, kávézók árakban szerintünk nem nagyon drágák, és finom ételeket ettünk...viszont néhol sajnos a WC az katasztrófa volt. (2022)

Vásárlás

2023: a Lidl, Spar és a Plodine hasonló/olcsóbb mint itthon. Éttermek BPi és Balatoni árakon vannak. Egy főétel 10-12 euró, kebab 6 eurótól volt. Boltban sör 1 eurótól, péksütemény 0.5-1 euró, sajt 7 euró/kg, vaj 7 euró/kg, tészta 1.2 Euró/500g.

A legnagyobb helyi bevásárló hely: a Konzum.

A városközpontban van egy naponta működő bazár jellegű piac, ahol fross gyümölcsök, zöldségek mellett lehet venni szunevireket, ruházati cikkeket, miegymást is. Minőségi szuveníreket érdemes a főutcán található, Kredenca nevezetű pici ajándékboltban vásárolni. Na, ott nem kínai gagyit árulnak. (Cím: Strossmayerovo Setaliste 38.)

Más hasznos információk

Crikvenica városának van turista információs irodája, amely segít a turistáknak eligazodni a városban és környékén. Az iroda a városközpontban található, közel a tengerparthoz.

Az iroda neve: "Turistička zajednica Grada Crikvenice" (Crikvenica Város Turisztikai Közössége).

Az iroda címe:Turistička zajednica Grada Crikvenice - Bana Jelačića 23, 51260 Crikvenica

Az iroda dolgozói segítséget nyújtanak a városnézéshez, szálláshelyekhez, éttermekhez és a környékbeli látnivalókhoz kapcsolódó információkkal, térképekkel és ajánlásokkal.

Az iroda általában a következő nyitvatartási időben áll rendelkezésre:

Hétfő-péntek: 8:00-20:00 óráig
Szombat: 8:00-14:00 óráig
Vasárnap: zárva

Fontos megjegyezni, hogy a nyitvatartási idő változhat az év bizonyos időszakaiban és ünnepekkor. Ajánlott az iroda honlapján tájékozódni a pontos nyitvatartási időről és az esetleges változásokról.

Látnivalók

A városban nincs kiemelten sok látnivaló, ha csak a belváros épületeit, a sétányt és a tengerpartját nem vesszük ide. Crikvenicában van egy eléggé túlértékelt akvárium. 200 négyzetméteres területen látogatható, ahol 24 medencében száz adriai halfajta és 50 trópusi hal látható. A város nagyon büszke rá, legalább is mindenhol kint van a plakátja, de őszintén szólva nem nyújt akkora élményt (például aki már volt Budapest egyik bevásárló központjában az akváriumban, annak mindenképpen csalódás lesz). Inkább tán a gyerekeknek lehet izgalmasabb élmény.

Sokkal érdemesebb a környéken található látnivalókhoz kirándulást szervezni. Hajókirándulások indulnak Krk és Rab szigetekre, el lehet innen autókázni a Plitvicei Nemzeti Parkhoz. Lehet egy vásárlós napot csinálni Rijekában. A szomszédos Kraljevica városában két magyar történelmi összefüggésű látványosság is van: a Zrínyi palota és a Frangepán kastély. Sajnos igen ramaty, hervasztó látványt nyújtanak, de azért érdemes hozzáképzelni 1671-et, amikor a Zrínyi palotában Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc a Habsburgok trónfosztására szövetkezett össze, nagyon eredménytelenül (lefejezték őket).

Krk szigetre át lehet menni vizi taxival: 3 euró/fő.

Aktív pihenés

A térségben a tenger nyújtja a mozgalmas pihenést: számos búvárközpont áll rendelkezésre, lehet hajót, jet-skit bérelni, ejtőernyőzni. Csúszdákat is lehet találni a fizetős strand környékén. Érdekessége Crikvenicának, hogy van a tengerben egy vízilabda pálya, közvetlenül a kikötő közelében, ahol esténként le lehet ülni megnézni a meccseket. Ami a szárazföldi "aktivitást" illeti" : gyalogtúrákat, hegyi sétákat szervezhetünk a közeli magaslatokra. Sajnos a kerékpárosoknak nem a legbarátságosabb terep ez, hiszen a városokban csak nagyon kevés helyen van kerékpárút, a főúton pedig nagyon veszélyes a tekerés.

Praktikus

  • Élelmiszerek bevásárlásához a főszezonban érdemesebb a Plodine szupermarketbe menni és nem a túl zsúfolt Konzum-ba. Az árak nagyságrendileg megegyeznek a budapesti árakkal.

  • A crikvenicai turista információs irodába érdemes benézni, mert rengeteg programötletet lehet kibányászni.
  • A Crikvenica Riviéra egy szakaszán - Crikvenica és Selce között - közlekedik a liliputi kisvasút, ami nem csupán szórakozási lehetőség, hanem praktikus megoldás, ugyanis a két település között a tengerparti út egyirányú, eléggé megnehezítve így az autós átjutást és Crikvenicában a parkolás is nagyon nehézkes.

  • Crikvenicában a főszezonban lehet gond a parkolással. A tengerparton és a városban is vannak nagyobb fizetős parkolók, de nyáron nem ritka, hogy ezek is megtelnek.
  • Ha véletlenül rossz helyre parkolunk, és a strandolás után nem találjuk az autónkat, valószínű, hogy a helyiek által csak „Pók”-nak (Pauk) keresztelt vontató vitte el büntetésből a kocsit (ez valószínűbb, mint a lopás). Ilyenkor a környék összes településéről Crikvenicába viszik az autókat, ahol szép kis summáért válthatjuk ki kocsinkat.

Maximum 8 órás parkolás. Június 1-től szeptember 15-ig 7 és 23 óra között 1 óra 3 kuna.

Vélemények

"Crikvenica jellegében inkább az olasz észak-adriai nyaralós településekre hasonlít, mint az átlagos horvát tengerpartiakra. Nincs a városnak jelentős nevezetessége. A belvárosban sok az étterem, de igazából a tömegturizmus szintjéhez igazodva: pizza, spagetti, valamint pizza..." (Babo, 2015)


A kikötőtől néhány perc sétára található az Aquarium, ahol 200 négyzetméternyi területen, kb 30 medencében több mint 100, az Adriai-tengerből származó halfajt, és közel 50 trópusi halfajt láthatunk.

Fotóegyveleg

e. s. fotója

s. b. fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Orshee, 2021. 07. 14. 06:58
A homokos tengerpart inkabb aprokavicsos…a napozoagy berlete foszezonban 110 kuna, amugy 100. Az arak lassan verik a Balatont. A parton keves az etkezesi lehetoseg, nehany beulos hely es par streetfoodos. A Vila Ruzica pavilon szobai egesz ujak, kenyelmesek. Mellette az Esplanades is renovalt es modern szarnnyal bovitett.


Horváth György, 2018. 07. 08. 14:03
Amúgy tényleg a képeken jól nézett ki minden a szállás valóban 70 évek beli renoválás 0! Nem sok látnivaló van a strand sziklás júli 6 óta vagyunk itt a viz kb 15 fokos!Egy nappal elöbb el is megyünk haza!


ferinett, 2017. 09. 07. 13:27
Crikvenica meghirdetett homokos tengerpartja helyett inkább sóderes partot találtunk. A víz legszélétől, végig a belsejéig kis és nagy kövek vannak, melyeken, főleg az idősebb korosztálynak csak erősen billegve lehet a vízbe jutni. A főszezonban, vagyis aug. 31-ig két napozóágy és egy napernyő 100 kn. A napozóágy új, korszerű, jó, azonban a napernyő nem állítható sem magasságra, sem billentve, így az egyik ágy mindig napos. Szállásunk a H.International-ban volt. A szoba takarítás úgy, ahogy rendben volt, a személyzet kedves, készséges, a svédasztalos ellátás megfelelő, finom volt. Sajnos a kisvasút Selcére már nem közlekedik.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Nyaralás Horvátországban!!! Nyaralás Horvátországban!!!
VISTA akciós ajánlatokSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes

FOTÓGALÉRIA