ÚTIKRITIKA.HU / Krk-sziget


hirdetes


útikritikák


Krk-sziget

Krk sziget dióhéjban | Hol? | Megközelítése Magyarországról | Szállások | Tengerpart | Aktív pihenés | Vendéglátás | Látnivalók | Praktikus | Vélemények | Fotóegyveleg


Krk-sziget dióhéjban

Szuper strandok, kristálytiszta tengervíz, csodás öblök, vadromantikus tájak, kellemes városkák, príma borok, juhsajtok, élvezhető mediterrán klíma, rengeteg nyaraló, sok turisztikai szolgáltatás, a szárazföldhöz kötődő híd révén könnyű megközelítés. Ez Krk-sziget esszenciája. Krk-sziget nem csupán a legnagyobb horvát sziget, hanem turisztikai szempontból a legfejlettebb. A fejlettség különösen érvényes a sziget északi részére, ahol a szárazfölddel való közlekedési összeköttetést biztosító, 1430 méter hosszú fizetős híd is áll. Az ókori római elnevezés alapján Arany Szigetnek (Isola Aurea) is becézik a felkapott, közismert Krk-t.

Krk-szigetre is érvényes az, hogy a főszezon (július, augusztus) az év többi időszakához képest teljesen külön világ, a hatalmas zsúfoltság miatt. A sziget nem csak a turisták, hanem a helyiek nagy kedvence is. Szerintük annyira más a hangulata Krk-nek a többi észak- és közép-horvát nyaralóhelyhez képest, hogy sokan ide szervezik a nyaralásukat, akár úgy is, hogy 100 kilométernél kisebb távolságra laknak. Krk-szigete csak úgy dúskál a jó strandokban. A legjobb horvát strandok toplistáján kettő is a szigeten található. A sziget déli partján, Baška település központjában, 1800 méter hosszan terül el a vegyesen homokos és kavicsos Vela Plaža, azaz a Nagy Strand. Príma strand gyerekeknek és úszni nem tudóknak.


Ugyancsak a toplistán szerepel az elképesztően gyönyörű, Stara baška-i kavicsos strand. A sziget délnyugati partján található strand a káprázatos természeti környezete miatt olyan népszerű. Baška település közelében több, nagyon romantikus öbölben van lehetőség a tömeg elkerülésével fürödni, napozni.

Kiemelkedő híre van a Zgribnica nevű, ugyancsak romantikus légkörű strandnak Vrbnik város közelében, a sziget dél-keleti részén. A horvát tengerpart egyik legjobb homokos strandja is Krk-szigeten van. A keleti parton terül el a Klimno-öbölben egy 400 méter hosszú strand, gyermekes családok számára nagyon alkalmas sekély vízzel. Baška és Punat térségében pedig kiválóak a szörfölési és vitorlázási körülmények. A príma strandokon kívül Krk szigeten van bőven látnivaló. Baška város elbűvölően szép és tele van éttermekkel, szórakozási lehetőségekkel, girbegurba, aranyos, macskaköves utcákkal. Bár Krk város is tele van hasonlóan bájos városrészekkel, de néhol elég nagyvárosi, így Baška viszi a pálmát az elbűvölő város kategóriában.

Pompás dolog, hogy más horvát szigethez képest Krk-szigetén nagyon fejlett a kerékpárút hálózat. A sziget főútjának mentén több tucat kilométeres szakaszon áll rendelkezésre külön sáv a kerekezőknek. A szigeten töménytelen kirándulási lehetőség van kijelölt turistaösvényeken is. Krk-sziget az elhelyezkedéséből adódóan jó támaszpont is környező szigetek és a szárazföld nem távoli, érdekes részeinek felfedezéséhez. A szigetlakók (kb. 18 ezren) a kisebb horvát szigeteken élőkhöz képest sokkal közvetlenebbek a külföldiek irányába, nyilván, mert jobban hozzá vannak szokva a turisták tömegéhez. Krk-n sok a magyar nyaraló, azaz fel sem tűnik egy idő után a magyar szó.

 • Részletesebb információt adunk néhány településről, úgy, mint Malinska, Njivice, Omišalj, Krk város, Punat, Šilo, Vrbnik, Baska lásd a baloldali oszlop menügombjait.

Pénzváltás

Vélemények

Mi voltunk Krk szigeten 4éves gyerekkel. Bejártuk a szigetet, nekem jobban tetszett mint Isztria, mindenhol tisztaság olyan Olaszos hangulata van. Nagyon jól éreztük magunkat, mindenhol kedvesek voltak és a víz gyönyörű tiszta 🙂 Malinska , Njivice, Baska, ami még nagyon tetszett Punat hangulatos öblei és az àrak szinte fele mint Baskàn. (2022)


Baska gyönyörű, mindenkèpp nèzzètek meg. Kicsit szelesebb arra a tenger, vagy lehet csak mi fogtuk ki mikor voltunk. Nagyon tetszett Vribnik egy varàzslatos kisvàros, a legszűkebb utcàval, sokan ìrtàk milyen szuper strandja van, mi azt nem probàltuk. De Njivicèn, Malinskàn, Baskàn, Punaton, Krk vàrosàban fūrödtūnk. Nekem nagyon tetszett krk vàros is, gyönyörű vàr, nagyon hangulatos. Voltunk a Biserujka barlangban csodaszèp, sőt èn kiprobàltam Solinèban az iszap fūrdőt is, nekem nagyon bejött, fèrjem lemondott ròla őt nem vonzotta. (2022)


Krk szigeten voltunk. Tiszta víz, kavicsos parttal. Tiszta mosdó. Sok helyen ettük, sehol sem tocsogott az olajtól az étel. Nagyon jól éreztük magunkat. (2022)


A boltokban valami olcsóbb valami picit drágább, de összességében most valamivel alacsonyabbak az árak Horvátországban mint Magyarországon. Főleg javaslom a rijekai Kauflandot. 

A kicsi óvárosi boltokat érdemes elkerülni, mert azok húzósak. Az éttermek, kávézók meg hát milyenek legyenek? Egy óvárosi, tengerparti étterem nyilvan nem olcsó, de minőségben hatalmas különbségek lehetnek közöttük, szóval ha már költ rá az ember érdemes mondjuk Tripadvisoron megnézni az értékeléseket, és beülni egy nagyon jóba. Vagy megkérdezni a helyieket, hogy ők hova járnak, az is elég irányadó lehet. (2023)


Rengeteg látnivaló van a szigeten! Ott van Krk város aminek nagyon szép az óvárosa, Punat hangulatos öblökkel, Vrbnik a dombra épült város a boraival, Malinskaban mindig a legmelegebb a tenger a szigeten, Baska gyönyörű tengerpartja! (2023)


2023. június: Ahol lehetett kint kártyával fizettünk de pl. pékségben, /bureket egyetek/ fagyisnál, / 2-3 euró 1 gombóc fagyi/ bazárban kp-val fizettünk.

A tenger nekem még hideg volt de én extrán fázós vagyok amúgy rengetegen fürödtek.

Voltunk Baskán ami a kedvencem bár ott mindig rengetegen vannak de bármikor megyünk a szigetre oda mindig elmegyünk.

Strandolni most Stara Baskán a Zala beachen voltunk, a parkolás 1 euró óránként, árnyék nincs de kis büfé van, nagyon szép és nem volt olyan zsúfolt mint pl előtte az Oprna beach ahol a parkolás és a lejutás is körülményesebb.
A férjem azt mondta nincs az a strand ami miatt ő ezen a szűk úton hagyja a kocsit.

Kis különlegességnek ajánlom a sziget legöregebb városát megnézni ami nem olyan felkapott hely
ez Dobrinj. Nagyon szép a kilátás és cuki kis macskaköves utcák vannak. A Zora étteremben pedig érdemes enni egy surlicét ami egy helyi kézzel készített tésztaféle, többféle ízesítéssel, nagyon finom. Nekünk nagyon tetszett ez a városka és ízlett a surlice.

Még nincs tömeg a szigeten de már érezhetően sokan vannak. (2023)


A Krk sziget számomra nagyon kellemes emlékeket idéz fel.
A víz,a tisztaság,a szállás,a látnivalók...
Mi gyerekek nélkül nyaraltunk itt.
A Ciziciben található homokos strand biztos tetszene 😉
Ilyet még- igaz kisebb területen Omisaljban volt.
Önellátással voltunk megoldottuk a főzést,étteremben nem jártunk
Njiviceben a sétányon finom fagyit lehet enni.
Sajnálom ha több információt nem tudok adni,mi így töltöttük az időt.
Tengerparton mint köztudott apró kavicsos,sziklás és betonos javarészt.
Ciziciben viszont lassan mélyülő, homokos klassz a víz

Hol?

A Kvarner-öböl központi részén, mindenhez közel helyezkedik el, a Crikvenicai-Riviérával szemben. A sziget 38 kilométer hosszú, és a legszélesebb része 18 kilométer. Majdnem 190 kilométer hosszú a teljes partvonal.

Megközelítése Magyarországról

Magyarországról Rijeka irányába haladva, de még a város előtt kb. 30 km-rel lekanyarodva egy szerpentines úton a leggyorsabb megközelíteni. A szigetre belépőt kell fizetni, 35 kunába kerül a behajtás, ami már a visszautat is tartalmazza, így kifelé nyitott sorompón kell csak áthaladni. A hídon 60 km/h a megengedett sebesség, amit érdemes betartani, mert egyrészt mérnek, másrészt jellemzőek a veszélyes, nagyon erős széllökések.

A járműkategóriák az autópályadíjak számításához

"Ami az autósokat illeti, ne lepődjünk meg, ha a helyiek közül találkozunk egy-két rally versenyzővel. Sokszor hajlamosak tapadni, a leglehetetlenebb helyeken előzni. Legyünk türelmesek és körültekintőek. Krk sziget egész területén folyamatos építkezések vannak. A forgalom gyorsabb haladása érdekében az utóbbi években sok körforgalom épült a főutakra, útvonalszélesítéseket is láttunk, és a bicikliút hálózat is folyamatosan bővül. Aki biciklivel akarja bejárni a szigetet, érdemes interneten utánanézni az aktuális biciklis térképnek." forrás


Mi Letenyénél tankoltunk a Molnál,hétfő reggel indultunk Szolnokról olyan 8 körül,kifele a határon csak azért álltunk,mert akik előttünk voltak nekik minden szar volt a papírjaikkal…De utána a fizetőkapuk sem voltak vészesek,csak annyit álltunk amennyit a sorompós rendszer miatt szükséges. A Krk-híd ugye ingyenes most. Mi kint autózgattunk,de nem kellett tankolnunk,hazafele tankoltunk egy Shellen az M7 mellett 🙂 (2022)


Reggel 6-kor van a határon váltás, ami + 1 óra sorállás, számolj Zábrábnál útépítésnél nagyon hosszú dugóval. Remélhetően nem szombaton mentek, az a legforgalmasabb nap az utakon, a fizetőkapuknál nagy a sor. (2022)


"5,60 eurót fizettünk a Krk-i hídon való átkelésért. Nem olcsó, bár ahogy a híd impozáns építményét elnézegeti az ember, el tudja képzelni, hogíy sokáig eltarthat, míg majd az építés költsége megtérül." (Bika, 2014. május)

R. Gyuri fotója

"Az oštrivicai lehajtónál kell kitérnünk a Krk-sziget felé. Egy szerpentines útvonalon jutunk el Krk hídhoz, folyamatosan kövessük a Krk-sziget (Otok Krk) feliratot. Már ez az útszakasz is látványos, innen pillanthatjuk meg először a tengert, a szigetet, és magát a hidat. De áthaladunk a hegyoldalban közlekedő vasútvonalon is, ha szerencsénk van, az éppen arra közlekedő vonatot is láthatjuk. A szigetre érkezve a Krk híd viaduktja köszönt minket látványos környezetével. Ne siessünk át rajta, gyönyörködjünk a tájban. Rendszeresen Kornić az úti célom, ezért végig főúton haladva, a körforgalmakból egyenesen áthajtva érem el Krk város környezetét, és vele a Puntarska Draga öblöt. (2015)" forrás


"Az autópályadíj két részletben 40 és 61 kunát jelent, ha az A6-os autópályáról Krk-szigeti lehajtónál jövünk le. A Krk híd egyszeri díja 35 kuna, kifelé tehát már nem kérnek tőlünk pénzt. Egy teljes oda-vissza út így kijön 237 kunából.
A Krk hídra nagyon szeles időjárásnál nem engedik fel a lakókocsikat, pótkocsis autókat, teherautókat, buszokat. Olyankor csak személyautó kelhet át. Ha póttal vagy nagyobb járművel érkezünk, időjárástól függően tehát számíthatunk arra, hogy várnunk kell a bejutáshoz. Benzinkutak sokfelé találhatók, az autópálya mellettiek drágábbak. Ha az aktuális magyar benzinárak olcsóbbak, vagy nem akarunk feltétlen kunát költeni, úgy az országhatár előtt kb. 30-40km -re lévő magyar INA kúton érdemes lehet még teletankolnunk az autót. Horvátország több kútján LPG gázt is árulnak, ha rendelkezik vele autónk, olcsóbban tankolhatunk. (2015)" forrás


,, Sajnos a horvát autópályákra nem elég egy matrica vagy heti, kétheti bérlet, szakaszosan kell fizetnünk. Mi most Krkre, a legközelebbi nagy szigetre számolunk. Letenyétől Zágrábig 42 kunát, onnan Rijekáig 70 kunát, majd a Krk-hídon befelé még 35-öt kell kifizetni. Szerencsére legalább kifelé nem kell, így viszont az oda-vissza útra 259 kunával (11 ezer forint) készüljünk. (2016)" forrás

Szállások

Krk-szigetén a szálláshelyzet elég vegyes képet nyújt. A tömegturizmus miatt a választék óriási: sok a jó minőségű szálláshely, ugyanakkor a nagy keresletet kihasználva sok apartman- és szobakiadó silány állapotú szállást kínál elég magas áron. Krk-sziget esetében fokozottan érvényes az, hogy a korán és az alapos tájékozódás révén szállást foglaló emberek járnak jobban. Sokkal jobban. A minőségi szállásokat sokszor jó előre lefoglalják a tájékozottabb olaszok és szlovének. A szállások szempontjából a főszezon a sziget egyes részein augusztus végégig tart, máshol akár szeptember közepéig is. Bár a főszezonban találhatunk szállást helyben improvizálva, de roppant kockázatos és időölő. Az improvizálós szállásmegoldásaikkal dicsekvő magyarok közül jó néhányan hallgatnak arról, hogy a megszerzett apartman, szoba éppenséggel jó vacak helyen volt, strapás megközelítéssel, eldugott helyen. A Krk-szigeti szállodák többsége 2 vagy 3 csillagos. Csak Baškában és Krk városban van 4 csillagos hotel. Kemping van minden mennyiségben.

Én inkább kis faluban javaslok (pl. Dobrinj, Vrh) szállást és autóval mászkálni ide-oda.


,, A szállást praktikus lefoglalni minél hamarabb. Azzal, hogy Törökország nagyvárosai veszélyesek lettek a turisták számára, a terrorveszély miatt pedig Egyiptom nem olyan kedvelt desztináció, mint korábban, egyre inkább felértékelődik a horvát tengerpart. Ezt persze kihasználják a szigeteken vagy a parthoz közel élők, az árak emelkedtek, és az jár jól, aki már februárban foglalt.

Lehet kockáztatni persze, és bízni abban, hogy helyben, érkezéskor találunk szállást, de akkor már nagyon rugalmasnak kell lennünk, mert a választék szerény lesz, a jó szállások 99%-a elkel nyárra. De ha nem zavarja, hogy a végtelen kék víz helyett egy kidobott, kibelezett mosógépet és pár száradó zoknit kell néznie egy bedőlt kőkerítés mellett, vagy épp reménytelenül messze van a parttól, viszont egy főúttól 18 centiméterre, akkor bátran rizikózzon.

Ha mostanában – tehát erősen megkésve, július közepén – foglalunk szállást, akkor minimum 20 ezer forinttal kalkuláljunk Krk szigetre egy estére, egy kétágyas szobára. Vélhetően nem azért megyünk, hogy egy kis szobában dekkoljunk naphosszat, a horvát tévé adását nézve, de éjszakánként 30 ezerért már korrekt apartmant találni, talán még olyat is, amelynek erkélyén lehet reggelizni, miközben figyeljük az Isztriát áztató felhőket és a napfényben fürdő Krk szigetet. A Tisza-tónál sátrazni olcsóbb, de valamit valamiért. (2016. július)" forrás

Tengerpart és strandok

Egyes vélemények szerint a Krk-sziget partjainál a tengervíz hőmérséklete melegebb, mint a Kvarner-öböl más térségeiben, mert a levegő hőmérséklete is valamivel melegebb. 

Találunk itt kavicsos, sziklás, homokos, betonos partszakaszt is. Krk-szigeten lényegében a teljes partszakaszon lehet fürdeni, persze különböző körülmények között: kiépített strand, szabad strand, nyers, természetes part. Azért ez így is óriási választék! Többek szerint a sziget északi partjai kevésbé szelesek, mint a déli, viszont a partjai kevésbé szépek, a kilátásról nem is beszélve (ugyanis innen tiszta időben rálátni a rijekai kőolaj-finomítóra, ami sokakat lelomboz).

A Kvarner-öböl legszebb strandjai között tartják számon a Krk-szigeten lévő Baska Vela Plaza nevű, kék zászlós strandját. Ez 2 km hosszú, kavicsos, szép partszakasz. Vendéglátó egységekkel bőveln ellátott a strand. Gyermekes családok esetében a fő szempontok közé tartozik, hogy homokos vagy kavicsos a part és a víz mennyire gyorsan mélyül. E vonatkozásokról adunk egy némileg áttekinthető listát:

 • A szigeten a legalkalmasabb vízpartok északon és délen vannak, itt lassan mélyülő víz a jellemző.
 • Az északi városokban (Malinska, Njivice, Omišalj) főleg az apró-kavicsos és kiépített strandok a jellemzőek, míg a déli városokban (Stara Baška, Baška) a homokos, aprókavicsos strandok a leghíresebbek.
 • A sziget keleti városai (Vrbnik és Šilo) rendelkeznek mind apró-kavicsos, homokos, mind sziklás strandokkal, így ide olyan családoknak is érdemes elmenni, ahol több generáció is van, amíg a nagyiék és a gyerekek az apró-kavicsos strandon napoznak, addig a nagyobb testvérek a sziklás részeknél búvárkodhatnak.
 • A sziget dél-nyugati városai (Punat, Krk) pedig a sziklás és kiépített strandokról híres. Innen nagyon szép a kilátás, és elképesztően tiszta a víz. Punat a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma.
 • A baška-i strandok júliusban, augusztusban nagyon zsúfoltak, de még ez a helyzet sem képes lényegesen elvenni a szépségükből.
 • Kisgyerekekkel jó egy homokos öböl Soline-nél. A víz lassan mélyülő, s a víz kellemesen langyos nyáron.

 • Különleges élmény Čižići településnél a Meline nevű iszapstrand. A gyógyhatásúnak mondott iszapban jó muri hemperegni, és vicces, hogy mindenki feketéllik. Elég nehéz autóval megközelíteni, de mindenképpen megéri.
 • A nyugati parton, Glavotok térségében van naturista strand. Amúgy többen állítják, hogy a nudisták vették birtokba a természetileg legszebb partszakaszokat. Érdemes ellenőrizni ezt az állítást?

Ha sznorkel és csend, akkor Glavotok. Strand mellett balkéz felé a kerítésen átmászva az erdőben ösvény indul és fantasztikus kis öblök és kristálytiszta viz vár! Sokan átmásznak…Malinska borzalmas szerintem. Braska jó. Silo szép.(2023)


,, Vrbnikben van egy nagyon szép, de ott mélyebb strand a víz. A baskai is jó, a strara baskai gyönyörű környezetben van, azt mindenképpen érdemes megnézni." (háká, 2019)


,, Vrbnik és Silo között a Risika az egy homokos strand!!!!"


Kisgyerekkel nyaralóknak a Cizici homokos strandját ajánlom. Szuper meleg, és kb. 70 m hosszan be lehet sétálni, térdig ér a víz.
Pinezici vadregényes, Baska igazi nyüzsgős strand (kp. legyen, mert kártyát itt nem fogadnak el), Vrbenikben van egy picike strand, aminek egy apró barlangszerű bejárata van. Csodaszép.


Ha valaki szeretne nem tömegbe pancsizni egy szép helyen, akkor irány a Krk sziget azon belül is Oprna bay. Az út szélén megállsz. Kocsi lerak. Jump over a korláton. Meredek sziklás van kitaposott út is az hosszabb, az kevésbé meredek. Előtte ne igyál. Nagyot lehet esni. Ha kutyával mész enged el mert hamarabb leérsz mint szeretnél. Ne papucsba menj mint én mert fáj. Leérsz, ha mákod van szabad napágy+ ernyő 150kuna egy napra. Ha nem lecipeled magaddal a sajátod. Van kis büfé csak kp. Nyugi van. Kisgyerekeseknek időseknek sántáknak lemenni kb impossible. A látvány 10es. Szemüveget vigyél rengeteg a hal. Sün nincs. Parádé. Jah naptejet vigyetek!!!! (2022)


Rutinos Krk sziget járóként minden évben visszatérünk Klimno kikötőnél lévő strandjához, van egy rész lekerítve bolyákkal kifejezetten apró gyerekeknek. Parkolni lehet simán. (2022)


A szigeten a sziklásabb partszakaszokon érdemes keresni sznorkelező terepet. Vrbnik és Risika között van egy partmenti út, ahol sok szép öböl van, és autóval is megközelíthető. De Stara Baska- Zala beach is ilyen, és Porat-nál, Njivicénél is találsz sziklásabb strandrészeket. Vagy épp Krk városban, a Jezevac-on, de Baskán is, ha nem a nagy strandon vagy.

Aktív pihenés

Búvárkodás

Az észak-adriai területek kedveznek a búvárkodás szerelmeseinek is. A víz alatt a búvárhelyszínek többségénél 5 és 30 méter között változik a látótávolság, a víz hőfoka pedig nyáron akár 27 fok is lehet.

Fontos! Horvátország területén a búvárkodás csak hiteles, a búvárképzés elvégzését igazoló bizonyítvánnyal és útlevéllel/személyazonosítóval engedélyezett. Természetesen a pipázás nem tartozik ebbe a körbe, de akkor sem árt vigyázni a víz alatt - csak megfelelő gyakorlattal kezdjünk mélyebbre merészkedni.

Fontosabb búvárhelyszínek listája név szerint:

Vanjsko Silo, Plovanov stol, Katedrala, Neptun zátony, Peltastis Wreck, Punta Silo, St. Marak, Vrbnik Cave, Tenki zátony, Vanjski Kamenjak és Kamenjak zátony, Punta Glavina

Ezeken kívül a Kvarner-öbölben (főleg Krk körzetében) közkedvelt búvárhelyszíneket az alábbi térképen a narancssárga pontok jelzik:

Kvarner-öböl - búvárhelyszínek

Közlekedés a szigeten

Rengetegen bicikliznek a szigeten. Elég dimbes-dombos arra készüljetek. Malinskáról áttekertünk Krk-be. A térképen a terep ösvények is jelölve voltak, az kemény volt. Visszafele megtaláltuk az aszfaltozott utat, az rendben volt, viszont szintkülönbség és a meleg természetesen okozhat kihívást

Vendéglátás

 • A sziget egyik legjobb éttermének tartják a Njivice-i kikötőnél található Rivica-t. Többen az egekbe magasztalják a Krk városi Galija konoba&pizeriát (a városfalon belül).
 • Malinskán egy eldugott kis utcában van az egyik legbarátságosabb és nem utolsó sorban legfrissebb halételeket felszolgáló vendéglő, a Primorska Koliba.
 • Egy fél literes üveg sör kb. 800 forintba kerül.

Baška városban mindenképpen érdemes este sétálgatni, mert nyüzsgős az élet, sok helyre lehet beülni, szóval szórakoztató program. Kifejezetten az éjszakai szórakozás, bulizás szempontjából a szigeten tán Malinska a csúcs.

Krk ismert a finom borairól és a fügepálinkájáról is, Vrbnik pedig világhírű a csak itt készülő Žlahtina nevű boráról.

Ide csak a vendéglő neve miatt tértünk be

,, A szigeteken minden érezhetően drágább, mint a kontinensen, volt módunk többször összehasonlítani az árakat. A benzinen, autópályán semmit nem lehet spórolni, a szálláson nem indokolt, mert sok bosszúság jár vele, úgyhogy az ebéden, vacsorán lehet fogni valamit, ha költenénk, de a fizetésünk nem engedi. A bolti ár sokszor másfél-kétszerese a hazainak, mondjuk az ajvár olcsóbb és finomabb, de egy Ozujsko típusú félliteres sör a boltban is 9 kuna, azaz 360-380 forint.

50-80 kuna közt kell fizetnünk a pizzákért, amelyek ízletesek, nagyok, nincs velük semmi probléma, talán 40-ért is találunk egy eldugott kis mellékutcában, fél tucat vakarózó macska és egy kuka mellett. De ha már tengernél vagyunk, nyilván nem hamburgerre vágyunk, márpedig a halételekért bőven elkérnek száz kunát, bő négyezer forintot is. Leveseket 30-40 kunáért kaphatunk már, kávé típustól függően 12-20 kuna, tehát akár 800 forint is lehet egy jobb helyen.

Ami feltűnő és a magyar állapotokra nem jellemző, hogy a sör szinte mindenhol ugyanannyiba kerül, akkor is, ha drága helyre megyünk, vagy ha valamilyen kellemesebb árú pizzériába térünk be. Krk szigeten szinte mindenhol 18 kuna az ára a korsónak, a legtöbb helyen Ozujsko, néhol Karlovacko iható, nagyon kevés helyen futottunk bele külföldi sörbe, de akkor sem csapolják, csak diszkréten megbújik az itallapon, gyakran 0,3-as kiszerelésben.

Miközben isszuk a mindenhol egyformán hideg és jó minőségű sört, a gyerek fagyizhat: mindenhol egységesen 7 kuna (280 forint) egy gombóc, amely nagyobb, mint a hazai, és nem kapirgálják addig, míg csak 2 deka marad. (2016)" forrás

Látnivalók

Sokan ragadják meg az alkalmat, hogy Krk-szigeti támaszpontjukról felfedezzék a közeli szigeteket (Cres, Lošinj, Rab). Jó programlehetőségek még a kicsi, de szép Biserujka cseppkőbarlang meglátogatása, a Soline-öbölnél. 110 méter hosszú és 12 méter mély. A nyári hőségben jópofa dolog hűsölni 13-15 fokban. Punat városában szuper kikötő van, vitorlások és yachtok gyülekezőhelye ez, illetve itt van kötöttpályás vízisí, wakeboard. A déli hegyvidéken érdemes megmászni a Baškát körülölelő hegyvonulatot, mert lélegzetelállító panorámát csodálhatunk meg föntről.

,, A tengerparton történő heverészés a legjobb dolog, ami történhet az emberrel. Nyilván a legtöbben épp ezért mennek – ez ingyenes; fizetős strandot nem nagyon találtunk, noha megfordultunk a sziget legalább hét-nyolc parti településén. Ha a második nap délutánjára elunjuk a napozást és fürdést, akkor szóba jöhet számos program Krkön, egy részük fizetős.

Tehetünk hajókirándulást üvegpadlós katamaránnal, napsütötte időben jól látszik egy darabig a tengerfenék, de hatalmas és színpompás halrajokra nem számítsunk. Egy kétórás út ára – például Malinskán – 100 kuna, azaz bő 4 ezer forint, ez azért megfizethető.

Cizici iszapos strandja miatt kedvelt, nagyon lassan mélyül a víz, így a turisták vígan kenik magukra a langyos iszapot. A strand ingyenes, a parkolás fizetős, kibírható. Onnan nem messze, Rudine szomszédságában található a Biserujka-cseppkőbarlang, ez 110 méter hosszúságú, a legmélyebb pontja 53 méterrel van a tengerszint alatt. A Krk szigeten 54 barlang helyezkedik el, de ezek közül csak ez látogatható. Lenn 15 fok van, hűsölni tehát remek, amúgy meg nem drága: 15 kuna a gyerekjegy, 25 a felnőtt, ez két kávé ára.

Kirándulni, túrázni csodálatos környezetben lehet, akár a magánhangzó-tolvajok által kifosztott Vrbnik, akár Baska környékén. Ha már utóbbiba vetett jó sorsunk, érdemes megnézni a strand melletti akváriumot, ott 20 kuna a gyerekjegy, 30 a felnőtt, és fél órát el lehet tölteni vígan benne. (2016)" forrás

Praktikus

 1. A nagy kavicsos, éles sziklás strandok miatt érdemes kifejezett vízi cipőt vinni. Például itthon a Decathlon-üzletekben találni ilyesmit. A szandállal és a papuccsal az a baj, hogy abba könnyebben belemegy a kisebb kő, meg a kavics. Sznorkelezéshez (pipás búvárkodás) maszkot, pipát, békatalpat ne vegyünk a helyi piacon, vagy a strandsétányon lévő árusoktól, mert ezek a ,,termékek" nagyon gagyi minőségűek (kínai vagy török vacak féle műanyag). Krk szigeten van rendes sportbolt, ahol megbízhatóbb minőségű dolgokat árulnak.
 2. Ahol egy I betűjelzés van kitéve, ott van ingyenes wifi. Sajnos még nem sok ilyen hely van, sokkal jellemzőbbek a fizetős internetezési helyek.
 3. A fizetős parkolás árai a szigeten átlagosan 5 és 8 kuna/óra körül mozognak. Legyünk élelmesek és használjuk a szupermarketek ingyenes parkolóit!
 4. A szigeten a buszközlekedés elég drága, és a menetrend nem igazán megbízható.

,, Ingyenes wifi internet általában benzinkutaknál, bevásárlóközpontoknál és a városokban is található. Krk városban külön van létrehozva egy hotspot. Bejelentkezés után ingyenesen használható. (2015)" forrás

Ő ráfaragott - kerékbilincs

2023. Mi most Krk szigeten vagyunk! 🙂 Minden van, egyáltalán nem drága, sőt sokminden van ami olcsóbb mint otthon (inkább innen viszünk haza 😂) . Mi az útra pakoltunk csak enni és inni, mindent itt veszünk. A kajáldák sem drágák, Siófok ehhez képest egy anyagi csőd tud lenni 😂 Azonban azt ajánlom, hogy legyen bőségesen Kp, mert nagyon sok helyen ki van írva itt a szigeten is hogy only cash! A boltokban lehet kártyával fizetni, de sok helyen nem 😉 Kp felvételt itt nagyon meg kell nézni, hol veszed fel, mert hiába van revolut vagy bármi, felszámol 4-5 eur felvételi díjat..Nyilván van olyan atm ahol a revoluttal lehet ingyen felvenni, de azt ki kell tapasztalni. 😉 Jó nyaralást!


,, A bevásárlóközpontok közül több is van, a legnagyobb a Konzum, ami a szigetre érkezve a főúton lesz elérhető, vagy Krk városában. Több kisebb Konzum is található a városokban. Emellett még Plodine szupermarketek várnak minket. De találkoztunk többfelé Lidl táblával is, hogy valami számunkra ismert áruházat is megemlítsek. Árban a legtöbb dolog megegyezik az itthonival, nem feltétlen kell itthon bevásárolni, és utaztatni az ételeket, italokat. (2015)" forrás


,, Ha kerékpározni szeretnénk a szigeten, városokon belül is megtehetjük, illetve a főút mentén több szakaszon is (pl. Malinksa és Krk, illetve Punat városa között) szépen kialakított kerékpárút van. A szintkülönbségek miatt azonban inkább edzésben levőknek ajánljuk a drótszamarat. A bringát hozhatjuk otthonról is, de ha nem szeretnénk emaill lassabb sebességgel utazni, akkor bérelhetünk is a nagyobb városokban (fél napra nagyjából 10 EUR). (2018)" forrás


,, Felmerül a kérdés, hol érdemes váltani: ha csak pár napra ruccanunk le, és nem szánunk az egészre nagyobb vagyont, akkor szinte mindegy. A budapesti nagykörúton, a határ melletti kis bódéban is hasonló az árfolyam, sokan viszont arra esküdnek, hogy legjobban akkor járunk, ha helyi bankomatból veszünk ki pénzt kártyánk segítségével. Ez persze függ a saját bankunktól és a számlánk típusától, de lényeg, hogy pár tízezer forintnál nem nagyok a különbségek. Olyan is akad, aki eurót vesz itthon, azt váltja kunára kinn, és állítja, nem jár rosszul. (2016)" forrás


,, Krk szigetén a nagyobb települések központjaiban (Omišalj, Malinska, Njivice, Vrbnik, Krk, Punat, Baška) a parkolás mindenhol fizetős (5-8 kunába kerül egy órára). Egyes strandoknál napi parkolójegyet is válthatunk , melynek az ára 20-25 kuna körül mozog. A kisebb településeken (pl. Šilo, Čižići) nem kell fizetnünk a parkolásért.(2018)" forrás


15 perc jetski 350 kuna. Egy 6 órás hajókirándulás fejenként 350 kuna de ez általában ebéddel. Egy parasail 600 kuna 2 embernek. Egy vacsora nekünk nagy átlagban 240 kuna volt. Volt amelyik hely kicsit olcsóbb pl pizzéria, van amelyik drágább pl egy forgalmasabb étterem. Pizzéria kb 90-100 kuna per fő itallal és egy pizzával. (2021)


Mi mindig inkább kunát viszünk, de majdnem mindenhol kártyával is lehet fizetni, kivéve ha programokra indultok, pl. hajókirándulás, Jetski stb. Ott csak készpénzt fogadnak el. Étteremben viszont ha jattot adunk( készpénzben) akkor biztosan tudjuk,hogy az a pincér kapja akinek mi szeretnénk. Viszont kb. mindenhol parkolást kell fizetni, érdemes ha van Nálatok apró is. (2022)

Vélemények

"Szuper szép sziget sok szép öböllel, némelyikük a természet kellős közepén található. Tetszettek a kics, régi városkák a girbegurba utcáikkal. A tenger mentén álomszépek az utak, maga a levegő is jó illatú. Tény, hogxy Isztrián több a látnivaló, de Krk-sziget jobb a napozós nyaralásra, és romantikusabb is. Kétszer is voltunk hajókiránduláson. Baromi jó volt." (Bubi, 2014)


"Baska ugyanolyan, mint minden tengerparti horvát falucska, éppen ezért gyönyörű. Zegzugos sikátorok, templomok, múzeum, akvárium, konobák, éttermek és bazárosok. Az utazási irodák ilyen jelzőkkel csábítanak Baskára: mesés, festői, idilli. És valóban, a sziesztát sikerül egy lélegzetelállító látványt kínáló, pazar teraszon tölteni. Sétálni is bőven van időnk. Az egyik elegáns étterem terasza tele van jómódú német turistákkal. A drága fogásokkal, exkluzív italokkal megrakott asztaloknál ülőkre a nyomorgók istápolója, kalkuttai Teréz anya mosolyog egy fotóról.

A gasztrovonal kicsiben is erős: a lángosos magyarul is precízen feltünteti étlapján a hozzávalókat: cukor, lekvár, csokoládé, paradicsom, majonéz, fokhagyma, sajt. Menekülőre fogjuk, de még látunk két nénit, akik ránézésre sajtos-tejfölöset esznek. A lángosról most csak annyit, hogy téglalap alakú. Inni kell valamit a nagy ijedtségre, a boltban ugyanannyiba kerül a cseh, az angol és a horvát sör is.

Vissza a plázsra, kiélvezzük a tengert az utolsó cseppig, aztán nem tudunk mit kezdeni magunkkal, megint jön a korzózás. Összefutunk néhány magyarral, köztük a Siófokon napernyőt vásárló hölggyel: nyugdíjas, mint mondja, kereskedő volt, régen nagy utazásokat tett, de most már nem futja hosszabb utakra. Viszont imádja a tengert, ha van egy kis pénze, inkább ide jön, nem a Balatonhoz. Van itt egy anyuka, aki két gyerekét hozta az útra, a férje kategorikusan kijelentette, hogy ő ilyen utat nem vállal be, de a srácok még nem látták a tengert, itt a helyük.

Séta közben látunk egy boltot, amely előtt tábla hirdeti: „Nothing from China, Handmade in Croatia” (magyarul kb.: Semmi nem kínai, minden horvát kézműves termék), de a kereskedő nem enged fotózni, ezért aztán meg sem nézzük a tajvani cuccait. Összefutunk két harmincas lánnyal, barátnők, kicsit elszabadultak otthonról, napoznak, élvezik a nyarat, amely idén elkerülte Magyarországot. (2014)" forrás

"Baska-t nem szokás a klasszikus horvátországi nyaralások célpontjaként emlegetni, pedig méltatlanul törpül el a híres üdülőtelepülések mellett. Közel két kilométeres kavicsos tengerpartjával, romantikus hangulatú belvárosával felveszi a versenyt a legnépszerűbb tengerparti városokkal is. Baska előnye, hogy Magyarországhoz viszonylag közel fekszik, Krk-szigetének legdélebbi települése, amely két, párhuzamosan futó, letarolt csupasz mészkőgerinc által közrefogott völgy végződésében terül el. A szárazföldről a világ egyik leghosszabb beton hídján kelhetünk át a szigetre, amelyen áthaladva rögtön magával ragadja az embert a sziget hangulata. A város központjának nappal a hosszan elnyúló kavicsos tengerpart tekinthető, míg éjjel a városka sétálóutcáiban, óvárosában pezsdül fel az élet.

A parton számos sportolási, szórakozási lehetőség kipróbálására van lehetőség, de már egy sima búvárszemüveggel és pipával felszerelkezve is sok élménnyel lehet gazdagabb az amatőr búvárkodáshoz kedvet érző nyaraló. A parton és a városban lehetőség van megismerkedni a helyi gasztronómiával és persze a nagy választékban kapható horvát sörökkel is. A főszezonban a 40 fokos hőség sem ritka, erősen ajánlott a különféle napvédő krémek használata. Aki pedig nem szeretné otthon hagyni kedvenc háziállatát is, az is megtalálja a számítását ebben a földi paradicsomban, a strand végén ugyanis kutyáknak kijelölt partszakasz is található.

A két kilométer hosszú, változatos méretű kavicsokkal borított part, annak ellenére, hogy az egyik leghosszabb Horvátországban, mindig tömve van, így ajánlatos már korán helyet foglalni magunknak. A part közelében elterülő mederszakaszt bár lelkesen takarítják, így nem kell attól tartanunk, hogy sünbe, vagy egyéb egzotikus állatba (illetve a lelkébe) taposunk, mégis ajánlanám a sünpapucs használatát, ugyanis a part kavicsos mivolta elég kellemetlen akupunktúrás kezelésnek veti alá a talpunkat, amíg elérjük a vizet. A parton minden klasszikus vízi sport kipróbálására adott a lehetőség, de akár távolabbi szigetrészekre is átmotorcsónakozhatunk, illetve lehetőség van nyugágyak, napernyők bérlésére is. A part mentén sorakoznak a különféle éttermek, illetve ital és hűtött gyümölcs mérő helyek, főleg utóbbi nagyon kellemes tud lenni a nagy melegben. Az árak általában a hazai balatoni árszínvonal 1,5-2x-esét teszik ki. Egy üveg ásványvíz például 600Ft-nál kezdődik átszámolva. (2013)" forrás


"Baska pörgése után másnap a szomszédos Poratot választattuk a napi henyélés helyszínéül. Igazi csendes, kis öbölben elhelyezkedő városka. A part strand része picit vadabb és sziklásabb, néhány helyen lebetonozott. Nem sokan voltak, így igazán csendben tudtunk pihenni és a tengeri élővilág is itt volt a legszínesebb, legváltozatosabb. A keleti oldalt sem lehet kihagyni, egy nagyobb öbölben található Cizici, Soline és Klimno, az öböltől kicsit lejjebb pedig még Silo. Ezek közül Cizici volt az, amelyet meglátogattunk. Az eddigiek után egy még kisebb város vagy inkább nagyobbacska falu fogadott minket. Mondjuk úgy, hogy a központtól (ami kb. egy kanyar a fő utcán) nem messze egy zegzugosabb, fákkal és cserjékkel teli, félig vad partszakasz található. Itt megbújva a tenger olyan, mint egy zöld színű termáltó. Állítólag a közepén gyógyhatású iszap is van. A víz minősége, tapintása is lágyabb, selymesebb és langyosabb. Nagyon érdekes volt ez a tószerű, pici tengerszem.

Utolsó nap kérésemre visszatértünk Poratba, ahol estig megint igazi csendes nyugalomban pihentünk és úsztunk. Este pedig a szállásra való azonnali visszatérés helyett a sziget "fővárosát" Krk-et is megnéztük. Óváros része igazán hangulatos, pici, olasz hangulatú utcácskákból áll. Főterén valószínű egész szezonban folyamatos a turistákat szórakoztató zenei programok és egyéb előadások. Elég nehezen, de végül sikerült kiválasztani vacsorához azt az éttermet, ahova már nem tűzött be a annyira a Nap és nem olvadtunk el az asztalnál a vászon-műanyag árnyékolók alatt. (2014)" forrás


Fotóegyveleg

Kép forrása

Folyó ügyek

Baska - Bistro Francesca

R. Gyuri fotója

Malinska - k. a. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

L. Bence, 2022. 01. 23. 16:36
Van esetleg valakinek információja arról, hogy mostanában (tavaly nyáron pl.) mennyibe került a napi parkolás a szigeten átlagosan?


Kornél, 2018. 03. 22. 15:04
Sziasztok! Vasárnap milyen a forgalom az autopályán? Köszönöm a választ.


úti kritikus, 2017. 08. 27. 10:21
Makákók!

Igazad van. Töröltük ezt a tanácsot.


Makákók, 2017. 08. 27. 10:08
Szerintem az orvosi rendelők ingyenes parkolóiban való parkolás nem élelmesség, hanem szimpla taplóság, én ezt nem javasolnám. Sőt!


úti kritikus, 2017. 07. 21. 22:08
Kedves Nikolett!
Szeptember második felére a prognózis: 20-23 fok átlaghőmérséklet, kevés eső, 22 fok körüli vízhőmérséklet.


Kiss Nikolett, 2017. 07. 21. 19:58
Sziasztok!

Tudna segíteni valaki abba hogy Krk szigeten milyen az idő és a víz szeptember közepe vagy vége felé?Illetve hogy bezárnak e már az üzletek és a kölcsönzők?
Nagyon köszi


úti kritikus, 2017. 05. 08. 18:17
Ancsi!

A sok éves statisztika szerint június csapadékosabb ott, mint a július (vagy az augusztus). Mivel június végén mentek, jó az esély, hogy a júliusi szárazabb időjárást fogjátok ki.
Van meteorológiai előrejelzés idén június végére, ami szerint kisebb zivatarok lehetnek. Na de jól tudjuk, hogy mennyire nem lehet megbízni a prognózisokba, pláne ilyen sok idővel előtte. Annak találtam nyomát, hogy tavaly Malinskán 29-31 fok volt a legmagasabb nappali hőmérséklet, de nem írnak a csapadékról. Ha lenne is valaki, akinek erről tavalyról van emléke, nem sok támpontot jelenthetne. Kívánom, hogy ne essen, amikor ott vagytok. Essen a kuna értéke a forinthoz képest...


Sz.Ancsi, 2017. 05. 07. 23:09
Sziasztok! Június végén utaznánk Malinskára. Mivel több helyen is olvastam , hogy eleg csapadékos hónap kicsit aggaszt.
Tapasztalatot tudna írni nekem valaki aki ebben az időszakban volt a szigeten? Köszönöm szépen!


úti kritikus, 2017. 02. 08. 07:26
Kedves Sata Árpádné!
Őszintén szólva, mi nem tudunk Čižići-ben tavaly átadott kutyastrandról. Biztos van valami hírforrása erről. Mi - sajnos - nem tudjuk megerősíteni. Amiről tudunk biztosan a közelben, az a Kijac strand Njivicében, ami 4 kilométerre van Čižići-től. S Kijac kutyás strand 200 méterre van Njivice főstrandjától. Próbálunk helyi forrásból még tájékozódni erről a tavaly átadott kutya strandról. Honnan van az információja?


Sata Árpádné, 2017. 02. 07. 15:38
Szeretném megtudni, hogy a tavaly átadott Cizici kutyastrand hol található, mert ehhez képest keresnék szállást!


Úti Kritikus, 2016. 07. 13. 14:00
Kedves Szandra!
Kibővítettük Krk-sziget bejegyzésünket az egyes jármű-kategóriákkal, illetve egy hivatkozással az áthaladási díjak táblázatára.


Szandra, 2016. 07. 12. 11:01
Sziasztok,

Valaki meg tudná mondani, hogy a Krk hídon mennyi az áthajtás? Az autót megtaláltam, de buszra nem találom. 2 és 3 tengelyes ár is érdekelne, ha van különbség.
Segítséget előre is nagyon köszönöm.


úti kritikus, 2016. 07. 05. 11:49
Kedves Ancsa!
A szigeten 4 helyen van engedélyezett kutyás strand: Silo-nál, Krk városnál (a Drazica strandtól keletre), Baskánál (a kemping mögött) és Njivicében (a Kijac nevű településrésznél).


Ancsa, 2016. 07. 04. 21:00
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Tavaly nyaraltam már a szigeten, és emlékszem kutyával látogathatós strandokra, viszont már nemtudom, melyek voltak azok. Valaki tudna segiteni, hol fürdőzhetnek a kutyák is? :) köszönöm


Alexandra, 2016. 07. 04. 08:03
Köszönöm szépen! Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy az autó és a sátor után is kell fizetni?


útikritikus, 2016. 07. 03. 22:24
Kedves Alexandra!
Július 16 és augusztus 20. között között naponta egy főnek 69.50 kuna, július 2 és július 16 között 63 kuna.
Bejelentkezési díj: 1 euró/fő
Üdülési adó: 7 kuna/fő/nap


Alexandra, 2016. 07. 03. 20:47
Üdv! Érdeklődnék, hogy Njivicében a kempingben mi után kell fizetni? Utána néztem a honlapjukon az árlistának, de nem tudok kiigazodni rajta teljesen. Ketten mennénk, egy hétre, autóval és sátorban aludnánk. Köszönöm szépen!


úti kritikus, 2016. 04. 09. 16:23
Kedves Szilvia!
A sziget déli részén, Baska településen a központi strandnál (a Zablace nevű kempingnél) található az Aqua Gun nevű akvapark, persze csúszdákkal.
Krk városban és Silo településen van nagyobb játszótér.
Gyerekeknek jellemzően érdekes programnak bizonyul a Biserujka cseppkőbarlang meglátogatása.
Baskában van egy kis Akvárium, ami kicsiknek érdekes lehet, egyébként nem nagy szám.


Bóday Szilvia, 2016. 04. 09. 13:10
Sziasztok!
Nagyon tetszik az oldal.Köszönöm a sok infot.Viszont lenne egy kérdésem,van a környéken aqvapark vagy valami gyerekkaszino a picuroknak??
Köszönöm szépen


Zsolt, 2015. 07. 22. 22:05
Horvátországban, és főleg Krk szigeten lehet-e parkolni mozgáskorlátozott igazolvánnyal bárhol?


szephegyi, 2015. 06. 01. 19:49
ezért utálom Horvátországot ... mindenhol fizetni kell a parkolásért ....


Cstibi, 2014. 09. 16. 18:41
Sziasztok ! Nézőpont kérdése a strandok szépsége. Valaki a homokos stranra esküszik én pl a sziklásra. Krk szigetn majdnem minden strandon jártam és igaz, hogy a déli strandok sok szempontból jobbak, de szerintem Malinska és Njivice (itt volt a szállásunk) sziklás részei, strandjai fantasztikusan szépek. És természetesen ingyenesek. Cstibi


RNessy, 2014. 08. 04. 10:29
Olvastuk ezt a bejegyzést:
"Krk szigeten szerintünk a legjobb strand Vrbniknél található. A település bejáratánál egy borkereskedésnél rögtön jobbra le kell fordulni. Aztán jön egy kalandosabb meredek útszakasz a part mentén. Óvatosan kell vezetni, mert néhol annyira keskeny az út, hogy alig fér el egymás mellett a szembejövő forgalom. Megéri eljutni a végcélhoz, mert a strand szuper. A parkolásért 30 kunát fizettünk. Van egy kis strandbár. A főszezon kellős közepén voltunk és a strand ugyan tele volt, de nem éreztünk tömegnyomort."
Ezen felbátorodva tegnap meglátogattuk ezt a strandot. Rengeteg darázs volt és nagyon agresszívak voltak(engem akkor csípett meg amikor már félig a vízben voltam, nem is volt nálam semmi kaja), a víz hirtelen mélyül és nagyon nagy kavicsos a part. Árnyék nincs semennyi, bérelni napernyőt persze lehet, szintén pénzért (a "strandbelépő" tényleg 30 kuna).
Szerintünk: Ezen a strandon kívül csak olyan helyen voltunk, ahol nem kellett belépőt fizetni, volt árnyék, zuhanyzó, rendes WC (itt toitoi volt... nem részletezem)stb. A legkényelmesebb és legszebb strandok szerintünk inkább Malinskán vannak.


Úti kritikus, 2014. 08. 04. 09:12
Kedves Laci!
Egyes benzinkutak parkolóiban tolerálják (nem foglalkoznak vele) az ingyenes, éjszakázós parkolást. Több utazó szerint azonban a főszezonban a potyázós parkolási lehetőségek ritkábbak, mindig megjelenik valaki, aki pénzt akar bevasalni a turistán.

Főszezonban a strandok, kikötők tájékán aligha esélyes ingyenesen parkolni éjjel-nappal.

Városok, települések peremén itt-ott vannak szabad, ingyenes parkolási helyek, de ezeknél meg van a kockázata, hogy a kivilágítatlan, elhagyatottabb helyen őrizetlenül hagyott járművet vandálok megrongálják (vagy akár ellopják).

Jó néhányan próbálkoznak földek, mezők tájékán parkolni éjszakára. Ez sikerülhet is, de gyakran előfordul, hogy helyi emberek megjelennek és pénzt kérnek a parkolásért vagy önkényeskedve vagy a magánterületre hivatkozva.


Mészaros Laci, 2014. 08. 02. 13:04
Koszonom az előbiekre a valasztes vegul egy 7 szemelyes autoval megyunk pluez lakokocsi :).
Ezen kivul azt szeretnem megtudni higy a szabad strandokon ingyenes e a parkolas es akar ejszakara is leleht oda taborozni?
Mennyire figyelik azt ha valaki megáll az előbb emlitett szerelvennyel az uton benzinkuti pihenobe vagy akar lakoparkban?


Úti kritikus, 2014. 07. 31. 09:55
Kedves Laci!
A normál autó napi parkolódíja jellemzően 2,50 euró, míg a lakókocsikért napi 5 eurót kell fizetni. Ha kisbusz van lakókocsival összekapcsolva, akkor helyben derülhet ki, hogy mi a megoldás, ugyanis a jellemző szabály szerint egy kijelölt kempinghelyen (parcellán) csak egy lakókocsi helyezhető el, vagy sátor személygépkocsival, vagy egy kisbusz önmagában. Nagyon is előfordulhat, hogy többet kell fizetni napi 5 eurónál, hiszen a lakókocsi mellett a kisbusz extra járműnek minősül. A kettőt nem engedik tehát egy parcellába "bezsúfolni". Lehet, hogy a megoldás az, hogy két parcellát kell kifizetni.


Mészáros Laci, 2014. 07. 29. 23:34
krk szigeten kempingben mennyibe kerül kisbusz lakókocsival összekapcsolva egy nap parkolás?


Barta Dávid, 2014. 07. 23. 16:33
Köszönöm szépen a választ! Ha esetleg még az is szempont, hogy szép legyen a panoráma? Azt olvastam, hogy erről a részéről Krk-nek rá lehet látni Rijekára és a sok kémény, gyár, iparkomplexum nem feltétlen idilli látvány...


Úti kritikus, 2014. 07. 23. 12:07
Kedves Barta Dávid!
Omisalj - 3 km hosszú - öblének a jacht-kikötő felé eső végén található a Pesja kavicsos strand. Kb. egy kilométerre van a település központjától. Kék zászlós, azaz jól felszerelt nyilvános strand. Erdei fenyők adnak árnyékot. Családoknak is ideális ez a strand.


Barta Dávid, 2014. 07. 23. 11:16
Érdeklődnék, hogy Krk szigeten van -e olyan strand, ahol kifejezetten vannak árnyékot adó fák a víz közvetlen közelében és ugyanakkor gyerekeknek is alkalmas (apró kavics, sekélyebb stb...


B. András, 2014. 01. 25. 18:35
Pár éve minden nyáron KRK szigetén nyaraltunk, az előttem szólók által emlegetett Stara Baska nevű kis falu előtt található kempingben sátraztunk, olcsó és szép, panasz nem lehet rá, megmásztuk a hegyláncot, átmentünk gyalog Baskába, igaz csak a hegyről néztünk le rá - csak jó kondiban lévőknek és túrabakancsban! Krk óváros mesés, este kellemes sétálni, mikor már nincs hőség, romantikában nem lesz hiány.


jános, 2013. 10. 06. 19:36
És még egy nagyon fontos közlendőm lenne a tisztelt olvasókkal . Amikor Klenovicán nyaraltam szeptember első hetében , akkor mindig irigyen néztem át Vrbnik és Baska városa felé , hiszen ott mindig sütött a nap .
További üdvözletem ....


János, 2013. 10. 06. 19:28
2013 júniusában eltöltöttünk 1 hetet Vantacici településen , amely Malinska külvárosának számít .Bejártuk szinte az egész szigetet .Mindennel megvoltunk elégedve . Jó kis apartmanok , ideális mediterrán hangulat , fürdőzésre alkalmas kristálytiszta víz , a part mentén kivilágított gyönyörű sétány ,kibetonozott még a napernyők számára is beépített csövekkel ellátott kis teraszok a napfürdőzni vágyók részére végig a part mentén . Tehát minden adott egy romantikus minden igény kielégítésére alkalmas nyaraláshoz . Malinska kikötője pazar. Vrbnik városáról annyit , hogy nagyon szép középkori városka , jó klímával , de igazán kevés fürdőzésre alkalmas stranddal . Csodálatos kilátással , de igazán kényelmes nyaralásra alkalmatlan . Krk városa szintén gyönyörű , minden adott egy hangulatos nyaralásra . Jó idő , jó strand , kitűnő infrastruktúra . Na ami a legjobban említésre méltó a Krk szigeten az Stara Baska . Már az odajutás sem a legegyszerűbb feladat . Szűk , nagyon meredek út (csak jó autóval induljanak útnak)igazi "halál túra" de megéri . Holdbéli táj kopasz hegycsúcsok igazi felejthetetlen látvány . Egy két étterem , azonkívül semmi ... és egy strand plusz egy kemping . Nem lehet kihagyni .Baska ami még egy különleges hely , különleges klímával , óriási apartman és szálloda sorokkal , strandokkal minden infrastruktúrával . Nem véletlenül egy felkapott hely a német turisták által . És még magyar lángost is lehet kapni ..
Egyszóval csupa pozitív vélemény . Még valami említésre méltó :ingyenes wifi internet kapcsolat az egyik benzinkút hálózatnál adott .
Remélem hasznos információkkal tudtam szolgálni , azon honfitársaimnak , akik a Krk szigetre tervezik a nyaralásukat .
Üdvözlettel ? Egy horvát tengerpartot imádó utazó


Úti krtikus, 2012. 08. 30. 14:37
Kedves Anna, köszönjük a hozzászólást.


Sz. Anna, 2012. 08. 30. 12:28
Nagyon sok hasznos infot találtunk ezen az oldalon, mi egy hosszú hétvégét töltöttünk nemrég Krk szigetén, Punat-ban volt a szállásunk, de legfőképpen Baska és Stara Baska környékén időztünk. Főként kavicsos strandokat találtunk (a homokos strand sem finom homok, hanem inkább sóder) a tenger gyönyörű tiszta, de 40 fokban kisgyerekkel bizony kemény, hogy egy négyzetcenti árnyék sincs sehol sem. A napernyő pedig nem sokat enyhített. A tenger a parti forrósághoz képest elég hideg, amivel persze felnőttként könnyen megbirkóztunk, és kifejezetten élveztük is, de bizony a pici gyerekeket nehezebb rávenni a megmártózásra. Krk szigete kellemes hely, és nagyon vonzó, hogy közel van Magyarországhoz, de bevallom, én legközelebb valami más részét fedezném fel Horvátországnak.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes

FOTÓGALÉRIA