ÚTIKRITIKA.HU / Krk-sziget / Krk városa


hirdetes


útikritikák


Dražica & Dependance***

Hol? | Tengerpart | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás | Árak

Hol?

Krk város igazán különleges. A gyalog 10-15 percre lévő aranyos városmagban van sok étterem, mindenféle árszinten, és vannak bőven vásárlási lehetőségek is. Bájos kis utcákban lehet gyönyörködni. Esténként nagy az élet. A hoteltől gyalog 10 percre van fiataloknak való diszkó is. Príma kirándulási lehetőségek kínálkoznak a közelben. A krk-i kikötőből indul csomó hajós kirándulás. Esténként a tengerparti sétányon végig lehet sétálni a hoteltől az óvárosig (kb. 10 perc). Ez egy igazán romantikus program, mert a hoteltől végig csodálatos a kilátás Krk kivilágított, várfalakkal körülvett központjára.

Tengerpart

A hotel előtti partszakaszon van sziklás helyen fürdési lehetőség, de valódi strandnak ezt nem lehet nevezni. Egy kis, sziklaplatós öbölben lépcsőről lehet beereszkedni a tengerbe. A sziklák, kövek miatt érdemes valami fürdőcipőt vinni. A türkizkék víz csodálatosan tiszta és átlátszó. A közelben vannak vízi sportolási lehetőségek. Odébb van több romantikus öböl, és nem túl messze egy homokos-aprókavicsos strand is.

Milyen?

A visszajelzések többsége pozitív. A hotel közvetlen parti elhelyezkedését sokan egyértelműen dicsérik, míg a szobák vonatkozásában vegyesebbek a vélemények. Jó az ellátás. Tengeri fürdőzős, laza nyaralásra igazán alkalmas hotel. Tanácsos reálisan viszonyulni ahhoz, hogy ez egy 3 csillagos hotel. A kategóriájában viszont korrekt. Bármely korosztály számára jó választás lehet, de azzal érdemes tisztában lenni, hogy a hotel alatt közvetlenül sziklás a strand, így kisgyermekekkel kb. 200 métert kell sétálni apró kavicsos strandszakaszig.

A meglehetősen nagy komplexum egyik része maga a Dražica Hotel, míg a Dependance-nak nevezett szálláshelyek több melléképületben vannak. Ez a Depandance Tamaris és Villa Lovorka. Ez utóbbiak nem néznek ki annyira szépen, mint a hotel főépülete, bár itt is történtek az elmúlt években felújítások. A szobák is jobbak a főépületben, de összességében az egész komplexumot szeretik a vendégek. A medence kellemes, a vizét rendben tisztítják. Furcsa, hogy a napozóágyért még a hotelvendégnek is fizetnie kell. Napi 3 euró egy napozóágy (hozzá ágybetét és napernyő). Ennek a rendszernek azért van előnye is, mert így viszont mindig lehet kényelmesen szabad ágyhoz jutni. Van egy kisebb medencéje is, itt van egy kisebb csúszda, de azt csak naponta kétszer helyezik rövid időre üzembe. A hotel parkja szépen gondozott. A fogadótérben az ülőalkalmatosságok picit lestrapáltak. Főszezonban a hotelben van bizony zsúfoltság. A vendégek többsége olasz és osztrák, de sok magyar utas is visszajár ide.

Szobák

A szobák tágasak, szépek. A takarítás azért lehetne alaposabb is. Beágyaznak, rakodnak ezt azt, de nem portalanítanak kellően. A törölközőket automatikusan nem cserélik, csak kérésre. Az ágyneműt csak hetente egyszer cserélik. Vannak a takarítás vonatkozásában elégedett visszajelzések is, igaz elvétve. Nagyon jók a tengerre néző szobák. A kilátás valóban csodás a balkonról. Van klímaberendezés, van egy kicsi hűtőszekrény, van hajszárító és vízforraló. Még egyszer hangsúlyozzuk: a Tamaris nevű melléképületben a szobák minősége silányabb, mint a főépületben.

Szolgáltatások

A személyzet barátságos, segítőkész. Minden este van valami zenés program a hotelben. Inkább idősebbeknek való a stílusa. Nappal a medence tájékán vannak animációs programok, például vízi torna.

Ellátás

A reggeli egyszerű. A svédasztalos vacsora választéka tisztességes. Jók az ízek. A hatalmas étteremben a felszolgálók többnyire nyári munkás diáklányok. Viszonylag jól szervezett az étkeztetés.

Árak

EUR/fő/7 éj
félpanzióval

márc. 31. - ápr. 28.; szept. 29. - okt. 31.  

ápr. 28. - máj. 26.; szept. 15-29. máj. 26. - júl. 7., szept. 1-15. júl. 7. - szept. 1.
Kétágyas, park felé néző szobában 226 258 338 419
Családi, tenger felé néző suite szobában 258 306 395 507

FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes

FOTÓGALÉRIA