ÚTIKRITIKA.HU / Krk-sziget / Malinska


hirdetes


útikritikák


Krk-sziget / Malinska

Malinska dióhéjban |Vélemények| Megközelítés | Szállás | Vendéglátás | Hasznos információk | Strandok | Látnivalók | Programlehetőségek | Hasznos linkek | Fotóegyveleg

.

o.p. fotója

Malinska dióhéjban

 • Malinska Krk sziget nyugati partján fekszik, egy erdős öbölben, egy szélvédett kikötővel. A Krk sziget nyugati oldala eleve védettebb a szelekkel szemben!
 • Malinska 13 kilométerre van Krk várostól (kb. 22 perc).
 • Kellemes Malinska tengerparti promenádja

R. Gyuri fotója

Vélemények


,, Malinska-Vantačići-ben a szállás nagyon szép, tiszta, tágas valósághűen az ígértekhez. A víz csodaszép, átlátszó, tiszta, gazdag állatvilággal. Probléma az emberekkel adódik, a balkáni mentalitás: köpködnek, orrot fújnak, vécéznek a tengerbe a helyiek, fiatalok idősek egyaránt! UNDORÍTÓ A járda nélküli utakon szintén bunkó módon száguldoznak a turisták között. A szállásunk a strandtól 20m-re volt, ami azt jelentette, hogy csak hajnali 3 után lehetett aludni, üvöltő zene, üvöltöző emberek miatt. A péksütijeik nagyon fincsik, de nem vágyom vissza! A következő nyaralást nem ide tervezem! (A. Zsuzsi, 2018)


Itt élek Malinskán. Strandjainkra büszkék vagyunk, gondozott, napos árnyékos, apró kavicsos, kiépített napozó teraszokkal, természetes rész is van. Gyönyörű tiszta a víz, mindenki megtalálhatja amit kedvel.. (2022)

o.p. fotója

Megközelítés

 • A Krk-sziget-i Malinska 513 kilométerre van Budapesttől (471 km autópálya), 5 és fél óra autózás non-stop. 
 • Malinska kb. 15 kilométer távolságban van a szárazföldet a Krk szigetével összekötő hídtól.

R. Gyuri fotója

Szállás

Nem árt tájékozódni arról, hogy a szálláshely megközelítése a domboldalon mennyire meredek úton történik.

Ajánlott szálláshelyek (2023):

 • 3 csillagos:Pension Segulja , 
 • 4 csillagos: Hotel Pinia , Villa Bubi , Vila Rova , Hotel Villa Margaret , 
 • 5 csillagos: Luxury Hotel Riva ,
 • Ajánlott apartmanok: Apartments&Rooms Milcetic , Apartments Bogovic ,

Más Malinska-i szálláshelyek foglalása itt - hotelscombined.com

Vendéglátás

 • A kikötő tájékán van a legtöbb vendéglő.
 • Ajánlott halas étterem: Konoba Bracera.
 • Pizzéria műfajban a Mateot ajánljuk, de vigyázat mert a csípősnek hirdetett egyik pizzafatájuk baromi csípős.
 • Van kissé eldugottan egy mexikói étterem karibi hangulattal és élőzenével. A sétány táján van egy Portic nevű vendéglő egész jó kajával. 
 • Kerülni kell azokat a vendéglőket, amiket a szélvédőre helyezett szórólapok hirdetnek. Vonzó ajánlatokkal csábítják a turistákat, de aztán helyben lehúzás van, és silány minőség. Tisztelet a kivételnek.

2002 óta járunk Horvátországba! Imádjuk mindig máshova megyünk, de ami most este történt az egy vicc volt, Malinskán! Elmentünk éhesen strand után vacsorázni mi naívak! Első kajálda: megrendeltük amit szeretnénk enni...ehetelen volt, Mirelit(szar), krumpli kő kemény , villa nem ment bele, olajba tocsogós...Calamari rágógumi íztelen, húst nem lehetett elvágni, íztelen! Nem baj kértem a számlát! Pia, sör , üdcsi 6euro...adtam tízet...

Másik helyre menjünk enni....( eddig kétszer kajáltunk ott napközben!, Finom volt minden (Barracuda)...21.50.-kor! Étterem éjfélig nyitva! Rendeltem inn valót, szeretnénk enni...nincs kaja , közben a horvátoknak ( utánunk jövőknek) is viszik a kajákat!!! Szólok a pincérnek ( angolul, németül), nem hall, másik sem!!!😂😂 Mi f.sz van? Szeretnék inni egy valamit még...semmi! Odamegyünk hozzá hogy fizetnénk! Hátha éjfél előtt sikerül hazamennünk a szállásra és tudunk enni szendvicset!!!

Leszerepeltek itt...többet legalább nem jövünk erre csak, Trógír felé! Szar az a kemény euró amit itt hagyunk...Én kérek elnézést hogy jöttem nyaralni( 21év után is)!! Nem csak a jót kell leírni szerintem! Mindenkinek jó nyaralást és kellemes éttermeket! (2023)


2023: Nagyon tudom ajánlani Malinskán a Bracera Konoba nevű éttermet. Éppen ma este strandolás után vacsoráztunk ott.
Nagyon finom az étel. Nagyon kedvesek , figyelmesek a pincérek. Mi nagyon meg voltunk velük elégedve. Valószínű hogy még vissza térünk hozzájuk.


,, Két jó étterem Malinskán, amit tudok ajánlani: Mateo és a Pizzeria Mia. Krk városban érdemes meglátogatni a kebabos gyorséttermeket és a Katarina cukrászdát." forrás

Hasznos információk

A Malinska turista információs irodája: Turistička zajednica Općine Malinska-Dubašnica
Ul. braće Jergović 6, 51511, Malinska

Nyitvatartási idő: Hétfő-péntek: 8:00-16:00 - Szombat: 8:00-13:00 - Vasárnap: zárva

Fontos megjegyezni, hogy a nyitvatartási idők változhatnak az évszaktól függően. Ha pontosabb információra van szükséged, javasoljuk, hogy keresd fel az iroda hivatalos weboldalát vagy telefonon érdeklődj a nyitvatartási időkről.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

R. Gyuri fotója

Strandok

 • A Plaža Rupa, Dubasnica a település kék zászlós strandja.
 • Malinska központjában van egy kicsi, kavicsos és homokos közstrand. Egy parkon át jut el oda az ember.
 • Sokak szerint Malinska térségének legszebb két strandja a Rova és a Japlenica (Porat).
 • A kemping előtti strand homokosnak mondható. Sv.Marak Malinskatol kb. 16 km-re ugyancsak.

,, Malinska strandjai egész végig kövesek, kavicsosak, sok helyen betonozott tengerpart található. Nagyon fontos, ha Malinskára készülsz, strandcipőt mindenképpen hozzál magaddal.
Van olyan partszakasz, ahol a kavicsos tengerparton megyünk be a vízbe, a betonozott strandokon, lépcsőkön érkezünk be a tengerbe. Mivel a strand előtt viszonylag nagy tenger van előttünk, így kicsit erősebb hullámok vannak itt. Nem annyira erős a hullámzás, mint Baskán, de nem is annyira csendes a tenger, mint Krkön. Mivel kicsit erősebb a hullámzás, ha búvárkodni szeretnénk, kicsit homályosabbnak tűnik itt a tenger alatti látvány. (r.a., 2021)”

Draga/Mulino strand

Draga strand néptelenül

Haludovo

Ez a Malinska térség egyik legismertebb strandja, jó vízi sportolási kínálattal.

Rupa

Ez jó kavicsos strand kisgyerekkel, mert a vízhez legközelebbi kis fövenysáv és a tengerfenék első sávja homokos. Látható a képen, hogy a gyerekek élvezik a terepet.

Slatina

Valica

Vrtača

Japlenica (Porat)

Rova-öböl/Rova strand

Látnivalók

Kövezzetek meg, ha nem sikerül még ma lebarnulnom

Programlehetőségek

We all live in a yellow submarine... - R. Gyuri fotója

R. Gyuri fotói

Hasznos linkek

"Malinska elsőre olyan volt, mint egy újonnan épített apartmankomplexum. Egymást érték a szebbnél-szebb, villa jellegű házak. Szinte mindegyiknél virágoskerttel, külön grillterasszal és wifi lehetőséggel csábítják a nyaralókat. Több, épp készülőben lévő házat is láttunk. Más horvát városhoz képest, ahol eddig jártam (Dalmácia és Isztria részein) Malinska merőben eltérő hangulatú volt. Strand része teljesen jól kiépített: homokos öböl, beton stégek és kavicsos rész is található; emiatt azonban meglehetősen zsúfolt is, főleg a homokos kis öböl, ami a kisgyerekes családok kedvenc helye. A városközpont kötelező jelleggel rendelkezik egy kis kikötővel, rengeteg étteremmel és apró boltokkal. (2014)" forrás

R. Gyuri fotója

Fotóegyveleg

R. Gyuri fotói

Két réteg törölköző kell a nagy kavicsok miatt

kavicsok

o.p. fotói

t. s. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Bence, 2020. 07. 07. 11:55
Ne feledkezzünk el a Malinksa szélén található Haludovo Palace romhotelről. Egy sorompót kell átlépni, és be lehet sétálni az épületbe. Fontos, hogy cipőben menjünk, mert rengeteg az üvegszilánk. Érdemes felmenni a lépcsőn a 3. emeletre, ahonnan fantasztikus a panoráma. A hotel előtt egy betonos strand található, ahol nagyon tiszta a tenger, és nincs tömeg, még hétvégén sem.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon