ÚTIKRITIKA.HU / Pag-sziget / Povljana


hirdetes


útikritikák


Pag-sziget / Povljana

Povljana dióhéjban | Hol? | Szállások | Tengerpart | Vendéglátás | Praktikus | Fotóegyveleg

.

k. v. fotója

Povljana dióhéjban

Povljana egy kis, romantikus hangulatú, békés légkörű falu Pag sziget délnyugati részén, meglehetősen elszigetelt helyen. Viszonylag sok a szálláslehetőség és a gyermekes családok számára is jók a nyaralási körülmények. Kristálytiszta a víz a szélvédett Povljana-i strandokon. Kellemes a falu strandsétánya, amely este szépen kivilágított. A turizmus miatt is, a falu szolgáltatásokkal, vendéglátóhelyekkel meglepően jól ellátott. Van sürgősségi orvosi ellátás, posta, több étterem, több ATM. Van három-négy kisebb vegyesbolt egy szupermarket (Kerum). Van halárus stand is a faluban. Szép része Povljanának a Stara Povljana-öböl. A közelben van rengeteg programlehetőség a természet érdekességei iránt nyitottak számára.

Az ott található "Dubrovnik beach" nevű strand hangulatos hely, kristálytiszta, lassan mélyülő tenger, éttermek, kávézók.


A szigeten Povljana szépen fejlődik ! Az Óváros főtere tavaly óta szép lett ! Mi imádjuk ! Meg vagyunk elégedve a tisztasággal ! A tengerparton a strand a sétány tiszta !! (2021)

Hol?

Zadar 76 kilométerre, Pag városa pedig 33 kilométerre fekszik Povljanától.

Szállások

Gyorsan fejlődik Povljana a szálláskapacitás vonatkozásában. Rengeteg új, többnyire apartman kiadásra szánt ház épült az utóbbi időkben. Érdemes tájékozódni arról, hogy az apartman hol helyezkedik el, mert sok ház nagyon meredek utcában van, és ez a gyaloglásnál kényelmetlenségekkel jár egyesek számára. Van Povljanában egy kemping (Tomi), ami tele van családokkal.

Povljana-i szálláshelyek online foglalása itt - hotelscombined.com

Tengerpart

Három strand van Povljanában. Mind kék zászlós, azaz jól felszerelt. A strandok kavicsosak, sziklásak. Több helyen elég iszapos a tengerfenék bemenetelkor. Nem mindegyik hely megfelelő a kisgyermekes családoknak, mert vannak nagyon nagy darab kavicsos, köves részek is. Van egy homokos strand, ami viszont jó nekik. Sajnos a strandokon sok helyen van cigarettacsikk a bunkó nyaralóknak 'köszönhetően'.

Van homokos (szerű) rész is, és fekete iszapos is. De szerintem nem ez Pag legszebb része.

Strand szempontjából Pagon Povljana a legjobb választás... Hosszú, gyönyörű strand pálmafákkal, sétánnyal.

Éppen üres - k.v. fotója

k.v. fotója

l. cs. fotója

Vendéglátás

Helyben a legjobb étteremnek a Kastel-t tartják. Mindig friss halakból készülnek a halételek. Az étterem hangulatos, de nem éppen olcsó. Jó vendéglő még a Laterna, ahol vannak olaszos kaják is (tészta, pizza). A kikötő fölött van a Nirvana vendéglő jó konyhával és szép kilátással. Jó étterem a Mornar is.

A faluban (akár kisvárosnak is nevezhető) van több pizzéria is.

Nagyon jó a kávé a Stari Dori kávézóban (van WIFI), a Kerum szupermarket mellett. Szemben van egy jó kis pékség is. Van egy príma kis cukrászda is. Több más kávézó is van ott, és a főszezonban a főtéren néha van élőzene. A kávézók jó sokáig nyitva tartanak, van hogy éjfél utánig. Nagyon aranyos, hangulatos este ez az egész.

Povljanan a legjobb a Nirvana étterem valamint a Snoopy

Praktikus

Bár messze van Zadar, de oda amúgy is érdemes ellátogatni és akkor a nézelődést össze lehet kötni az Interspar-ban történő nagy-bevásárlással. Povljanától 2 és fél kilométerre van egy édesvízi tó (Malo Blato), ahol jól lehet pecázni. Veliko Blato-nál meg egy gázlómadaras rezervátum kereshető fel. Van egy gyógyiszapos tó is a közelben, a Segal.

Fotóegyveleg

k. v. fotói 

Vissza az elejére


Kommentek

Horváth sándor, 2014. 09. 11. 22:32
Nagyon szuper a hely csak ajánlani tudom. Szép, romantikus környezet :)


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes

FOTÓGALÉRIA