ÚTIKRITIKA.HU / Pag-sziget / Novalja


Pag-sziget / Novalja

Novalja dióhéjban | Vélemények | Szállás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

k.l. fotója

Novalja dióhéjban

  • Novalja Pag-sziget második legnagyobb települése (Pag város után). Kb. 3500 lakosa van. Novalja népszerű a bulizni vágyó fiatalok körében, egyfajta horvát Ibizának tekintik.
  • A buli övezet nem Novaljában van, hanem attól kb. két és fél kilométerre, a Zrce nevő strandon. Ezt Európa egyik legnagyobb party strandjának szokták mondani. A nyári hónapokban nagy tömegben jönnek ide bulizni a kontinens számos országából.
  • Novalja azonban megfelelő hely családosoknak és pároknak is, hiszen vannak bőven idilli strandjai.

Vélemények

"Stara Novalján van a környéken a legjobb strand. Amúgy elautózgattunk a 20 kilométerre lévő Paghoz, mert ott is jobb volt a strand, mint a mi Novalja-i Hotel Liburnajánknál."


,, Novalja: mozdulni nem lehet a fiataloktól.Mi pár órája kimenekültünk,de fiataloknak igazi paradicsom." (2021,augusztus)

Szállás

No persze, tisztázni kell, hogy a szálláshely a bulizósoknak való vagy a nyugalmat keresőknek.

Ajánlott szállások:

3 csillagos: 

Novalja-i szálláshelyek online foglalása itt - hotelscombined.com

Vendéglátás

Egyéb hasznos információk

Hiper Novalis, ez Novaljában a legpraktikusabb szupermarket

Strandok

Plaža Čista

A sziget egyik legszebb strandja, kár, hogy a zuhany nem mindig működik. Lehet bérelni napozóágyat és napernyőt. A föveny kavicsos, de a víznél van egy keskeny homokos sáv is. A stand keskeny, de hosszú.

Babe strand

A Babe beachen van kimondottan kutyás strand. A viz sekély és kristálytiszta. Nincs elszeparálva semmitől csak egy tábla jelzi, hogy lehet kutyussal is. Kaja, pia , stb....minden van.

Novalja fő strandjai az említett bulis Zrce strand, a másfél kilométer hosszú, többnyire kavicsos Strasko strand, a Sveti Duh nevű kis kavicsos strand, a Planjka strand, a Caska, a Babe, a Branicevica és a Lokunje nevű városi strand.

  • Planjka strand

A strand Novaljától északra, a Stara Novalja-öböl délkeleti partja mentén található. Finom homokkal borított, meleg, sekély a víz. Kék zászlós kategóriájú a strand.  A strandot különösen gyermekes családoknak ajánljuk.

p.f. fotója

  • Zrce buli strand

Programlehetőségek

Vad olívafa rezervátum

Olvasmányos linkek

"Novalja a legnagyobb "város" a szigeten! Igaz, itt nagy az élet, de a strandokat nem néztük meg! Nekünk egy kicsit zsúfoltnak tünt. Mi Stara Novalján voltunk, ez majdnem egybeépült Novaljával. Az élelmiszer az otthoniakhoz képest nagyon drága, így nagy hasznát vettük a vitt kajáknak. Egy tál étel 50-80 kuna. A pizza 35-nél kezdődik, egy hambi 25-30 kuna. Kenyér, stb, 5-8 kuna egy 60 dkg-os. Érdemes bemenni Novalja szélén lévő Hiper Novalis nevű szupermarketbe, itt mindig akcióztak - zöldséget, gyümölcsöt, stb. Ez volt talán a legolcsóbb bolt a szigeten. Zenés hely van Novalján ha jól tudom három, de mi nem használtuk ki ezt a lehetőséget, roppant fáradtak voltunk este nyolc órára. Sziklás, eldugott öblöket találhatsz olyat, ahol nincs más csak Te Pag városától pár kilométerre.

Tegnap jöttünk haza Pagról! Gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű! Bár kopár a sziget, mi kerestünk (és találtunk is) eldugott öblöket, ahol mi voltunk csak fürdeni. Érdemes a déli hídtól kezdve, az északi Lun falucskáig bejárni az összes pontját. Mi kb. 300 km-t mentünk 8 nap alatt a szigeten!!!! Egyébként a sziget igen drága, kiemelten a parkolás. Vagyonokat fizettünk pár órás parkolásért!!! Mi kétszer nyaraltunk Pag-szigeten, egyszer Novaljában, egyszer pedig egy Mandre nevű kis faluban. Nekem elsősorban azért jött be Pag, mert nincs tömve turistákkal, sokkal nyugodtabban lehet pihenni mint pl. az Isztrián. Mindkétszer apartmanban laktunk. A helyiek barátságosak és kedvesek. Bármikor visszamennék, nagyon jó kis hely!!! Jó választás!!! " forrás

s.d. fotója

,, Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere a horvát város hivatalos honlapján kért elnézést a helyi lakosoktól egyes turisták "barbár" viselkedése miatt.
A horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen már hetek óta rengeteg fiatal bulizik. A helyiek már többször panaszt tettek, a következőket emlegették: az ittas, félmeztelen és bedrogozott turisták törnek-zúznak, lármáznak, nem tisztelnek senkit és semmit, ott vizelnek, ahol akarnak, és félmeztelenül ülnek be bárokba vagy éttermekbe.
Novalja polgármestere levelében azt írta: elkeseredett és szomorú a barbár és kulturálatlan fiatalok viselkedése miatt. Ante Dabo külön kiemelte az angol fiatalokat, akiknek szerinte nagyon magas a fizetőképessége, de ez nem jogosítja fel őket a primitív viselkedésre.
Annak ellenére, hogy rendőrségtől komoly erősítést kaptak a turisztikai szezonra, továbbá 20 közmunkás, valamint számos biztonsági őr is vigyáz a rendre és tisztaságra, a helyzet továbbra is tarthatatlan - hangsúlyozta.
Kérdezem én, ezek a fiatalok a saját országukban is ilyen vadállat módjára viselkednek, vagy otthon azonnal, szigorú büntetésben részesülnének? - mondta a polgármester. Végezetül megígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a város visszanyerje méltóságát. (2017)" forrás

Fotóegyveleg

d.d. fotója

Stara Novalja - nyugalom még augusztusban is - l.k. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Katka, 2017. 07. 13. 11:55
Nyaralásunk alatt egyik nap délután 5 órakor gondoltik sétálunk egyet a mólón, direkt nem a Zrce beach felé vettük az irányt. Két gyerekkek, gondoltuk fagyizunk egyet. Novalja már délután 5-kor botrányos, visszataszító, és ijesztő. Ki sem szálltunk inkább az autóból.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon