ÚTIKRITIKA.HU / Krk-sziget / Njivice


hirdetes


útikritikák


Krk-sziget / Njivice

Njivice dióhéjban | Megközelítés |Vélemények| Szállás | Vendéglátás | Hasznos információk | Strandok | Látnivalók | Programlehetőségek | Hasznos linkek | Fotóegyveleg

.

b.j. fotója

Njivice dióhéjban

 • Njivice a Krk sziget északi részén található, Omisalj és Malinska között, a Beli Kamik nevű öbölben. A nyugalmasabb nyarlásra vágyóknak való. Njivicében nincsenek diszkók, éjszakai klubok. Van egy két kisebb bár és hangulatos konoba (hagyományos horvát vendéglő)
 • Njivice központjában van egy 200 méter hosszú homokos-kavicsis strand. A központtól délre egy kb. 800 méter hosszú strand terül el, lebetonozott parttal. Tovább délre, egy Kijac nevű kis település lábánál van egy további, kb. 300 méter hosszú, zömében kavicsos strand. Lassan mélyül a vize s ezért népszerű a kisgyermekes családok körében.
 • Njivice turistás történelmi, kulturális nevezetességeket nem kínál. Van egy falusi templom.
 • Kiemelendő a kb. 3 kilométer hosszú tengerparti sétány, ahol kellemes időzni, fel s alá járkálni. Kellemes program elsétálni Kijac faluba (1200 méter a parton).
 • Njivice olyasmit jelent, hogy ,,szántóföldecske".  Horvát kiejtése: nyivice
 • Njivice közigazgatásilag az onnan 7 kilométerre lévő (autóval 16 perc) Omisaljhoz tartozik. Hajdan egy halászatból és mezőgazdaságból élő falu volt, az utóbbi 80 évben kerekedett ki üdülőhellyé.
 • A jobban ellátott Malinska település 6 és fél kilométerre van (12 perc). Krk város 18 kilométerre van Njivicétől (kb. 27 perc).

Megközelítés

Budapestről közúton 509 kilométerre van (471 km autópályán), 5 és fél óra autózás non-stop. A szárazföldről híd (Kricki most) vezet a szigetre.

Vélemények

,, Njivice egy kis ékszerdoboz. Gyönyörű a tenger, van sziklás és aprókavicsos partszakas is. Számtalan szórakozási lehetőség közül lehet választani, pl parasailing, jetski, hajókirándulások, delfin néző panorámatúra(hatalmas élmény volt találkozni a delfinekkel), üvegfenekű hajózás, banánozás, fánkozás. A parti sétányon számos étterem, bár, fagyizó taláható, mindenki megtalálja a kedvérevalót. Ottjártunkkor nagyon sok német turista volt, emiatt mindenhol beszélnek németül is.

Csodálaton napokat töltöttünk a szigeten, Bjártuk Baskát, Stara Baskát, Punatot,Vrbniket, Malinskát, Krk várost, Silot. Egyedül a pénteki napon esett, így mindennap tudtunk strandolni, annak ellenére, hogy este mentünk le a strandra, miután megérkeztünk a kirándulásokból.

Vrbniken várásoltunk Zhlatina bort, amely egyedül itt terem a világon, fügepálinkát,Punat környékén olivaolajat vásároltunk termelőtől,valamint zsályamézet. Mivel félpanziós ellátást kaptunk, ami kiadós volt, nagy volt a választék a reggelinél és a vacsoránál is(az italokért nem kellett fizetni vacsoránál, magadnak csapolhattad a sört, bort, üdítőt), így bár megtehettük volna, napközen kevés helyen álltunk meg ebédelni, mert nem voltunk éhesek. Grillezett polipot, és pizzát ettünk csupán egy-egy alkalommal a hét folyamán.

Árakat Tommyban és Konzumban néztük a kíváncsiság kedvéért. Elég magasnak találtuk, és így is azt látjuk, nem érné meg apartmanban megszállni, és ilyen árak mellett magunknak beszerezni az alapanyagokat. Kb a szállás árakon felül kettőnknek ez az öt nap 100-120 ezer forint plusz költséget jelentett volna, és akkor csak egy fajta ételt készítettünk volna egy étkezésre, így félpanzióval pedig számtalan ételt kóstolhattunk, halat, sertést, szárnyast, többféle köretet, leves, süteményt, gyümölcsöt. Természetesen mindenki a pénztárcájához mérten választ, de mi apartmanban, kinti vásárlással biztosan nem hozzuk ki az öt napot két főre 174 000 forintból, amennyiben most így került.

Parkolás kapcsán egyedült Omisaljban nem fogadta el az automata a papír címletű pénz, de máshol mindenhol tudtunk több óra estén nagyobb címlettel is fizetni. A legmagasabb parkolás díjjal Vrbnikben találkoztunk 15 n volt egy óra. Távolabb persze voltak olcsób zónák, de általánosságban a díjak 5-10 kuna között mozogtak. Gyönyörű helyeken jártunk, Oprna Beach és Baska tetszett nekünk a legjobban. Mindkét helyen fürödtünk is, előbbi volt a melegebb. A lejutás ugyan picit parás, de jól járható a lefelé vezető út. Baska viszont homokos part, de a leghidegebb volt a szigeten. Krk városban megnéztük a Frangepán kastélyt, Vrbnikben a legszűkebb utcácskát, Njivicében delfineket láttunk, ami hatalmas élmény volt.

Összességében elmondható, hogy sehol semmilyen negatív dologgal nem találkoztunk, mindenki kedves volt, az utakon sem találkoztunk semmi kirívó esettel, ahogy korábban olvastam itt a csoportban, pedig a szigeten jelenleg is nagyon sok, főleg német turista van, de a horvát autósok is normális morálban közlekedtek. Emelkedőn sem volt dudálás, nem sietett senki, a szűk utcában is előzékenységgel találkoztunk.

Angolul mindenhol megértettük magunkat. Túlaggódásom ellenére nem volt szükség se a számtalan autómentő elérhetőséggel, se a megkötött assisztancere, szerencsére utasbiztit sem kellet használni. Mentünk, láttunk, jöttünk visszamennénk. (2022)

m.m. fotója

Szállás

Ajánlott szálláshelyek (2023):

 • 3 csillagos: Aminess Gaia Green Villas , Hotel Veya by Aminess ,
 • 4 csillagos: Hotel Miramare ,
 • Ajánlott apartmanok: Apartments Lukaric ,

Njivice kemping: szuper volt, minden szempontból. A kemping saját strandját használtuk, ami nagyon szép és jó volt. A hajókikötőből hajókirándulásra mentünk. Éjszakai élet is volt, de mi inkább a csendet, a nyugalmat kerestük. Nem volt zsúfolt, nem volt tömeg.

Vendéglátás

 • Njivicében van egy kis szupermarket és néhány egyéb bolt.
 • Ez nem egy bulis település. Nincs egyetlen diszkó vagy éjszakai klub sem.
 • Vendéglőkből van több is, egész jók vannak köztük. Sok helyi még ma is a halászatból él, de úgy, hogy saját vendéglőjében kínálja a kifogott halakat. Ügyes!
 • Az étlapokon legtöbb helyen van grillezett tintaha, friss halak, házi tészták, báránysültek. Persze kínálnak szokványos nemzetközi étkeket is.
 • Népszerű étterem a Rivica, a Miramar és a hagyományos konoba, az Uljan.

m. m. fotója

,, Njivice Sport grill étterem: Helyben, frissen grillezett, két emberes adag tarjaszelet 57 kuna, hatalmas tányér hasábburgonya 17 kuna, 0.5 l sör 24 kuna. Úgy jól laktam mint a duda, finom volt, 10 percet se kellett rá várni, 50 méterre a tengertől, csoda szép erdős környezetbe, teraszon. Szuper kedves kiszolgálás. Utána fagyi a parton sétálva, 9 kuna 1 gombóc . Én valódi friss ananászosat kértem, az 10 kuna volt. Hatalmas gombóc, kétszer akkora mint otthon, itt nem húzzák le a kanalat. " (h.m., 2021)

Hasznos információk

 • Njivicében van egy gyógyszertár. Kórház legközelebb Krk városban, orvosi rendelő a közeli Malinska településen. Njivicében 3 bank is van pénzautomatával. Van postahivatal is.
 • Helyben a legnagyobb szupermarket a Konzum. De van több kisebb élelmiszerbolt, pékség. A Placa 81-en található egy szuper pékség. A Draga utca (ulica) 33-ban lehet friss halat venni, ha az apartmanunkban lehet sütni, grillezni.

A Njivice turista információs irodája a következő címen található: Turistička zajednica općine Njivice
Primorska 2, 51512 Njivice

Nyitvatartási idő: Hétfő-péntek: 8:00-16:00 Szombat: 8:00-12:00 Vasárnap: zárva

Strandok

v.v. fotója

m. m. fotója (július)

 • Njivice fő strandja a Rivijera nevű hotel előtt van. E strandnak van egy lebetonozott része, egy kavicsos fövenyű és egy sziklás, nyersen természetes rész. A strandon van zuhanyozó, vécé és bisztró.
 • Kijac településnél van egy kavicsos strand, némi infrastruktúrával (pl. egy büfé).
 • A njivice-i autós kemping közelében található egy nudista strand.
 • Njivicétől délre Kijacnál a Cap Cuf jelzésű helyen van egy strand, ahová lehet nyugodtan vinni kutyát.

,, Nijvice partvonalán szuper kis öblös részek vannak, kavicsos, nem annyira gyorsan mélyül, de elvoltunk. A gyerekek nem tudnak úszni, ezért én csak addig megyek velük míg leér a lábam, ők úszógumival, vagy pedig a nagyobbiknak remek úszástanulási lehetőség. A sziklák között kicsi rákokat nézegettünk, keresgettünk."

Látnivalók

A beton jellegét mutatjuk

Programlehetőségek

 • A Njivice-i sétány melletti partrészeken kínálnak jetskizést, hajós kirándulásokat. Van egy minigolf pálya is.
 • Njivicében nincs búváriskola, de a közeli Malinskában igen.

Hasznos linkek

"Megálltunk a szintén felkapott Njivicében. Nem bántuk meg. Nem túl nagy és nem is túl kicsi város. Van bulis, homokkal felszórt, strandernyős, hangfalas-zenés része, leaszfaltozott sziklás része és teljesen természetesen hagyott, sziklás strandolós szakasz is. Hangulata és kisugárzása nagyon kellemes, ha zsivajra vágyik valaki közel az a strandrész, ha pedig inkább árnyékban vagy egy sziklamélyedésben pihenne valaki könnyen megtalálja. Ha választanom kéne, akkor nagyobb társasággal, barátokkal legközelebb Baskába, hosszú hétvégére pedig Njivicébe mennék. (2014)" forrás

Fotóegyveleg

b.j. fotója

v. v. fotója

m. r. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon