ÚTIKRITIKA.HU / Crikvenica Riviéra / Selce


hirdetes


útikritikák


Crikvenica Riviéra / Selce

Selce dióhéjban | Hol? | Szállások | Kemping | Tengerpart | Vendéglátás | Látnivalók | Praktikus | Vélemények | Fotóegyveleg

m. l. fotója

Selce dióhéjban

  • Selcéről már csak azért is adunk külön információt, mert sok magyar nyaraló kitartóan szerelmes ebbe a valóban rokonszenves kisvárosba, korábbi halászfaluba. Rengetegen állítják, hogy Selce szebb és jobb hely, mint Crikvenica, és szerethetőbb Novi Vinodolskinál is. Csomó külföldi, így magyarok is, rendre visszatérnek ide nyaralni, és ez jó referencia.
  • Selce tán a romantikát kereső pároknak való a leginkább, meg azoknak, akik tudják értékelni azt, hogy mennyire hitelesen horvátos a hely. A szórakozni vágyóknak is kínál lehetőségeket Selce. A családok is jól járhatnak Selce választásával, ha nem vágynak nagyszabású, tömegturistás üdülőhelyekre.
  • Crikvenicának ugyan hosszabb és a pálmafák révén menőbb sétánya van, viszont a selce-i sétány hangulatosabb, bájosabb a maga márványköves borításával. A városka azért is érdekes, mert nincs itt semmi, ami máshol a környéken ne lenne, semmi kiemelkedő látnivalóval sem büszkélkedik, de valahogy az elhelyezkedése, a hangulata valóban elbűvölő. A helyiek nyugalmat árasztanak. Itt valahogy mindenki boldog, még ha ideges akkor is.
  • Selce körzetében felfedezhetők eldugott öblök, ahol jókat lehet búvárkodni. A központi strandja megfelelő, és kevés hiányzik ahhoz, hogy kifejezetten jó legyen. Felszereltségével és vízminőségével nincs gond, nem véletlenül kék zászlós.
  • A Selce fölött húzódó panorámaútról csodás a kilátás Krk-szigetre.
  • Szentgyörgy a magyar neve, és Jurajevonak is nevezik.

Hol?

Selce Crikvenicától 3 kilométerre délkeletre, Crikvenica és Novi Vinodolski között található. A város központjában - sok más településhez hasonlóan - sok az egyirányú utca, és az sem ritka, hogy a kétirányú utca leszűkül annyira, hogy az emberek halszálkában engedik egymást mindkét irányból. Itt nem illik tolakodni és mások elé vágni, itt természetes, hogy mindenki kivárja a sorát. Szóval egyszerűbb Selcében az autótól mihamarabb „megszabadulni” és inkább kisvonatozni, vagy sétálni a sós levegőn. A főszezonban amúgy is nagyon nehéz parkolóhelyet találni a városmagban, a sétány tájékán, de még a hotelek környékén is. Az emberek nagy része a lakóövezetben a domboldalban próbál helyet találni, de ez feszültségeket is szülhet a helyiek és a turisták között, főleg ha a gazda jól bejáratott helyére állunk. Érdemes olyan apartmant választani szállásul, amelynek van beállós parkolója, így az autóval nem kell már a pihenés folyamán bíbelődni.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Csodálatos hely

Nem tetszett

1. Augusztusban is nagyon hideg a tengervíz

2. Tömegnyoor a strandon július közepén

k. a. fotója

Vélemények

,, Selce: Három éve odajárunk, mindig július végétől. Mi imádjuk. Pont azért, mert nyüzsgős. Szép, több féle strand van. A sétáló utcája tele árusokkal, éttermekkel. Hajókirándulások indulnak, szép nagy kikötője van.
Autóval érdemes átruccanni Krk szigetre.
Látnivalók nincsenek, ide tényleg csak pihenni, strandolni, enni, inni érdemes menni.
Nekünk tetszett ennek a helynek a nyüzsgése." (m.z., 2021)

------------

,, Nagyon jó hely.Hosszan elnyúló strandja van, Crikvenica közel van,ott este nagy a nyùzsgés. (G.J., 2021)


,, Selce a legjobb hely.Az éttermek, a strandok minden a helyén van. Sokan vannak, dehát nyár van...Az biztos, hogy autóval nem lehet közlekedni, parkolni, de ha közel a szállás ott kell hagyni  az autót és gyalogolni kell... (2021)


Crickvenicának jobb a belvárosa.Selcének strandja. (2021)


Ha a földrajzi elhelyezkedés szerint haladunk északról délre, akkor az első hely, ahol kifejezetten nyaralás céljából tartózkodtunk pár napig, és amit jó szívvel ajánlok: Selce.

Ha egy csendesebb, nyugodtabb helyre vágyunk, akkor célszerű Selce felé venni az irányt, ahol ráadásul egy kellemes homokos strandot is találhatunk. A falu tengerparti sétánya mentén egy kiépített, betonos strand húzódik, de ha ezen végigsétálunk, akkor a sétány végében egy pici, homokos öblöt találunk. A falu előnye, hogy mindössze néhány órás autózással elérhetjük Magyarország bármely részéről, és tökéletes hely egy pár napos, nyugodt kikapcsolódáshoz. Ha pedig egy kis pezsgésre, éjszakai életre vágyunk, akkor könnyedén beruccanhatunk a közeli Crikvenicába, ráadásul a közelben fekszik a Plitvicei Nemzeti Park is, így mindenképp érdemes egy itteni nyaralást összekötni a világhírű, UNESCO-listás Plitvicei-tavak meglátogatásával, ahogyan mi is tettük. (2022) forrás

Szállások

Selcében a tengerpart mentén helyezkednek el a szállodák. Minőségileg a központi Hotel Saven, valamint a város peremén levő Hotel Marina a legkiemelkedőbb.

Ajánlott szálláshelyek (2022):

3 csillagos: Pension Sidro , Hotel Esperanto ,

4 csillagos: Hotel Marina ,

5 csillagos: Hotel Amabilis ,

Ajánlott apartmanok

Apartmanokból nincs hiány a településen. Jelentős kínálattal találkozhatunk, azonban a nyári szezonban érdemes ezeket előre lefoglalni.


Más Selce-i szálláshelyek online foglalása itt - hotelscombined.com

--------------------

Nem ajánlott szálláshelyek: Hotel Selce ,

Kemping

  • Selcében a kempingezni vágyók is megtalálják a számításukat. A kempingek közvetlenül a tengerparton találhatók, betonozott napozóhelyekkel. A part egyébként többnyire sziklás és kavicsos.
  • Selce és Crikvenica között a sétány mentén található az Uvala Slana kemping, amelynek szintén apró-kavicsos és jól kiépített partja van.
  • Aki a természethez közelebb akarja érezni magát, annak inkább a Selce Camp kemping ajánlott, ahol az érintetlen természethez közel, de viszonylag jól kiépített körülmények között lehet kempingezni.

Selce kemping

Tengerpart

A környéken két fő kategóriát találunk: a kiépített strandokat és a vadstrandokat. A nyaralók jellemzően az egyik, vagy a másik kategória mellett teszik le a voksukat. A városka központi részének teljes hosszában (kb. 3 km hosszan) kiépített strandok vannak, felváltva lassan mélyülő kavicsos és betonos, létrás-lépcsős megoldások felsorakoztatásával. Jó, hogy a kavicsos strandokon a kavicsok nem annyira élesek és nagyok.

Tényleg szép hely csak (nyáron) nagyon zsúfolt…kicsi a homokos rész és rengeteg az ember.
Reggel 9 kor már egy törölközőt nem lehet lerakni!
Ja és elég hamar mélyü, a gyerekekre nagyon vigyázni kell!


A Selce-i strandon az minden csak nem homok! Valami szitált sóder, vagy dara nem tudom de tuti nem homok. Bár az is igaz hogy hófehér. Mondjuk nagyon zavaros a tenger ott semmit nem lehet a vízben látni, ez eléggé levon a értékéből.


Tömegnyomor volt és így konkrétan élvezhetetlen az egész legalábbis nekünk kisgyerekkel mindenképp. Az hogy parkolót találjunk is beletelt vagy 40 percbe és nyílván jó sokat kellett sétálni is de egyébként nagyon hangulatos a sok bár meg étterem ott és szép a part is mindemellett.


Nekünk nagy csalódás. Nem gyerekbarát strandok. ,,Heringparty." Mindenhol leterített törölközőkkel foglalják a helyeket és még sem érkeznek. Nincs homokos strand, mindenhol kavicsos vagy mély sziklás.

Főszezonban nehéz szabad napozó helyet találni ezeken a kiépített helyi strandokon. Polifomos matraccal, gyékénnyel foglalják le az emberek a helyüket. Pár éve még olyan is volt, hogy éjszakára is kint hagyták a gyékényt, amelyre nagyobb kavicsokat raktak, hogy ne fújja el a szél, így nagyjából az újonnan érkezőknek esélyük sem volt szép, vízhez közeli helyet találni. Ez a szokás végre kezd feledésbe merülni, kulturáltabb már az utazóközönség.

A tájékozottabbak szerint a kikötő és a Millenium étterem közötti betonos strand a legjobb rész. Ez kulturált, és kellemesebb a vendégkör. A zuhanyozó fizetős (2 kuna).

Mi két hete voltunk Selce-n. A levegő meleg volt, még este hétkor is napoztunk. Viszont a víz hideg volt. Cserébe szép tiszta, és nem voltak medúzák. Átmentünk Vrsar-ba. Ott lényegesen melegebb volt a víz, de voltak medúzák... Valamit valamiért. (2022)

Vannak nyaralók, akik szinte kizárólag vadstrandokra járnak, és megmosolyogják azokat, akik a tömegnyomorba mennek bele. Selce déli végén, a kempingnél, egy kapaszkodós ösvényen keresztül rá lehet lelni ilyen vadstrandra. Fergeteges szépségű, lapos kavicsokkal borított kifli alakú picike strandszakasz ez, az erdő és a sziklák ölelésében. Itt az emberek nagy része a naturista napozásnak hódol. Érdemes felkészülni arra, hogy kényelmes cipőben, itallal és étellel felszerelkezve induljunk erre a strandra, mert itt nincs semmilyen infrastruktúra, se bolt, kocsma. Az erdei ösvény pedig néhol sziklás, vagy gyökerekkel tarkított, óvatosan és figyelmesen sétáljunk itt, mert néhol csak 10 cm-t kell odébb lépni a kelleténél, és az ember máris egy szakadékban találja magát. Gyakori dilemmaként vetődik fel a kérdés: hol higiénikusabb fürdeni? A vadstrandokon, ahol kevesebb ember fürdik, de ott nincs olyan felszereltség és kiépítettség vagy a zsúfoltabb kiépített helyi strandokon. Nos, azt a döntést inkább az utasok habitusára bízzuk.

A Poli mora strandról

Ez a strand közel van Selce központjához. Van a közelben parkoló. Tiszta a strand, tiszta a tenger.

A föveny vegyesen (feltöltött) aranysárga homok és apró kavics. Családbarát strand, lévén a tenger lassan mélyülő.  Egy napernyő és két napozóágy egy napra 100 kunába kerül. Van öltöző, vécé, zuhanyozó. Van strandbár és egy-két vendéglő. A Poli mora-t és a Rokan strand-ot elválasztó móló mentén van betonplatós napozóhely. Kutyát tilos e strandra vinni. (A Selce autós kempingnél van kutyás strandszakasz.

A Poli mora főszezonban zsúfolt és zajos. Pihenni itt nem lehet. Augusztusban annyi a standoló, hogy még a tisztaságot sem tudják folyamatosan fenntartani.

m. o.fotói

t. p. fotója

,, Selce strandja nagyon zsúfolt volt, de az aprókavicsos részén voltunk első nap délután, ismerkedés a vízzel (gyerekek első tengeri élménye), engem nem zavart a heringezés, csak a cigizés, hogy sosem kaptam rendesen levegőt, valaki cigijét mindig arra sodorta a szél. Másnap a strand kevésbé felkapott részén voltunk, a kempinges részen, nagyobb kavicsos, de ugyanúgy lassabban mélyülő, szuper volt." (h.t., 2021, augusztus)


Aki a főszezonban Selce strandjára készül annak jótanács, hogy vagy nagyon korán menjen, vagy számítson rá, hogy 1-2 km-en belül nem tud parkolni. Érdemes megnézni, a környező autókon van-e büntető csekk. Káosz a köbön és embertömeg. (m.k., 2021, augusztus)


,, Selcén elég sok strand van, és nincs mindenhol nagy tömeg 🙂 Gyalogosként viszont elég bosszantóak a strand mellett osszevissza parkoló autók. A Slaven mellett naponta szórjak a csekkeket a tilosban parkoló autókra. (2021)


,, Két szomszédos strandról: Az első, a Gradska Plaža homokos. 2 napozóágy és egy napernyő dupla áron bérelhető, mint a környéken. Ha nem szeretnél fizetni, akkor korlátozottan áll rendelkezése hely a törülköző letételére. A közelben van egy lebetonozott terület. A Tunar bár közvetlenül a strand felett található. Ha ott veszel egy italt, ingyen mehetsz  WC-re, ellenkező esetben fizetni kell. Ételt is szolgálnak fel, de csak bizonyos napszakokban. Van néhány trambulin, vízibicikli és egy úszó vízi park.
A másik strand, a Poli Mora az kavicsos. Itt olcsóbban lehet bérelni napozóágyat és napernyőt. A közelben van egy beton napozó terület, ha nem szereted a kavicsot. Vigyázz az árakra a bárban. Van egy vízi csúszda, ahol napi bérletet vásárolhatsz. Körülbelül 30 perccel a hivatalos nyitvatartási idő után nyílik, de pontosan bezár. Van vízibicikli, ejtőernyős és banánhajózás. A zuhanyozáshoz 2 percre zsetont kell szereznie. Az utca túloldalán egy minigolfpálya is található, valamint  számos játékterem,  amelyek közül sok nem működik, és néhány trambulin is található. (k.j., 2021)

Vendéglátás

2023-as árak (már euróban) Selcében: Fagyi 1,60-2 euró között, cappuccino parti bárban 2,20-2,80 euró, melegszendvics gyorsbüfében 3,20-3,50 euró, ugyanott sajtburger 3 euró.

Selcében jónéhány lehetőség közül válogathatunk, ha vendéglátásról és szórakozásról van szó: jónak mondott étkezőhely az egyszerűbb Konoba Toč és Vesna, valamint a menőbb, de drágább Esperanto. Vannak isteni pékségek, ezek közül a Varaždin Hotel közelében levőben még éjszaka, buli után is lehet pl. friss pizza szeletet kapni, és még sört is árulnak. Ezen a környéken vannak egyébként jó koktélbárok, kocsmák és egy diszkó is. A város központjában inkább az éttermek és a beülős kávézók, tengerre néző terasszal rendelkező elegánsabb lokálok kaptak helyet, de találunk itt pizzériát is, illetve a Crikvenica felé vezető sétány legelején van egy igazán jó halas étterem, ahol friss tengeri herkentyűket is ehetünk.

A Hotel Slaven és a Hotel Selce közelében van egy-egy isteni fagyizó. A horvát tengerparton mindenhol nagyon jók a fagyik. Igaz nem olcsó, de a magyar mennyiség 4-5-szörösét mérik a tölcsérbe. Gyerekek és szép lányok esetében még egy közel 2 perces showműsort is előadnak, cirkuszba illő mutatványozással. Az ember alig várja, hogy belenyaljon már a fagyijába, ők meg még mindig dobálják a tölcséreket és gombócokat. A gyerekeknek ez nagyon tetszik. A szép lányoknak kevésbé. Selce-ben vannak élőzenés helyek, de nem minden évben ugyanott vannak, azaz erről helyben érdemes tájékozódni. A Hotel Slaven teraszán viszont biztos, hogy augusztus első három hetében minden este van élő zene. Máshol meg vannak alkalmi koncertek, akár rock, akár pop műfajban.

,, Selcén remekül lehet este barangolni a parton, rengeteg étterem, stb. Vacsora éttermi kb 400 kuna – innivaló nagyon drága. Nem vagyok itthonról pörköltet vivős fajta, összesen 2 alkalommal főztem könnyűt és gyorsat (pleskjavica és gnocchi), Lidl, Konzum, Plodine-ben vásároltunk, amúgy „szárazat” ettünk, vagy gyros, sütöde, két alkalommal étterem."  (2021)

Szórakozás

A kikötőben és a parton található számos bár és étterem, ahol kellemes környezetben fogyaszthat italokat és ételeket. Az élőzenei előadások gyakoriak a bárokban és éttermekben, és számos helyen hagyományos horvát zene is hallható.

Selce azonban nem egy nagyváros, és az éjszakai élet itt nem olyan mozgalmas, mint például Dubrovnik vagy Split. Ha nagyobb bulira vágyik, akkor érdemes ellátogatni a közeli városokba, mint például Crikvenica vagy Novi Vinodolski, ahol számos éjszakai klub és diszkó található.

d. j. fotója (2022. július)

Látnivalók

Minden év augusztus elején nagy, tűzijátékos buli van a Hotel Selce előtti térségben. Sok az ember, van kaja, pia minden mennyiségben. Ilyenkor a Hotel Selce konyhája kivonul a mólóra, és halakat, húsokat sütnek, lehet kapni süteményeket és természetesen alkoholt is. Éjfélre már mindenki táncol az éppen aktuálisan fellépő zenekar zenéjére.

,, Selcén egyik nap délelőtt a kevésbé jó időben elmentünk a folyó partján a völgybe Tribalj városig, ott van egy víztározó, szép a környék, a folyócska, étkezési lehetőséget is lehet találni, az odavezető út is szép." (2021)

Praktikus

Gyorsétkezésekhez a pékségek (Pekarna) a legideálisabbak, ahol mindig lehet friss, sok esetben még meleg termékeket kapni. Nagyobb bevásárláshoz a Konzum boltba érdemes menni, ha pedig friss zöldséget, gyümölcsöt szeretnénk mindenképpen a Konzum előtti piacot válasszuk. Délelőttönként számos helyi gazdálkodó hozza ki ide a portékáját. Lehet, hogy nem olyan szép a dinnye meg a szőlő, mint a Konzumban, még az is lehet, hogy földes a termés, de látszik, hogy a helyi nénik és bácsik maguk szüretelték.

A központban van posta, gyógyszertár, bank és természetesen pénzváltó. Ha az ember fakultatív kirándulásra menne, akkor csak végig kell sétálnia a korzón, és egymást érik a szervezők. Ezek megbízhatók, bár érdemes a választás előtt végignézni az összes ajánlatot és az árakat, hogy a legkedvezőbbet kapjuk ki.

Selce városának van turista információs irodája.

Címe: Trg Ivana Skvarčana 6, 51266, Selce

Nyitvatartása: A pontos nyitvatartás a szezontól függően változik, de általában a szezonban (június-augusztus) hétfőtől szombatig 9:00-21:00 között, vasárnap 9:00-14:00 között tartanak nyitva. A szezonon kívül a nyitvatartás rövidebb lehet, és a hétvégi nyitvatartás eltérhet. Érdemes előre ellenőrizni a nyitvatartást az irodával vagy az interneten.

Pàr éttermet próbàltunk ,de sok csalódàsok értek. Nekünk a Restoran Klek vàlt be, ízben nagyon finomnak tartottuk és a mennyiség is megvolt.Aki halat szeret annak ajànlom a Restoran Kantunicot. Pekara Luigiben a kenyér csak pàr òràig fogyaszthatò,viszont a tortàkat érdemes megkostolni.A legviccesebb volt mikor kértem hùsos burekot,kaptam egy szavijacsàt szòval oda kell figyelni mit csomagolnak. (2022)

Vélemények

"Minden évben alig várom a napot amikor végre elindulunk a nyaralásra, 6 éve Selcébe járunk. Számunkra ez olyan, mint a második otthonunk, nagyon kellemes a légkör, és annak ellenére sem unjuk, hogy már jobban ismerjük, mint a tenyerünket. Idén először az unokáink is velünk jöttek, és rettenetesen élvezték, hogy minden este elmentünk egy nagy minigolf csatára vacsora után." (2011)


"Hát nekem semmi extra nem volt ez a hely, strandok, éttermek, ezer ajándékbolt, minden ugyanolyan…Sehol semmi történelmi látnivaló, semmi érdekes dolog. Mondjuk átkirándultunk Novi Vinodolskiba, meg Senjbe a várhoz, sőt már unalmunkban elmentünk egy hajós túrára is a Krk-sziget körül az nagyon bejött." (2011)"Selce azért tetszett meg olyan nagyon, mert se nem túl nagy, se nem túl pici. Van élet, nyüzsgés, de mégsem olyan hatalmas. Egy esti sétával könnyen körbe- és végigjárható. A főtérnél laktunk, s ott szinte minden este volt program, valami koncert. A hangzavar azért nem volt zavaró, ha aludni akartunk. Több partszakasz is rendelkezésre állt strand tekintetében. Volt betonos és köves egyaránt. Mindennap kipróbáltunk egy új szakaszt. Gyakran kijártunk a piacra. A közért elfogadható." (2014)


"Nagyon hangulatos Selce parti sétánya a kellemes kávézókkal és vendéglőkkel. Selce strandjai többnyire tiszták, a tengervíz minősége persze csodás. A strandokon a beton persze nem annyira vonzó. Vigyetek a beton miatt kényelmes matracokat, erős gyékényszőnyeget. Napernyőre szükség van, mert nincsenek árnyékot adó fák. Fürdőszandál mindenképpen! Nagyon jók voltak a hajóskirándulásaink. A főszezonban rém nehéz volt a belvárosban vagy a sétány bármely részénél leparkolni. A Pasha nevű diszkó nem tetszett nekünk, mert olyan avas zenét tolnak. Szép volt a kirándulásunk Vribnik-be." (Babiék, 2015)


,, Selcében a strandsétányon minden megtalálható, amire egy nyaralónak szüksége lehet: kávézók, bárok, vendéglők, turista információ, posta, gyümölcsárus, ruhaüzletek, ajándékboltok st. Ha csak az embertömeget akarjuk bámulgatni, az is adott a sétányon. Mi júliusban voltunk Selcében és a központban szinte minden este volt valami zenés vagy egyéb érdekes szabadtéri rendezvény (zenés, néptáncos stb.). Eső nem volt, viszont nagyon meleg: 30-35 fok között!   

Közel a városhoz van egy csodaszép strand. nem tudom, hogy mi a neve.

Selce nem egy nagy hely. Novi Vinodolskiba átmnentünk, mert ott vannak nagyobb szupermarketek, és arrafelé autóztunk, hogy találjunk nem zsúfolt öblöket strandolásra. Amúgy Selce kikötőjéből lehet menni hajókirándulásra Rijekába, Krk szigetére. Ha beválllalunk 2 órás autózást, akkor ott van a fantasztikus Plitvice. Mi megnéztük a tavakat és bár az odavezető út itt-ott eléggé kanyargós, a tájat élvezni lehetett.

Mi az ami nem tetszett: Nos az, hogy az apartmanunk tulajai nagyon rugalmatlanok voltak a be- és kiköltözés idejét illetően, pedig az utolsó nap tudni lehetett, hogy csak este jönnek az új vendégek.." (Regi, 2015)

Fotóegyveleg

Jól jön a papucs  - m. o. fotója

Selce júliusban - sz. s. fotója

Tömegnyomor júliusban - t. d. fotója

k. h. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Dorina, 2018. 07. 14. 13:54
A parti vendéglátósok nem szeretik a magyarokat ezt hangoztatják is ugyanis tudnak magyarul. Zsúfolt,szemetes a strand, a napernyőt sem engedik kinyitni ha nem fizetsz érte. A kikötő szép, hangulatosak az utcák. Öszeségében nekem csalódás.


Valaki, 2016. 09. 01. 21:51
Nagyon szép Selce a mellette lévő Novi Vinodolskiban is voltunk már a családdal de ott nincs semmi érdekes. Gyönyőrű hely van minden ami egy nyaraláshoz kell. UI: Crikvenicában az üvegfenekű Némós hajóra érdemes felülni mert viszoylag olcsó is.


Kivlov, 2016. 01. 28. 15:11
Selce gyönyörű.
Kisgyermekkel, családdal is ideális.
Hangulatos, nyugodt.


Ludvig Erzsébet, 2015. 08. 02. 20:06
Selce? Hotel Varazdin. Parkolóhely nincs. Nagy nehezen találtunk egyet, aztán este meglepi, autóm eltűnt. Persze taxival rohantunk érte, kiderült "nem volt megfelelő helyen az autó" -ez nem igaz, azt jöttek azok a szomszédok is, akik előttem parkoltak ugyanott, az ő autójukat is elvitték, arra a helyre parkoltunk be, nekik a a rendőr azt mondta, nem volt meg az 5 méter a zebrától, nekünk meg azt, hogy felálltunk a 40 cm-es járdára. Mindenki felállt,csak ők horvátok voltak. Mi nem akadályoztunk senkit, semmit. 650 kuna volt a büntetés, nem voltak hajlandóak a fényképet odaadni. Írtam a Zágrábi rendőrfőkapitányságra, várom a választ.


Geri3, 2015. 07. 03. 20:01
Selcén kevés a tücsök, szerencsére.Tücskök, bogarak nem érdemlik meg, hogy Selcén nyaraljanak! Selce csodaszép hely, hangulatos, tiszta, nem tücsköknek való hely!


Nusika, 2014. 12. 30. 20:45
Selce?? Gyönyörű, romantikus a kis éttermeivel, kávézóival, fagyizóival. Csodaszép a sétánya, minden este szól a zene, nagyon finom ételeket főznek esténként a mólón. Szivem csücske!!


tücsök, 2014. 08. 16. 18:42
Selce??Nagy csalódás volt,büdös és szemetes város.Strandolni, vagy betonon egymás nyakában,vagy ha szerencséd van találni egy talpalatnyi helyet kavicsoson.Ahova kisebb sziklák megmászásával jutsz.(Kisgyermek,idős ember nehézkesen )Csalódás volt nekünk SElce


Dorina, 2014. 06. 19. 22:03
Selce nagyon szép, család központú. Az éttermi ételek-italok ára nagyjából megegyezik az itthoni árakkal, viszont a strandon mindenért fizetni kell. Napágy használat 100kuna/nap, zuhanyzó 2kuna.. stb. A dohányáru egyenlőre olcsóbb, mint itthon. A Hotel Slavent tudnám ajánlani, mindenhez közel van, jó áron. Ha valaki nem szeretne messzire utazni, de szeretne egy szép környezetet felfedezni, strandolni, pihenni, akkor mindenképp el kell ide látogatnia:)!
UI: Crikvenica akváriumába egyáltalán nem érdemes elmenni, még 1500 forintot sem ér...


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Nyaralás Horvátországban!!! Nyaralás Horvátországban!!!
VISTA akciós ajánlatokSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes

FOTÓGALÉRIA