ÚTIKRITIKA.HU / Bajor kastélyok


hirdetes

útikritikák


Bajor kastélyok

Neuschwanstein| Hohenschangau|Herrenchiemsee kastély|Fotóegyveleg

.

Ennek az aloldalnak a szerkesztése folyamatban van. Kérünk némi türelmet.

Neuschwanstein

Évente 1,3 millióan látogatják.

Aji fotói

Vélemények

,, Az új kastélyban minden legekben mérhető: az épület egyszerre légies és grandiózus; a belső tereket a színek, formák és mitikus alakok rendkívüli gazdagsága jellemzi A múltból táplálkozó esztétika mellett azonban a modern kor vívmányai is megjelentek: a kastély rendelkezett telefonnal, bevezették az elektromosságot és a meleg vizet.

Furcsa hangulat lengi körbe ezt a vidéket kastélyostul, tavastul, hófödte hegycsúcsostul. Olyan emberek otthona volt, akik – elkülönülve a világ mocsarától – megélték és formába öntötték a letisztult gráciát. Olyanoké, akiket a szépség szomjúhozása és a régmúlt korok ideáljai iránti vonzódás kiemelt, kiszakított a jelen valóságából, amelyhez nem tudtak kapcsolódni. Elérhetetlenné váltak a tó tükrén; valószínűleg nem is bánták; ők maguk akarták így. (2019)" forrás


Odajutás autóval

Hasznos információk

,, Ha tömegközlekedéssel érkeznél, Münchenből vonattal eljuthatsz Füssen városába (ehhez a „Regio-Ticket”-et érdemes igénybe venni, amit előre online megvehetsz itt). Innen néhány perces buszozással haladhatsz tovább a kastélyok felé. A busz a füsseni vasútállomással szemből indul, igen gyakran jár és nagyon zsúfolt. A buszsofőrnél tudsz jegyet venni, és akár a visszaútra is érvényes retúrjegyet is vehetsz rögtön az odaútnál. Hohenschwangau megállónál kell leszállni (el se lehet téveszteni, áramlik le a nép a járatról).
A füsseni vasútállomás környékén sokan kínálnak a kastélyba jegyeket – de anyagilag akkor jársz a legjobban, ha a hivatalos jegyirodában vásárolsz belépőjegyet, ahhoz közel, ahol a buszról leszálltál.
Ha szeretnéd elkerülni a sorban állást és az idővesztést a hivatalos jegyirodában, online lefoglalhatod előre a jegyet (itt tudod megtenni). Ha szeretnél mindkét kastélyhoz elsétálni és elég időt hagyni ahhoz, hogy kigyönyörködd magad a látványban, mindenképp ezt javaslom! Fontos: a lefoglalt jegyeket legkésőbb másfél órával a belépés időpontja előtt át kell venni a jegyirodában (tehát fontos belekalkulálni azt is, hogy mikorra tudsz odaérni).
A kastélyok csak vezetett túra keretében látogathatók. A Hohenschwangau kastélyban körülbelül háromnegyed óráig, a Neuschwansteinban körülbelül félóráig tart a túra. A rövidsége ellenére is megéri, mert olyat láthatsz, amit máshol nem.
Előrelátó szervezéssel kényelmesen belefér egy napba, hogy mindkét kastélyt körüljárd, az egyikben részt vegyél vezetésen, pihenj egyet a Hattyú-tó partján, majd visszafelé sétálj egyet Füssen megkapó óvárosában. Mivel a vezetett túrák nem tartanak sokáig, akár úgy is szervezheted, hogy mindkét kastélyon végigmész egy nap alatt, ez esetben egy kicsit jobban kiszámított lesz az időd, és a nap végén valószínűleg nem lesz időd körülnézni Füssenben. Ha mindkét kastélyon szeretnél végigmenni és Füssent is látni szeretnéd egyetlen napon, próbáld meg úgy szervezni, hogy autóval menj. (2019)" forrás

Hohenschangau

Hohenschwangau egy kis bajor falu Németország déli részén, a Neuschwanstein-kastély közelében. A falu szép természeti környezetben, a bajor Alpok lábánál helyezkedik el, és népszerű turisztikai célpont a Neuschwanstein-kastély miatt, amely a falu fölé magasodik. A faluban található továbbá a Hohenschwangau-kastély, amely szintén látogatható. A környéken számos túraútvonal és sípálya található, így télen és nyáron is sok turista látogat ide. A környék hangulatos, tipikus bajor épületeivel és szép tájával vonzza az embereket.

Herrenchiemsee kastély

Herrenchiemsee kastélya Chiemsee tó közepén lévő Herreninsel szigeten található. II. Ludwig bajor király építtette a 19. század végén, hogy az elődje, XVIII. Lajos francia király életét és uralkodását megidéző, grandiózus épületben élhessen. Az épület egyike a legnagyobb és legpompásabb barokk palotáknak, amelyeket a király építtetett. A kastélyban számos érdekes szobát és helyiséget találunk, köztük XVIII. Lajos lakosztályát, dísztermet, templomot és más barokk stílusú épületeket. A kastély a turisták körében nagyon népszerű látogatóhely.

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon