hirdetes

útikritikák


Bonn

Bonnról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállásválasztás| Helyi közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Egyéb hasznos információk| Óváros|Katedrális|A városháza és a Piactér|Beethoven-ház| Más látnivalók| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

Beethoven-szobor a Münsterplatz-on, a régi postahivatal (Postamt) épülete előtt - B. M. fotója

Bonnról dióhéjban

Lakosság (2023-ban): 320,000

Bonn Németország északnyugati részén, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található. 

1949-től 1990-ig Bonn volt a Német Szövetségi Köztársaság (Nyugat-Németország, NSZK) fővárosa.

A Rajna-parti Bonnt, ellentétben nagyon sok német várossal, nem érte súlyos kár a 2. világháború során.

Bonnban született Ludwig van Beethoven, 1770-ben.

Aki április elején látogat Bonnba, az csodálatos élményben részesül, mert ilyenkor van az itteni japán cseresznyefák teljes virágzása. A városközpontban, nem messze a Beethoven-háztól, van egy utca, (” Cherry Blossom Avenue”) amit rózsaszín virágba borult cseresznyefák öveznek.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A Südstadt városrész aranyos házai és régi, tekitélyes fái

2. Sétálni a csodás Poppelsdorfer Allee-n

3. A városközpontban az alkalmi termelői piacok csodás zöldségárukkal, kedvező árakkal

4. Német viszonylatban nagyon kedvesek, barátságosak a helyiek (kisvárosi feeling)

5. A Rajnára néző sörkertek hangulatossága

6. Az itt élőkre és a légkörre a legmegfelelőbb német jelző gutbürgerlich (jó polgári)

Nem tetszett

1. A buszoknak és a vonatoknak a menetrendhez képesti  késései nem ritkák

2. A nagy létszámú turistacsoportok a közterületeken nincsenek tekintettel a járókelőkre, beleértve az egyénileg utazó látogatókra sem.

Vélemények

Odajutás

Budapestről Bonnba autóval lehet eljutni, de a távolság nagy, és az utazás hosszú időt vehet igénybe. A leggyorsabb útvonalon kb. 1200 kilométert kell megtenni, és az utazási időt az autópályák minősége, az útszakaszok forgalma és az átkelő határállomások miatt nehéz előre megjósolni. Az autóval történő utazás időtartama körülbelül 12-14 óra lehet, ha minden feltétel kedvező.

A költségek nagyban függenek az üzemanyagárak változásától, az autó típusától, az útdíjaktól, valamint a határátlépési és biztosítási költségektől. Az út során több országon kell áthaladni, beleértve Ausztriát, Németországot és Hollandiát, ezért fontos ellenőrizni azoknak az országoknak az aktuális előírásait, amelyeken keresztül haladunk.

A legtöbb országban autópályadíjat kell fizetni, és az üzemanyagárak is változóak. A határátlépéssel járó költségek is változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen országokon keresztül haladunk át. A biztosítási költségek is változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú biztosítást vásárolunk.

Szállásválasztás

Bonn városának néhány kellemes negyede közé tartozik a Poppelsdorf negyed, ahol a Bonni Egyetem is található. Ez a városrész egy nyugodt és zöldövezeti környéken fekszik, és számos étterem, kávézó és bolt található a közelben. A városközpont könnyen megközelíthető a helyi közlekedési eszközökkel, így ideális hely a turisták számára, akik szeretnének egy kicsit kikapcsolódni a város zajától.

Ajánljuk szűkösebb költségvetésel utazóknak:

Hostel Bonn: Ez egy modern és jól felszerelt hostel, amely kedvező árakat kínál a vendégeknek. A közös helyiségek tágasak és kényelmesek, és ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre.

Hotel Europa: Ez a 2 csillagos szálloda kényelmes szobákat kínál elfogadható áron. A szálloda jó elhelyezkedése lehetővé teszi könnyű hozzáférést a város legnépszerűbb látnivalóihoz.

Hotel Bonn City: Ez a középkategóriás szálloda barátságos légkört kínál, és szép kilátást biztosít a városra. A szálloda közel van a központi pályaudvarhoz, így kiváló kiindulópont a város felfedezéséhez.

Ajánljuk módosabbaknak:

Villa Godesberg: Ez a 4 csillagos villa szálloda a Bad Godesberg negyedben található, közel a Godesburg várhoz és a Rijn-folyóhoz. A szállodában étterem, szauna és terasz is található.

Ameron Bonn Hotel Königshof: Ez a szálloda a Poppelsdorf negyedben található, közel az egyetemhez és a Botanikus Kertekhez. Az elegáns szálloda modern berendezéssel és wellness-részleggel rendelkezik.

Kameha Grand Bonn: Ez a luxus szálloda a Bonner Bogen negyedben található, közvetlenül a Rijn-folyó partján. A szállodában wellness-részleg, étterem, bár és bowling-terem is található.

Helyi közlekedés

Busz

Bonnban az autóbuszok a közösségi közlekedés egyik fő módja. A városban számos buszjárat áll rendelkezésre, amelyek összekötik a város különböző pontjait, a központot, az egyetemeket és a környező területeket.

A buszok gyakran járnak, és az ütemtervek a város minden részén könnyen elérhetők. Az ütemtervek és a járatok menetrendje a Bonn Stadwerke (BSW) weboldalán érhető el.

Az autóbuszjegyeket különféle módon lehet megvásárolni, beleértve az automata jegyvásárló gépeket, az interneten keresztül elővételben, az autóbuszon a sofőrnél vagy az elővételben megvásárolt bérlet használatával.

A városban található több park-and-ride parkoló is, amelyek könnyű hozzáférést biztosítanak a városközpontba, és az autóbuszok a parkolókból közvetlenül a városközpontba viszik az utasokat.

Bonnban a közösségi közlekedési hálózat bővül, és több járat is az elektromos meghajtásra állt át, ezzel is hozzájárulva a város fenntarthatóbb közlekedéséhez.

Vonat

Bonnban a fő vasúti pályaudvar a Bonn Hauptbahnhof (Bonn Központi Pályaudvar), amely az egyik legnagyobb és legfontosabb vasúti csomópont Németországban. A Bonn Hauptbahnhof a város központjában található, és könnyen elérhető autóbusszal, villamossal, metróval és taxival.

A Bonn Központi Pályaudvar 16 vágánnyal rendelkezik, és a vasúti közlekedés az egész országban és a nemzetközi vonatokkal is elérhető. Néhány közeli város, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a Bonn Hauptbahnhof-val, közé tartozik Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Berlin, München és Hamburg.

A pályaudvar területén számos kényelmi szolgáltatás található, beleértve a boltokat, a kávézókat, az éttermeket és a bankokat. A vasúti pályaudvar közvetlen közelében található a busz- és a metróállomás is, így az utasok könnyen eljuthatnak a város bármely pontjára.

A Bonn Hauptbahnhof könnyen felismerhető a modern épülete és az üvegtetője miatt, amely alatt az utasok könnyedén áthaladhatnak a vágányok és a vonatok között.

Kerékpár

Bonn egy nagyszerű hely a kerékpározásra, mivel a városban számos kerékpárút található, és a város körüli vidék szintén számos lehetőséget kínál a kerékpáros kirándulásokhoz.

A városban több mint 200 kilométernyi kerékpárút húzódik, amelyek különféle részein könnyen el lehet jutni a város legfőbb látványosságaihoz, mint például a városháza, a Szent Márton katedrális, a Beethoven szülőháza vagy az egyetem.

Az erdős hegyvidéki terület körül a város körül számos kerékpárút is található, amelyek számos szép helyet kínálnak a kerékpárosoknak, akár rövid kirándulásokra, akár hosszabb utakra indulnának. A Drachenfels és a Petersberg hegyek környékén különösen szép kerékpárútvonalak találhatók, amelyek kilátásokkal és pihenőhelyekkel gazdagítják az utat.

Bonnban több kerékpárkölcsönző is működik, így a látogatók könnyen bérelhetnek kerékpárokat a város felfedezéséhez. Az egyik legnépszerűbb és legnagyobb kerékpárkölcsönző a Nextbike, amely sok helyen található a városban.

A kerékpározás Bonnban gyakori és népszerű tevékenység, és a város törekszik a környezetbarát közlekedési lehetőségek fejlesztésére. A kerékpárosoknak ugyanakkor érdemes figyelniük a közlekedési szabályokra és a biztonságos kerékpározásra, mivel a városban számos autó és gyalogos közlekedik, különösen a városközpontban.

Parkolás

Az utcán történő parkolás engedélyköteles, és a parkolójegyek általában az automatákból vásárolhatók meg, amelyek a városban több pontján találhatók. A parkolóhelyek ára és az engedélyek érvényességi ideje változó, de általában napi vagy óránkénti díjat kell fizetni.

A parkolóházak és a parkolók is széles választékban állnak rendelkezésre, és több ponton elérhetőek a városban. Az árak változóak, és általában óránkénti vagy napi díjat kell fizetni a parkolásért.

Az egyetemi területen és az intézmények környékén található parkolók általában ingyenesek, de az itt parkoló autóknak rendelkezniük kell az erre vonatkozó engedéllyel vagy jogosultsággal.

Bonnban található számos park and ride (P+R) parkoló is, amelyek könnyű hozzáférést biztosítanak a központi területekhez és a városnézéshez. Ezek a parkolók általában ingyenesek, és a városközpontba való utazást a tömegközlekedési eszközök biztosítják.

Fontos megjegyezni, hogy a városi parkolási szabályok időnként változhatnak, ezért érdemes tájékozódni a legfrissebb információkról a parkolóhelyek és az engedélyek árairól és elérhetőségéről a látogatás előtt.

Étkezés

Bonn számos étteremmel rendelkezik, amelyek különféle ízeket és ételeket kínálnak a látogatóknak. A városban található éttermek többsége a német és európai konyhák specialitásait kínálja, de számos étterem található, amelyek különféle nemzetközi konyhákat is kínálnak.

A helyi ételek közé tartozik például a "Himmel und Ääd", ami egy hagyományos német étel, ami burgonyából, sült hagymából és almából készül. A "Rheinischer Sauerbraten" pedig egy marhahúsból készült étek, ami édessavanykás szószban főtt.

Az étkezési lehetőségek közé tartoznak a hagyományos éttermek, a kávézók, a pubok és a bárok is. A Poppelsdorf és a Altstadt városrészekben található éttermek és kávézók között számos választási lehetőség van, és az éttermek általában kínálnak hagyományos és modern fogásokat egyaránt.

A Bonnban található éttermek között számos vegetáriánus és vegán étterem is található, amelyek kínálnak egészséges és ízletes ételeket. Az élelmiszerpiacokon és a vásárokon szintén megtalálhatók az ízletes helyi ételek, például a német kolbászok és a sajtok.

B. M. fotója

Diétás - Aji fotója

Ez is csülök (Haxe) - f. g. fotója

Vásárlás

Bonn városközpontjában megtalálhatjuk a közismert áruház- és boltláncokat, pl. Kaufhof, C&A, H&M, Esprit, Zero, NewYorker, Promod, Butler's, Tchibo and Runner's Point.

Sternstrasse - B. M. fotói

Szórakozás

A Poppelsdorfer Allee egyik legnépszerűbb helye az éjszakai élet számára, ahol számos bár és étterem található, ahol szórakoztató zenei programokat rendeznek. Az észak-amerikai stílusú Beethovenhaus is egy népszerű hely, ahol élőzenei előadásokat tartanak.

A városközpontban a Sterntor és a Heerstraße környéke számos bár és klub otthona, ahol a fiatalabb generáció könnyen találhat magának szórakozási lehetőséget. A látogatók választhatnak a táncos kluboktól a pubokig és kávézóktól egészen a koktélbárokig.

A Rheinaue parkban két klub is működik, a "Rheinkultur" és a "Brückenforum". Mindkét klubban élőzenei és DJ-műsorokat tartanak.

B. M. fotója

Közbiztonság

Bonnban jó a közbiztonság, de meg kell említenünk, hogy az utóbbi három évben van egy - nem drámai - romló tendencia. Utcai rablótámadások nincsenek, sőt ritka az autólopás is. (2022)

Egyéb hasznos információk

B. M. fotója

Óváros

Az óváros egyik legfontosabb látnivalója a Münsterplatz, amely Bonn főtere. Itt található a Münster-bazilika, amely egy lenyűgöző román stílusú templom, amely a 11. és 13. század között épült. A bazilika mellett a tér számos kávézót és éttermet kínál a látogatók számára, valamint számos szökőkúttal és dísznövényekkel díszített.

A püspöki palota és az egykori városháza is található a Münsterplatzon, amelyek az óváros jellegzetes épületei közé tartoznak. Az egykori városháza, a Rathaus, a 18. században épült, és a barokk stílus jellemzi. A palota és a városháza között található a Bonni Múzeumnegyed, amely számos kiállítási helyet kínál a látogatóknak.

Az óváros másik fontos látnivalója a Beethoven-ház, ahol a híres zeneszerző, Ludwig van Beethoven született. A Beethoven-házban ma múzeum található, amely bemutatja az életét és munkásságát, valamint a korabeli zenei életet is.

Az óvárosban számos kis üzlet és bolt található, ahol a látogatók számos helyi terméket, édességet, élelmiszert és italt kóstolhatnak meg. Az óvárosban számos kávézó és étterem is található, ahol a látogatók élvezhetik a helyi ételeket és italokat.

Cs. N. fotója

B. M. fotója

Katedrális

(Bonner Münster)

Nyitva: 7:30-19 - szombaton 8:30-19, vasárnap 11-19

Szent Márton székesegyház (Münster): Háromhajós, román stílusú bazilika, gótikus elemekkel. 1050-1230 között épült. az ókori római Diana-templom romjainak, valamint a római légiós keresztény vértanúk (Cassius és Firenze) sírjának a helyén (3. század). Szentként és a város védőszentjeként tisztelik őket

B. M. fotója

A székesegyház legrégebbi (nyugati) része (1050-1080) - B. M. fotója

A városháza és a Piactér

Bonn városháza és piactérje az óváros egyik legfontosabb látnivalója, amelyet a látogatóknak érdemes meglátogatniuk. Az épületek jellegzetes barokk stílusban épültek, és a piactér számos érdekes és ízléses kínálatot nyújt.

A városháza azonban a leglátványosabb épület, amely a piactéren található. Az épületet a 18. században építették, és a barokk stílus jellemzi. Az épület csodálatos homlokzatot mutat, amelynek díszes részletei a látogatók számára is élvezhetők.

Az épületen belül számos szoba és terem található, amelyeket érdemes felfedezni. Az egyik legismertebb terem az úgynevezett "kék terem", amelynek falait kék kerámia díszíti. Az épületben található a városi múzeum is, amely bemutatja Bonn történelmét és kultúráját.

A piactér a városháza előtt helyezkedik el, és a látogatók számára számos érdekes kínálatot kínál. Itt található a híres hús- és zöldségpiac, ahol a látogatók a helyi termelőktől vásárolhatnak friss élelmiszert. A piactér körül számos étterem és kávézó is található, ahol a látogatók élvezhetik a helyi ételeket és italokat.

Az eredeti a 14. század végén épült, majd rokokó stílusban átépítették 1730-ban - B. M. fotója

Beethoven-ház

A Rajna-menti Bonn város jelképei közé tartozik a Bonngasse 20. szám alatt álló rózsaszín homlokzatú Beethoven-ház, amely a művész születésének helyszíne, és egyben a világ legnagyobb Beethoven-gyűjteményének lelőhelye. A benne lévő múzeum részletesen bemutatja a virtuóz zeneszerző életét és az egész életművét több mint 150 eredeti tárgy, köztük kéziratok, képek, levelek, bútorok és használati tárgyakon keresztül. A múzeum 2019. december 16-án nyílt meg újra a felújítások után, amely során új területtel is gazdagodott az intézmény.

A dátum nem véletlen, az újranyitást Beethoven születésnapjához, azaz december 16-hoz kötötték – a szakirodalom szerint azonban csak feltételezni lehet ezt a napot. Abban az időben ugyanis még nem készültek polgári anyakönyvek, így csak Beethoven 1770. december 17-i kereszteléséről maradt fenn hivatalos adat.(2020)  forrás

Ancsa fotója

B. M. fotója

,, Hol haragos szemű, szélfútta hajú géniusz, kezében egy készülő mű kottájával, amely megváltoztatja a világot, hol vörhenyes arcú, alkoholszagú különc, aki miatt a bécsi járókelő átment az utca másik oldalára. Melyik lehet a leghitelesebb Beethoven arckép? És melyik biztosan nem az?

„Alacsony volt és zömök, erős nyakú, atléta termetű. (…) Hatalmas homloka csupa dudor. Koromfekete, rendkívül sűrű haja, mintha fésű sohasem járt volna benne, tüskésen meredezett, »Medúza kígyóiként«. Szemének csodás erejű tüze lebűvölt mindenkit, aki látta; de a legtöbb ember tévedt a színében. Mikor vad fénnyel kilobogott a barna és tragikus arcból, általában feketének látták; pedig nem fekete volt, hanem kékes szürke." forrás

Más látnivalók

Sterntor

A Sterntor Bonn városának egyik jellegzetes történelmi műemléke, amely az óváros észak-nyugati sarkában található. Ez egy hatalmas kőboltíves kapu, amelyet a 13. században építettek a városfal részeként.

Az épület neve "Sztárkapu" néven is ismert, mert a kapu fölött egy csillag alakú építmény található. Az épület a város egyik legfontosabb és leglátványosabb történelmi műemléke, és a turisták gyakran látogatják.

Az épületben található kőszobrok és faragványok, amelyek az építészet és a szobrászat korabeli művészetét mutatják be. Az épület belső udvara is látványos, és a látogatók élvezhetik a barokk stílusú építészet látványát.

A Sterntor jelenleg múzeumként működik, és az épületet a látogatók megtekinthetik. Az épületben számos tárlat található a Bonni történelemről, valamint a városfal építéséről és a város védelméről.

B. M. fotója

Az NSZK történetének háza (múzeum)

Az NSZK Történetének Háza, amelyet Németországban "Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland" néven ismernek, Bonnban található múzeum, amely bemutatja az NSZK történelmét az 1945-ös második világháború után.

Az épület modern stílusú, és több mint 4000 négyzetméteren kínál számos kiállítási helyet. Az épületben számos interaktív kiállítás található, amelyek bemutatják az NSZK történelmét, valamint az ország gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődését.

A múzeum kiállításai az NSZK történetének minden fontos eseményét lefedik, beleértve a hidegháborút, a berlini fal leomlását, a Németország újraegyesítését és az Európai Unióba való belépést. Az épületben találhatók olyan emléktárgyak, mint például a 20. századi politikai plakátok, filmek és különleges tárgyak.

A múzeum kiállításai magyar nyelven is elérhetőek, így azok, akik nem beszélik a német nyelvet is könnyen követhetik a kiállításokat. Az épület előtt található szép park kiváló hely a pihenésre és a kikapcsolódásra.

A König természettörténeti múzeum

A König Természettörténeti Múzeum (Museum Koenig) Bonn városában található, és az egyik legnagyobb és legfontosabb természettudományi múzeum Németországban. Az épület modern stílusú, és több mint 3000 négyzetméteren kínál számos kiállítási teret.

A múzeum kiállításai a földrajz, a biológia, az ökológia és az evolúció témáit mutatják be. A múzeum különlegessége, hogy több mint 10 millió állat- és növényfajta maradványait és mintáit őrzi, amelyeket a világ minden tájáról gyűjtöttek össze.

Az épületben található kiállítások között számos interaktív program és élmény található, amelyek különösen vonzóak a fiatalabb látogatók számára. A múzeum egyik legérdekesebb kiállítása a dinoszauruszoké, amelynek során a látogatók a dinoszauruszok életével és életmódjával ismerkedhetnek meg.

Az épületben található továbbá a múzeum könyvtára, amely több mint 550 000 könyvet, folyóiratot és dokumentumot tartalmaz a természettudomány területén. A könyvtár szabadon hozzáférhető, így a kutatók számára kiváló hely az információgyűjtésre.

Poppelsdorf palota&Botanikus kert

Szombaton és vasárnap zárva van a palota.

A Poppelsdorf Palota és Botanikus Kert Bonn városában található egy lenyűgöző műemlék épület és a körülötte elterülő gyönyörű park, amely tökéletes hely a látogatók számára a kikapcsolódásra és a természet élvezetére.

A Poppelsdorf Palota egy barokk stílusú épület, amelyet a 18. században építettek, és ma az egyik legjelentősebb építészeti emlék a régióban. Az épület egykoron egy nemesi család rezidenciája volt, de ma múzeumként működik, amely bemutatja a palota történelmét és a barokk korszak építészeti stílusát.

A Botanikus Kert a Poppelsdorf Palota mellett található, és különleges növényekkel és kertekkel rendelkezik. A kertben több mint 12 000 növényfajtát és különleges kerteket találhatunk, mint például az ökológiai kertet, a trópusi és szubtrópusi kertet, valamint a kaktusz- és sziklakertet.

A Botanikus Kert különösen népszerű azok között, akik szeretik a természetet és a növényeket. A látogatók élvezhetik a kert szépségét, sétálhatnak a növények között, és megtekinthetik az egyes növényfajták és kertek bemutatóit. A kert tökéletes hely a kikapcsolódásra és a piknikezésre is.

A Modern Művészetek bonni múzeuma

A Modern Művészetek Bonni Múzeuma, amelyet németül "Museum für moderne Kunst Bonn" néven ismernek, egy modern művészeti múzeum Bonn városában, Németországban. Az épület modern stílusú, és két szinten több mint 5000 négyzetméternyi kiállítási területet kínál.

A múzeum gyűjteménye az 1900-as évek elejétől napjainkig terjedő időszakban keletkezett műveket tartalmaz, beleértve az absztrakt, az expresszionista és a konceptuális művészetet is. A gyűjtemény nagy részét német művészek alkotásai alkotják, de a múzeumban megtalálhatók olyan nemzetközi művészek munkái is, mint például Pablo Picasso és Joan Miró.

Az épületben számos időszakos kiállítás is látható, amelyek a kortárs művészet legújabb trendjeit mutatják be. A múzeum interaktív programjai, filmvetítései és előadásai különösen vonzóak azok számára, akik szeretnének mélyebben beleásni a modern művészet világába.

A Modern Művészetek Bonni Múzeuma könnyen megközelíthető a város központjától, és ideális hely a művészet és a kultúra iránt érdeklődő látogatók számára. A múzeum különlegessége, hogy a művészeti élmény mellett gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Ren folyóra is.

Bizony mondom, ez egy műalkotás - Aji fotója

Arithmeum (tudományos és technológiai múzeum)

Az Arithmeum egy tudományos és technológiai múzeum, amely a matematika és a számítástechnika történetére fókuszál. A múzeum Bonn városában található, Németországban.

Az Arithmeum gyűjteménye mintegy 1200 számológépet tartalmaz, amelyek az 1600-as évektől napjainkig terjedő időszakból származnak. A kiállítások bemutatják a számológépek és az általuk megoldható matematikai problémák történetét. A kiállítások interaktívak, és lehetőséget nyújtanak a látogatóknak a számológépek és más matematikai eszközök használatának kipróbálására is.

Az Arithmeum múzeum épülete modern stílusú, és 2002-ben nyitotta meg kapuit. Az épületben továbbá találhatók kutatási területek és a számítástechnika történetével kapcsolatos könyvtárak is.

Az Arithmeum egy különleges és egyedi múzeum, amely számos érdekességet kínál a matematika és a számítástechnika iránt érdeklődő látogatók számára. Az interaktív kiállítások és a látványos eszközök kiváló lehetőséget nyújtanak az érdeklődőknek, hogy elmélyüljenek a számítástechnika és a matematika világában.

Rajnaföld-i múzeum

(Rheinisches Landesmuseum Bonn)

A Rheinisches Landesmuseum Bonn, más néven a Rajna-vidéki Múzeum Bonnban található, Németországban. Ez az egyik legnagyobb múzeum a régióban, amely különféle kiállításokat kínál a régészettől a modern művészeten át a természettudományokig.

A múzeum állandó kiállítása a régió történelmére és kultúrájára fókuszál, a prehisztorikus időktől a jelenkorig. A kiállítások több mint 800 000 tárgyat tartalmaznak, beleértve a régészeti leleteket, az értékes festményeket és szobrokat, a régiségeket, a történelmi dokumentumokat és sok más érdekességet.

A múzeum egyedülálló kiállításai közé tartozik a német román művészet és az ókori római művészet gyűjteménye, amelyek a középkori Európában és az ókori Rómában létrehozott kivételes alkotásokat mutatják be.

A múzeum időszakos kiállításokat is tart, amelyek a természettudományoktól a modern művészetig terjednek. A múzeum számos interaktív programot kínál a látogatóknak, amelyek lehetővé teszik, hogy aktívan részt vegyenek az élményben.

A Rheinisches Landesmuseum Bonn a régióban található egyik legérdekesebb és legjelentősebb múzeum, amely a régió történelmének, kultúrájának és művészetének megismerésére kiváló lehetőséget nyújt. A múzeum könnyen elérhető a városközponttól, és tökéletes hely a kultúra és a történelem szerelmeseinek.

Olvasmányos linkek

Utcakép - b. m. fotója

Fotóegyveleg

Iskolaépület - K. M. fotója

A Márton-szökőkút (Martinsbrunnen) a legendás lámpását markoló Szent Márton alakjával és kacsákat kergető gyerekekkel - A katedrális nyugati kapujával szemben található - B. M. fotója

B. M. fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon