ÚTIKRITIKA.HU / Braunschweig


hirdetes

útikritikák


Braunschweig

Braunschweigről dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállásválasztás| Helyi közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Egyéb hasznos információk| Óváros| Katedrális|Dankwarderode kastély|Burgplatz|Városháza|Fotóegyveleg

.

Máté fotója

Tartalomfeltöltés előkészületben

Braunschweigről dióhéjban

Sokan az angol nevén ismerik: Brunswick

Lakosság (2024-ben): 272,400

Város Németország északnyugati részén, Alsó-Szászországban (Niedersachsen). 

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Az egyetemi városi jellege, sok diák

Nem tetszett

1.

Vélemények

Odajutás

Budapest és Braunschweig távolsága autóval kb. 1100 kilométer, és az utazás általában 11-12 órát vesz igénybe, attól függően, hogy az út során milyen gyakran tartanak megpihenésre és tankolásra.

Az utazás költségei nagymértékben függenek az üzemanyagáraktól és az autó típusától, de általában számolhatunk kb. 100-150 eurós üzemanyagköltséggel egy útra, attól függően, hogy milyen fogyasztású az autó.

Hannover - kb. 70 km északkeletre található Braunschweigtől. Hannover egy másik fontos német város, amelynek rengeteg látnivalója van, köztük a Herrenhausen Kertek, a Hannoveri Állatkert és a Hannoveri Operaház.

Magdeburg - kb. 85 km keletre található Braunschweigtől., Bréma kb. 130 km északnyugatra található Braunschweigtől

Hamburg - kb. 180 km északnyugatra található Braunschweigtől.

Szállásválasztás

Viewegs Garten-Bebelhof: Ez a negyed a város délnyugati részén található, és kiváló lehetőséget nyújt a csendes pihenésre és a közeli zöldterületek felfedezésére. A központtól mindössze 15 perc sétára található.

Gliesmarode: Ez a negyed a város északnyugati részén található, és a közeli állatkerttől híres. Itt sok zöldterület, parkok és csendes utcák találhatók. A központtól mindössze 15 perc sétára található.

Helyi közlekedés

Braunschweigben a tömegközlekedés jól kiépített és széles körű. A városban található egy metrórendszer, amely hat vonalat fed le, valamint számos villamos- és buszjárat is működik. A járművek gyakran és rendszeresen közlekednek, így egyszerű és kényelmes az utazás a város bármely részén.

Parkolás autóval Braunschweigben általában nehézkes, különösen a belvárosban és a népszerű területeken. Az utcán történő parkolás korlátozott és gyakran drága lehet, emellett sok helyen parkolási engedély szükséges. A városban több parkolóház is található, amelyek általában a belváros közelében találhatóak, de ezek árai általában magasabbak a külvárosi parkolókhoz képest.

Étkezés

Néhány népszerű étterem található, amelyek nem feltétlenül a legdrágábbak.

Ristorante da Enzo: Egy kellemes hangulatú olasz étterem, ahol kiváló tészták, pizzák és más olasz ételek találhatók.

Cafe Böninger: Egy történelmi kávézó és étterem, amely hagyományos német ételeket és süteményeket kínál, beleértve a berlint és a krémes süteményt is.

Schlosskeller: Egy hangulatos étterem, amely egy középkori várkastély pincéjében található. A menü változatos, és tartalmazza a német és a nemzetközi konyha kedvenceit is.

Gondel: Egy kis étterem, amely friss és ízletes halételeket kínál, köztük a helyi specialitást, a Halberstädter Würstchent.

Macondo: Egy kávézó és étterem, amely a dél-amerikai konyha ízeivel kényezteti az ínyenceket, és remek hely a különleges kávék és koktélok fogyasztására is.

Vásárlás

Néhány helyet ajánlunk, ahol érdemes meglátogatni:

Schloss Arkaden: A város egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, amely számos butikot, áruházat és éttermet kínál.

Magniviertel: A régi városközpontban található negyed, amelynek utcáit számos kis üzlet, butik és galéria szegélyezi.

Altstadtmarkt: A régi városközpont főterén található piac, ahol friss gyümölcsöket, zöldségeket, virágokat és kézműves termékeket lehet vásárolni.

City Point: Egy másik nagy bevásárlóközpont, amely az Altstadt területén található, és számos üzletet, éttermet és kávézót kínál.

Schlosspassage: Egy kisebb bevásárlóközpont, amely az Altstadt mellett található, és számos butikot, ékszerboltot és kávézót kínál.

Szórakozás

Az éjszakai élet középpontja a Schlossplatz, ahol számos bár és klub található. A városban számos szórakozóhely is található, mint például a Stadthalle és a Volkswagen Halle, ahol különböző koncertek, előadások és más események kerülnek megrendezésre.

A Braunschweigben található egyetem miatt az éjszakai élet egy része a diákokra és fiatalokra összpontosít, de van számos olyan hely is, ahol az idősebb korosztály is jól érezheti magát.

Közbiztonság

Braunschweigben a közbiztonság általában jó, és a város biztonságosnak tekinthető. A városban rendszeres a járőrözés, és az utcákon és a közlekedési csomópontokon található kamerák is növelik a biztonság érzetét.

Természetesen, mint minden nagyvárosban, Braunschweigben is vannak olyan területek, amelyekre jobb óvatosabban lépni, különösen éjszaka. Az ilyen területeket általában a város hatóságai is felhívják a figyelmet, és a látogatóknak érdemes betartani az általános biztonsági óvintézkedéseket, mint például az értéktárgyak és dokumentumok biztonságos tárolása.

Németországban a zsebtolvajok általában az árusítóhelyeken, piacon, tömegközlekedési eszközökön, valamint a turisztikai látnivalók környékén tevékenykednek. Éppen ezért érdemes odafigyelni a személyes tárgyainkra, például táskáinkra, pénztárcánkra és telefonunkra, és lehetőség szerint ne vigyük magunkkal a legértékesebb tárgyainkat.

Egyéb hasznos információk

Óváros

Magnieviertel

Ez egy szép és történelmi városrész. A városrész középpontjában a Magni-templom található, amely a város egyik legnagyobb és leglátványosabb épülete.

A Magniviertel több mint 500 éves, és a város egyik legjobb állapotban fennmaradt régiója. A városrészben számos szép épület és történelmi látnivaló található, köztük a magni-templom, az Auferstehungskirche és a Haus zur Hanse.

A városrészben számos étterem, kávézó és bár található, amelyek kiváló helyek a pihenésre és az élvezetekre. A Magniviertelben rendszeresen szerveznek kulturális eseményeket, mint például kiállításokat és zenei koncerteket.

A városrész könnyen elérhető a város tömegközlekedési hálózatával, és a közeli S-Bahn állomások, mint például a Braunschweig Hbf, könnyen elérhetőek az egész városban.

v.m. fotója

Katedrális

A Szent Blasius-dóm, amelyet helyi nevén a "Katedrális"-nak is neveznek. Ez a román stílusban épült katedrális a 12. században épült, majd későbbi átépítések során kibővült és átalakult. Az épület külső megjelenése impozáns, a homlokzatot két torony és egy kupola díszíti.

A katedrális belső tere is lenyűgöző, magas mennyezete és számos díszítése vonzza a látogatókat. Az egyik legkiemelkedőbb jellegzetessége a katedrálisnak a nyugati homlokzaton található "Fürstenportal", amelyet az első gótikus stílusban építettek. A portál díszítésein a Szent János evangélista, valamint a Szent Blasius püspök alakjai láthatók.

A Szent Blasius-dóm ma egy aktív római katolikus templom, és a város fontos történelmi és kulturális helyszíne. A látogatók szabadon beléphetnek a katedrálisba, de az egyes részekhez való hozzáférés korlátozott lehet. A katedrális értékes műalkotásokat is tartalmaz, köztük festményeket és szobrokat, amelyek bemutatják a város történelmét és kulturális hagyományait.

m. a. fotója

Dankwarderode kastély

Braunschweigben a Dankwarderode kastély az egyik legjelentősebb történelmi és kulturális látnivaló. Az épületet Henrik, Braunschweig hercege építtette a 12. században, és az egyik legjobban megőrzött középkori kastélyok közé tartozik Németországban.

A Dankwarderode kastély egyike a Braunschweigben található kulturális intézményeknek, amelyek közül a legfontosabbak a Herzog Anton Ulrich Múzeum és a Braunschweigi Városi Múzeum. Az épületben található kiállítások a város történelmével, művészetével és kultúrájával foglalkoznak.

z. b. fotója

A Dankwarderode kastély külső megjelenése is impozáns, a homlokzatát díszítő freskók és a torony a középkori építészet stílusát idézi. A kastélyban található műtárgyak közül kiemelkedőek a hercegi ékszerek és a középkori fegyverek gyűjteménye.

A kastély udvarában található a Braunschweigi oroszlán, amely az egyik legismertebb szimbóluma a városnak. A bronzszobor a középkori Braunschweig grófság jelképe volt, és máig az egyik legfontosabb városi emlékmű.

A Dankwarderode kastély ma egy fontos kulturális központ Braunschweigben, és a város egyik leglátogatottabb látnivalója. A kastélyt látogatók szabadon bejárhatják, és az épület és kiállításai bemutatják a város gazdag történelmét és kulturális hagyományait.

h. n. fotója

Burgplatz

Braunschweig városában a Burgplatz (vár tér) az egyik legismertebb és legkedveltebb helyszín a turisták körében. A Burgplatz központi helyen található a városban, és fontos történelmi és kulturális helyszíne a városnak.

A Burgplatz középpontjában a Szent Márton-szobor található, amely egy magas oszlopon áll, és a város védőszentjének, Szent Mártonnak állít emléket. A szobor körül számos kávézó és étterem található, amelyek kellemes környezetet nyújtanak a pihenésre és a kikapcsolódásra.

A Burgplatz egyik fő attrakciója a Braunschweigi Városháza, amely a 13. században épült, majd a későbbiek során kibővült és átalakult. Az épület külső megjelenése impozáns, a homlokzatot számos szobor és díszítés díszíti. A Városháza ma a városi kormányzat székhelye, de a látogatók szabadon bejárhatják a belső tereket is.

A Burgplatz-on található még a Herzog Anton Ulrich Múzeum, amely a város egyik legfontosabb múzeuma. A múzeumban gazdag művészeti és történelmi gyűjtemények találhatók, amelyek közül a legkiemelkedőbb a világhírű Cranach-gyűjtemény.

t. h. fotója

Városháza

Braunschweig városháza egy ikonikus épület, amely a város központjában található. Az épület az 1800-as években épült, és a németországi újjászületés idején került felépítésre, hogy jelképezze a város és a német egység újjászületését.

A városháza építészeti stílusa a neoreneszánsz, és számos részletet tartalmaz, amelyek figyelemre méltóak. Az épület fő homlokzatán két torony található, amelyek az egység szimbólumaként is szolgálnak.

Az épületben számos fontos irodalmi, történelmi és kulturális esemény zajlott a történelem folyamán. A városháza jelenleg a városi kormányzat székhelye, és a látogatók számára lehetőség nyílik a belső terek megtekintésére.

A városháza környezetében számos kávézó és étterem található, amelyek kellemes környezetet kínálnak az idelátogatóknak. A városháza környéke is számos fontos látnivalót kínál, például a Burgplatz (vár tér), ahol a város védőszentjének, Szent Mártonnak állítottak emléket egy impozáns oszlopon.

Máté fotója

Fotóegyveleg

j. a. fotója

v. n. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon