ÚTIKRITIKA.HU / Königsee

Königsee

A Königsee-ről dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállás| Hasznos információk| Látnivalók| Programlehetőségek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

.

M. Dávid fotója

Ennek az aloldalnak a tartalommal való feltöltése a szerkesztés folyamatában van. Kérünk némi türelmet.

A Königsee-ről dióhéjban

A bajor-osztrák határnál fekszik a Königsee. A Bajor Alpok gyöngyszemének is szokták nevezni. A tó 28 kilométerre van Salzburgtól. Münchentől autóval alig 2 óra alatt el lehet ide jutni.

.

M. Dávid fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Valóban van valamiféle fjorddos jellege - elképesztően szép a tó és a környezete

2. Nagyon jó, hogy a tavon nincsenek zajos mozotos járművek, csak elektromosok, s így nyugalom honol, főleg reggel

3. Persze megkóstoltuk a tó vizét - finom, teljesen tiszta ivóvíz

Nem tetszett

1. Mint április és október között mindig, zavarja a szépségekben való gyönyörködést a turista tömeg

2. A kiránduló ösvények itt-ott meglepően gondozatlanok

Vélemények

,, Hogyha nem lennének földrajzos előismereteim, azt mondanám, hogy Norvégiába csöppentünk és a Berchtesgadeni Alpok szívét képező Königssee egy gyönyörű, hegyek között kacsgaringózó fjord. Pedig közel sem! Kialakulása az Alpok ezen részének földtörténetével fonódik össze: a körülötte magasodó hegyek, akkor még több ezer méter magas sík platót alkottak, ennek emlékét őrzi a Berchtesgadener Land jelképe, a Watzmann-hegy is 2713 méteres magasságával. A jégkorszak folyamán azonban a gleccserek kezükbe vették az irányítást és hatalmas völgyekkel szabdalták fel a tájat: így alakult ki a Königssee völgye is, ahol a lefolyó víz a gleccser visszahúzódása után megült. A völgy legbelső csücskében található Obersee-től kis szárazulat választja el, mely az egykori gleccserek morénájából alakult ki.

Amilyen meredek és magas sziklák magasodnak a türkizkék víztükör fölé, ugyanúgy a víz alatt is folytatódnak a gigászi alakzatok. Vidám türkizkék színe alapján meg nem mondanánk, hogy a legmélyebb pontján 190 méter mély! A tó a Berchtesgadeni Nemzeti Park részét képezi, és hogy az emberi tevékenység ne tegyen kárt az élővilágban, kizárólag elektromotoros hajók közlekedhetnek rajta. Ezért is lehet, hogy ez Németország legtisztább tava, a vize ivóvíz minőségű!

Mivel gyalogszerrel nem lehet megkerülni a teljes tavat, mindenképpen a hajókhoz vagyunk kötve - ha meg már így jártunk, akár egy teljes napot is érdemes rászánni a tó bejárására. :) " forrás

Odajutás

Legrövidebb közúton a Königsee 579 kilométerre van Budapesttől. Megállás nélküli vezetést modellezve az út 5 és fél órát vesz igénybe. 549 kilométeren az autópálya kényelmét élvezhetjük.

Szállás

Hasznos információk

1. A parkoló területnél több étterem és ajándékbolt található.

Látnivalók

Berchtesgaden

Ramsau

Schönau

Dávid fotója

Programlehetőségek

Hajókirándulások

Berchtesgaden Nemzeti Park

Jenner

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

M. Dávid fotói

k. a. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon