ÚTIKRITIKA.HU / Cartagena (Spanyolország)


hirdetes

útikritikák


Cartagena (Spanyolország)

Cartagena (Spanyolország) - bevezető|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállás| Helyi közlekedés| Étkezés|Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Más praktikus információk|Kikötő|El Zulo| Más látnivalók|Strandok| Fotóegyveleg

Kriszta fotója

Tartalomfelöltés folyamatban

Cartagena (Spanyolország) - bevezető

Lakosság (2024-ben): 212,000

A spanyolországi Cartagena a Murcia autonóm közösségben található, a délkeleti parton, a Földközi-tenger partján. Ez az egyik legfontosabb kikötőváros Spanyolországban.

Cartagena története több mint 2000 évre nyúlik vissza, amikor a karthágóiak alapították Kr. e. 227-ben.
A rómaiak jelentős várossá fejlesztették, melyet akkor Carthago Nova néven ismertek. Számos római kori emlék maradt fenn, mint például a római színház.
A város fontos kereskedelmi és haditengerészeti központ volt az évszázadok során.
Cartagena ma is jelentős katonai és ipari kikötő, valamint fontos turisztikai célpont.

Meleg nyarak és enyhe telek jellemzik. A nyári hőmérséklet gyakran meghaladja a 30°C-ot, míg télen ritkán esik 10°C alá.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A kikötő rendezettsége, eleganciája, korzózásra alkalmassága

Kriszta fotója

Nem tetszett

1.

Vélemények

Ha La Manga bekerül az utazási programunkba, akkor feltétlenül érdemes meglátogatni a közeli Cartagena várost! Valójában sokkal érdekesebb, és főleg hangulatosabb, mint maga La Manga, és bizony sok a látnivaló. (Aji, 2023)

Hólik Peti fotója

Odajutás

A La Manga és Cartagena közötti távolság autóval körülbelül 50 kilométer. Az út időtartama körülbelül 40 perc lehet attól függően, hogy milyen útvonalat választasz és a forgalmi körülményektől.

Kriszta fotója

Szállás

Helyi közlekedés

Étkezés

Caldero: Hagyományos halászlé rizsszeletekkel.
Mar Menor garnélarák: Helyi különlegesség, amely a közeli lagúnából származik.
Paparajotes: Citromlevélre tekert sütemény, porcukorral megszórva.

Vásárlás

Szórakozás

Kriszta fotója

Közbiztonság

Más praktikus információk

Castillo de la Concepción

Ez a középkori vár remek kilátást nyújt a városra és a kikötőre.

Kriszta fotója

Kikötő

Kriszta fotója

Hólik Peti fotói

Museo Nacional de Arqueologia Subacuatica

Víz alatti Régészeti Múzeum avagy a Víz alatti Kulturális Örökség Nemzeti Múzeuma

A Museo Nacional de Arqueología Subacuática (ARQUA) Cartagena Spanyolországban található, és a régészeti és történelmi víz alatti leletekre specializálódott. Az ARQUA különleges hely, amely bemutatja a Földközi-tenger hajózási és kereskedelmi történelmét, kiemelve a térség gazdag régészeti örökségét.

Állandó Kiállítások:
Tengerészeti Régészet: Ez a kiállítás bemutatja a víz alatti régészet technikáit és módszereit, beleértve a felfedezést, feltárást és konzerválást.
Föníciai Hajók: A föníciai civilizáció hajózási története, beleértve hajómaradványokat és rakományokat.
Római Hajózás: Római kori hajómaradványok, amforák és egyéb tengeri kereskedelemre utaló leletek.
Spanyol Hajózás: A spanyol hajózás története az ókortól a középkorig.

Időszaki Kiállítások: Az ARQUA rendszeresen szervez időszaki kiállításokat, amelyek különböző témákat ölelnek fel, például specifikus régészeti feltárásokat vagy történelmi eseményeket.

Digitális és Interaktív Elemei: A múzeum modern technológiát használ a látogatók bevonására, például interaktív kijelzők és digitális rekonstrukciók segítségével, amelyek az ókori hajók felépítését és működését mutatják be.

Különleges Attrakciók

La Nave Eslava: Az egyik leghíresebb kiállítás, amely egy különleges hajóroncsot mutat be részletes rekonstrukcióval és a megtalált leletekkel.
Tenger alatti kincsek: Bemutatja a tenger mélyén talált érméket, ékszereket és egyéb értékes tárgyakat.
Oktatási Programok: Az ARQUA oktatási programokat is kínál, amelyek célja a gyerekek és felnőttek tájékoztatása a víz alatti régészetről.

Gyakorlati Információk

Nyitvatartási Idő: A múzeum általában keddtől vasárnapig nyitva tart, de a pontos nyitvatartási idő változhat, ezért érdemes ellenőrizni a hivatalos weboldalon.
Belépődíj: Változó, de általában kedvezményeket kínálnak diákoknak, nyugdíjasoknak és családoknak.
Helyszín: A múzeum a történelmi belváros közelében található, így könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is.

Látogatói Élmények

A látogatók gyakran dicsérik a múzeum átfogó és érdekes kiállításait, a jól szervezett bemutatókat és a barátságos személyzetet. Az ARQUA-t különösen ajánlják azoknak, akiket érdekel a tengeri régészet és a Földközi-tenger történelme.

k. a fotói

Calle Mayor

Cartagena főutcája, tele történelmi épületekkel, kávézókkal és üzletekkel.

Hólik Peti fotója

A Római színház múzeuma

(Museo Del Teatro Romano)

A Cartagenában található római színház a város egyik legfontosabb történelmi és kulturális látnivalója. Az eredeti épületet a 1. században építették és körülbelül 6 ezer ember befogadására volt képes. Azonban az évszázadok során a színház jelentős része megsemmisült, és csak a 20. században kezdték el helyreállítani és rekonstruálni.

A színház ma is használatban van, és a városban rendezett kulturális események és fesztiválok egyik fontos helyszíne. A látogatók a színház falai között sétálva megcsodálhatják a hatalmas színpadot, az amfiteátrumot és a római építészet jellegzetes jegyeit, például a boltíveket és a dór oszlopokat.

Kriszta fotói

Museo Foro Romano Molinete

A Museo Foro Romano Molinete Cartagena városában egy lenyűgöző helyszín, amely feltárja a római kori Cartagena egyik legfontosabb központját. Ez a múzeum és régészeti park lehetőséget nyújt arra, hogy betekintést nyerj a város római kori múltjába, felfedezd az egykori római fórum maradványait és megismerd a mindennapi életet a római városban.

cs. a. fotója

A múzeum a Molinete dombon található, Cartagena óvárosának szívében. Ez a hely egy nagy római kori központ volt, ahol templomok, fürdők és egy fórum állt.

Római Kori Fórum: A múzeum fő attrakciója a jól megőrzött római fórum, ahol templomok, középületek és egyéb romok találhatók. A fórum volt a római város társadalmi és politikai élete központja.
Thermae: A múzeumban megtekinthető egy római fürdőkomplexum is, amely a tisztálkodás és társasági élet fontos helyszíne volt.
Curia és Capitolium: A régészeti parkban a Curia és a Capitolium templom romjai is fellelhetők, amelyek fontos szerepet játszottak a római politikai és vallási életben.
Casa de la Fortuna: Egy gazdag római ház, ahol megismerheted a római lakóházak felépítését és a gazdagabb rétegek életmódját.

Virtuális Rekonstrukciók: Modern technológiával készített virtuális rekonstrukciók segítségével a látogatók megtekinthetik, hogyan nézhetett ki a római fórum és a fürdők a maguk teljességében.
Táblagépes Idegenvezetés: A múzeum táblagépeket is kínál, amelyek interaktív térképekkel és leírásokkal segítik a látogatók tájékozódását és az információk megértését.

Gyűjtemények és Kiállítások

Régészeti Leletek: A múzeumban számos, a római korból származó lelet tekinthető meg, beleértve kerámiákat, ékszereket és mindennapi használati tárgyakat.

h. a. fotója


Időszaki Kiállítások: A múzeum időszakos kiállításokat is rendez, amelyek a helyi régészeti kutatásokat és felfedezéseket mutatják be.

Gyakorlati Információk

Nyitvatartási Idő: Általában keddtől vasárnapig látogatható, de a pontos időpontokat érdemes ellenőrizni a hivatalos weboldalon.
Belépődíj: Változó, kedvezményekkel diákok, nyugdíjasok és családok számára.
A múzeum Cartagena óvárosában helyezkedik el, könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és gyalogosan is.

Tengerészeti múzeum

A múzeum a spanyol haditengerészet történetét és a régió tengerészeti múltját mutatja be.

A spanyolországi Cartagena Tengerészeti Múzeuma, vagyis spanyol nevén a Museo Naval de Cartagena, a város gazdag tengerészeti örökségét mutatja be. Az alábbiakban részletesen bemutatom a múzeumot, hogy miért érdemes meglátogatni és milyen érdekességekre számíthatsz:
Áttekintés a Museo Naval de Cartagena-ról

Elhelyezkedés: A múzeum a történelmi kikötő közelében található, a város központjában, a modern Haditengerészeti Iskola közelében. Cím: Plaza de San Sebastián, s/n, 30201 Cartagena, Murcia, Spanyolország.

Kiállítások és Gyűjtemények

1. Történelmi Fejlődés

A múzeum bemutatja Cartagena tengeri történelmét az ókortól napjainkig, beleértve a római, arab és keresztény időszakokat is.
A kiállítások kiemelik a város jelentőségét a haditengerészet és a kereskedelem szempontjából, valamint az itt épített híres hajókat és hadihajókat.

2. Modellek és Makettek

A látogatók megtekinthetnek különféle hajómodelleket, beleértve hadihajókat, kereskedelmi hajókat és tengeralattjárókat.
A modellek között megtalálhatóak a spanyol haditengerészet híres hajóinak pontos másolatai.

b. j. fotója

3. Navigációs Eszközök

A kiállítások bemutatják a navigációs eszközök fejlődését, mint például iránytűk, szextánsok és térképek.
A múzeumban megtekinthetők az óceáni navigációban használt régi és modern eszközök, valamint azok a módszerek, amelyeket a navigátorok alkalmaztak a tengeri útvonalak meghatározására.

4. Fegyverzet és Hadifelszerelés

A múzeumban kiállítottak különféle haditengerészeti fegyvereket, beleértve ágyúkat, lövegeket és egyéb hadifelszereléseket.
A kiállítások bemutatják a hadihajók felszerelését és a tengeri csatákban alkalmazott taktikákat.

5. Tengerészeti Egyenruhák

Az egyenruhák bemutatása révén a látogatók betekintést nyerhetnek a spanyol haditengerészet különböző korszakainak viseleteibe.
A kiállításon különböző időszakok tengerészeti egyenruháit és rangjelzéseit is megtekinthetik.

6. Isaac Peral és a Tengeralattjáró

Isaac Peral, a híres spanyol mérnök és feltaláló emlékére külön szekciót szenteltek.
Az ő nevéhez fűződik az első elektromos tengeralattjáró feltalálása, amelyet a múzeumban részletesen bemutatnak, beleértve a tengeralattjáró egyes elemeit és működését.

b. j. fotója

Interaktív és Digitális Elemei

Interaktív Kijelzők: A múzeum modern technológiát használ a történelmi és technikai információk bemutatására, beleértve az érintőképernyős kijelzőket és virtuális túrákat.
Audiovizuális Anyagok: Dokumentumfilmek és interaktív bemutatók segítenek a látogatóknak megérteni a tengerészet fejlődését és technikai részleteit.

Gyakorlati Információk

Nyitvatartási Idő: Általában hétfőtől szombatig tart nyitva, de vasárnaponként zárva van. A pontos nyitvatartási idő a szezon és a különleges események függvényében változhat.
Nyitvatartási idő (2024):
Hétfő - Szombat: 10:00 - 14:00, 17:00 - 20:00
Vasárnap: Zárva
Kivételes napok: Zárva minden év január 1-én, december 24-én, 25-én, 31-én és Húsvét pénteken.

Belépődíj: A belépés általában ingyenes, de egyes speciális kiállítások esetében lehetnek belépődíjak. Gyakran vannak kedvezmények csoportok, diákok és nyugdíjasok számára.

Elérhetőség: A múzeum könnyen megközelíthető gyalogosan a városközpontból és a kikötőtől. A közelben parkolási lehetőség is van.

Palacio Consistorial

azaz a Városháza

Hólik Peti fotója

 

Kriszta fotói

El Zulo

El Zulo egy impozáns szobor, ami a modern művészet és a történelmi emlékezet figyelemreméltó alkotása. A szobor a Spanyolországban a terrorizmusnak esett áldozatokra hivatott emlékezni.

A szobor alkotója Víctor Ochoa, 2009-ben készítette ezt a szobrot.

A szobor a Cartagena kikötőjáében, a Paseo Alfonso XII nevű tengerparti sétány mentén található, közel a tengeralattjáró emlékműhöz és a Museo Nacional de Arqueología Subacuática-hoz.

A szobor 5 méter magas, bronzból készült, és súlya mintegy 2 tonna. Imponáló mérete miatt messziről is jól látható és könnyen felismerhető.
A szobor egy térdre ereszkedett, összegörnyedt férfit ábrázol, aki fejét kezébe hajtja. Az alak testbeszéde a kétségbeesést, a félelmet és a fájdalmat tükrözi, egyfajta belső szenvedés kifejeződését.
 Az "El Zulo" kifejezés a spanyol "rejtekhely" vagy "bunker" szóból származik. A szobor a terrortámadások áldozataira emlékeztet, különösen azokra, akik elrablás, elzárás vagy más erőszakos cselekmények során szenvedtek.

Az El Zulo nemcsak az erőszak és terror áldozatainak állít emléket, hanem a társadalom reakciójára is reflektál. Az áldozatok iránti együttérzést és tiszteletet kívánja kifejezni.   A szobor egyúttal a remény és az erő üzenetét is hordozza, felhívja a figyelmet a terrorizmus elleni küzdelemre és a béke fontosságára.

A szobor a város központjához és a fontosabb látnivalókhoz közel esik. Könnyen megközelíthető gyalogosan, és közel található több parkoló is.

Az El Zulo egy ikonikus helyszín a kikötőben, amely kiváló lehetőséget nyújt a fotózásra, különösen a naplementében vagy éjszaka, amikor megvilágítják.

A szobor közelében több fontos látványosság is található, mint például a Museo Naval de Cartagena, a Cartagena tengerparti sétány és a Museo Nacional de Arqueología Subacuática.

Víctor Ochoa egy neves spanyol szobrász, akinek munkái gyakran az emberi érzelmekre és a társadalmi kérdésekre összpontosítanak. Az El Zulo az egyik legismertebb és legelismertebb műve.

Hólik Peti fotói

Más látnivalók

Iglesia Santa Maria

A templom a 13. században épült, és számos átépítésen és felújításon ment keresztül az évszázadok során. A templom különlegességei közé tartozik a gótikus stílusú homlokzata, a barokk és reneszánsz műalkotásai és a hatalmas harangtornya. - Kriszta fotója

Pun fal

Az egykori karthágói városfal maradványai, melyek a város alapításának idejéből származnak.

Bateria de Castillitos

A Batería de Castillitos egy impozáns katonai erődítmény Cartagena közelében. Ez a hely a város egyik legérdekesebb turisztikai látványossága, amely lenyűgöző építészeti részleteivel és történelmi jelentőségével vonzza a látogatókat. A helyszín különösen népszerű a panorámás kilátás és a jól megőrzött tüzérségi ütegek miatt.

Az erődítmény a Sierra de la Muela hegygerincén található, a Földközi-tenger partján, Cartagena városától körülbelül 25 km-re nyugatra. A pontos cím: Cabo Tiñoso, 30868 Cartagena, Murcia

GPS koordináták: 37.5581° N, 1.1118° W

m. o. fotói

Az erődítményt 1933 és 1936 között építették, hogy védelmi szerepet töltsön be a spanyol polgárháború alatt és után.
Funkció: A Batería de Castillitos célja Cartagena kikötőjének védelme volt, amely stratégiai jelentőséggel bírt a haditengerészet számára. Az erődítmény része volt egy nagyobb védelmi rendszernek, amely több tüzérségi ütegből állt a környező területen.

Az erődítmény két hatalmas Vickers típusú 38,1 cm-es ágyúval volt felszerelve, amelyek több mint 35 km távolságra is képesek voltak lőni. Ezek a fegyverek különleges jelentőséggel bírtak a tengeri védelmi rendszerben.

 A Batería de Castillitos soha nem vett részt közvetlen hadműveletekben, de stratégiai elrettentő szerepe kulcsfontosságú volt.

Az erődítmény építészeti stílusa a középkori kastélyokat idézi, tornyokkal, bástyákkal és kőből készült részletekkel, amelyek különleges atmoszférát kölcsönöznek neki.

A helyszín gyakran hasonlít egy mesebeli kastélyhoz, amit a látogatók nagyra értékelnek a lenyűgöző tengerre néző kilátás és az építészeti stílus miatt.

Az erődítmény alagútrendszereken keresztül kapcsolódik, amelyek a fegyverekhez, lőszerraktárakhoz és más katonai helyiségekhez vezetnek.

A látogatók bejárhatják ezeket az alagutakat, felfedezhetik a fegyvereket és a katonai infrastruktúrát.

1. Megközelítés

Autóval: Az erődítmény Cartagena városától körülbelül 30-40 perces autóútra található. A legjobb útvonal a RM-E23 és RM-E22 utak követése. A helyszínre vezető utolsó szakasz meredek és kanyargós, ezért érdemes óvatosan vezetni.
Parkolás: Parkolási lehetőség áll rendelkezésre az erődítmény közelében, de a parkolók száma korlátozott.

2. Nyitvatartási idő

Az erődítmény általában minden nap nyitva áll, bár a látogatóknak ajánlott nappali órákban látogatniuk, mivel az erődítmény területén nincs esti világítás.
Nyitvatartási idő: Az erődítmény egész nap nyitva van, de az ajánlott látogatási idő a napkelte és napnyugta között van.

3. Belépődíj: A belépés az erődítmény területére ingyenes.

Az erődítmény a tenger fölé magasodik, lenyűgöző kilátást nyújtva a Földközi-tengerre és a környező hegyekre. Tiszta időben a látvány különösen lenyűgöző.

A mesebeli építészet és a panorámás kilátás miatt az erődítmény népszerű helyszín a fotósok számára. Érdemes magaddal hozni a fényképezőgépet vagy a telefont, hogy megörökíthesd a látványt.

Az erődítmény területén információs táblák találhatók, amelyek részletes leírást adnak az építészetről, a fegyverzetről és az erődítmény történetéről.

Experiencia 43

Experiencia 43 egy egyedülálló látogatói központ Cartagena közelében, amely a híres spanyol likőr, a Licor 43 történetét és gyártási folyamatát mutatja be. Ez az interaktív látogatóközpont élményekkel teli látogatást kínál, beleértve a történelmi és kulturális kiállításokat, gyárlátogatást, kóstolókat, valamint a termékfejlesztés kulisszái mögé nyújt betekintést.
Áttekintés az Experiencia 43-ról

Cím: Carretera de la Palma, Km 4, 30391 Cartagena, Murcia

Az Experiencia 43 a Licor 43 központja, amely egyaránt szolgál turisztikai látványosságként és oktatási központként. Látogatása során megismerheted a márka történelmét, a gyártási folyamatot, és betekintést nyerhetsz a termékek fejlesztésébe.

g. t. fotója

A központ különböző interaktív elemeket kínál, beleértve audiovizuális bemutatókat, interaktív kiállításokat és kóstolókat.

Az élmény során részt vehetsz egy vezetett túrán, ahol megismerheted a Licor 43 történelmét, alapanyagait és gyártási folyamatát.

Látogatás a gyártóüzemben, ahol megtudhatod, hogyan készítik a híres likőrt, beleértve a főzési, keverési és palackozási fázisokat.
 A túra végén kóstolhatod a különböző Licor 43 termékeket, beleértve a különleges kiadásokat és a koktélokat, amelyeket a likőrrel készítenek.

3. Történeti Kiállítás

 A látogatás során felfedezheted a Licor 43 történetét, amely több mint 70 évre nyúlik vissza, és a római időkben használt titkos receptre alapoz.
A kiállítások bemutatják, hogyan nőtte ki magát a Licor 43 nemzetközileg ismert márkává, és hogyan alakult a termék az idők során.

A központban modern technológiát használnak, hogy bemutassák a likőr történelmét és gyártási folyamatát. A látogatók interaktív kijelzőkön és videókon keresztül ismerhetik meg a márkát.

Kreatív Workshopok: Részvételi lehetőség különböző workshopokon, ahol megtanulhatod, hogyan készíts koktélokat vagy egyéb italokat a Licor 43-al.

Az Experiencia 43 könnyen megközelíthető autóval Cartagena központjából. Az N-332 és az RM-F22 utak vezetnek ide.

Parkolás: Ingyenes parkolási lehetőség biztosított a helyszínen.

2. Nyitvatartási Idő

Hétfő - Vasárnap: Az Experiencia 43 általában hétfőtől vasárnapig nyitva tart. Az időpontok évszaktól függően változhatnak, ezért érdemes előre ellenőrizni a hivatalos oldalon.
Nyitvatartási idő (2024):
Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 14:00
Vasárnap: Zárva
 Zárva január 1-én, december 24-én, 25-én, 31-én és Húsvét pénteken.

A belépődíj változó lehet, attól függően, hogy milyen túrára vagy workshopra jelentkezel. A részleteket a hivatalos oldalon találod meg.
Árak (2024):
Standard túra: kb. 10-15 EUR
Workshopok és speciális túrák: kb. 20-30 EUR

Előzetes Foglalás: Ajánlott előzetesen foglalni a látogatást, különösen a nyári szezonban és ünnepnapokon, amikor a helyek gyorsan betelhetnek. A foglalásokat a hivatalos weboldalon keresztül lehet megtenni.

A látogatók gyakran dicsérik a látogatói központ interaktív jellege miatt, amely élvezetes és tanulságos élményt nyújt.

A kóstolók és workshopok különösen népszerűek a látogatók körében, mivel lehetőséget adnak arra, hogy megismerjék a likőr különböző ízvilágát és a koktélkészítési technikákat.

A látogatók kiemelik a személyzet barátságos hozzáállását és szakértelmét, amely hozzájárul a látogatás pozitív élményéhez.

A túravezetők gyakran személyre szabják a látogatást az érdeklődési körök alapján, ami különleges élményt nyújt a látogatóknak.

Museo Historico Militar de Cartagena

Strandok

Playa de Calblanque

A Playa de Calblanque egy gyönyörű természetes tengerpart Cartagena város közelében. Ez a strand a Calblanque, Monte de las Cenizas y Peña del Águila Regionális Park része, és egyedülálló természeti környezetéről, aranyhomokos partjáról, kristálytiszta vizéről és nyugodt atmoszférájáról ismert. A strand kiváló választás azok számára, akik szeretnék elkerülni a zsúfolt turistahelyeket, és élvezni a természet nyugalmát.

GPS koordináták: 37.5910° N, 0.7565° W

A Playa de Calblanque lenyűgöző természeti környezetben található, ahol aranyszínű homokos partok, kristálytiszta tenger, dűnék, sólapok, és sziklás partvidékek találhatók. A terület gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhet, és gyakran tekintik a régió egyik legszebb strandjának. A strand kristálytiszta vize ideális úszáshoz, búvárkodáshoz, és snorkellinghez.

A strand a Calblanque Regionális Park része, amely védett terület. Ez biztosítja a természetes környezet megőrzését és a vadon élő állatok védelmét.
A Playa de Calblanque távol esik a város zajától és a turisták tömegeitől, így csendes, nyugodt környezetet kínál, tökéletes a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz.

A strand kiváló helyszín szörfözésre, kajakozásra, búvárkodásra és snorkellingre a tiszta víz és a szélviszonyok miatt.

A strand körüli területek kiválóan alkalmasak túrázásra és természetjárásra, számos jól jelölt ösvény vezet a dűnék, partok és sziklák között.

Mivel a Playa de Calblanque egy védett természeti park része, fontos, hogy a látogatók betartsák a környezettudatos szabályokat. Nem szabad szemetelni, és kerülni kell a növényzet és a vadon élő állatok zavarását.

1. Megközelítés

Autóval: A strand Cartagena városától kb. 30-40 perces autóútra található. A legjobb útvonal a CT-32 és RM-F42 utak követése.
Parkolás: Az autókat a strandhoz közeli kijelölt parkolókban kell hagyni. Nyáron, különösen a turisztikai szezonban, a parkolóhelyek gyorsan megtelnek, ezért érdemes korán érkezni.
Busz: Nyári szezonban ingyenes buszjáratok is közlekednek a strand és a parkolóhelyek között, hogy csökkentsék a parkolóhelyek zsúfoltságát és megóvják a természetes környezetet.

2. Látogatási Idő

 A strand egész évben látogatható, de a legjobb időszak a látogatásra a tavasz és a nyár. A nyári hónapokban meleg az időjárás, a tenger kellemesen hűs, és a parkoló könnyen megközelíthető.
Napkelte és Napnyugta: A strand különösen szép napkeltekor és napnyugtakor, amikor a nap fénye különleges atmoszférát kölcsönöz a tájnak.

A Playa de Calblanque természetvédelmi státusza miatt kevés létesítmény található a strandon. Nincsenek nagy strandbárok, éttermek vagy zuhanyzók. Ezért érdemes magaddal hozni elegendő vizet, ételt, naptejet, és egyéb szükséges eszközöket.

 Időnként mobil WC-ket helyeznek ki a látogatók számára, de ezek száma korlátozott.

A belépés a Playa de Calblanque-ra ingyenes, de a természetvédelmi előírások betartása kötelező.

A látogatók gyakran említik a strand lenyűgöző természeti szépségét, a kristálytiszta vizet és az érintetlen környezetet.

 A csendes és nyugodt környezetet, amely tökéletes a pihenésre, és a tömegek elkerülésére.

A strand létesítményeinek hiánya (zuhanyzók, éttermek) néhány látogató számára kényelmetlenséget okozhat, különösen hosszabb tartózkodás esetén.

A strand megközelítése néha nehézkes lehet, különösen a parkolók telítettsége miatt.

Hasznos Linkek és Információk

Érkezz korán, különösen nyáron, hogy biztosan találj parkolóhelyet, és élvezd a strand csendjét a nagy tömegek előtt.

Hozz magaddal elegendő vizet, ételt, naptejet, és egyéb szükséges dolgokat, mivel a strandon kevés szolgáltatás áll rendelkezésre.
Ne felejtsd el a napvédelmet, mivel a strand nyílt és kevés árnyékot nyújtó területekkel rendelkezik.

g. c. fotója

Fotóegyveleg

Vasárnapi népünnepély - Kriszta fotója

Kriszta fotói

Hólik Peti fotói

Santiago de Cuba és Cavite  hőseinek emlékműve- Hólik Peti  fotója

Hólik Peti fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes