ÚTIKRITIKA.HU / León (Spanyolország)


hirdetes

útikritikák


León (Spanyolország)

León (Spanyolország) - bevezető| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Időjárás| Odautazás| Helyi közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Egyéb praktikus információk| Katedrális| Más látnivalók| Érdekességek| Fotóegyveleg

Tartalomfeltöltés folyamatban

León (Spanyolország - bevezető

Lakosság (2024-ben): 47,500

Azért jelezzük, hogy ez a spanyolországi León, mert Nicaragua egyik turisztikailag legjelentősebb városának ugyanez a neve.

Léon nem tartozik az ismertebb spanyolorsági turisztikai célállomások közé. Nincs is sok külföldi látogatója, s talán éppen ez lehet az utazók egy része számára pont az előny.

León Spanyolország északnyugati részén, Kasztília és León autonóm közösségben található. A város történelmi jelentőségű és gazdag kulturális örökséggel rendelkezik.

León híres középkori építészeti emlékeiről, például a lenyűgöző Leóni Katedrálisról, amely a 13. században épült és a gótikus stílus egyik remeke. Emellett a városban található a San Isidoro Bazilika is, amely szintén fontos művészeti és történelmi jelentőségű.

A város kulturális élete is élénk, rendszeresen rendeznek kulturális eseményeket, fesztiválokat és kiállításokat. León híres gasztronómiájáról is, különösen a tapas-bárokról és a helyi éttermekről, ahol a látogatók megkóstolhatják a tradicionális spanyol ételeket és italokat.

A város egész évben vonzó úti cél. Érdemes felfedezni történelmi és kulturális látnivalóit, nyüzsgő atmoszféráját.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1.

Nem tetszett

1.

Vélemények

A város legközpontibb helye a barokkos épületekkel körbevett Plaza Mayor tér környéke: itt fut végig a város két nagyobb kerületét, a Barrio Húmedót és a Barrio Románticót elválasztó Calle Ancha sétálóút. A Húmedo-negyedben számos történelmi épülettel, például az Antonio Gaudí által épített Casa de los Botinesszel, az egykori hentesházból galáriává alakított Casa de las Carniceriasszal, vagy a 10. században épült San Salvador de Palat del Rey templommal.

A környékről dél irányába továbbhaladva elérkezünk a római falakkal körülvett területhez, amit egyik oldalról a San Isidro-bazilika, másikról pedig a város jellegzetes épülete, a gótikus katedrális határol. Errefelé kanyarog végig a két várfal között a Calle de las Cercas történelmi macskaköves utcácskája is.

A Plaza de Grano térnél futhatunk bele egy 11. században épült templomba, az Iglesia de Santa María del Camino o del Mercadóba. Az El Caminón résztvevők rendszeresen ezen a téren szoktak végighaladni, mielőtt elérkeznek a város északi részén elhelyezkedő Camino Ribazo nevű túraterületre.

A város közepén, a folyóparton található a Hostal de San Marcos néven ismert helyszín, melyet a világörökségnek számító, Santiago de la Compostelában végződő zarándokút is érint. A 12. században épült kórház romjaira húzták fel a ma is látható, 16. századi monumentális épületet, ami a spanyol reneszánsz egyik legjelentősebb emlékműve.

Az évszázadok során az épület menedékhelyként szolgált a zarándokok számára, ma pedig, itt helyezkedik el a Parador luxus kategóriájú , ismert szálloda, de az épületben egy múzeum, valamint egy étterem is helyet kapott. forrás

Időjárás

Míg a Spanyolország északi részén, Madridtól is északra található León városában télen mínuszba is átcsúszhat a hőmérséklet, addig nyáron az akár 40 Celsius-fokot elérő hőség sokak számára tengerpartok nélkül már túl sok lehet. forrás

Odautazás

Szállásválasztás

San Marco Monastery - parador

Helyi közlekedés

Étkezés

A gasztronómiát kedvelők nem fognak unatkozni a városban, ugyanis Kasztília és León (Castilla y León) régiójában több mint félezer borászat vörös, fehér és rozé borok sokaságával várja a látogatókat. Emellett persze a városközpont sétálóutcáin – például a fent említett Calle Anchán – számos étterembe, kávézóba és bárba is beülhetünk azért, hogy olyan klasszikus spanyol fogásokat kóstoljunk meg, mint a paella, a tapasok vagy éppen a gazpacho. forrás

Vásárlás

Szórakozás

Közbiztonság

Egyéb praktikus infromációk

Katedrális

v. l. fotói

San Isidoro Bazilika

v. l. fotója

Parador de León

v. l. fotója

Más látnivalók

Érdekességek

Fotóegyveleg

Épület a Plaza de Regla-n - v. l. fotója

v. l. fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes