ÚTIKRITIKA.HU / Costa Brava / Lloret de Mar


Costa Brava / Lloret de Mar

Lloret de Mar dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

g.s. fotója

Lloret de Mar dióhéjban

Lloret de Mar a Costa Brava déli részén található, Barcelonától 70 km távolságban. A néhai halászfalunak 5 fő strandja van egy hét kilométer hosszúságú partszakaszon. Ezek a strandok kék zászlós minősítésűek, tehát kiválóan felszereltek és kellően gondozottak. A víz és a homokföveny minősége jó, a strandolók a szükséges szolgáltatásokra számíthatnak.

Ez egy dinamikusan fejlődő, modern, karakteres turista város. Jó választás lehet az aktív nyaralásra vágyóknak, mert sok a sportlehetőség, és mozgalmas hely változatos vásárlási lehetőségekkel. A szálláshelyek főleg szállodák, kempingek és apartmanházak.

Kevesebb mint 100 kilométeres sugarú körben el lehet érni Barcelonát, Gironát és a fenomenális Dali múzeumot Figueresben. Na és még ott van a nagyon egyedi élményt nyújtó Montserrat is.

A nyaralók között sok a fiatal, iskolai szünetekben ez a tizenéveseket is jelenti, valamint sok a fiatal pár, családok, akik kisebb költségvetéssel akarják megúszni a nyaralást. Az idősebb korosztály inkább a mellékszezonba jön ide. Lloret de Marban nagy a választék kicsi 1 vagy 2 csillagos szálláshelyekből is. Vannak egészen nagy szállodák is, inkább egyszerű színvonalúak, viszonylag olcsóbb árfekvésben, persze spanyol viszonylatban. Az apartmanházak jellemzően a központtól és a strandoktól távolabb helyezkednek el.

g.s. fotója

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

  1. Sok a bulizó fiatal, jó a hangulat
  2. A hangulatos kis öblök

g.s. fotója

Nem tetszett

  1. A nyári főszezonban a központi strandrészen túl nagy a tömeg
  2. Rengeteg a bulizó fiatal

Vélemények

,, Lloret de Mar nagyon hangulatos kisváros, rengeteg bolttal, szórakozóhellyel, néhány gyönyörű épülettel és a város melletti stranddal. A strand kavicsos, mezítláb szúrja a lábat, a víz pedig június elején, amikor mentünk, még hideg volt, ezért nem tudtunk benne fürödni, de erre fel voltunk készülve." (Vista-utazó, 2016. június)


,, A parti sétány nagyon szépen és kulturáltan kialakított volt rengeteg étteremmel, büfével és bolttal. A város Costra Brava legnyüzsgősebb helye, a hosszú, kacskaringós utcákon, sétálóutcákon járkálva mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelő szórakozóhelyet, éttermet. Természetesen, mint minden nyaralóhelyen, itt is minden második üzlet szuvenírbolt volt.

A part egyik végén (Tossa de Mar felé) található a Sant Joan kastély, ami sajnos magánkézben van és nem látogatható, azonban körülötte nagyon szépen kialakított sétány van. A parton a fő strand másik végénél a sziklákon egy szintén szépen kialakított sétány vezet fel a Dona Marinera szoborhoz, ami a visszatérő halászokat figyeli.

A part egyébként apró kavicsos, ami miatt a víz kristály tiszta, mivel a homokot nem kavarja fel a víz, így messzire beúszva is lehetett látni az alját. A tenger hirtelen mélyül, kb. 2-3 métert lehetett belemenni úgy, hogy leérjen a lábunk. (2016)" forrás

Odajutás

Jön!

Szállásfoglalás

Ajánlott hotelek (2021)

2 csillagos:

3 csillagos: 

4 csillagos: Hotel Delamar (18 éven felülieknek) ,

--------------------

Nem ajánlott hotelek: Maria del Mar , Royal Beach , Rosamar&Spa , Rosamar Maritim , Surf Mar ,

------------------------

,, A Hotel Don Juan egy 3 csillagos szállodának megfelelő szolgáltatást nyújtott. Kiemelem az "all you can eat" étkezést, mely bőséges és ízletes választékot biztosított, mindennap többféle halétellel. Egyetlen dolgot hiányoltuk a szállodai szolgáltatások közül: a konditermet. A személyzet elfogadható volt, de az angol tudásuk hiányos volt, és egy mulasztást is elkövettek: elfelejtették a hazafele útra szervezett reptéri transzferünkről szóló értesítőt kitűzni az erre szolgáló tájékoztató táblára. A kisváros központja és a strand is 5-10 perc sétára volt a szállodától." (Vista-utazó, 2016)

Étkezés

g.s. fotója

Vásárlás

g.a. fotója

Szórakozás

Egyéb hasznos információk

Jön!

Strandok

Kisgyermekes családok számára nagyon alkalmas strand a Platja de Santa Cristina. Szolgáltatások választéka nagy. 

Programlehetőségek

Jön!

Olvasmányos linkek

Jön!

g.s. fotója

Fotóegyveleg

g.s. fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon