ÚTIKRITIKA.HU / Costa Blanca / Alicante


Costa Blanca / Alicante

Alicante dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Helyi közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Közbiztonság | Egyéb hasznos információk | Óváros | Castillo de Santa Bárbara | Egyéb látnivalók | Strandok | Környékbeli látnivalók | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Alicante dióhéjban

 • A közel 330 ezres lakosságú Alicante kikötőváros Valencia tartomány Alicante megyéjének székhelye, a Costa Blanca (fehér part) központi városa. Katalán város, a spanyol és a katalán is hivatalos nyelv. Alicante a Benacantil-hegység lábánál fekszik.
 • A 2008-as pénzügyi válság előtt Alicante Spanyolország egyik leggyorsabban fejlődő városa volt. A város gazdaságának motorja a turizmus.
 • Az Alicante-i egyetemnek legalább 27 ezer diákja van. A város lakosságának 15 százaléka külföldi, főleg Nagy-Britanniából és Dél-Amerikából.
 • Alicante klímája alapvetően száraz és nagyon egészséges (főleg az asztmásoknak és az ízületi gyulladásoktól szenvedőknek). A legcsapadékosabb két hónap: a szeptember és az október.
 • Alicante lakói váltig állítják, hogy városukból való eredetileg a tapas.
 • Egy 2019-es felmérés szerint a spanyol városok közt Alicante a legkoszosabb
 • Budapest és Alicante között közvetlen járat esetén a repülési idő: kb. 2 óra 50 perc.


Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Szuper a kilátás a várból - nem szabad kihagyni!
 2. A közeli Denia csodás strandjai
 3. A kellemes sétányon a csapatokba verődő öregurak pletykálkodásának életképe
 4. A városháza díszes homlokzata
 5. A friss garnélarák izzó fokhagymás lében, és főleg a tapas bárok mágneses erejű kínálata
 6. Az óváros Santa Cruz részében a szűk, macskaköves utcák, az élénk színekben pompázó házak, a gótikus (imádom) templomok, a ,,Júliás" balkonok
 7. Sokkal kellemesebb, mint Benidorm
 8. A kikötőkben bámulni a jachtokat
 9. A Mercado Central épületének külseje
 10. A Hermanos de Santa Cruz tapas bár az óvárosi Santa Cruzben

Nem tetszett

 1. A közeli nagy rizsföldek miatt a helyi konyhába nagyon dominál az általam az étkezésből kizárt rizs
 2. A repülőtér és a városközpont közötti menetrend szerinti buszos transzfer túl időigényes a kis távolsághoz képest
 3. A váron (és persze a strandoláson) kívül nincs Alicantének igazi turisztikai adukártyája
 4. A város nagy részén az eléggé unalmas, már nem annyira modern házak dominálnak

Vélemények

"Alicante városában egyesül minden amit egy utazó kívánhat: homokos tengerpart, ahol a víz kristálytiszta, helyes kis város szűk sikátoros de annál hangulatosabb utcákkal, hosszú tengerparti sétány bárokkal és kávézókkal tömve, az újvárosi részen pedig a modern divat boltjai, a legjobb márkák és a híres spanyol cipőipar termékei. Így mindenki megtalálja a kedvére valót a városban. Legszebb része a régi arab negyed, ahol nagyon hamar el lehet veszni a sok kis kanyargós utcában, viszont annál hangulatosabb, virágokkal díszített házakat lehet felfedezni. Ezekben a kis utcákban úgy érzi magát az ember, mintha valami másik dimenzióba került volna. A házak nagy részét az úgynevezett „azulejos” díszíti, mely a helyi jellegzetes csempe, még az arabok honosították meg a spanyol és portugál nyelvterületeken, itt az utcatáblák is ilyen csempékből készültek. A város látképét a Szent-Borbála vár uralja, 170 méterre található a tengerszint felett, ahonnan az egész Alicante-öböl látható. A központnak a kikötő számít, ahol szép jachtokat csodálhatunk meg, másik oldalán pedig már kezdődik is a szabad strand, ahol a napágy-ernyő bérlése kb. 5 euró egy napra. A két partszakaszt egy benyúló választja el, melyen a Melia Alicante Hotel is található, valamint a híres Volvo Ocean Race versenyhajói. Közvetlenül a Melia Alicante Hotel mellett lévő tengerparton a víz nem annyira kellemes ugyanis vize barnás, viszont ha már 1-200 métert lejjebb sétálunk, akkor már szép tiszta vízben fürödhetünk. A víz szintén lassan mélyül, így kisgyerekekkel is élvezhető a tenger." (V. G., 2015)


"Alicante a különleges piros márványok, a tüzes fiesták, a gótika és a barokk keveredésének hazája. Ne feledjük a kézműves cipőkészítők utcasorát, az isteni (és nevetségesen olcsó) fagylaltok végtelen kínálatát és a gyerekjátékok választéka is feltűnően nagy. Arab emlékekben bővelkedik az alicantei óváros: emitt egy mecset, amarra sok más, gazdag muzulmán emlék, lakóházak, arab díszítések, ornamentikák a házak falain mindenütt." (Turizmus Trend, 2015)

"Tetszett:

 • a hangulatos tengerparti sétány a belvárosi szűk utcácskákkal fűszerezve

 • a kikötőben pihenő ódon kalózhajó, melyet folyamatosan költöztetnek, de mindig visszatér Alicante kikötőjébe. (Santísima Trinidad)

 • a tengerpartról induló (edzésnek is kiváló) sétaút a 166 méteren fekvő vár tetejére, ahonnan lenyűgöző a kilátás

 • a Hogueras de San Juan Festival évente megrendezésre kerülő mesevilága

Nem tetszett:

 • a zsúfolt városi strand főszezonban (ez igazából csak a központhoz közeli részen jellemző, elég egy kicsit északabbra menni és már jók vagyunk)

 • az utcai árusok rámenőssége (még a parton is)

(László Orsi, Vista, 2016)


,, Szóval, hogy is esett a választásunk Alicantéra? Meleg helyre vágytunk és oda ahol egyikünk sem volt és a wizzair repül oda (a wizz pontok levásárlása miatt). Aztán egyszer csak jött egy akció, ami kihagyhatatlannak bizonyult. Heti 2 járatot indít a wizz Alicantéba, mi szombaton délután mentünk és röpke 2.5 óra után megérkeztünk a nyárba. A reptéren a transzfert keresve kicsit meglepődtünk, amikor a 2. emeleten találtuk meg a buszokat. (senki NE lent a taxiknál keresse) 20 percenként járnak a C6-s jelzésű buszok, amivel könnyen el lehet jutni a városba (persze ha nincs épp dugó).

A városban szombat este hömpölygött a tömeg, a kikötőben meg valamilyen zenész fesztivál is volt. A meglepő számomra, hogy a helyiek kabátban és sálban addig mi nekivetkőzve. Érdekes, hogy nekik ez a május még kabátos idő… A város maga a sziklák és a tenger közé van beszorítva, így szép hosszú területen fekszik. Este már csak egy tengerparti sétára volt erőnk az utazás után. (2017)" forrás


Alicante önmagában nem fogott meg, de az óvárosban, a pöttyös gombás utcájában, a pálmafás sétányon jó volt sétálni. (2022)

Odajutás

 • A Wizzair repül közvetlen járattal Budapestről Alicantéba. A repülési idő picit rövidebb, mint két és fél óra.
 • Az Alicante-El Altet nevű repülőtér a városközponttól délnyugatra, 12 kilométerre található.
 • A környék bejárásához ajánlott autót bérelni. Alicante maga egy kétnapos város.

Szállás

Ajánlott hotelek:

Más alicantei szálláshelyek foglalása itt - hotelscombined.com

Helyi közlekedés

Az Alicante-i repülőtérről direkt buszjárat közlekedik Alicante városközpontjába. A buszon látható a Centro Cuidad felirat, ami annyit jelent, hogy városközpont. A C-6-os jelzésű busz megállója a reptér indulási oldalán található. A menetjegy 2,70 euró. A transzfer elég hosszú, vagy 40 perc, de az utazás akár elmehet egy városnézésnek is. A menetrend kicsi bizonytalan, de jellemzően 20 percenként indul járat. A buszok légkondicionáltak (vagy működik éppen,vagy nem). A buszsofőrök a spanyolon (és a katalánon) kívül más nyelvet nem beszélnek, cserébe mosolygósak. A busz a városban megáll a vasúti pályaudvarnál (estacion de trenes) is, és még három más helyen áll meg bent a városban: központi buszpályaudvar (estation de autobuses), Plaza Puerta del Mar-nál a villamosmegállónál, Plaza de los Luceros villamosmegállónál. A repülőtérről a városba taxizás átlagos ára 16 euró. A taxizás menetideje 15 és 30 perc között bármi lehet függően az aktuális forgalmi helyzettől.

Villamos

Étkezés

A helyi specialitásokat meghatározza a rizsföldek és a tengeri halászat adottsága. Népszerű helyi kaja az arroz a banda, ami rizs hallal. Az arroz negro (a tintahal tintájától elfeketedett rizs), az arroz con costra (tojásos kérges rizs), az arroz de mero y gambas, (rizs fűrészes sügérrel és garnélarákkal), avagy az arroz de magro (sovány hús zöldségekkel)

Zóna adag

Ha indiai étteremre vágyunk, akkor a tengerparti sétányon lévő, kicsike New delhi Indian Restaurant kerülhet a képbe. A csípős tényleg nagyon csípős, azaz óvatosan! A chicken tikka jalfrezi és a chicken tikka massala szuper.
Passeig Esplanada d'Espanya, a kikötőhöz közel. Déltől éjfélig nyitva vannak.

Vásárlás

,, A Mercado Central, a helyi piac minden nap korán reggeltől délután kettőig üzemel a piac, ahol minden földi jót megtalál a vásárló. Hatalmas kupacokban árulták a garnélarákot, polipot, mindenféle tenger gyümölcsét, a legkülönbözőbb húsokat, hogy a helyi különlegességekről, sajtokról, süteményekről és friss gyümölcsökről már ne is beszéljek.

A brit szupermarketek után, ahol a bolt felét az előre csomagolt, mikrózós készételek teszik ki, és még a gyümölcsöt is megmosva, felszeletelve, evésre készen bezacskózva árulják, el lehet képzelni mennyire el voltam ájulva, amikor egy kiló epret kaptam mindössze másfél euróért (ráadásul papírba csomagolva). Ha tehetném, ezt az egész piacot egy az egyben (na jó, a polip nem kell) átköltöztetném Aberdeenbe, hogy mindig így vásárolhassak! (2018)" forrás

Közbiztonság

Alicante közbizrtonsága jó, mindazonáltal a szokványos biztonsági szabályokat tanácsos betartani. Például ne virítsunk személyes értékeket, és ne hagyjunk őrizetlenül értéktárgyakat pl. a strandokon. A nagyon ránk akaszkodó idegeneket rázzuk le gyorsan és határozottan. A belváros éjjel-nappal mozgalmas, és nem kell aggódni a biztonságunkért. Ellenben kijjebb van néhány negyed, környék, amiket éjszaka jobb elkerülni: Mil viviendas, a Virgen del Remedio és a Juan XIII. térsége. Alicante külső negyedeiben éjszaka gyakoriak a rendőri járőrözések, de azért nem árt óvatosan járkálni kies utcákon.

Egyéb hasznos információk

 1. Az Alicante-i bulihelyeken nem indul be az élet éjfél előtt. Aztán a hajnali órákig lehet bulizni.
 2. A fő bevásárlós utcák ezek: Avenida Maisonnave és az Avenida de Alfonso X El Sabio.

városkép a várból fotózva - kr

Óváros

Óváros egyik része, a Santa Barbara negyed, ami Alicante egyik fő nevezetessége. (Érdekes, de nem nagy szám.) Ha vár látogatásával akarjuk kombinálni Santa Cruz meglátogatását, akkor a vár nyugati falától kell elindiulni lefelé. Könnyű eltévedni.

Explanada de Espana (észplánádá de eszpányá)

A 400 pálmafával szegélyezett sétány kövezetét 6,6 millió piros, fekete és krém színű márványcsempe darabból rakták össze. A sétány a kikötőből a Gran Vía sugárútig húzódik. Érdemes a turistának megnézni azt, ahogy a parton a helyiek társaságokba verődve csevegnek, élvezve a hagyományos ,,paseo"-t azaz az esti sétát.

Castillo de Santa Bárbara

(kásztijjo de szántá bárbárá)

Ez a várrom Alicante egyik fő látványossága: 360 fokos panoráma. Eredetileg a mórok építették egy dombtetőre a 10. században. A Castillo de Santa Barbara Európa egyik legnagyobb középkori erődítménye. A felfelé vezető út a kikötőből vagy az óvárosból jól ki van táblázva. Lefelé, a központig kb. 20 perces a gyaloglás. Sportcipő előnyben. Ha kényelmesek vagyunk, avagy szűk az időkeret, akkor felfelé érdemes fizetős lifttel menni (2,70 euró/fő). A lift alsó bejáratát a jachtkikötőhöz közel, a sétányon találjuk meg. 

Átszellemült magyar turista - kr

"Ez egy középkori erődítmény, mely napjainkban kilátóként és rendezvények helyszínéül szolgál. 3 részre osztható a magassága és a különböző korokból való származása szerint. Elérhetősége: a várat elérhetjük a Playa de Postiguet strandról felsétálva különböző útvonalakon, vagy turistabusszal vagy autóval, de térítés ellenében akár lifttel is feljuthatunk. Általában délelőttől estig van nyitva, szezononként változóan. A tetejéről csodálatos kilátás nyílik a tengerpartra, a kikötőre és a város egészére." (László Orsi, Vista, 2016)


,, A Benacantil-hegy tetejéről néz le a városra Alicante talán leghíresebb nevezetessége, a Castillo de Santa Bárbara (Szent Borbála vára). Autóval illetve pár euróért lifttel is megközelíthetjük a várkastélyt, de a kalandosabbak gyalog is nekivághatnak – laza tempóban körülbelül negyven perc – egy óra alatt fel lehet érni (ha nem téved el az ember, ugye, a felfelé utat keresve). A városra és a messze elhúzódó tengerpartra nyíló kilátás kárpótol az igencsak meredek lépcsőzésért. A vár egyébként belépő nélkül, ingyen látogatható, ez magába foglalja a várudvart, pár termet és a vár illetve Alicante történetét bemutató kiállításokat, de néhány euróért idegenvezetést is kapunk. (2018)" forrás

Egyéb látnivalók

Szent Mária-bazilika

Ezt a gótikus templomot a 14-16. században építették egy korábbi jelentős arab mecset helyére.

"Hogueras de San Juan Festival (Fogueres de Sant Joan Festival):

Lényegében egy több napos utcabál, a város legnagyobb ünnepe és turisztikai látványossága. Általában június 20. és 29. között rendezik meg a nyári napfordulókor és a hagyomány szerint, ezzel az ünnepséggel égetik el jelképesen a haszontalan dolgaikat. Tulajdonképpen a valenciai Las Fallas kistestvére. A papírmaséból és fából eszkábált figurákat San Juan napján, június 24-én égetik el a város főterén. Ezt követően tűzijáték és egész éjjelen át tartó táncos mulatság következik. A középkori piacot és kirakodóvásárt a rengeteg különleges finomsággal, egész héten át élvezhetik a városba érkezők." (László Orsi, Vista 2016)

Strandok

Kikötő - Nem strand, de eléggé hangulatos hely manapság. Ami miatt fontos, az az, hogy ez az Öngyilkosok Kikötője, amit ma már nagyon nehéz elképzelni róla. Nem ősi mondákról, sajnos nagyon is XX. századi történetről van szó. A polgárháború végén frankóisták elől a kikötőbe nemekült köztársaság párti családokról, döntően civil lakosságról. Mintegy 15000 emberről, akik a várost körbezáró fasiszta hadsereg és a tenger közé szorultak. Annyira kiltástalannak ítálték meg a saját helyzetüket, hogy tömegével követtek el öngyilkosságot. És sajnos jól ítélték meg a helyzetüket, tucatnyian maradtak életben ebből a tömegből. A másik, hasonlóan rossz emlékű kikötő a cartagenai.

De utazzunk is gyorsan a mába,ki a strandra.

"Itt a strandoláshoz mindössze pár perces sétát kell tennünk, esetleg felpattanni a villamosra, és máris a Playa del Postigueten találjuk magunkat. Ez a centrumhoz legközelebbi partszakasz, zuhanyzókkal, öltöző fülkékkel, 5-10 eurós, bérlehető napágyakkal rendelkezik, sőt, zárható szekrények is vannak, hogy értékeinket biztos helyen tudjuk hagyni. A parti sétányon bárok, éttermek és fagyizók szolgálják ki a fürdőzők igényeit. A vízben lebegve, ha a város zsúfoltsága és házai fölé emeljük tekintetünket, a Santa Barbara vár romjait csodálhatjuk meg a hegycsúcs tetején. Ha a városban nyaralunk, ez a part tökéletes megoldás lehet egy városnézős nap utáni kikapcsolódó csobbanásra. Mégis azt ajánlanám, ha van lehetőségünk autót bérelni, látogassunk el egy-két közeli, és a turisták által kevésbé ismert helyre is." forrás
Környékbeli látnivalók

Villajoyosa és Benidorm

"Alicantétól körülbelül egy órányi kellemes, szép tájakon és pici falvakon áthaladó autózás után találhatunk rá a mediterrán partok legszebbjeire, ahol a tenger kéksége és a sziklás tájak együttese kápráztatja el az arra látogatókat. A partot észak-felé követve egészen Déniáig érdemes felfedező útra indulni, ezen a szakaszon ugyanis szebbnél szebb strandokra, kristálytiszta vizekre, és lenyűgöző természeti csodákra bukkanhatunk. Nem véletlen, hogy a térségben több kék zászlóval kitüntetett part is található, ami egy nemzetközileg elismert minőség ellenőrző rendszer, a kiemelt színvonalú és minőségű partok megkülönböztetésére." forrás

Olvasmányos linkek

"Nem mentem ki Alicante-ból, a híres La Explanada-n sétáltam minden nap, egyszer pedig felmentem a várba. Amúgy a parton vagy a kikötőben üldögéltem és koktéloztam vagy San Miguelt ittam." forrás


"Alicante egy nem túl szép, de nem is csúnya kisváros, ahol nagyon-nagyon sokat süt a nap. Sosem gondoltam volna, hogy Európában is lehet ilyen gyönyörű időjárás.Tél közepe van, délután 5 óra, 18 fok, szikrázó napsütés. Pár órája a tengerparti strandon a homokban törölközőn üldögélő és olvasgató embereket láttam. A helyiek szerint ennek a városnak vannak Spanyolországban a legjobb klimatikus adottságai. Ez azt jelenti, hogy évente három hónap van, amikor az átlagos nappali hőmérséklet 20 fok alatt van: Ez persze nem hangzik rosszul, de ha azt nézzünk, hogy a lakásban általában ugyanannyi a hőmérséklet, mint az utcán, akkor már nem is olyan tökéletes ez a téli 15-17 fok :-) (2014)" forrás


"Alicante, és gyönyörű pálmafákkal, valamint bevásárlóutcákkal szegélyezett sugárútja egyike a Costa Blanca legszebb városainak. A spanyol vidék kilométereken keresztül elnyúló homokos strandjairól is híres, melyeket több ezer turista keres fel évente. Jó éghajlatának és időjárásának köszönhetően késő estig kóborolhatunk a városban vagy akár egy hosszabb kirándulást is betervezhetünk a part mentén, egészen Tabarca gyönyörű szigetéig. Alicante kikötőjéből számos kis utca nyílik, melyek könnyed sétákra csábítanak. Az andalgás közepette több történelmi épületre bukkanhatunk, de eldugott templomokat és kápolnákat is találhatunk, valamint egy hatalmas gótikus katedrálist, az Iglesia de Santa Maria-t is láthatjuk.

Nem maradhatnak ki a lenyűgöző strandok sem. Az egyik legszebb ezek közül a Playa de San Juan, mely északra húzódik Alicantetől, pontosan a El Campello privincia határán. Éttermeket, kávézókat és bárokat természetesen itt is találunk szép számmal, de igazán a tenger és partjának sokszínű kihasználhatósága csábítja ide az embereket. Playa de San Juan akkor is tökéletes ha úszni, napfürdőzni szeretnél, vagy extrém vízi sportokat szeretnél kipróbálni." forrás


A közismert fapados cég két és fél óra alatt Alicantéba repít, elő- és utószezonban olcsón, de amúgy sem horror árakon.


A várost a Santa Barbara vár uralja, amely 166 méter magasan terpeszkedik a Benacantil hegyen. Kezdjük itt az ismerkedést. Ibériai, római tárgyak is előkerültek ásatások során, de a 9. századtól említik csak erődként, a mór hódítás korában is felismerték stratégiai jelentőségét – be lehet látni az egész öblöt, és ötven kilométert a szárazföldre is.

Feljuthatunk fizetős lifttel, turistabusszal, de autóval is, hátulról, nem a tenger felöli oldalon. Bátran menjünk kocsival is, ha legfelül nincs üres parkolóhely (bár nekünk főszezonban, délután ötkor simán akadt öt is), akkor kicsivel lejjebb akad két másik kijelölt terület, mind ingyenes, akárcsak a vár megtekintése.

Ha ezzel végeztünk, nézzük meg a Santa Maria-bazilikát, amelyet a 15. században emeltek, természetesen mór mecset helyére, mint annyi más templomot Dél-Spanyolországban. Még marad időnk fürdeni egyet: a Playa del Postiguet van a legjobb helyen, de ennek megfelelően elég zsúfolt.Ha viszont nincs tömegiszonya, és nem zavarja, hogy néha egy nejlonzacskó tapad az arcára a kedélyesen hullámzó vízben, akkor megteszi. Előnye, hogy onnan egy percre van a kikötő és a sétány, ahol a nagy esti-éjszakai élet zajlik.

A Plaza Puerta Del Martól délnyugatra eső utcákban is nagy a jövés-menés, ott lehet vacsorázni. (2016)"  forrás


,, Alicante Benidormhoz hasonlóan kristálytiszta tengervízzel, finom, szinte fehérhomokos tengerparttal rendelkezik. Az óvárosból a legtöbb érdekes látnivaló gyalog elérhető. Alicante leghíresebb nevezetessége a 166 méter magas sziklán található Castillo de Santa Barbara, Spanyolország egyik legnagyobb középkori vára. A várhoz sziklába vájt lifttel terveztük a feljutást és szerencsénkre az utolsót el is értünk ¾ 8kor. Ahol közölték velünk, hogy lefele csak gyalog lehet már jönni. Fentről gyönyörű a kilátás a városra és a kikötőre. A belépés ingyenes, a liftért viszont fizetni kell. A naplementét már nem vártuk meg, mert igencsak éhesek voltunk, így lefelé jövet próbáltunk valami jó kis tapasos helyet keresni. Vacsora után sétáltunk a kikötőtől induló Explanada de España pálmafák övezte sétányon, ami Spanyolország talán legszebb és leghíresebb tengerparti sétánya. (2017)" forrás


,, Könnyen megeshet, hogy a céltalan kóborlás vagy étteremkeresés közben egy szürreális világba botlunk. Alicante egyik utcáját, a Calle San Francisco-t (Calle de Las Setas-nak is nevezik) ugyanis óriásira nőtt gombák díszítik. Ha itt jártok, a hatalmas gomba-házikók nem csak a kisebbeknek lesznek csábítóak, az utcában pedig jobbnál jobb szuvenírboltokba vagy tapas bárokba lehet betérni. (2018)" forrás

Fotóegyveleg

Várvédő - kr

Alicante - vár- kr

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2019. 03. 01. 21:10
Vilistein,
Az átlag hőmérséklet 13-14 fok, de előfordul 17-18 fok is, viszont éjszaka lehet 8-9 fok hideg is. A tengervíz túl hideg a fürdéshez, 17 fok körül. Némi eső eshet egy-egy nap.


Vilistein, 2019. 03. 01. 17:02
Decemberben általában milyen az időjárás?


úti kritikus, 2018. 09. 20. 14:38
Anna!

Van automata csomagmegőrző (spanyolul consigna)a buszpályaudvaron, a reptéren és a centrumban (Calle Garcia Morato 27, bajo) is.


Anna K., 2018. 09. 20. 14:08
Van valahol csomagmegörző Alicantéban? Esetleg a pályaudvaron? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv., Anna


Vincze József, 2018. 07. 03. 13:02
How I could send two pictures taken in Your hotel?

With greetings,

József Vincze


Vincze József, 2018. 07. 03. 13:01
Nagyon jó volt a szálloda, tökéletesen éreztük magunkat. Szerencsénk voltaz Albahia szállodával.


úti kritikus, 2018. 04. 29. 18:24
József!
Éjfélig jár, 20 percenként a C6-os busz a reptérről a centrumba. Ha 22.15-kor van az érkezés, akkor bőven belefér, hiszen nincs útlevél ellenőrzés, csak - legfeljebb - csomagfelvétel. A reptér 2. emeletének szintjén található meg a buszmegálló. Enjoy your travel.


Vincze József, 2018. 04. 28. 12:11
Thank You very much for Your information. Our flight will arrive at Alicante at 22.15! So it is possible to travel to the town by bus!? We are waiting for our travelling. We'll start from Budaepst on 4th of June!
with greetings, József


úti kritikus, 2018. 04. 05. 17:02
József! A C6-os busz megy a reptérről a Plaza Puerta del Mar-ig, ami a városközpontban van. Onnan a hotel kb. 2 és fél kilométer, szóval nem egy könnyed gyalogtávolság, bár éjszaka nincs mitől félni a parti sétányon. Van busz a Plaza Puerta del Mar és a hotelközött, de éjfél után szerintem az már nem közlekedik. Vagy taxi, vagy gyalog. Amúgy a C6-os buszjárat éjféli 20 percenként közlekedik, utána azonban már csak óránként. Mikor érkezik a gép?


Vincze József, 2018. 04. 05. 16:33
A fenti kérdésemre tud-e valaki választ adni?


Vincze József, 2018. 01. 04. 13:14
Mi a utazási lehetőség a repülőtérről a Hotel Albahia Aicante-hez való bejutáshoz késő este (éjfél felé)? A hotel a kikötőtül észak irányban található a tengerpart közelében.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS