ÚTIKRITIKA.HU / Costa Blanca / Benidorm


hirdetes


útikritikák


Costa Blanca / Benidorm

Benidorm

Benidorm dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Kriszta fotója

Benidorm dióhéjban

 • Egyik beceneve: a spanyol Manhattan, utalva elsősorban a toronyépületekre, amelyek közül néhány - teátrális megfogamazásban - akár a felhőket is karcolhatja. Benidormban jelenleg 345 felhőkarcoló van, és épül még több.
 • Az állandó lakosság közel 70 ezres. Ehhez képest évente 4 millió (egyes források szerint 6 millió) látogató (a fele belföldi)!
 • A nyári napi átlaghőmérséklet 26 fok.
 • Sok külföldi nyugdíjas irigylésre méltóan tölti it az idejét. Jóga a parton, kórus, kellemes, a szellemet és a testet is frissen tartó életük van és ezt ki is élvezik. A várható élettartam dolgában persze sokkal jobban állnak, mint sok magyar nyugdíjas, akik pénz és/vagy igény hiányában naphosszat a tévé előtt gubbaszt.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A nagy éttermi választék, a tapas bárokkal teli kis utcák
 2. Aki szereti a hömpölygő tömeget, az szeretini fogja a széles Avenida del Mediterraneo-t, engem valamennyire lenyűgözött a sok érdekes figura látványa
 3. Szuper mountain bike túrákat lehet tenni
 4. A tengervíz kristálytiszta, a homokföveny kifejezetten kellemes
 5. Sokféle negyede van: a hagyományos óváros, a dübörgő újváros, a nyugis Poniente
 6. Mind a szállás, mind az étkezés, mind a strand tekintetében a sokféleség, a választás szabadsága
 7. Kilátás a Hotel Bali teraszáról

Nem tetszett

 1. Augusztusban a nagyobb strandokon (Pl. Levante Beach) olyan sűrűn vannak egymáshoz a napozóágyak, mint a heringek az olajos konzervben; valóságos küzdelelem az emberek közötti kis réseken eljutni a tengerig
 2. A közbiztonság valamennyire romlik, főleg az éjszaka közepén kell észnél lenni
 3. A tengervíz hűvösebb volt júliusban, mint amire számítottunk
 4. Nagyon nehézkes parkolóhelyet találni az óvárosban, de valamivel tágabb körzetben is
 5. Március harmadik hetében a hatalmas tömeg a parti korzón. Mi van akkor nyáron?

Aji fotója

     6. Ronda a sok magas épület

Aji fotója

Vélemények

"Costa Blanca legnépszerűbb nyaralóhelye Benidorm, amit kis-Dubainak vagy kis-Miami-nak is szoktak hívni toronyházai miatt, mely a régióra egyáltalán nem jellemző. Alicante-tól kb 45 perc autóútra található. Eddig Európa legmagasabb szállodájának számító Gran Bali Hotel is itt található, egészen a 44. emeletig mehetünk fel panorámaképért, de már lassan lekörözi egy M alakú épület melyben apartmanlakások lesznek – ez még mindig építés alatt áll. Benidormban a nyári időszakban egy tűt nem lehet leejteni, annyi turista szállja meg, a szállodák már jó előre betelnek. De nem kell aggódni azoknak, akik inkább kerülik a tömegeket, előszezonban is nagyon kellemes meleg van, így lehet az utazást is inkább június és szeptember hónapokra érdemes időzíteni. Benidorm tengerpartja Kék Zászló díjjal kitüntetett, óvárosa tele van kis üzletekkel és jobbnál jobb tapas-bárokkal, éttermekkel, így az esti élet nagyon nyüzsgő. Mindenképpen azoknak ajánlom, akik főként lábat lógatni jönnek, és nem igénylik a pihenés során a kulturális látnivalókat. Benidorm programnak hajókirándulást, tematikus és aquaparkot kínál az ide látogatóknak. Ha Alicante-tól délre indulunk el, másfél-két órás utazással La Manga-ra érünk, mely nagyon különleges hely egész Európában. La Manga egy földnyelv, mely egy kis belső tengert (Mar Menor)" (V. G., 2015)


"Ha éjjel-nappal bulira és folytonos mediterrán beach-érzésre vágyunk, akkor irány Benidorm, az Alicantétől 36 kilométerre lévő nyaralóváros. Benidormnak vannak előnyei és hátrányai. Az égre törő szállodák a hegyoldalba kapaszkodva jellegzetes és sokak számára meghökkentő - látványt nyújtanak. Vannak, akik Benidormot mini Miaminak nevezik, vagy túlzóan a Copacabanához hasonlítják. Benidorm tengerpartja végig homokos, lassan mélyülő a hihetetlenül mélykék vize. A tenger nyugalmas, és így könnyű a vízben ellenni. Csípős medúza vagy cápa nincs." (Turizmus trend, 2015)

Odajutás

Benidorm kb. 60 km-re délre található Alicante városától, és az Alicante Nemzetközi Repülőtér (ALC) a legközelebbi repülőtér hozzá. Az autóút vagy a taxiút az A7-es autópályán vagy a N-332-es országúton keresztül vezet Benidormba.

Az autóút időtartama változó lehet a forgalomtól és az időjárási körülményektől függően, de általában 45 perc és 1 óra közötti időre lehet számítani. Az autópálya és az országút egyaránt jól karbantartottak, és a vezetési viszonyok általában biztonságosak.

Ha nem autóval szeretnénk utazni, az Alicante repülőtérről könnyen elérhetjük Benidormot tömegközlekedéssel is. A repülőtér és a város között közvetlen buszjáratok vannak, amelyek az autóbusz-állomásra visznek minket. A buszok általában 45 perc és 1 óra közötti idő alatt érkeznek meg a célállomásra, és az árak általában kedvezőek.

Egyéb lehetőség a taxi, amelyet az előre fizetett díj miatt ajánlott használni. A taxik általában 45 perc és 1 óra közötti idő alatt érkeznek meg Benidormba, és az árak változóak lehetnek a taxitársaságoktól függően.

Szállás

Más benidormi szálláshelyek foglalása itt - hotzelscombined.com - több mint a booking.com

Közlekedés

Parkolás

Benidorm városában számos parkolási lehetőség áll rendelkezésre, amelyek között ingyenes és fizetős parkolók egyaránt megtalálhatóak.

Az ingyenes parkolási lehetőségek azonban korlátozottak, és általában nehéz találni szabad helyet. Az ingyenes parkolók többnyire a város szélén vagy a strandoktól távolabb találhatóak. Az ingyenes parkolás lehetőségeit táblákkal jelölik, amelyeken az "Estacionamiento Gratuito" felirat látható.

A fizetős parkolási lehetőségek a város számos területén megtalálhatóak. Az árak általában változóak, és a parkolási időtől függenek. Az árak általában magasabbak a központi területeken, valamint a strandok közelében.

Az egyik legjobb lehetőség a parkolásra a városközponttól pár percre található "Parking Avenida Europa" parkolóház, amely az Avenida de Europa sétányon található. Itt lehetőség van napi, heti vagy havi parkolókártya vásárlására is.

Fontos megjegyezni, hogy a város központjában az autók forgalmát korlátozhatják, és csak engedéllyel rendelkező járművek hajthatnak be bizonyos területekre. A forgalomkorlátozásokat táblákkal jelölik, és fontos betartani az előírásokat, mert a szabályok megsértése büntetést vonhat maga után.

Kerékpár

Benidormban számos kerékpársáv található, amelyek lehetővé teszik a kerékpárosok számára, hogy biztonságosan közlekedjenek a városban. A város kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése az utóbbi években folyamatosan növekszik, és egyre több sáv épül ki a kerékpárosok számára.

s. a. fotója

A város kerékpársávjai jól jelölték, és általában a forgalmasabb utak mellett vagy a járdákkal elválasztva helyezkednek el. Az egyik legjobb kerékpáros sáv a Levante strand mentén fut, és kilométerekre elnyúlik a városi területeken kívülre is.

További népszerű kerékpáros útvonalak közé tartozik a Poniente strand, a központi területek, az óváros és a Sierra Helada természetvédelmi terület. A városban található kerékpárkölcsönző szolgáltatások segítségével egyszerűen bérelhetünk kerékpárt, és felfedezhetjük a környéket.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a kerékpárosoknak be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat, és figyelembe kell venniük a gyalogosokat és a járműveket. A kerékpárosoknak kötelező viselniük a sisakot, és javasolt a villogó lámpák használata is, különösen az éjszakai kerékpározás során.


Étkezés

A jobb ár-érték arányú éttermek főként a város peremén és az óvárosban találhatóak, és többnyire spanyolos ételeket kínálnak.

Az óvárosban található éttermek közül néhány, amelyeket érdemes kipróbálni, a Taperia Aurrera, a La Taberna del Zurdo és a La Cava Aragonesa. Ezek az éttermek általában kedvezőbb árakat kínálnak, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a helyi ízekre és a hagyományos spanyol konyhára.

Valamint a britek étkezési szokásainak való megfelelésre:

Aji fotója

A  strandok, sétányok közelében található éttermek általában drágábbak, de sokkal nagyobb választékot kínálnak nem csak spanyol, de nemzetközi ételek tekintetében is. Az árak változóak lehetnek, és érdemes körülnézni, mielőtt döntünk az étterem mellett.

A jó ár-érték arányú éttermeket jellemzően a helyiek is előszeretettel látogatják, mert így a legjobb helyi ízeket kaphatják elérhető áron. Érdemes előre tervezni és utánanézni az online értékeléseknek és véleményeknek, amelyek segítenek kiválasztani a legjobb ár-érték arányú éttermeket Benidormban.

Ha gyomrunk honvágya úgy kívánja, akkor megadjuk a helyi lángosos címét: Av. Del. Mediterranió 58 vagy Av. Castelló 4. (2,50 és 8,50 euró közötti árak)

 

Aji fotója

                                     

Két lángosos is van Benidormban:

Calle José Martinez Oriola, 5

Av. del Mediterráneo, 58 (Ezt átaalakítják és nem tudjuk, hogy marad-e a lángos profil)

Vásárlás

Benidormban számos vásárlási lehetőség áll a látogatók rendelkezésére. A város számos bevásárlóközponttal és üzlettel rendelkezik, ahol a látogatók széles választékban találhatnak mindenféle árut.

Óvárosi sétálóutca - Aji fotója

Az Avenida de Mediterraneo az egyik fő bevásárlóutcája a városnak, ahol számos butik, ékszerbolt, ajándékbolt és egyéb üzlet található. Itt található például az El Corte Ingles áruház, amely a legpatinásabb spanyol áruházlánc, és ahol ruházat, kozmetikumok, édességek és egyéb termékek széles választéka várja a látogatókat.

A Plaza Triangular tér környéke is népszerű vásárlóhely, ahol többek között ékszerboltok, cipőboltok és designer üzletek találhatók. Az áruk itt általában magasabb árkategóriába esnek.

A La Marina bevásárlóközpont a város központjában található, és körülbelül 150 üzletet és éttermet foglal magában. Itt megtalálhatóak a legnépszerűbb spanyol és nemzetközi márkák, valamint élelmiszerboltok és szórakoztató helyek is.

A városban található még számos kisebb üzlet, ahol helyi kézműves termékeket és ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

Szórakozás

Köztorna - Kriszta fotója

Aji fotója

Aqualandia

Aqualandia egy nagy vízi vidámpark Benidorm városában. A parkban több mint 15 attrakció található, köztük csúszdaparkok, hullámmedence, kalandpark, csónakázó tó és élményfürdők. A parkban vannak étkezési lehetőségek és ajándékboltok is.

A belépőjegy ára függ a szezontól és az életkortól. Általában az árak felnőtteknek 30-40 euró között mozognak, gyerekeknek pedig 24-30 euró. Az árak szezonálisan változnak, és különböző kedvezmények állnak rendelkezésre, például online vásárlás vagy családi jegyek.

Aji fotója

Terra Natura

Modern állatpark, főleg gyerekes családoknak.

Park Mundomar

Mundomar Park egy tengeri állatpark Benidormban. A parkban rengeteg állatfajta él, például delfinek, tengeri oroszlánok, papagájok és teknősök. Az interaktív programok és a delfinshow-k a látogatók legkedveltebb tevékenységei. A parkban különféle éttermek, üzletek és játékok is találhatók. A belépőjegy ára függ az évszaktól és a korosztálytól, általában 20 és 30 euró között változik.

k. sz. fotója

Terra Mitica

Terra Mitica egy nagy vidámpark Benidormban, Spanyolországban. A parkban számos szórakoztató és izgalmas attrakció található, amelyek megfelelők minden korosztály számára. A parkot különböző témakörök szerint tervezték, mint például az ókori egyiptomi, római és görög világ.

A Terra Mitica belépőjegyei általában két típusba sorolhatók: felnőtteknek és gyermekeknek (3-13 éves kor között). Az árak szezonálisak, a főszezonban (június-augusztus) általában magasabbak, mint az alacsonyabb forgalmú időszakokban

Aji fotója

Egyéb hasznos információk

 1. A homofób turista kényelmetlenül érezheti magát Benidorrmban, mert a város kiemelten népszerű nyaralóhely a homoszexuálisok körében.

2. Hop-on Hop-off

aji

Strandok

Napozóágy 6 euró, napernyő is 6 euró - aji

Playa Levante

A Playa Levante egy híres strand Benidormban. Ez a homokos tengerpart a város központjában található, és hossza kb. 2 km. A strand kiváló lehetőséget kínál a fürdőzésre, a napozásra, a vízi sportokra és más tevékenységekre. A strand mentén rengeteg kávézó, bár és étterem található, így a látogatók könnyen találnak maguknak megfelelő helyet az étkezésre vagy italozásra. A Playa Levante a legforgalmasabb strandok közé tartozik Benidormban, különösen a nyári hónapokban.

Aji fotói (március 23.)

Poniente strand

A Poniente strand Benidormban egy hosszú homokos partszakasz, amely azonos mértékben népszerű, mint a Levante strand. A Poniente part mentén található számos bár, étterem és szórakozóhely, amelyek a turisták számára széles kínálatot nyújtanak. A part és a víz tiszta és gondozott, a napágyak és ernyők bérelhetők. A strand előtt sétány található, amelyen lehet sétálni, futni vagy kerékpározni. A Poniente strand általában kevésbé zsúfolt, mint a Levante strand, így ideális lehet azok számára, akik csendesebb környezetet keresnek.

Kriszta fotója

Aji fotói (március 23.)

A Poniente strandon a nyuggerek vannak többségben, pláne a főszezonon kívül. - Aji fotója 

Programlehetőségek

Óváros

Az óvárosa a város legrégebbi része, és egyedi, mediterrán stílusú épületeket találhatunk itt. A szűk kis utcákat, a tengerre néző kilátást, az égbe törő magas épületeket és a hagyományos spanyol kultúrát egyaránt megtaláljuk itt.

Az óváros környéke tele van éttermekkel, bárokkal és kávézókkal, ahol megkóstolhatjuk a helyi ízeket és italokat. A strandok közül a Levante és a Poniente a legnépszerűbbek, amelyek mindössze 10-15 perc sétára vannak az óvárostól.

Az óváros hangulata kicsit nyugodtabb, mint a modern városrészé, és talán egy kicsit romantikusabb. Itt található a Szent Jakab Templom, amely egy 18. századi épület, valamint a Mirador del Castillo kilátó, amely lenyűgöző kilátást nyújt a városra és a tengerre.

Aji fotói

Sport

Bicikli, vitorlás, szörf és ennek miden formája.

Kirándulás

Talán a legjobb egynapos program Valencia felfedezése. Akár magánúton, akár szervezett csoporttal érdemes egy napot eltölteni itt.

Azoknak, akik szeretik és bírják is hajózást, nagyon jó vizitaxis programok vannak. A legegyszerűbb csak egy oda-vissza vízitaxi egy másik üdülővárosba,. De vannak egész napos, étkezéssel, programokkal megpakolt hajózások is.

,, Mi a Terra Mitikát az Aqwalandiát és a Mundomárt látogattuk meg mindhárom kirándulás nagyon tetszett ajánlom mindenkinek." (Vista-utazó, 2016)

Olvasmányos linkek

,, Benidorm egyik beceneve a „spanyol Manhattan”, itt ugyanis több mint 340 felhőkarcoló található és még sok építés alatt van. A város legmagasabb épülete a 210 méter magas Gran Hotel Bali, amely egyben Európa legmagasabb szállodája. A tengervíz kristálytiszta és 5 km hosszú homokos partja van. Benidorm tengerpartja Kék Zászló díjjal kitüntetett, óvárosa tele van kis üzletekkel és jobbnál jobb tapas-bárokkal, éttermekkel. Mi is nagyon kellemes tengerparti halas étteremben ebédeltünk. A város teli van angolokkal és hollandokkal, a legtöbb társaság legény- és lánybúcsúra érkezett.

Egy ismerős mondta, hogy nem lehet elmenni úgy spanyol városba, hogy épp ne ünnepelnének valamit a helyiek. Hát most is belefutottunk az egyik templomnál egy ilyen összejövetelben. Az egyik kápolnába rengeteg ember tömörült és vidám (vagy legalábbis annak hangzó) dalokat énekeltek és hangosan éjjeneztek és tapsoltak. A hölgyek/lányok fodros ruhában a férfiak, ahogy mi neveztük „Zorró” ruhában voltak szépen felöltözve. Majd lóra pattantak az urak és elindult a menet a városban. Közben a város fő sétányán középkori vásárba csöppentünk bele, ahol próbáltak minden hasznos és kevésbé hasznos portékát eladni nekünk. (2017)" forrás

Fotóegyveleg

Aji fotója

Kriszta fotója

s. a. fotója

A korzón a babakínálat megfelel a hirhedt diversity követelményeknek, ha már a sétáló közönség az összetételével nem. - Aji fotója

Aji fotói

Magyarországgal ellentétben Spanyolországban a hetven fölötti idősek teljes életet élnek, nem zárkoznak be otthonaikba. Na persze a meleg és a tengeri strandolás lehetősége sokat besegít. A járóbotjáta táaszkodó bácsi éppen a lábáról mossa le a homokot. (Mondjuk az ami rajta volt, az inkább márkás alsógatyának tűnt, mint fürdőnadrágnak.) - Aji fotója 

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes