ÚTIKRITIKA.HU / Costa Blanca / Benidorm


Costa Blanca / Benidorm

Benidorm dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Benidorm dióhéjban

 • Egyik beceneve: a spanyol Manhattan, utalva elsősorban a toronyépületekre, amelyek közül néhány akár a felhőket is karcolhatja. Benidormban jelenleg 345 felhőkarcoló van, és épül még több.
 • Az állandó lakosság közel 70 ezres. Ehhez képest évente 4 millió (egyes források szerint 6 millió) látogató (a fele belföldi)!
 • A nyári napi átlaghőmérséklet 26 fok.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A nagy éttermi választék, a tapas bárokkal teli kis utcák
 2. Aki szereti a hömpölygő tömeget, az szeretini fogja a széles Avenida del Mediterraneo-t, engem valamennyire lenyűgözött a sok érdekes figura látványa
 3. Szuper mountain bike túrákat lehet tenni
 4. A tengervíz kristálytiszta, a homokföveny kifejezetten kellemes
 5. Sokféle negyede van: a hagyományos óváros, a dübörgő újváros, a nyugis Poniente
 6. Mind a szállás, mind az étkezés, mind a strand tekintetében a sokféleség, a választás szabadsága

Nem tetszett

 1. Augusztusban a nagyobb strandokon (Pl. Levante Beach) olyan sűrűn vannak egymáshoz a napozóágyak, mint a heringek az olajos konzervben; valóságos küzdelelem az emberek közötti kis réseken eljutni a tengerig
 2. A közbiztonság valamennyire romlik, főleg az éjszaka közepén kell észnél lenni
 3. A tengervíz hűvösebb volt júliusban, mint amire számítottunk
 4. Nagyon nehézkes parkolóhelyet találni az óvárosban, de valamivel tágabb körzetben is
 5. Főszezonban hatalmas tömeg

Vélemények

"Costa Blanca legnépszerűbb nyaralóhelye Benidorm, amit kis-Dubainak vagy kis-Miami-nak is szoktak hívni toronyházai miatt, mely a régióra egyáltalán nem jellemző. Alicante-tól kb 45 perc autóútra található. Eddig Európa legmagasabb szállodájának számító Gran Bali Hotel is itt található, egészen a 44. emeletig mehetünk fel panorámaképért, de már lassan lekörözi egy M alakú épület melyben apartmanlakások lesznek – ez még mindig építés alatt áll. Benidormban a nyári időszakban egy tűt nem lehet leejteni, annyi turista szállja meg, a szállodák már jó előre betelnek. De nem kell aggódni azoknak, akik inkább kerülik a tömegeket, előszezonban is nagyon kellemes meleg van, így lehet az utazást is inkább június és szeptember hónapokra érdemes időzíteni. Benidorm tengerpartja Kék Zászló díjjal kitüntetett, óvárosa tele van kis üzletekkel és jobbnál jobb tapas-bárokkal, éttermekkel, így az esti élet nagyon nyüzsgő. Mindenképpen azoknak ajánlom, akik főként lábat lógatni jönnek, és nem igénylik a pihenés során a kulturális látnivalókat. Benidorm programnak hajókirándulást, tematikus és aquaparkot kínál az ide látogatóknak. Ha Alicante-tól délre indulunk el, másfél-két órás utazással La Manga-ra érünk, mely nagyon különleges hely egész Európában. La Manga egy földnyelv, mely egy kis belső tengert (Mar Menor)" (V. G., 2015)


"Ha éjjel-nappal bulira és folytonos mediterrán beach-érzésre vágyunk, akkor irány Benidorm, az Alicantétől 36 kilométerre lévő nyaralóváros. Benidormnak vannak előnyei és hátrányai. Az égre törő szállodák a hegyoldalba kapaszkodva jellegzetes és sokak számára meghökkentő - látványt nyújtanak. Vannak, akik Benidormot mini Miaminak nevezik, vagy túlzóan a Copacabanához hasonlítják. Benidorm tengerpartja végig homokos, lassan mélyülő a hihetetlenül mélykék vize. A tenger nyugalmas, és így könnyű a vízben ellenni. Csípős medúza vagy cápa nincs." (Turizmus trend, 2015)

Odajutás

Az Alicante-i repülőtérről bérelt autóval vagy vonattal.

Szállás

Más benidormi szálláshelyek foglalása itt - hotzelscombined.com - több mint a booking.com

Közlekedés

Jók a közlekedési lehetőségek a Costa Blanca más helyeire való eljutásban.

Kerékpár


Étkezés

Ha gyomrunk honvágya úgy kívánja, akkor megadjuk a helyi lángosos címét: Av. Del. Mediterranió 58 vagy Av. Castelló 4. (2,50 és 8,50 euró közötti árak)

Spanyolosra ,,újragondolt" 

                                         ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Két lángosos is van Benidormban:

Calle José Martinez Oriola, 5

Av. del Mediterráneo, 58 (Ezt átaalakítják és nem tudjuk, hogy marad-e a lángos profil)

Vásárlás

Jön!

Szórakozás

Aqualandia

Park Mundomar

Terra Mitica

Foso del Terror 6

Egyéb hasznos információk

 1. A homofób turista kényelmetlenül érezheti magát Benidorrmban, mert a város kieelten népszerű nyaralóhely a homoszexuálisok körében.

Strandok

Playa Levante

Poniente strand

Programlehetőségek

Óváros

Sport

,, Mi a Terra Mitikát az Aqwalandiát és a Mundomárt látogattuk meg mindhárom kirándulás nagyon tetszett ajánlom mindenkinek." (Vista-utazó, 2016)

Olvasmányos linkek

,, Benidorm egyik beceneve a „spanyol Manhattan”, itt ugyanis több mint 340 felhőkarcoló található és még sok építés alatt van. A város legmagasabb épülete a 210 méter magas Gran Hotel Bali, amely egyben Európa legmagasabb szállodája. A tengervíz kristálytiszta és 5 km hosszú homokos partja van. Benidorm tengerpartja Kék Zászló díjjal kitüntetett, óvárosa tele van kis üzletekkel és jobbnál jobb tapas-bárokkal, éttermekkel. Mi is nagyon kellemes tengerparti halas étteremben ebédeltünk. A város teli van angolokkal és hollandokkal, a legtöbb társaság legény- és lánybúcsúra érkezett.

Egy ismerős mondta, hogy nem lehet elmenni úgy spanyol városba, hogy épp ne ünnepelnének valamit a helyiek. Hát most is belefutottunk az egyik templomnál egy ilyen összejövetelben. Az egyik kápolnába rengeteg ember tömörült és vidám (vagy legalábbis annak hangzó) dalokat énekeltek és hangosan éjjeneztek és tapsoltak. A hölgyek/lányok fodros ruhában a férfiak, ahogy mi neveztük „Zorró” ruhában voltak szépen felöltözve. Majd lóra pattantak az urak és elindult a menet a városban. Közben a város fő sétányán középkori vásárba csöppentünk bele, ahol próbáltak minden hasznos és kevésbé hasznos portékát eladni nekünk. (2017)" forrás

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS