ÚTIKRITIKA.HU / Costa del Sol / Benalmádena


hirdetes


útikritikák


Playabonita 4cs. - vélemény

Spanyolország – Costa del Sol – Benalmadena – Hotel Playabonita****

Lényeg:

Kellemes, viszonylag jó állapotú, de csak részben felújított hotel. A hotel egészében a tisztaság alapvetően rendben van. A szobák mérete elfogadható, jól felszereltek. Szép a szobákból a tengeri kilátás. Jó a félpanziós ellátás minősége.
Megfelelhet ez a hotel azoknak, akik bérelt autóval Andalúziát akarják felfedezni és a hotelt főleg éjszakázásra, reggeli és esti étkezésre tervezik használni.

Hol?

Benalmadena szélén (Gibraltár irányában) található a hotel. Nyugis a környék. Nincs semmi mozgalmasság. Kicsit odébb, hosszabb gyalogtávolságra két szupermarket, egy-két bár. A hotel előtt egy kétsávos közút vezet. Zajprobléma ebből adódóan nincs.
A központ 2-4 kilométerre van, ami csekélység, ha van bérelt autónk.
A Malaga-i repülőtér busszal kb. egy-másfél óra.
Ha autót bérelünk, akkor ezek a mindenképpen javasolt helyek meglátogatásra: Sevilla, Gibraltár, Cádiz, Córdoba, Granada, Malaga, Caminito del Rey. A nagyon is szép Ronda város autóval 2 órára van. A közelben van egy hangulatos, fotogén kikötő, a Puerto Marina.

Strand:

Közvetlenül a hotel előtt van a csinos közstrand. Szép tiszta a tenger. A föveny vegyesen durvább homokos és kavicsos. Két napozóágy plusz egy napernyő napi 10 euróba kerül. A strandon van szabad terület azok számára is, akik csak törölközőre akarnak leheveredni.

Milyen?

11 emeletes épület, 300 szoba, 4 lift. A hotel domboldali fekvéséből adódóan a bejárat a 8. emelet szintjén van. A hotelvendégek számához képest a medence túl kicsi. A napozóágyak eléggé lestrapált állapotban vannak. Kevés napernyő van. (Többen inkább vesznek a közeli szupermarketben egyet 10 euróért.)
Sok a család, sok a brit és a spanyol.

Szobák:

A szobák nincsenek felújított állapotban. A bútorzat öreges, a tévékészülékek ódivatúak. A takarítás alapvetően rendben van. A kézi törölközőket kérésre rendben cserélik.
Minden szobának van tengeri kilátása. Príma a tágas balkon. A szobák közötti hangszigetelés gyenge.
Fizetni kell extra ha széfet vagy mini bárt akarunk. A széf egy hétre 21 euró.
Nyitott ablak mellett jókat lehet aludni. Megnyugtató, álomba ringató a tenger moraja. Az ágyak kényelmesek.
Ha nem akarunk az utolsó nap délben kiköltözni a szobából, akkor 18 óráig 39 eurót kell extra fizetnünk. Nem rossz ajánlat, ha este megy a gépünk.

Szolgáltatások:

A személyzet barátságos, igyekvő.
Wifi napi egy órára ingyenes. Gyengén működik.
Van ingyenes parkolási lehetőség.

Ellátás:

A reggelit sokan dicsérik. Még pezsgőt is kínálnak.
Nagy a választék, finom friss a legtöbb étel. Szuperek a halak és a tenger gyümölcsei. A svédasztalos étkeztetés kényelmességéhez a pultok nem elég tágasak. Van némi kantin jelleg.
A 7. emeleti étterem tiszta, higiénikus. A pincérek nem várnak el borravalót. Szép az étteremből is a tengeri panoráma.

2017. augusztus 18.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes