ÚTIKRITIKA.HU / Las Vegas


hirdetes

útikritikák


Las Vegas

Las Vegas dióhéjban | Tetszett & nem tetszett | Vélemények | Időjárás | Repülés | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Szórakozás | Kaszinók | Közbiztonság | Egyéb hasznos információk | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

m.t. fotója

Las Vegas dióhéjban

 • Amerikiai kiejtési módok: láász végesz vagy lász végesz, vagy lász vegesz (a magyarok a spanyolos lász vegászt használják)
 • Évente 41 millióan látogatnak el a kb. 640 ezres lakosságú Las Vegasba.
 • December a leghidegebb hónap (12-15 fok) és július a legmelegebb, de akkor kellemetlenül nagy lehet a hőség (akár 40 fok is).
 • Az USA 20 legnagyobb szállodájából 17 Las Vegasban van! Kiszámították, hogy 288 évbe telne az, hogy valaki egy-egy éjszakát eltöltsön Las Vegas valamennyi hotelszobájában.
 • Las Vegasban 1870-ig még a teve volt a fő szállítási eszköz.
 • Állítólag Llas Vegas főútja, a Strip (a Sáv) a Föld legfényesebben megvilágított helye az űrből nézve. (Kéretik ezt személyesen ellenőrizni.)

"Miért menjünk Las Vegasba?

 • Először is, mert jó és mert pompásan fogjuk érezni magunkat.

 • Érdemes iderepülni, mert az országba való bejutás simább és gördülékenyebb, mint Los Angeles vagy New York repülőterein. A Bevándorlási Hivatal szereti a vendégeket, akik vélhetően pénzt költeni, szórakozni jönnek a világ ezen pontjára.

 • A legjobb ár-érték arányú szállodák várják a látogatókat, az ország más részeihez viszonyítva nagyon kellemes áron lehet szállodai szobát foglalni. Ha ellenállsz annak, hogy a pénzed nagy részét beledobáld a nyerőgépekbe, akkor jól fogsz járni.

 • Ha sikerül elszakadni a Strip csillogásától, Las Vegasban és annak környékén szuper egynapos kirándulásokat tehetsz, akár szervezett módon, akár bérelt autóval. Rengeteg a látnivaló, az autóbérlés egyszerű és kényelmes, itt minden a vendég igényeit szolgálja.

 • Las Vegas gasztrotúrának is kitűnő, amellett, hogy a nagy szállodák éttermeit sokszor a gasztronómiában remekül csengő nevek fémjelzik, érdemes a turistacsapásról letérni és megnézni, hol és mit esznek a helyiek. Meglepő tapasztalatokra fogunk szert tenni!

 • Koncentráltan, egy helyen lehet nagyon sok és nagyon változatos programból választani. A világ legnagyszerűbb show-i, extrém látványosságok, de bőven találhatóak ingyenes programok is városszerte.

 • Kedvező áron lehet vásárolni.

 forrás


"Las Vegas (spanyolul: „A rét”) az amerikai Nevada állam legnépesebb városa, Clark megye székhelye, és egyben a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja. Mint ahogy beceneve („A világ szórakoztató központja”) is jelzi, a város otthont ad rengeteg kaszinónak, és ehhez kapcsolódó szórakoztatási egységnek. A legtöbb embernek Las Vegas egyenlő a kaszinókkal, ami félig igaz is, hiszen Las Vegas a világ kaszinó fővárosa.Las Vegas sok látványosságára illik “A világ legnagyobb” kifejezés. Las Vegas az Egyesült Államok 28. legnépesebb városa, mintegy 600 ezer lakossal, de elővárosaival együtt a Las Vegas-i agglomerációs körzetnek, amely egész Clark megyét magába foglalja, közel 2.000.000 lakója van. Las Vegas főutcája a híres a Strip, itt sorakoznak egymás mellett a város leghíresebb szállodái, amik egyben Las Vegas fő nevezetességei is." forrás

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Szerencsére többről szól, többet nyújt mint csak a kaszinók világa
 2. Fel lehet eleveníteni amerikai filmes jeleneteket
 3. Rengeteg show műsorból lehet válogatni, sok az ingyenes program is
 4. Nem kell az esőtől tartani
 5. Ilyesmi tényleg nincs máshol a világon, nagyon egyedi a légkör, önmagában a sok érdekes ember megbámulása is jó program
 6. Vannak bőven elképesztő, meglepő építészeti alkotások
 7. A Bellagio szökőkútjai (Bellaggio Fountain Show), a Freemont street Experience, a Venetian Hotel
 8. A The Mirage-os vulkánkitörés, telihold az Eiffel torony fölött
 9. Az Erotic Heritage Museum, elég vicces
 10. A delfines Mirage Dolphin Habitat vagy az oroszlános MGM Grand Lion Habitat
 11. Fremont Street Slotzilla

Nem tetszett

 1. Vergődni a gondolataimban aközött, hogy ez az egész egy tömény, nevetséges giccs, vagy valami mulatságos, jópofa látványvilág, nem tudom az oda készülőknek igazán megmondani, hogy érdemes vagy hogy nem (inkább igen)
 2. A szerencsejáték világa távol áll tőlem, így nem tudtam beleélni magam annyira az egészbe
 3. Az olcsó és gazdag választékú svédasztalos kaják
 4. Az éjszakai szórakozás költsége mindig többre jön ki, mint amit az ember betervez (jó a zsebtárca apasztó technikájuk)
 5. A folyamatos zaj és tömeg, egy idő után már zavaró, a járdán lassan lehet menni a sok embertől
 6. A szállodákban boltokban, éttermekben a túl hidegre beállított légkondik
 7. Olyan nagy volt a hotelünk, hogy belül voltak 15 perces sétáink A pontról B-ig
 8. Néha túlságosan is lejártuk a lábunkat
 9. Több időt érdemes szánni San Francisco-ra, mint erre
 10. Augusztusban pokoli a hőség
 11. A bankautomatából való pénzfelvételért 6 dollárt vonnak le

Vélemények

"Ami tetszett:

 1. Olcsó, de jó minőségű szállodák vannak

 2. A filmekből, sorozatokból jól ismert kaszinó-szállodák

 3. Este, sötétedés után a Strip fényárban úszik, még aki nincs oda a csillogó "mű" világtól, azt is elkápráztatja, elvarázsolja este a hely

 4. Az este 2x megnézhető zenés szökőkút műsor a Bellagio előtt

 5. "Velence" a gondolákkal, hidakkal

 6. Az óvárosi részen /downtown/ végigsétálni a fedett utcán /Fremont Street Experience /, ami tele van színes, csillogó fényekkel

 7. A nagy sugárutak

 8. Las Vegastól kb. fél órára van autóval a Hoover Dam. Monumentális, lélegzetelállító építmény 2 állam határán. Érdekes olyan helyen állni a gáton, ahol ha lépek egyet oldalra, akkor már más időzónában vagyok!

Nem tetszett:

 1. Nappal iszonyú meleg volt augusztusban, szinte nem kaptam levegőt, amint kiléptem az utcára

 2. Minden zárt helységben nagyon erős légkondi volt

 3. Gyorsétterem gyorsétterem hátán, a „rendes” éttermek meg méregdrágák

 4. Minden kajáldában nagyon nagy mennyiséget adnak, sok az európai gyomornak

 5. Mindenhol cukros üdítők vannak, még a citromos jégkása is ihatatlanul édes volt

 6. Drága a helyi busz és esténként nagyon lassan megy, akkor a forgalom

 7. Nappal árnyék nincs sehol az utcákon

 8. A szállodában a friss levegő hiánya: nem volt nyitható az ablak a szobában a légkondi miatt.

Valamint:

Las Vegasba úgy mentem, hogy megnézem és kész. Nem lehet nagy szám számomra, hisz nem vagyok oda a tipikus amerikai nagyzolásért, a még- még- még és minél több elvért és a csiliviliért, a nagy mű városért.
Nappal a város tényleg semmi extra. Unalmas, max. kaszinózni, pihenni, medencézni lehet a szállodában. De amikor eljön az este, felélénkül mindenki az estével együtt járó pici enyhülésben. Az emberek a legjobb formájukat szeretnék hozni, szépen kiöltöznek, parfümfelhő mindenhol. Beülnek vacsorázni, kaszinózni egyet vagy csak sétálgatni a Strip-en. Bármennyire is valaki nem szeretni a mű városokat, éjjel Las Vegas elvarázsol mindenkit. A fény, a csillogás olyan mértékű, hogy mindenkit lenyűgöz! Az ember felveszi az ottani hangulatot, elengedi magát és gyermek módjára tud örülni vagy elcsodálkozni egy-egy csillogó épületen szökőkúton vagy kaszinón. Mintha egy másik világba érkeztem volna. Órákig lehet sétálgatni, csak akkor hagyja abba az ember, amikor már nem érzi a lábát a fáradtságtól." (Cs. Ági, Vista)


"Las Vegas teljesen egyedi hely, ez Amerika vidámparkja, itt minden a szórakoztatásról szól. A sok-sok kilométeres Las Vegas Boulevard-on nincsenek lakóházak, csak végtelen mennyiségben szállodák, kaszinók, szórakozóhelyek. A helyi lakosok a város külső területein laknak. Amúgy Las Vegas-ban sokkal több a turista, mint a helyi lakos (ez utóbbi kb. 1 millió). A látogatók átlagban nem időznek itt többet, mint 3-5 napot. Baromi profin kiépített az infrastruktúra, az autós közlekedés rendszere. Las Vegasban az a jó, hogy itt mindenki laza, jókedvű, legfeljebb azok levertek, akik éppen végeztek a fizikai munkával, vagy azok, akik vesztettek a kaszinóban. Nyáron rettenetes meleg van, főleg napközben." (Laci)


Las Vegasban minden olyan nagyon tökéletes és mégis minden olyan valótlan. Tényleg olyan mintha az emberek valami idő utáni időtlenségben lennének itt, ahol minden arra hivatott, hogy lekösse, lezsibbasztja minden érzékünket és észlelésüket.

Olyan tényleg, mintha bevennéd azt a kapszulát ami a nyúl üregébe visz és csak pislogsz hogy mi van. Vagy inkább lezsibbasztod az agyad, hogy ne kelljen a szemedet használni. Van itt minden kicsinyitve: Párizs, Velence, középkori palota, New York, stb.

Minden olyan lenyűgöző és mégis valószerűtlen. Az volt az érzésünk, különösen a kaszinókban, hogy van egy nagyon erős élmény-látvány sokk, és ha ez nem gyűr maga alá, akkor meglátod az egész színjáték gagyiságát és unalmas mivoltát. Bár egyikünk sem játékos, ezért a lelki-pszichológia oldalát nem tapasztaltuk, ez a mi értékrendünk találkozása egy kihívással. (2019) forrás

Időjárás

Las Vegas sivatagi éghajlati övezetben található, ahol a nyár meleg és száraz, a tél pedig enyhe. Az év nagy részében a város napsütéses, és csupán kevés csapadék esik. A magas hőmérsékletek, a forró napsütés és a száraz levegő azonban gyakran komoly kihívásokat jelentenek a látogatók és a helyiek számára.

Nyáron, júniustól szeptemberig, Las Vegasban meleg és száraz időjárás uralkodik, ahol a hőmérséklet általában 35-40 Celsius fok körül mozog. A forró időjárás miatt a legtöbb ember nappal inkább az árnyékos helyeken tartózkodik, míg az éjszakákat a hűvösebb éghajlatban töltik.

Télen, december és február között, Las Vegasban hűvösebb időjárás várható, ahol az átlagos hőmérséklet nappal 10-15 Celsius fok körül mozog. Éjszakánként azonban a hőmérséklet lecsökkenhet 0 fok alá is, így a látogatóknak érdemes felkészülniük az alacsonyabb hőmérsékletekre és rétegesen öltözködniük.

Las Vegas időjárása

Repülés

Na és szárazföldön USA-n belül:

"San Diego Las Vegas kb. 500 km-es út, végig ingyenes autópálya vezet, nem túl bonyolult az út, ha már kijutottál San Diego-ból (de az sem volt vészes)! Igazából, ha az I 15-ös út megvan, akkor a tempomatot beállítod, kormányt rögzíted egyenesbe és nézelődhetsz! Na jó egyszer rá kellett menni az I 215-ös útra. Több ember mondta, hogy az út borzasztó unalmas, és ez igaz is lehet, ha már többedszerre teszed meg! De így elsőre nekünk nagyon tetszett! A köves Mojave sivatagot a távolban emelkedő gyönyörű hegyek, nagyon feldobják." forrás

Szállás

Las Vegasban 12% adót fizettetnek a szállodák. A belvárosi (downtown) hotelek esetében ez az adó 13%. Az árak előzetesen általában nettó árak, fizetésnél számolják fel az adókat.

Előre FOGLALNI mindig érdemes, a foglalási rendszereken keresztül általában jobb árakat lehet elérni, mind a recepciónál.

A hotelek és a köztük lévő bevásárlóközpontok és éttermek egymásba nyílnak és külön gyalogos felüljárók kötik őket össze, a legnagyobb hoteleket pedig saját kis villamos is, így gyorsítva a gyaloglást. Mi nem a Stripen, hanem egy mellék utcába laktunk nagyon közel a Strip-hez, és bár a térképen minden közelinek tűnt, mégis volt, hogy 40 percet gyalogoltunk tekintve, hogy sokszor csak a hoteleken keresztül tudtunk közlekedni. A hotelek pedig úgy vannak kialakítva, hogy egyrészt ne találj ki olyan könnyen és minimum egyszer áthaladj a kaszinórészlegen. Természetesen óra sehol sincs, így az időérzékét hamar elveszítheti az ember. (2020) forrás

Ajánlott hotelek:

Las Vegas-i hotelek között itt lehet böngészni - hotelscombined.com

A Caesars Palace lobbyja - z.i. fotója

Közlekedés

A kaszinók egy része a Strip-pel párhuzamosan közlekedő Monorail valsútta elérhetők (menetjegy 5 USD). Napközben, ha nagy a hőség, akkor a Monorail hazsnálata praktikusnak bizonyul. Sok turista (ha nincs nagy hőség) a nagyon hosszú Stripen (Sáv-on) egyszerűen csak gyalogol, hiszen folyamatosan érdekes a látvány. Busszal bejárható egy nap alatt simán.

A Monorailen kívül vannak még más magasasútas viszonylatok, így Excalibur-Luxor-Mandalay Bay, egy másik a Mirage és a Teasure Island, egy harmadik a Bellaggio hotel és a Monte Carlo között.

Mivel Las Vegas teljesen sík területen van, szóba jöhet a bérelt kerékpárral való közlekedés is.

Taxi

Taxit könnyű találni a repülőtéren és lényegében minden hotel közelében. Az utcákon is mozognak szabad taxik, persze előfordul, hogy kicsit várni kell. Az autó tetején világító taxijelzés jelzi Las Vegasban is, hogy szabad a taxi. Érdekes módon Las Vegasban rendelet tiltja, hogy a taxik leintáésre az utcán vegyenek fel fuvartt, és a drosztokok valamelyikén kellene várakozniuk. De hát ezt nem tartják be, ha a turista buzgón integet. 

A hotelszemélyzetet mindig meg lehet kérni, hogy hívjon taxit. 

Las Vegasban a taxitarifák alapdíja 3,30 dollár. A MCCarran nemzetközi repülőtérről induló taxiknál kívételként ez az alapdíj 1,80 dollárral pluszban meg van feljelve. A menetdíj mérföldekként (kb. 1,6 km) 2,60 dollár. Ha valamiért várakoztatni akarjuk a taxit, akkor egy órára 30 dollárt számolnak fel. Arányosan pluszban kell fizeti a nagyon lassú közlekedésért és a rovidebb várakozásokért is.

Íme támponként néhány taxiköltség:

A repülőtérről a Strip déli részéig (pl. MGM Grand) kb. 15 dollár, a Strip közepe tájáig (Mirage, Venetien) kb. 20 dollár, a Strip északi részéig 25 dollár. Repülőtér - belváros (downtown) 30 dollár, a Strip középső részétől a belvárosig 20 dollár.

A taxisok szívesen választják a nagy sugérutakat kihagyó kevésbé forgalmas utakat. Ebben ne lássunk átvágási kísérletet, de azért tisztázzuk a sofőrrel, ha ragaszkodunk a főűtakon való közlekedéshez (pl. a látvány miatt). A taxis próbálja elkerülni a dugókat. A repülőtértől a Stripig tartó úton a taxisok szívesen mennek az alagutas útvonalon, ami távolságban hosszabb, de a dugók elkerülése esetén mégis időmegtakarítást jelenthet.  

Egyszerű, rövidebb szakaszok esetén a taxisok nem várnak el1-2 dollárnál több borravalót, mondjuk a viteldíj kb. 10 százalékát.

Busz

Bizony érdemes igénybe venni Las Vegas jól kiépített helyi buszhálózatát is. 6 dolláért keresztül-kasul be lehet járni a várost. Valóságos városnézési program. A Strip-en egy DEUCE nevű buszvonal működik, 3 dollár vitteldíjjal. Lehet venni 24 órás időtartamra érvényes buszbérletet 8 dollárért. Egy 3 napos jegy 20 dollárba kerül és automatákban vehető. A Strip-en közlekedő buszvonal a nap 24 órájában jár! Tudni érdemes, hogy a buszsofőrőktől lehet jegyet venni, de legyen nálunk pont annyi kiszámított pénz, amennyibe a jegy kerül, mert a buszsofőrök nem tudnak nagyobb cimletekből visszaadogatni. 

Bérelt autó

Pontosan ugyanazok a szabályok érvényesek Las Vegasban, mint bárhol máshol Amerikában. Betöltött 21. életév, érvényes jogosítvány és fényképes igazolvány kell az autó kibérléséhez. 21 és 25 év között, valamint 70 felett pótdíjra kell számítani. Ezen a linken érdemes nézelődni a különböző   autóbérlő társaságok ajánlatai között.

Aki Vegasba úgy megy, hogy már "szeretnénk a legjobban kijönni" és a parkolási díjakon agyal, hogy mennyi, annak nem biztos, hogy Vegas a megfelelő hely... az a város egy dologról szól, hogy verd el a pénzt. amúgy ja, Treasure Island parkolója ingyenes, mondjuk az pont a strip másik végén van.... (2022)

Étkezés

"A Heart Attack Grill-be tértünk be enni, ahol áldozat lettem. Felvilágosítottak a szabályról, miszerint ha nem eszed meg azt, amit rendeltél, akkor a nővérek elfenekelnek egy vágódeszkával. Akivel mentem – mint utólag kiderült direkt – megszívatott azzal, hogy kirendelt egy 4 szintes hamburgert (8 szintes a legnagyobb, a világ legnagyobb hamburgerével). Előtte nem tudtam, hogy mekkorát rendelt, mert direkt halkan adta le. Mikor kijött, már előre rettegtem. 3 szint fogyott el, így jött a 3x-i fenekelés :D " forrás


Akinek a pedig a koncertek, show-k, szerencsejátékok nem lenne elég ok, hogy idelátogasson, az idelátogathat a gasztronómia miatt. 2136 étterem jelenleg a regisztrált éttermek száma, ezen belül rengeteg fine dining étterem működik. A nagyobb hotelekben nem ritka, hogy 7-10 étterem is működik. Egyedülálló, hogy Las Vegasban van 3 Michelin csillagos étterem, de vannak két és egy csillagos Michelin csillagos éttermek. Kicsit az volt az érzésem, ami itt nincs, az igazából nincs is. (2020) forrás

Vásárlás

    Szállodák és kaszinók bevásárlóközpontjai: A legtöbb nagyobb szálloda és kaszinó komplexumnak van saját bevásárlóközpontja, amelyben a látogatók számos ruházati és ékszerboltot, valamint különböző ajándék- és turisztikai boltokat találhatnak.

    Las Vegas Premium Outlets: Ez egy nagyobb bevásárlóközpont, amely a városközponttól távolabb található. Itt a látogatók kedvező árú divat- és luxusmárkák, ékszerek, sportfelszerelések, konyhai eszközök és még sok más termék között válogathatnak.

    Forum Shops at Caesars Palace: Ez egy exkluzív bevásárlóközpont, amely a Caesars Palace szálloda része. Az üzletek között megtalálhatók a világ vezető luxusmárkái, valamint divatbemutatók, koncertek és egyéb események is helyet kapnak itt.

    Miracle Mile Shops at Planet Hollywood: Ez egy nagy bevásárlóközpont, amely a Planet Hollywood kaszinóval van összekapcsolva. Az üzletek között megtalálhatók az amerikai divatmárkák, ékszerboltok, ajándékboltok, valamint éttermek és bárok is.

    Downtown Container Park: Ez egy érdekes, konténerekből álló bevásárlóközpont a belvárosban, amelyben számos egyedi, kézműves árut, dekorációs és design termékeket lehet vásárolni. Emellett itt találhatók éttermek, bárok és egy játszótér is.

Szórakozás

 • Elvis Presley annak idején (1969-1976) egymás után 636 teltházas koncertet adott a Las Vegas Hiltonban, amit ma egyszerűen csak Las Vegas Hotel and Casino-nak (LVH) neveznek.
 • Nem nekem találták ki: Sky-jump szabadesés
 • Óriáskerék
 • Magasvasút- az útvonala kevésbé érdekes, mint az a látvány, amit a légkondicionált kocsikból élvezhetünk.
 • Fremont Street - az egész egy óriási vidámpark. Slotzilla a legjob benne. Valójában egy drótkötél pálya, amin a tömeg felett lehet repülni. Juhuuuuú. Sokszor panaszkodnak látogatók, hogy hosszú sorokat kell kiállniuk ahhoz, hogy feljussanak. Előre, mint mindent, ezt  is le lehet a neten foglalni.

Önzetlen ismerkedési ajánlkozás - p.j. fotója

Kaszinók

 • A kaszinókban a biztonsági emberek nem szívlelik a nyerőgépek, a játékasztalok fotózását, azaz nem ajánlatos fényképezőgépet vagy videófelvevőt vinni a játéktermekbe. Minden mást lehet. Beengednek kiskorúakat, többeket láttunk dohányozni, enni, inni Bármit, csak költse az ember a pénzét.
 • Egy 2013-as felmérés szerint a Las Vegas-ba látogatók 15 százaléka elsősorban a szerencsejátékozás miatt jön, de az odalátogatók 71 százaléka játszik valamennyit kaszinóban. (Bocsi, én a 29 százalékhoz tartoztam. úti kritikus)
 • Las Vegasban létezik egy olyan Fekete könyv (black book), amely tartalmazza a valamennyi helyi kaszinóból kitiltott személyek listáját.
 • Las Vegas kaszinóinak listája elhelyezkedés és név szerint (Ajánlott link)

Közbiztonság

A Las Vegas-i kaszinókban elkövetett lopások és csalások hozzávetőleg 34 százalékát a személyzet követi el.

"Mi egy napot töltöttünk a Stripen igyekezve bejárni a lehető legtöbb kaszinó-hotelt, éjfél után értünk vissza a szállásunkra, de bármennyire is óriási tömeg volt végig az utcákon, semmivel nem éreztem magam kevésbé biztonságban, mint itthon egy zsúfolt szabadtéri rendezvényen. Betartva az alapvető turista-szabályt, miszerint táskánkra tömegben mindig fokozottan ügyeljünk, nem érhet különösebb meglepetés." forrás

Egyéb hasznos információk

 1. Las Vegasban a vásárlásoknál 8,1% adót (sales tax) kell fizetni.
 2. Las Vegasban szabad dohányozni a kaszinókban, kijelölt hotelszobákban és olyan bárokban, ahol nem szolgálnak fel ételt. Éttermekben, szállodák fogadótermében, a nemzetközi repülőtéren és több közterüöleten tilos a dohányzás. A kaszinók álatlában szemet húnynak minden, máshol tiltott viselkedés felett. Nem kérnek útlevelet a kiskorúaktól, stb. 
 3. A közvélekedéssel ellentétben a prostituciót tiltják Las Vegasban.
 4. A Pretty woman egy mese.
 5. Las Vegast el kell fogadni olyannak, amilyen. Legjobban mindenki akkor jár, ha kiélvezi mindazt, amit kínál. 
 6. Utasbiztosításra még itt is szüksége lehet.
 7. Vegasi magyarok nyílt Facebook csoportja

Manapság

,, Las Vegasban a retró "óvárost" és a fénylő Strip mögötti kis utcákat, a rejtőzködő titkokat szeretem a legjobban. A természetellenes, LEG-ekkel teli művilágot sokszor csak egy sövény választja el a valóságtól, a mexikói feketemosogatók vonulási útvonalától. A 150 üzletes outletet (Guess, meg amit akarsz...) az illegális benzinkutaktól, ahol egy latino mama fotelből, fejbiccentéssel irányítja széttetovált, szétgyúrt unokáit. Hatalmas nyeremények - és a toronymagas szállodák nyithatatlan ablakai azoknak, akik viszont vesztettek. A hely, ahol a legvisszafogottabb emberek is hatalmas hülyeségekre képesek, teljesen önszántukból. Ha szociológus lennék, semmi mást nem csinálnék, csak egy lépcsőn ülve figyelném, mi zajlik körülöttem. (M. Zs., 2021) 

Olvasmányos linkek

"A napi városnézést a szomszédos Luxor-ral kezdtük (az én személyes kedvencem). Vegas-ban minden híresebb kaszinónak van egy „témája”, amit követ építési stílusában, programjaiban, szerencsejátékaiban. A Luxor az ókori egyiptomi piramisokat vette alapul. Fő épülete egy 30 emelet magas piramis, mint olyan, építészeti csoda, belül a világ legnagyobb belső terével." forrás


"Az utca női törzsközönségéről annyi alapozót le lehetne kaparni, amiből kijönne egy komplett Tokio Hotel-turné, a dress code pedig egyértelműen a divatos márkák elegánsabb darabjaira van belőve. Szerencsére a hímek vonatkozásában már nincsenek hasonló elvárások, megfigyeléseim azonban azt mutatják, ha szeretnél az este végére összeszedni egy formás oldalkocsit, jobban teszed, ha öltönybe csomagolod magad. Persze a farmer–rövid gatya–ing kombó is játszik, de ebben az esetben nem árt, ha a hiányzó eleganciát egy vastag pénztárca pótolja." forrás


"Az árakhoz hozzátartozik, hogy csak hétköznap ilyen alacsonyak, hétvégén 3-5-10-szeres áron dolgoznak a hotelek. Szóval, ha csak pár napra jössz, akkor azt hétköznapra ütemezd, így is minden működik és fullon van! Nyílván az árak azért ilyen olcsók, mert azt szeretnék, hogy náluk szállj meg, és az ő casinójukban költsd a pénzed! Hát ez majdnem össze is jött nekik, mert Gábor első nap elvesztett 3, azaz három dollárt, de másnap kemény munkával visszanyerte. Értelem szerűen bármelyik kaszinóba bemehetsz. Mindenhol vannak olyan játékgépek, amik egy centes alapon is működnek. Ha játszol a gépeken egyből odajön egy nagy dekoltázsú pincérnő, hogy mit iszol. Természetesen az italokért nem kell fizetni, bármit és bármennyit ihatsz." forrás


"Vízi csúszda a cápák között: A Golden Nugget Hotel talán a legérdekesebb fürdőhelyet építtette meg Las Vegasban. Az aranyszínben pompázó, szökőkútszerű medence közepében egy külön 757 ezer literes, húszmillió dollárból épített tengervizes akvárium kapott helyet, amelyben cápák úszkálnak. A hatalmas, kilenc méter magasról induló csúszda ezen keresztül kanyarog, végigvezetve utasát az akváriumban úszkáló cápák között. A cápák közt elhaladó csúszda vastag, törhetetlen biztonsági üvegből készült." forrás


"Minden hotelnek ezen a Stripen megvan a maga témája és ezáltal a maga kis varázsa, amivel megpróbálják egyedivé tenni azt, amit ők maguk is máshonnan merítettek. Elsőre és talán másodikra is szörnyen hangzik ez, de valahol mégis lenyűgöző, hogy mennyi energiát fektetnek bele abba, hogy átélhesse mindenki azt, amit valószínűleg ezeknek az épületeknek a tervezője érzett, amikor az eredetiket vette alapul." forrás


"Arra mindenképp ügyeljünk, hogy ha még nem töltöttük be a 21. életévünket (USA-ban ez a nagykorúság határa), akkor a különféle játékgépek között csak óvatosan mászkáljunk, mert elképzelhető, hogy a több száz biztonsági őr egyike kiszúr minket, és már távozhatunk is a helyszínről. Emellett érdemes előre nagyjából tudni, hogy mennyi időnk lesz a városban és ehhez mérten eltervezni, hogy melyek azok a helyek, amik leginkább érdekelnek. Ha az egész Stripet be szeretnénk járni, akkor minimum két napot szánjunk erre rá szerintem." forrás


"Mi a Mandalay Bay szállodakomplexumban szálltunk meg. Mellettünk a híres Luxor piramisa és szfinx-e állt – ha valaki be akarná tájolni, hogy a Strip melyik részén laktunk. Nappal a látvány hihetetlen, hiszen a homokos, szeles kopár sziklamező közepén a földből nő ki egy nagyváros, egy oázis, amely fölött nagy madarak és szúnyogok keringenek – repülők és helikopterek. Viszont ez az ékszer a semmi közepén éjszaka mutatja meg igazi önmagát, a vibráló arcát. Maguk a Strip, a főutca szállodái az attrakciók egy, vagy több emeletnyi kaszinóteremmel, wellness részleggel és valami különleges – fő téma köré épített – attrakcióval, vagy egy színházteremmel, ahol az aktuális show csábítja a látogatókat." forrás


"A Strip az, amit mindannyian Las Vegasként ismerünk. A Las Vegas sugárút azon része, ahol a híres-hírhedt kaszinók vannak. Gondolom mindenkinek van kép a lelki szemei előtt arról ez hogyan is néz ki, ha máshonnan nem a számtalan filmből, ami itt játszódik (Ezek közül az egyiket a „Last Vegas”-t láttuk is a gépen LA felé – mindenkinek tudom ajánlani, könnyed vígjáték zseniális színészekkel - Morgan Freeman, Robert DeNiro, Kevin Kline, Michael Douglas - szívet melengető történettel). Nos, az életben pontosan úgy néz ki, mint a filmeken. Csillogás, pompa, fények, extravagáns alakok. Ami kevésbé látszik a vásznon, az a tömeg. Komolyan mondom, tisztára Indiában éreztük magunkat, olyan mennyiségű ember hömpölygött az utcán. Na persze nem csoda, a világ 25 (szobaszámra) legnagyobb hoteléből 15 itt van, több mint 65.000 szoba van a Stripen és közvetlen környékén.

De mindezt persze csak este láthattuk, mikor odaértünk 7 óra körül, még nappali világosság volt, semmi nem látszott abból amilyennek mindannyian elképzeljük a bűn városát. Nappal teljesen átlagos amerikai városnak tűnik. Az egy kicsit feltűnő, hogy az egyik utcában egymás hegyén hátán sorakoznak a házasságkötő-termek, melyek éjjel-nappal várják a szerelemtől, alkoholtól vagy más bódító anyagoktól megrészegült kuncsaftjaikat. Akár Elvis előtt is fogadhatunk egymásnak örök hűséget, ami nem tudom mennyi ideig tarthat, gyanítom az itt kötött frigyek nem feltétlenül tartanak a sírig. (2014)" forrás


"Érdekes látvány volt a sok híres szálloda, amiket én csak filmek tömkelegéből ismertem, illetve a nyüzsgő embertömeg, akik készültek elveszíteni a pénzük egy részét. A Koa Camping a Las Vegas Strip végén a Cirkus Cirkus szálloda mellett volt. Gyorsan megnéztük a híres szökőkutat, ami épp a Celine Dion „My Heart Will Go On”címü számára táncikált. Sajnos az all you can eat vacsoráról a Paris-ban lecsúsztunk, így kénytelenek voltunk egy mexikói étteremben vacsorázni. Ez után jöhetett a Casinó! Az első megálló egy blackjack asztal volt a Paris-ban. Jól szórakoztunk, de sajnos a Krisi meg a Krisztián nem jártak sikerrel. Később a Bellagioban a Gabesz jeleskedett a live poker asztalnál, ahol nyert 125 dollárt. Én kemény négy dollárt áldoztam be egy pár játékgépbe, nekem nagyon nem szimpatikus ez az egyértelmű levétele az embereknek. (Jetta, Vista Főiroda, 2014)

Fotóegyveleg

Elter Karesz fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Jonas, 2018. 09. 05. 03:15
Vegas!
Paratlan a vilagon..
Engem olyannyira elvarazsolt hogy 3 ev alatt 4* latogattam ide..
Dubai meg ennyire "termeszetellenes" nekem..
De ott 3 ev alatt csak 3* jartam..


lldikó, 2016. 09. 11. 15:37
A Welcome to Fabulous Las Vegas táblánál nem kell fizetni a fotósnak, rád van bízva, hogy mennyit adsz.


Ildikó, 2016. 09. 11. 15:28
Kedvelem Vegast, habár nem hagyományos turistaként voltam ott többször az utóbbi években. Nemcsak a kaszinókban lehet elmerülni, hanem sok a természeti látnivaló is a környéken, max. 1-2 órára. Grand Canyon, Death Valley, Lake Mead és Hoover Dam, Red Rock, Valley of Fire. Lehet strandolni a kaszinók menencéiben, síelni a havas hegyekben, tavon hajókázni, kvadozni a sivatagban. Klassz a sok pálmafa és a helyes kis kolibrik:)


Zsolt, 2016. 01. 27. 21:14
Mi egy körutazás alkalmával cseppentünk oda 2015 októberében, a körút első fél napját és az utolsó 3 napot töltöttük ott. Őszinte leszek, nekem bőven elég volt annyi. Egyrészről giccsparádé, de lépten-nyomon belebotlasz a hajléktalanba. Aki szereti a nyüzsit, annak bejön szerintem. Egyáltalán nem tetszett az ellentét...Vegas, a város, ami sosem alszik, de közben a szállodánkban délután 5 után már nem lehetett autót bérelni. Ugyanezt tapasztaltam a programokkal is: az van rengeteg, sok idiótaság is (kinek mi), ha valahová el akarsz menni, azt maximum délután hatig teheted meg, utána bezárnak. (Pl.: Titanic kiállítás, Hollywood autok kiállítása, delfinárium és állatkert stb) A legviccesebb, amikor a David Copperfield előadást lemondják áramszünetre hivatkozva! :) Ott, ahol milliónyi fényreklám, transzparens, hangszóró, és egyéb elektromos kütyü funkcionál rendíthetetlenül az érzékszerveire az embernek! Abszolút hihető! Startosphere torony király, kombi jeggyel olcsóbb, ha fel akar az ember ülni például az ottani érdekes hullámvasút-féleségre, lefelé azonban 3/4 órát kell várni, mert sokan vannak, és kevés lift üzemel. A Strip este jobb a fények miatt, de akkor a tömeg is megindul, mindenki kicsit bolond, közvetlen kissé, ez tetszett. Freemont street totál diliház, rengeteg ember...bődület, hogy miből meg lehet élni ott Vegasban...A turista meg tokol rendesen....azért fizetnek például, hogy a Vegas táblánál egy helyi fazon lefényképezze őket azzal a fényképezőgéppel, ami a sajátjuk, de odaadnak neki. Vagy Michael Jackson koncertért (???), és utána fotózkodnak az imitátorral, aki még csak nem is hasonlít...Mindezt 5-10 dolcsi kipengetése után. Látni néger Elvist, öreg Elvist, öreg Marilyn Monroet, akinek szintén fellibben a szoknyája-broáf!!! :) Szóval van őrület az biztos. A közelben lévő shopping centerben ha akció van, akkor az durva, 150 dolláros Tissot óra 50 dolcsi, Levis farmer az itteni ár feléért kapható. A taxisok idegbetegek, és nem mindig akarnak elvinni, válogatnak, 4 embernek azonban olcsó. A helyi buszra a napijegy jobban megéri, elég gyakran jár, azonban minden fánál megáll és rengetegen vannak rajta. A kinti meleget durva légkondival ellensúlyozzák, nagyon hideget csinálnak mindenhol. Elmondhatom, hogy jártam egy városban, de voltam Luxorban, Párizsban, Velencén, New Yorkban. Visszamennék? Háááát nem hiszem, de Vegas egy látogatást minndenképp megér.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Las Vegasba Repülőjegyek Las Vegasba
Olcsó repülőjegyek Las Vegasba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes