ÚTIKRITIKA.HU / Hawaii-szigetek / Időjárás


Hawaii-szigetek / Időjárás

Ennek az aloldalnak a szerkesztése hamarosan elkezdődik. Kérünk némi türelmet.

Hawaii időjárása januárban

A szigeteken januárban van az év leghidegebb időjárása. Ez azért nem jelenti azt, hogy hideg van. A napi átlaghőmérséklet 23 fok, a napi legmagasabb hőmérséklet elérheti a 26 fokot is. Ennyit arról, hogy mi arrafelé a leghidegebb...

De: január benne van az ottani régió esős évszakában. A hónap több (kb. 18) napján esik valamennyi. Nem ez azért az év legcsapadékosabb hónapja. A november az. Januárban az északi (Kauai, O'ahu) és a keleti (pl. Maui) szigetek kap több esőt. Nagyon is előfordulhat, hogy egy északi szigeten esik az eső, egy déli pedig (pl. Big Island), egyáltalán nem. Ha az általunk éppen ,meglátogatott szigeten esik az eső, az is nagyobb valószínűséggel éjszaka. A napközbeni esők többnyire rövid ideig tartó zivatarok. A lényeg: januárban napi 8 órában szokott sütni a nap.  

Éjszaka 20 fok körüli a hőmérséklet.    

A jó hír, hogy a hidegnek számító jaunárban a tengervíz szinte semmivel sem hidegebb, mint az év többi hónapjában. 25 fokos vízhőmérsékletre számíthatunk. A szörfösök számíthatnak azért elég szélre is.

Hawaii időjárása februárban

Hawaii időjárása márciusban

Hawaii időjárása áprilisban

Haiwai szigetein az április hónap időjárása eléggé enyhe. 21 és 26 fok köztt mozog a nappali átlaghőmérséklet. Éjszaka 18-20 fok van. A téli valamivel csapadékosabb időszaka ilyenkor már éppen a vége felé tart.  Jellemző - szerencsére - hogy inkább éjszaka esik az eső.

Viszonylag még Kauai-n a legtöbb a csapadék, viszont a Big Iisland-en és Mauin alig-alig van csapadék ilyenkor.

Hawaii időjárása májusban

Májusban Oahu déli és délkeleti partjain, Maui szigetén, Molokai sziget nyugati partján a legmagasabb átlaghőmérséklet 24 fok körül mozog. Az átlagos nappali hőmérséklet Hawaii-n 17,2 fok.

Hawaii szigetén a Loa-hegy és a Mount Kea vulkán legmagasabb pontjain májusban a legalacsonyabb mért hőmérséklet 3 fok körüli!  

Hawaii időjárása júniusban

Hawaii időjárása júliusban

Hawaii időjárása augusztusban

Hawaii időjárása szeptemberben

Hawaii időjárása októberben

Hawaii időjárása novemberben

Hawaii időjárása decemberbenKommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Hawaiira Repülőjegyek Hawaiira
Olcsó repülőjegyek Honoluluba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS