ÚTIKRITIKA.HU / Hawaii-szigetek / Időjárás


hirdetes


útikritikák


Hawaii-szigetek / Időjárás


Hawaii időjárása januárban

A szigeteken januárban van az év leghidegebb időjárása. Ez azért nem jelenti azt, hogy hideg van. A napi átlaghőmérséklet 23 fok, a napi legmagasabb hőmérséklet elérheti a 26 fokot is. Ennyit arról, hogy mi arrafelé a leghidegebb...

De: január benne van az ottani régió esős évszakában. A hónap több (kb. 18) napján esik valamennyi. Nem ez azért az év legcsapadékosabb hónapja. A november az. Januárban az északi (Kauai, O'ahu) és a keleti (pl. Maui) szigetek kap több esőt. Nagyon is előfordulhat, hogy egy északi szigeten esik az eső, egy déli pedig (pl. Big Island), egyáltalán nem. Ha az általunk éppen ,meglátogatott szigeten esik az eső, az is nagyobb valószínűséggel éjszaka. A napközbeni esők többnyire rövid ideig tartó zivatarok. A lényeg: januárban napi 8 órában szokott sütni a nap.  

Éjszaka 20 fok körüli a hőmérséklet.    

A jó hír, hogy a hidegnek számító jaunárban a tengervíz szinte semmivel sem hidegebb, mint az év többi hónapjában. 25 fokos vízhőmérsékletre számíthatunk. A szörfösök számíthatnak azért elég szélre is.

Hawaii időjárása februárban

Hawaii időjárása februárban általában enyhe és kellemes. Általában nappal a hőmérséklet 24-26 Celsius fok között van, éjjel pedig 18-20 Celsius fokra csökkenhet. Az esőzés mennyisége általában alacsonyabb, mint a nyári hónapokban, de ez változó lehet az egyes szigeteken és a terület különböző részein. A tenger hőmérséklete általában körülbelül 24 Celsius fok

Hawaii időjárása márciusban

Márciusban az időjárás Hawaii szigetein változó lehet. Általában a hőmérséklet magasabb, mint az előző hónapokban, és áprilisban még tovább emelkedik. A nappali hőmérséklet általában 25-28 Celsius-fok körül mozog, és az éjszakai hőmérséklet 18-21 Celsius-fok között van.

Az esőzések általában csökkennek ebben az időszakban, de az eső még mindig előfordulhat. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a különböző szigetek eltérő időjárási viszonyokkal rendelkezhetnek, és hogy az időjárás előrejelzései mindig változhatnak. Ha utazni készül Hawaii-ra, érdemes ellenőrizni az időjárási viszonyokat a tervezett időpont előtt, hogy jobban felkészülhessen az utazásra.

Hawaii időjárása áprilisban

Haiwai szigetein az április hónap időjárása eléggé enyhe. 21 és 26 fok köztt mozog a nappali átlaghőmérséklet. Éjszaka 18-20 fok van. A téli valamivel csapadékosabb időszaka ilyenkor már éppen a vége felé tart.  Jellemző - szerencsére - hogy inkább éjszaka esik az eső.

Viszonylag még Kauai-n a legtöbb a csapadék, viszont a Big Iisland-en és Mauin alig-alig van csapadék ilyenkor.

Hawaii időjárása májusban

Májusban Oahu déli és délkeleti partjain, Maui szigetén, Molokai sziget nyugati partján a legmagasabb átlaghőmérséklet 24 fok körül mozog. Az átlagos nappali hőmérséklet Hawaii-n 17,2 fok.

Hawaii szigetén a Loa-hegy és a Mount Kea vulkán legmagasabb pontjain májusban a legalacsonyabb mért hőmérséklet 3 fok körüli!  

Hawaii időjárása júniusban

Június az egyik legmelegebb hónap Hawaii szigetén, ahol a hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között alakul, függően attól, hogy az adott napon melyik szigeten tartózkodunk. Az éjszakák általában hűvösebbek, 18-23 Celsius fok között. Az esőzáporok gyakoriak, de általában rövid időn belül elmúlnak, és utána ismét kisüt a nap. A tenger hőmérséklete kb. 25 Celsius fok körül van, és ideális a fürdőzésre és a vízi sportokra. Fontos megjegyezni, hogy június az a hónap, amikor a cikloni szezon kezdődik, ami magában hordozza a hurrikánok és erős szélviharok lehetőségét.

Hawaii időjárása júliusban

Hawaii időjárása júliusban általában nagyon meleg és párás. Az átlagos hőmérséklet a parton kb. 29-31 Celsius-fok, míg az éjszakai hőmérséklet 23-25 Celsius-fok között van. A tenger átlagos hőmérséklete kb. 27 Celsius-fok. A nyári hónapokban előfordulhatnak szélsőséges időjárási események, például hurrikánok és trópusi viharok. Érdemes figyelni az időjárás-előrejelzéseket és a figyelmeztetéseket, ha ilyen helyzetekről van szó.

Hawaii időjárása augusztusban

Hawaii időjárása augusztusban meglehetősen hasonló az előző hónapokhoz, amikor is az átlaghőmérséklet a szigeteken általában 25-31 Celsius-fok között mozog. Az augusztus a nyár egyik utolsó hónapja, és a legmelegebb időszakok egyike, de az esőzések gyakorisága csökken. A tenger hőmérséklete is kellemesen meleg, általában 25-27 Celsius-fok között van. Az időjárás azonban a szigetek eltérő földrajzi elhelyezkedése miatt változó lehet. Például az északkeleti parton (mint például Oahu vagy Kauai szigetén) általában nedvesebb időjárásra lehet számítani, míg a déli partokon (mint Maui vagy Hawaii nagy szigete) melegebb és szárazabb lehet az időjárás.

Hawaii időjárása szeptemberben

Szeptember Hawaii-ban egy átmeneti hónap, ami azt jelenti, hogy az időjárás változó lehet, de általában kellemes. Az átlagos hőmérséklet 25-28 Celsius-fok körül mozog, és az éjszakai hőmérséklet általában 20-23 Celsius-fok. Az esőzések ritkábbak, így kevesebb csapadék várható, mint az előző hónapokban. Az óceán vize meleg és kellemes, így ideális az úszásra és a vízi sportokra.

Hawaii időjárása októberben

Hawaii időjárása októberben általában továbbra is meleg és napos marad, de az esőzések gyakrabban fordulhatnak elő. Az átlagos hőmérséklet a nappali órákban továbbra is 27-29 Celsius fok körül van, míg éjszaka 23-25 Celsius fok között mozog. Az esőzések általában rövid ideig tartanak, és többnyire a hegyvidéki területeken fordulnak elő. Az óceán vize általában továbbra is kellemes meleg, a tengerparti időjárás pedig ideális a strandolásra és a vízi sportokra.

Hawaii időjárása novemberben

Novemberben Hawaiin általában enyhül a nyár végi forróság, de még mindig meleg az idő. Az átlagos nappali hőmérséklet a part menti területeken kb. 27-28 fok Celsius, míg éjszakánként kb. 20-22 fok várható. Az eső gyakoribb az őszi hónapokban, de általában rövid időre szokott előfordulni. A tenger hőmérséklete még kellemes, kb. 26-27 fokos. Fontos azonban megjegyezni, hogy az egyes szigeteken és azok különböző részein változhat az időjárás, ezért érdemes tájékozódni a konkrét helyszínek időjárásáról.

Hawaii időjárása decemberben

Decemberben a Hawaii szigetén változatos az időjárás. Az északi szigeteken, például Kauai-n és Oahu-n az átlagos hőmérséklet 24-25 Celsius fok körül alakul, míg a déli szigeteken, például a nagyon népszerű Maui-n és Big Islanden az átlagos hőmérséklet 21-23 Celsius fok körül van. Az eső gyakoribb az északi oldalon és a hegyvidéki területeken, míg a déli oldalon és a tengerparton szárazabb az időjárás. Decemberben a tenger átlagos hőmérséklete 24-25 Celsius fok körül van, így a strandolás és a vízi sportok kedvező feltételeket kínálnak. Azonban a téli időszakban előfordulhatnak hidegebb időszakok, valamint a hawaii szigeteken is előfordulhat viharos időjárás, így érdemes tájékozódni az aktuális előrejelzések alapján.Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Hawaiira Repülőjegyek Hawaiira
Olcsó repülőjegyek Honoluluba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes