ÚTIKRITIKA.HU / New England & Boston


hirdetes

útikritikák


New England & Boston

New England dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Maine állam - Massachusetts állam - Boston - Vermont állam - Connecticut állam - Rhode Island állam - New Hampshire állam - Olvasmányos linkek - Fotóegyveleg

New England dióhéjban

  • New England (azaz Új-Anglia) az USA északkeleti sarkának régiója, amelyhez ezek a szövetségi államok tartoznak: Connecticut (ejtsd: könátihkit, hangsúly a második szótagon), Rhode Island (ród ájlend), Massachusetts (mászecsüszetsz), New Hampshire (nyúhempsör), Vermont (vermánt) és Maine (méjn).

  • New England az USA egyik legjobb közbiztonságú régiója.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

  1. A fák, növényzet őszi színpompája (fall foliage - foll foliézs)
  2. Tengerparti nyaralóhelyek télen-nyáron

Nem tetszett

  1. Csöppet sznob

Vélemények

Maine állam

Maine állam a New England régió legkeletebbre fekvő állama. A Magyarországgal csaknem azonos területű (91 646 négyzetkilométer) Maine állam fővárosa: Augusta. Maine lakossága kb. 1,3 millió, tehár nagyon gyéren lakott állam. 

Fő látnivalók: Acadia nemzeti park, Kennebunkport, kicsi parti város, Boothbay Harbor, Portland, Monhegan Island

"Maine egy különleges kis állam, aminek partjait több száz szigetecske szegélyezi, Amerika közkedvelt üdülőhelye. Itt kapható a legédesebb, legzamatosabb lobster (magyar nevén HOMÁR) a világon. Nagyon büszkék is erre, éppen ezért a homár-fogás nagyon komoly mesterség ezen a vidéken. Nagy ünnep az évente megrendezésre kerülő Lobster Fesztivál, aminek alkalmával az evésen kívül különböző sportvetélkedők is biztosítják a látogatók határtalan jókedvét és maradéktalan megelégedettségét. A forró augusztusi délutánokon nem is lehetne jobb elfoglaltságot találni a sátoros homár partyknál. :-) Egy-egy ilyen fesztiválon kb 10 000 kg homárt szolgálnak fel. A 2010-es Homár Fesztiválról a képre kattintva kaphatunk részletesebb tájékoztatást.

Maine az Amerikai Egyesült Államok legészak-keletibb részén fekvő, gyönyörű növényzettel megáldott kis állam. A körülötte fekvő öt kis állammal (Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Rhode Island) együtt „New England”-nak is becézik ezt a vidéket. Maine területe: 86 542 km², (kicsit kisebb, mint Magyarországé), ráadásul területének 13,5 % víz. Szárazföldje nagy részét erdő borítja, ezért lett a beceneve: Pine Tree State, Fenyőfa állam. Szép, sziklákkal csipkézett tengerpartja, s a már korábban említett világhírű lobsterje messze földről vonzza a turistákat. A régió történelmi és kulturális hagyományokban is gazdag. Ideérkeztek és itt telepedtek le az első bevándorlók. Aki egy időre a civilizációtól távol akar maradni, az Mainbe menekülhet élvezni a csendet és nyugalmat. :-)

Maine tengerparti városaiban világítótornyok adnak jelzést a hajósoknak a szárazföld közelségéről. 60 világítótoronnyal büszkélkedhetnek. Nagyon sokan "élnek-halnak" a világítótornyokat ábrázoló díszekért. Az is jól illusztrálja ezt, hogy nagy kultusza van a világítótornyos fotóknak. Egyetlen reprodukció (nem egy eredeti festmény, hanem egy fotó reprodukció) ára egyes helyeken 500$! Maine éghajlatát a meleg, csapadékos nyár, és a hideg, csapadékos tél jellemzi. A kemény, zord telek kivételével időjárása leginkább Nagy-Britannia időjárásához hasonlítható. Pozitívum viszont, hogy hurrikán csak elvétve, trópusi vihar pedig egyáltalán nem bolygatja. Az északi államok közül itt fordul elő a legkevesebb vihar (évente max. 20). A tornádók is ritkák." forrás

Massachusetts állam

Boston

Bostonról külön tartalom félkész álllapotban itt olvasható

Kriszta fotói

Vermont állam

(amrikai kiejtése: vörmant)

Beceneve: Green Mountain State (Zöld hegy állam). Fővárosa: Montpelier. Legnépesebb városa, Burlington egyetemi város (kb. 43 ezer lakos.)

Nincs tengerpartja. Északon Kanadával határos, keleten New Hampshire állammal, délen Massachusetts-szel, nyugatom New York állammal.

Connecticut állam

(amerikai kiejtése: kenetiket)

Fővárosa: Hartford. Legnépesebb városa: Bridgeport. A legmozgalmasabb élet azonban New Haven-ben van.

------------

Prof. Christopher Ball, tiszteletbeli konzul - Central European Institute, Quinnipiac University
Postacím: 275 Mount Carmel Avenue, RT-STC, Hamden, CT 06518
Hivatali cím: Rocky Top Student Center, 422 305 Sherman Avenue, Hamden, CT 06518
Hivatali: (00-1)(203) 582-8745 - Mobil: (00-1)(203) 887 4643 -Honlap: www.quinnipiac.edu/cei/

New Haven


Yale egyetem


Rhode Island állam

(rod ájlend)

Ez az USA legkisebb szövetségi állama. Fővárosa: Providence. Meglepő, hogy a kis mérete dacára Rhode Island-nek kb. 640 kilométer hosszú óceánpartja van.

New Hampshire állam

(nyu hempsör)

Fővárosa, Concorde csak a 3. legnépesebb városa. Manchester a legnépesebb.

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Kriszta fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Orbán Imola Ágnes, 2021. 12. 08. 10:52
Nekem a kedvenc New Englandi államom Vermont! Wyoming után a második legkisebb
lakossal rendelkezik, ugyanis mindössze
623 251-en laknak ott,
habár a területe sem épp a legnagyobb,
ugyanis 24 923 km2, viszont a tájai
azok nagyon szépek. Nyilván az ősz a legszebb időszak, de nyáron is érdemes ide ellátogatni. Én ide azért költöznék
mert rengeteg a sportolási lehetőség.
1 nemzeti erdőben és 20 állami parkban
lehet kempingezni és túrázni.
Télen Stowe a legnépszerűbb síközpont,
de emellett több szép kisvárosban lehet
síelni és snowboardozni. Érdemes egyszer
ellátogatni ide.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Olcsó USA Repülőjegyek Olcsó USA Repülőjegyek
Olcsó repülőjegyek az USA városaiba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes