ÚTIKRITIKA.HU / Los Angeles / Brentwood


hirdetes

útikritikák


Los Angeles / Brentwood

Brentwoodról dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Közlekedés| Vásárlás| Egyéb hasznos információk|Látnivalók| Érdekességek| Fotóegyveleg

San Vincente Boulevard - Kriszta fotója

Brentwoodról dióhéjban

Brentwood egy kifejezetten jómódú negyed a Westside-on, Westwood és Santa Monica között. Sajátosan a jómódot jelzi, hogy Los Angeles-i viszonylatban itt a legkisebb a népsűrűség. Kb. 32 ezren élnek itt.

Brentwood lakóinak közel 85 százaléka fehér, 6,5% ázsiai (elég sok közöttük az iráni), 4,5% latino, 1,2% afroamerikai.   

Főutcája a korallfákkal, szép zöld gyepes elválasztó sávval (median) ékesített San Vicente Boulevard. A San Vicente Brentwood egyik központja, míg a Willage kicsit feljebb, a hegyoldalában két utca. Nagyon kellemes, sétálós, vacsorázós környék.

Kriszta fotója

Brentwood legjelentősebb magyar vonatkozása az, hogy itt lakik a Budapestről idetelepült K. Marci, aki summa cum laude végzett a nagy presztízsű Los-Angeles-i USC egyetemen és a diplomázás után, 22 évesen azonnal céget alapított. Jelenleg közel 70 embert foglalkoztat. Azon nagyon kevesek közé tartozik, akiknek külföldiként, teljesen saját erőből ilyen villámgyorsan bejött az Amerikai álom. 

,, A világhírű The Getty Center múzeumnak otthont adó Brentwood a Santa Monica-hegység lábánál fekszik. Brentwoodban a magas művészet kéz a kézben jár a divattal – Brentwood trendi kommercializmusát szófákkal és puha karosszékekkel díszített butikok testesítik meg. Amikor a lakók épp nem a vásárlóutcákon andalognak, tetőtől talpig Lulu Lemonba öltözve kocognak, makulátlan kertjeiket öntözgetik, vagy épp a helyi kézműveseket támogatják a brentwoodi termelői piacon. Inkább strandolnál? Santa Monica mindössze egy rövid autóútnyira van." forrás

Kriszta fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A sok jól öltözött, jó arcú ember

2. A Whole Foods lenyűgöző minősége (igaz baromi drága)

3. A klasszikus Brentwood Country Mart üzletközpontban a Caffe Luxxe friss sütijei (amiket a Santa Monica-i Red Rooster Bakery-ből hoznak)

4. Kellemes szakaszokon, terepeken lehet kocogni

5. A Souplantation

6. A Ralph's Catering

 

Nem tetszett

1. Rengeteg itteni villának van saját teniszpályája, nekem miért nincs a Balatonon? 

2. Délután dugó van a kicsi utcákban is néha.

Vélemények

Nagyon kellemes hely, igazi családias, residential. Nagyon nagy előnye, hogy közel van a UCLA, Los Angeles egyik legjobb egyeteme.

Odajutás

Könnyedén autóval, kicsit lassabban busszal.

Közlekedés

Gyalog. Rengeteg a kocogó, sportoló az utakon. Bérelhető rollerrel, ami nagyon csini a fiataloknak és kicsit viccesebb, amikor egy éltes úr menőzik vele. A roller persze elektromos, testmozgást nem igényel.

Vásárlás

Whole Foods

Látták már itt többszőr vásárolni: Reese Witherspoon (nagyon gyakran), Jennifer Garner, James Corden, Heidi Klum, Justin Timberlake, Jessica Biel, Tom Brady, Miranda Kerr, Jake Gyllenhaal, Alanis Morissette, K. Marci 

Butikok és kisboltok- alapvetően pénzes helyi lakosoknak.

Vasárnaponkénti őstermelői piac a San Vincente Boulevard-on

Egyéb hasznos információk

Látnivalók

Nesbitt House

Ez egy híres, gyönyörű villa az Avondale avenue-n (414-es szám). 

Getty Center

kr

Érdekességek

1. Brentwoodban a South Bundy Drive egyik luxus otthonában történt 1994-ben az "O. J.", Simpson-féle gyilkosság. Általános vélemény szerint Simpson megölte ex-feleségét Nicole Brown Simpsont és annak barátját, Ronald Goldman-t. Sztárügyvédei vérprofi ravaszkodással elérték, hogy a gyilkost felmentsék. A kis utca a Dorothy St. és a Montana Avenue között található.

2. Hírességek, akik Brentwoodban éltek: Shirley Temple (gyerekkorában), Steve McQueen, Marylin Monroe, 

2014-ben adta el 40 millió doláért Brentwood-i házát Tom Brady és Gisele, mert a keleti partra költöztek át. 

Akik most is itt élnek, vagy van itt kecójuk:

Dustin Hoffman, Harrison Ford (ha a nyugati parton van), Gwyneth Paltrow a gyerekeivel, Steven Spielberg (Riviera/82 millió dollár értékű), Jennifer Garner (korábban itt élt Ben Affleck-kel), Heidi Klum, Jessica Alba, Eli és Edithe Broad, a belvárosban található múzeum alapítói és névadói.

Fotóegyveleg

Háttérben, fent a Getty-ház - Kriszta fotója

Brentwood ,,torony" - Kriszta fotója

Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Olcsó USA Repülőjegyek Olcsó USA Repülőjegyek
Olcsó repülőjegyek az USA városaiba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes