ÚTIKRITIKA.HU / Los Angeles / Brentwood

Los Angeles / Brentwood

Brentwoodról dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Közlekedés| Vásárlás| Egyéb hasznos információk|Látnivalók| Érdekességek| Fotóegyveleg

San Vincente Boulevard - Kriszta fotója

Brentwoodról dióhéjban

Brentwood egy kifejezetten jómódú negyed a Westside-on, Westwood és Santa Monica között. Sajátosan a jómódot jelzi, hogy Los Angeles-i viszonylatban itt a legkisebb a népsűrűség. Kb. 32 ezren élnek itt.

Brentwood lakóinak közel 85 százaléka fehér, 6,5% ázsiai (elég sok közöttük az iráni), 4,5% latino, 1,2% afroamerikai.   

Főutcája a korallfákkal, szép zöld gyepes elválasztó sávval (median) ékesített San Vicente Boulevard. A San Vicente Brentwood egyik központja, míg a Willage kicsit feljebb, a hegyoldalában két utca. Nagyon kellemes, sétálós, vacsorázós környék.

Kriszta fotója

Brentwood most még nem, de később leginkább arról lesz híres, hogy itt lakott 2018 nyaráig végzős gimnazistaként az USA felszálló csillaga, K.M. átlagon felül tehetséges magyar srác.   

,, A világhírű The Getty Center múzeumnak otthont adó Brentwood a Santa Monica-hegység lábánál fekszik. Brentwoodban a magas művészet kéz a kézben jár a divattal – Brentwood trendi kommercializmusát szófákkal és puha karosszékekkel díszített butikok testesítik meg. Amikor a lakók épp nem a vásárlóutcákon andalognak, tetőtől talpig Lulu Lemonba öltözve kocognak, makulátlan kertjeiket öntözgetik, vagy épp a helyi kézműveseket támogatják a brentwoodi termelői piacon. Inkább strandolnál? Santa Monica mindössze egy rövid autóútnyira van." forrás

Kriszta fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A sok jól öltözött, jó arcú ember

2. A Whole Foods lenyűgöző minősége (igaz baromi drága)

3. A klasszikus Brentwood Country Mart üzletközpontban a Caffe Luxxe friss sütijei (amiket a Santa Monica-i Red Rooster Bakery-ből hoznak)

4. Kellemes szakaszokon, terepeken lehet kocogni

5. A Souplantation

6. A Ralph's Catering

 

Nem tetszett

1. Rengeteg itteni villának van saját teniszpályája, nekem miért nincs a Balatonon? 

2. Délután dugó van a kicsi utcákban is néha.

Vélemények

Nagyon kellemes hely, igazi családias, residential. Nagyon nagy előnye, hogy közel van a UCLA, Los Angeles egyik legjobb egyeteme.

Odajutás

Könnyedén autóval, kicsit lassabban busszal.

Közlekedés

Gyalog. Rengeteg a kocogó, sportoló az utakon. Bérelhető rollerrel, ami nagyon csini a fiataloknak és kicsit viccesebb, amikor egy éltes úr menőzik vele. A roller persze elektromos, testmozgást nem igényel.

Vásárlás

Whole Foods

Látták már itt többszőr vásárolni: Reese Witherspoon (nagyon gyakran), Jennifer Garner, James Corden, Heidi Klum, Justin Timberlake, Jessica Biel, Tom Brady, Miranda Kerr, Jake Gyllenhaal, Alanis Morissette, K. Marci 

Butikok és kisboltok- alapvetően pénzes helyi lakosoknak.

Vasárnaponkénti őstermelői piac a San Vincente Boulevard-on

Egyéb hasznos információk

Látnivalók

Nesbitt House

Ez egy híres, gyönyörű villa az Avondale avenue-n (414-es szám). 

Getty Center

kr

Érdekességek

1. Brentwoodban a South Bundy Drive egyik luxus otthonában történt 1994-ben az "O. J.", Simpson-féle gyilkosság. Általános vélemény szerint Simpson megölte ex-feleségét Nicole Brown Simpsont és annak barátját, Ronald Goldman-t. Sztárügyvédei vérprofi ravaszkodással elérték, hogy a gyilkost felmentsék. A kis utca a Dorothy St. és a Montana Avenue között található.

2. Hírességek, akik Brentwoodban éltek: Shirley Temple (gyerekkorában), Steve McQueen, Marylin Monroe, 

2014-ben adta el 40 millió doláért Brentwood-i házát Tom Brady és Gisele, mert a keleti partra költöztek át. 

Akik most is itt élnek, vagy van itt kecójuk:

Dustin Hoffman, Harrison Ford (ha a nyugati parton van), Gwyneth Paltrow a gyerekeivel, Steven Spielberg (Riviera/82 millió dollár értékű), Jennifer Garner (korábban itt élt Ben Affleck-kel), Heidi Klum, Jessica Alba, Eli és Edithe Broad, a belvárosban található múzeum alapítói és névadói.

Fotóegyveleg

Háttérben, fent a Getty-ház - Kriszta fotója

Brentwood ,,torony" - Kriszta fotója

Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Olcsó USA Repülőjegyek Olcsó USA Repülőjegyek
Olcsó repülőjegyek az USA városaiba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS