ÚTIKRITIKA.HU / San Francisco


hirdetes


útikritikák


Intercontinental Mark Hopkins San Francisco 5cs. - vélemények

USA - San Francisco - Hotel Intercontinental Mark Hopkins San Francisco****

Lényeg:

Kitűnő, stílusos, régi szálloda, sok üzleti utazóval. Klasszikusan elegáns stílusú, csinos, tiszta, tágas szobák. Príma a központi elhelyezkedése. Hátrány: a domborzati elhelyezkedése és a korszerűsítés elmaradása.

Hol?

Magasan van az egyik dombon, a Nob Hill menő negyedben, és hát éppen ez kínálja a szép kilátási lehetőségeket. A hotel közvetlen közelében fel lehet szállni a Cable Car-ra. Ha gyalog akarunk visszamenni a hotelbe, akkor az felér egy testedzéssel. Bár a város igazi központja, a Union Square csak 500 méterre van, na de a hotel erősen magasabban van. Viszont: a Nob Hill házainak látványa sok mindent megér. Hátrány: a város magasabb részein mindig erősebben fúj a szél.


Milyen?

Az egyik legrégebbi San Francisco-i hotel. Patinás, hagyományokkal teli, történelmi levegőjű. A fogadótér tágas, a viktoriánus elemekkel időutazásos (20. század eleje).

A liftek eléggé szűkek. A közterületek tisztasága, gondozottsága bizony nem tökéletes. Kicsit megragadt a hotel a múltban, és nem költöttek igazán a korszerűsítésekre. Ülnek a babérjaikon, mert egy nagy múltú hotel.

Szobák:

A szobák nem igazán modernek. Viszont kényelmesek, nagyok az ágyak (bár ez az amerikai hotelekre amúgy is jellemző).

Az alsóbb emeleti szobákban, illetve a nagy útra néző szobákban erősen hallani a forgalmi zajokat (hangoskodik a villamos, azaz a Cable Car felfelé kapaszkodva..). A hotel régi mivoltának az egyik hátránya, hogy az ablakok nem elég erősen szigetelik a külső hangokat, zajokat. Már hajnalban beindul az élet a California street-en, ami a negyed főutcája.

Szolgáltatások:

A kiszolgálás figyelmes, barátságos. A recepciósok azért eléggé gépiesen dolgoznak.

Ellátás:

Ha nincs az árban a reggeli, akkor inkább felejtős a 32 dollár per fő ár,, bár parádés a minőség.

A tetőtéri bárból a kilátás csodaszép.

2019. május 30.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek San Franciscoba Repülőjegyek San Franciscoba
Olcsó repülőjegyek San Franciscoba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes