ÚTIKRITIKA.HU / Comói-tó & Bergamo


hirdetes


útikritikák


B&B Storico - Como - vélemény

Olaszország - Comói-tó – Como - B&B Storico

Lényeg:

Szép, hangulatos, tiszta, kulturált panzió. A szobák hangulatosak, elfogadható, felújított állapotban vannak, praktikusan kialakítottak. Nyugodtan lehet választani ezt a szálláshelyet.

Hol?

Szuper az elhelyezkedése a városközpontban (óvárosban, innen jön a panzió nevében a storico, azaz történelmi). A közvetlen környék viszonylag nyugis. Maga az épület egy kicsi utcában van.
Nem árt tudni, hogy az egész óváros gyalogos övezet, tehát a panzióhoz nem tudunk autóval eljutni (amúgy lépcsőzni kell). Ezért előbb kell találni parkolóhelyet az óvároson kívül és aztán onnan vinni a cókmókot a szálláshelyig. A panziótól kb. egy kilométerre van egy parkolóház. Egy napra 16 euró.
3 percre van egy piac. Gyalog 15 percre van a tó.

Milyen?

A panziót is magában foglaló ház (műemléképület) bejárata nem annyira csinos (és jó illatú), a lépcsőház kissé komor, de aztán tovább haladva javul a kinézet, belül szépen kialakított. Sokat kell lépcsőzni, mert nincs lift. A panzió a negyedik (vagy ha úgy vesszük a harmadik) emeleten van. Csaknem valamennyi szoba egy szinten van.

Szobák:

A szobák kényelmesek, ízlésesen dekoráltak. A tisztaság rendben van, bár lehetne alaposabban is portalanítani. A nem igazán modern fürdőszobában hiányoznak az akasztók. Hajszárító nincs. A szobák hangszigetelése nem igazán erős. Az ágy kinek kényelmes, kinek nem annyira. Éjszaka nyitott ablak mellett nem biztos, hogy nyugodtan lehet aludni, mert azért kint nincs totál csend (de nem is zajos).

Szolgáltatások:

Aranyos, rokonszenves, vicces a vendéglátó pasi (angolul kevéskét tud). A személyzet barátságos, előzékeny.
Kutyát is hozhat a vendég. Nem mindig és minden szobában működik zavartalanul a wifi.

Ellátás:

A reggeli kitűnő, változatos, finom (helyben sütött édes sütemények). Ez nagy szó Olaszországban, ahol az olaszok nem esznek tartalmas reggelit. Na, azért a választék itt sem nagy.
Maga a reggeliző hely kellemes légkörű, stílusos. Nem minden vendégnek felel meg, hogy a reggeliztetés csak komótosan fél kilenc és kilenc között indul be.

2017. július 27.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon