ÚTIKRITIKA.HU / Ventimiglia


hirdetes

útikritikák


Ventimiglia

Ventimiglia dióhéjban | Vélemények | Szállás | Étkezés és vásárlás | Látnivalók és programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

b. a. fotója

Ventimiglia dióhéjban

  • Ventimigilia egy 26 ezres kisváros Liguriában, az olasz-francia határon.
  • A városnak van egy új és egy régi (történelmi) központja. Az új városközpont és a tengerpart a pályaudvartól délre van, míg az óvároshoz a folyót keresztezve lehet eljutni, a pályaudvartól nyugati irányba, felfelé. A ,,felső óvárost Ventimiglia Alta-nak nevezik.
  • Ventimiglia autóúton 1258 kilométerre van Budapesttől. Ebből 1222 kilométer autópályán lehet megtenni. Megállás nélküli autózást feltételezve az utazási idő kb. 12 óra 45 perc.
  • Ventimigliának nagyon aranyos középkori óvárosa van, ami nem túl turistás. Az a jó benne, hogy a helyi lakosok teszik mozgalmassá és hitelessé. Az óváros legmagasabb pontjáról csodálatos kilátás nyílik a strandra.
  • Nyáron jót lehet strandolni Ventimiglia tengerpartján.

Kati fotója

Látnivalók és nevezetességek:

  • Egy 2. századi római szinház maradványai és a régi városfal nyomai
  • Egy 12. századi gótikus dóm
  • A régi Albintimilium romjai a modern városrésztől keletre, kb. 5 kilométerre található a Nervia-síkságon.

Vélemények

Jön!

Szállás

Ajánlott szállodák:

1 csillagos: Bed and Breakfast Romantic Casa Lorenzina

2 csillagos: Hotel Calypso

3 csillagos: Hotel Sea Gull, Villa Eva Hotel

Parkolás

Ventimiglia városában több parkolóház és mélygarázs is található. Az egyik legnagyobb parkolóház a városközpontban található, az alábbi címen:

Garage della Stazione
Piazza della Stazione, 18100 Ventimiglia IM,

Ez a parkolóház közel van a vasútállomáshoz és a városközponti piachoz, és rendelkezik fedett parkolóhelyekkel, illetve nyitott területekkel is. Az árak változóak, attól függően, hogy mennyi időre parkolsz és melyik részen parkolsz.

Ezenkívül a városban számos más parkolóház és mélygarázs is található, például a Sottoportico Garibaldi parkolóház és a Piazza Roma parkolóház.

Étkezés és vásárlás

A pályaudvaron belül van egy svédasztalos étterem, ami elég jó. Minőségibb vendéglők az óváros parti részén vannak, pl. a Pasta & CBasta.

Valamint ajánljuk:

Trattoria dei Pani: Ez a vendéglő kicsit távolabb található a városközponttól, de érdemes meglátogatni, ha autóval utazol. A helyiek gyakran ide járnak, mert az ételek frissek és háziasak, és az árak is nagyon kedvezőek. Ajánlott kipróbálni az ételeik közül a friss tenger gyümölcseit és a húsételeket.

Trattoria Porta Nizza: Ez a kis vendéglő található a városközpontban, közel a városi piachoz. Az ételek háziasak, a kiszolgálás barátságos, és az árak is kedvezőek. Ajánlott kipróbálni a különféle tésztaételeket és a húsételeket.

Osteria del Convento: Ez a hely egy kicsit elegánsabb, de még mindig megtalálhatók itt az autentikus olasz ételek. A helyiek gyakran ide járnak, és az ételek minőségi alapanyagokból készülnek. Ajánlott kipróbálni a tenger gyümölcseit és a friss tésztát.

Ristorante il Giardino: Ez a vendéglő az olasz és a francia konyhát keveri, és különféle hal- és húsételeket kínál. A helyiek gyakran ide járnak, és az ételek minőségi alapanyagokból készülnek. Ajánlott kipróbálni a halételeket és a salátákat.

---------------------------------

Piac: A városban található piacot a Piazza della Costituzione területén tartják minden pénteken, reggel 8 és délután 1 óra között. Itt friss zöldségeket, gyümölcsöket, húst, halat, olajat, sajtot és sok más helyi terméket lehet vásárolni.

Boltok: Általában a boltok a városközpontban hétfőtől szombatig 9 órától 12:30-ig, majd délután 3:30-tól 7:30-ig tartanak nyitva. Vasárnap általában zárva tartanak, de turisztikai szezonban (júniustól szeptemberig) az üzletek vasárnap délután 4-7 óra között nyitva tartanak.

Látnivalók és programlehetőségek

Ventimiglia Alta

Péntekenként nagy piacot tartanak jó hosszú szakaszon a Passeggiata Cavalotti-n (sétányon) az új városrészben. Az áruk között feltehetően sok a csempész vagy hamisított márkás áru, ruházat. Péntekenként a nagy piac miatt nehéz leparkolni a városban, főleg a sétány környékén. Vasárnap kivételével nyitva van a város fedett piaca, ahol nagy választékban vehetők halak, húsok, friss zöldségek, gyümölcsök, helyi vagy regionális házi szószok és lekvárok.

Strandok

Le Calandre strand: Ez a strand a városközponttól délre található, és egy kellemes homokos tengerpart. Az előnye, hogy könnyen megközelíthető a városközpontból, valamint a számos étterem és bár, amelyek a part mentén találhatók. Hátránya, hogy a strand a vasút mellett található, így lehet, hogy zavarhat a vonatok zajának.

Lecciona strand: Ez a strand a város északi részén található, és egy nagy homokos tengerpart, amely sok helyet kínál a napozásra és a strandolásra. Az előnye, hogy sok hely áll rendelkezésre, és nincs túlzsúfoltság. Hátránya, hogy nincs közvetlen közelében éttermek vagy bárok, így érdemes ételt és italt hozni magaddal.

Balzi Rossi strand: Ez a strand a város déli részén található, és egy kis homokos tengerpart, amely a sziklák közelében található. Az előnye, hogy csodálatos kilátás nyílik a sziklákra és a tengerre, és lehetőség van a búvárkodásra és a sziklamászásra is. Hátránya, hogy nehéz megközelíteni, és nincsenek kényelmi szolgáltatások a közelben.

Bordighera strand: Ez a strand a város déli részén található, és egy kellemes homokos tengerpart. Az előnye, hogy számos étterem és bár található a közelben, és könnyen megközelíthető a városközpontból. Hátránya, hogy a strand néha túlzsúfolt lehet.

Calandri strandja - l. m. fotója

Olvasmányos linkek

"Ventimiglia, a francia-olasz határon helyezkedik el, tipikus olasz kisváros, Nizzából egy órát vonatozva ott is vagyunk. 55.000-en lakják. Nagy, és szép árukkal teli zöldség/ gyümölcspiacra érkezhetünk az állomásról lesétálva a part felé, ami minden nap nyitva van. A parton viszont csak péntekenként van piac, ahol ruhákat, kiegészitőket, ételeket is kinálnak eladásra. Ez nem olyan mint a Cannes-i piac, de azért időtöltésnek, nézelődésnek megfelel.Ha ezt meguntuk, egyből fürödhetünk is, a part szép, tiszta, kavicsos, számos étteremmel. Parkolni nagyon nehezen lehet főszezonban, ezért mindenképp a vonat igénybevételét ajánlanám. " forrás

v. p. fotója

Fotóegyveleg

b.a. fotói

Misi fotója

l. l. fotója

 

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon