ÚTIKRITIKA.HU / Olasz adriai part / Bibione


hirdetes


útikritikák


Olasz adriai part / Bibione

Bibione dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos tanácsok | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

a. z. fotója

Bibione dióhéjban

 • Bibione Budapesttől autóúton 645 kilométer távolságban van. Ez - megállás nélküli utazást feltételezve - 6 óra 20 perces vezetést jelent. E távolságból 597 kilométeren autópályán vezethetünk. Egy irányban a költség (üzemanyag, matrica) 98 euróra becsülhető.
 • Bibione nyaraló város Caorle és Lignano települések között található. Kb, 3 ezer állandó lakosa van. A legtöbb nyaraló: német, osztrák, holland, belga, cseh, magyar és lengyel. Nyáron a helyi lakosság létszámának negyvenszeresét kitevő külföldi és belföldi strandoló sereglet tartózkodik itt egyszerre.
 • Nyaralók május és szeptember között jönnek. Ezen kivül holtszezon van, amikor a boltok zárva vannak.
 • Bibione egy viszonylag új keletű város s így műemlékeket hiábavaló keresni. Van egy modern templom (Santa Maria Assunta), egy főtér (Piazza Fontana és egy világítótorony (Faro di Punta Tagliamento).
 • Bibione városrészei: B. Lido dei Pini, Bibione Pineda, Bibione Spiaggia és Lido del Sole. Ezek közül a Lido del Sole a legnyugisabb, és még ilyen a Lido dei Pini is.
 • A város lényege: a tengerparti nyaralás. Ehhez egy kb. 10 kilométer hosszú, széles, finom homokos partszakasz áll rendelkezésre. A tengervíz lassan mélyülő, s ez príma a kisgyermekes családok számára. Szép tiszta a tenger. Nagyon vigyáznak, hogy elkerüljék a tengervíz szennyezettségét.
 • Velence csupán 90 kilométerre van.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Bibione Pinedában a Maxim nevű hely pizzája és az Europa de Sole fagyizói
 2. A Launa Park előtt a keddi piac, amelyen ruhacuccok, strandholmik mellett legalább halakat, sajtokat és olasz szalámit is árulnak (reggel fél nyolctól délután kettőig)
 3. Pineda városrész, ahol ugyan sok épület van, de szép zöldövezeti környezetben
 4. Tényleg a városban nagyon tudatosan gondoskodnak a gyermekbarát jellegről, pl. sok játszótér, trambulinos játékok
 5. Igazán hosszú kiépített kerékpárúton lehet bicajozni
 6. Tuti átlátszó a víz, jól láthatod a lábujjaidat

Nem tetszett

 1. Amikor a forró homok baromira égette a talpamat
 2. Nyáron a sok szúnyog
 3. Az éttermi választék unalmasan azonos szinte mindenhol.
 4. Ugyan biztosak lehettünk abban, hogy lesz napozóágyunk, de hozzá kellett szokni a nagy strandtömegben az eligazodáshoz, a számrendszerhez
 5. A főszezonban az irtó nagy strandoló tömeg

Már június végén sincsenek kevesen - k.r. fotója

Vélemények

Bibionéban mindenhol ingyenes a strand, csak a napernyőért kell fizetni. Foglalás egyszerű a bibionespiaggia oldalon. A parton is le lehet telepedni bárhová, de csak pokrócot rakhatsz le, és csak a kis oszlopok vonala előtt. (2023)


,, A keddi piacot ne hagyjátok ki a vidámpark parkolójában van kedd délelőtt. Egy " negatívum" ne várj átlátszó kék tengert. A világítótornyot ne hagyjátok ki, de oda a parkolótól kerékpárral és víz legyen nálatok. Azonkívül a Bibione-i strand végénél van egy lagúnás rész, lehet sok kagylót gyűjteni." (2021)


"Bibionéban voltunk. Nem igazán tetszett sajnos, iszonyúan turistás, talán a Pineta negyed kellemesebb.

Az apartmanok alapvetően szépek és ízlésesek voltak.

A főtéren épp akkor volt viszont egy borfesztivál, az kimondottan jól szervezett és érdekes volt. Velence és a szigetek, illetve Verona viszonylagos közelsége pozitívum. Július elején voltam, nem volt még akkora tömeg, hogy élvezhetetlen legyen a nyaralás.

A hőmérséklet már jó volt, jó meleg volt már akkor is, a víz hőmérséklete kellemes, a szolgáltatások a megszokottak, semmi extrát nem tudnék kiemelni.

A közbiztonság teljesen rendben van. A tengerparttól viszonylag messze eső, kellemes apartmanházban voltunk, saját kis kerttel, szuper medencével, szép környezetben. Nem igazán találkoztam helyiekkel, hiszen a boltokon, közérteken kívül szinte csak turistákat láttunk. Az eladók viszonylag kedvesek voltak. Van egy kis vidámpark, ami a gyerekeknek nagy attrakció lehet. Mint már említettem, Velence, a szigetek és Verona 1-1 nap alatt meglátogatható."

Bibione előnyei és hátrányai?

 • Előny: a már említett városok közelsége, kellemes apartmanházak, a tenger közelsége.

 • Hátrány: nagyon-nagyon turistás, nincs igazán hangulata...

(Eszter, 2016)


,, Tényleg semmi extrára ne számítsátok, ez egy tipikus üdülőváros, vidámparkkal, tengerparttal, éttermekkel, víziparkkal... Mindössze két látnivaló akad a turistavároskában, az egyik a part mentén álló világítótorony, a másik pedig egy csodálatos harangjátékkal szolgáló templom. Mivel azonban Bibione Pineda részében található a kikötő, akár hajóval is átjuthatunk Velencébe. A helyi turistainformációs központban be is fizethetünk egy hajóútra (24 euró/fő), de akár busszal is átmehetünk, igaz, ezt 40 fokos hőségben senkinek nem ajánlanám.  " forrás


Nagyon helyes kisváros, mini Velence. Vízimalommal. Nagyon kellemes egy kis reneszánsz városnézéshez.


Bibione nem egy érdekes hely ha szeretnél nevezetességeket is látni. Bibone arra van kitalálva hogy strandolj ,egész nap este sétafikalj és költsd a pénzed.

Ami van: vidámpark, keddenként a vidámpark előtt nagy piac. Van egy világító torony ahová el lehet sétálni és ennyi. Delfin volt már arrafelé de nem ott ahol a túristák vannak. És csak hajóról lehetett látni szóval... ki tudja.

De ha akarsz valami pluszt a pancsi mellé akkor Velence kb 1 óra/talán kicsit több/. Lignanoban van pár dolog pl. Kis állatkert, aqupark. Ha autóval vagytok ezek nem nagy távoliságok. Ha pl busszal mentek akkor sincs para mert szinten a vidámparknál van a pályaudvar szóval tudtok töegkozlekedni is. 😊 kaja változó de még jókat is tudsz enni ne aggódj. (2023)


Bibionéra azért esett a választásunk, mert rengeteg bicikliút (és gyalogút) indul innen. Szezonon kívül igazán remek desztináció Gradoval és Caorléval egyetemben. Nincs tömeg, ingyenes a parkolás május 1-ig, és áprilisban már az éttermek többsége nyitva van.
Gyerekekkel is ideális a környék, mert a sík terepen külön kiépített aszfaltos kerékpárutakból, alacsonyabb rendű gyérforgalmú utakból és köves, de jelölt bicikliutakból álló hálózat szövi át itt az Adriai-tengerbe torkolló folyóvizek környékét.
Az élővilág pazar: dús növényzet, virágok, vadállatok és a madárlesők Mekkája.
Mi láttunk vidrát, fekete hattyút, vaddisznó nyomokat, Dani meg a húsvéti nyuszit is megpillantotta és végigkerekeztünk vagy 500 fából álló tengeri fenyő boltív alatt. Az egyik erdei részen tábla figyelmeztet az március-áprilisban a fákon burjánzó és onnan esetleg lepotyogó búcsújáró lepke lárvákra. Érdemes neten utánanézni, hogy a gyerek (vagy kutya) véletlenül se akarja ezt a cuki kis szőrös, ám mérgező tüskékkel ellátott hernyót megsimogatni. Elkerekeztünk a nádtetős halászkunyhókig, amik most szépen felújítva, hangulatos hétvégi házakként funkcionálnak. Így csak kívülről lehet őket megnézni, de így sem mindennapi látvány!
Ha erre jártok, feltétlenül biciklizzetek vagy sétáljatok el Bibionéban a világítótoronyig. Szuper kis, parkon átvezető, majd pallós út visz a part mellett a belvárosból a toronyig, (onnan meg persze még tovább erdőn-mezőn keresztül). (2023)

Odajutás

Szállás

"A szállások között tényleg találhattok igazán igényes apartmant, de jó áron. Mi közvetlenül a tengerparton Lido del Sole negyedben foglaltunk egy háromszobás, első emeleti, tengerre néző, kéterkélyes apartmant. Egy hétre 180 ezer forintot fizettünk (sztornóbiztosítással együtt) a hatfős lakásért, ezenkívül 100 euró kauciót kell fizetni a kulcsátvételkor, valamint idegenforgalmi adót.

Kérhettek takarítást a turnus végén, de ti magatok is kitakaríthatjátok az apartmant az utolsó este, ezzel 30-40 eurót spórolhattok. Ha inkább szállodába mennétek, akkor a parton számos olcsóbb hotelt találhattok, 20-25 ezer forint/éj/fő áron. De nagycsaládosok vagy baráti társaságok a parttól távolabb családi házat is bérelhetnek. )" forrás

Ajánlott hotelek, apartmanok (2024)

vista.hu/europa/olaszorszag/veneto/bibione

Szállodák:

 • 3 csillagos: Hotel Golf , Residence Le Zattere , Hotel Astoria , Hotel leonardo da Vinci , Hotel Amburgo , Hotel Danieli Bibione
 • 4 csillagos: Mediterranee Family Hotel&Spa , Hotel Parigi , Hotel Bellevue , Royal , Hotel Bembo , Laguna Park Hotel ,
 • 5 csillagos: Savoy Beach Hotel&Thermal Spa ,

Apartmanok: Aparthotel Holiday , 

--------------------

Nem ajánlottak: Calycanthus Villaggio , Villaggio I Girasoli , Costa Rica Bibione Eco Resort , Residenza delle Terme , Villagio Lido del Sole

Étkezés

Nagyon sok helyen kínálnak a pizzériák giga méretű, családi pizzát, amivel akár 6 fő is jól lakhat. Az ára 10 és 15 euró között mozog.

2023: Pizza 7€-tól tengeri cuccok 12€-tól, üdítő 2€-tol, Aperol a parton 3-4€.😁Sziesztáznak délután, akkor csak pár hely van nyitva.

Családi pizza 12-16 euro. Szelet pizza 2,30-2,80. Tömve vannak a vendéglők, este, mindenhol hosszú sorok

A sétálóutcában van a Cadillac nevű burgeres:  nagyon jó hambik, korrekt áron, nem bírod megenni akkora. (2023)

Vásárlás

Bibione kellős közepét Spiaggia-nak hívják. Itt van Bibione főutcája, a Viale Aurora, ami egy bevásárlóutca, késő estig nyitva tartó boltokkal.

2023: Az Orsa Maggiore es via Monticano sarkán van egy Ildi nevű diszkont. Ott mindent lehet kapni, a legjobb az árakon.

Csütörtökönként 18.00-23.30 óráig kézműves piac Bibione Lido del Sole-n.

Minden kedden délelőtt nagyvásár van. Ajándéktárgyaktól kezdve ruhákat, cipőket, táskákat, stb. nagy mennyiségben árulnak.
Zöldségféléket, gyümölcsöket, sajtokat, különleges olasz élelmiszereket, stb. is lehet vásárolni. 11-12 óra között a gyümölcsöket jóval olcsóbban adják.

A keddi és csütörtöki vásárt ki ne hagyjátok!


"Bibione-i piac: keddenként van a vidámpark előtt. Hát ott minden van, kínai piac de azért egy fokkal magasabb kvaliti mint itthon. Tényleg láttam klassz dolgokat is: ruhákat, kiegészítőket, sálakat, gyerekholmikat... Jó minőségben és kb. magyar áron, de olyan dolgokat amiket itt nem árulnak. Amit viszont érdemes az egyértelműen a bőráru. Csodás kabátok, dzsekik, övek, kesztyűk, pénztárcák…. egy térdig érő finom barna bőr kabát pl 99 euró és tuti még lehet alkudni is. Különféle színekben fazonokban... Ami itt a Westendben van, az bóvli ahhoz képest.

Ajándékok: hűtőmágnes 1-2 euró körül van, de az igazi kincsesbánya a már említett Winner élelmiszerbolt. A tészták tömkelege, 1000 féle forma, színesek, gluténmentesek is, különböző márkák guszta csomagolásban. De sajtokat is megéri megnézni, pl.: parmezán és társai többféle kiszerelés és olcsóbb mint itthon. Paradicsomlé, olasz limoncellos, kávés kekszek krémes töltelékkel. ( A szalámi, sonkafélék és húsok azért elég húzós árban voltak. ) Ó igen, és a keddi piacon is sok jó cucc van –ruhák, edények, apróságok, de emellett zöldséges, kézműves élelmiszer része is van, sajtokkal, szalámikkal, gyümölcsökkel, halakkal...(2015)" forrás


,, Piac amely minden város tükre ahol a olasz kofa veszekszik és kinàl minden földi jót az arra járónak Bibionéban a piac minden kedden reggel 7kor 13 óráig tart nyitva.Itt minden megtalálható :zöldség gyümölcs halas sajtos szalámi árus ,a cipő és ruházati cikkek nem érdemes kihagyni mert ha nem mész nem kóstolsz bele az igazi Italiába." forrás

Szórakozás

Vanilla Club: A Vanilla Club Bibione legnagyobb és legnépszerűbb éjszakai klubja, ahol a DJ-k élő zenét játszanak, és szórakoztató rendezvényeket tartanak.

Kursal Club: A Kursal Club egy szórakoztató klub és étterem Bibione központjában. Az élőzenés előadások és a DJ-k itt is megtalálhatók.

Bambyino Beach Club: A Bambyino Beach Club Bibione tengerpartján található és tökéletes választás lehet egy nyári éjszakára. A bár kényelmes teraszokkal és a tengerre néző kilátással rendelkezik.

Red Club: A Red Club egy elegáns klub Bibione központjában, ahol a DJ-k és a vendégfellépők élőzenével szórakoztatnak.

Seven Apples: A Seven Apples egy modern és stílusos éjszakai bár, amely kiváló választás lehet egy lazító estei italozáshoz és szórakozáshoz.

Egyéb hasznos tanácsok

 1. Wifi ügyben két megoldás van: A BibioneWifi, ami csaknem az egész városban elérhető. Hozzáférést a helyi trafikokban lehet vásárolni. Van még a BibioneNet, ami azonban csak a Lido del Sole városrészben használható. A Vivaldi utcánál lévő ugrálóvárnál lehet előfizetést venni. (Két órás jegyet, de akár 1 hónapos bérletet is lehet váltani.)
 2. ,, Kerékpár út amellyel egész Bibione bejárható nagyobb részt közvetlen a tengerpart mellett bringázhattunk és aki kalandvágyóbb bringó tekerő vagy elektromos változatát is kipróbálhatja." forrás
 3. Bibionéban a csapvíz iható, sőt még jó is az íze. 

Strandok

Tilos a dohányzás a Bibione Beach-en, azaz csak kijelölt helyen lehet.

Bibione partján az alábbiak a fő strandok:

Seven Beach

Viszonylag nyugis strand, játszótérrel, jó felszereltséggel.

Kokeshy Beach

Van strandbár, teniszpálya, egyéb sportolási lehetőségek, vitorlázásoktatás

Shany beach

Van strandbárja. Esténként parti diszkó.

Pinedo Beach

Jó étkezési lehetőségek, élőzene.

+ Spaggia di Pluto

Ez egy kutyás strand 300 méteres partszakaszon. Az ebek azonban csak akkor mehetnek be a tengerbe, ha valamilyen jelzéssel, chippel el vannak látva.

A kutyás strand mellett, a világítótoronyhoz közel van egy pici partrész, ahol ingyenesen lehet strandolni.

,, Spiaggia di Pluto kutya strand az 1 szektorban található és amely minden négylábú álma hisz itt kis kedvenceink mindent megkapnak bele értve saját kutya napózóágyat és itató tálkát és kedvükre fürödhetnek,akinek kutyája van ki ne hagyja ezt a kutya jó helyet és ahol még elsönként Olaszországban kutyafagylalt is kapható..Itt végre nem lesz kutya melegü(n)k!A strandjegy felhasználható csak a kutyusra rá kell fizetni." forrás

Egyéb hasznos tanácsok

Belépő nincs. A telepített napernyők mögötti részre tehetsz törölközőt és akár saját napernyőt stb. A telepített napernyők és a víz közé pedig csak törölközőt. A telepített napernyős részre pedig nem lehet.

"Nem ülhetünk oda, ahová szeretnénk! Számos apartman és hotelszoba árában benne van a strandszerviz (egy napernyő, két napozóágy használata a parton) ára. Ilyenkor a kulcsátvételnél egy kis jegyet kaptok, amit a szállásotokhoz legközelebbi partrész „strandkapujában” beválthattok. Általában az első 4 sor kivételével adnak helyeket ezekre a jegyekre, és nincs más dolgotok, mint megkeresni a partszakaszt, és a napernyőn figyelni a számokat, hogy megtaláljátok azt a helyet, ahol hűsölni fogtok a következő egy hétben. Ha a szállásotok árában nincs benne strandszerviz, úgy 100 eurót kell fizetnetek érte a kasszánál egy hétre.

Tudom, hogy mindenki szeretne hét nap alatt csoki-barna lenni, de itt tényleg érdemes betartani azt a szabályt, hogy déltől délután négyig nem fekszünk a napon vagy az árnyékban. Inkább reggel kilenctől délig, és délután négytől este nyolcig strandoljatok, mert egyébként hamar úgy fogtok kinézni, mint egy jól megpirult grillcsirke. A tengerpart Bibionéban alapvetően nyugis, biztonságos, egyetlen idegesítő tényezővel kell számolni: az óbégató, rámenős, vastag garbós árusokra, akik a helyi kínai butik gagyi termékeit próbálják rásózni a strandolókra. Van a bizsus, a kókuszárus, a sárkányernyőárus, a napszemcsis, a törülközős..." forrás


Az irodákban kapott strandjegyet a tengerparton lehet beválltani a –Cassa- Pénztár feliratú kék szinü pavilonokban illetve az apartman lefoglalásakor az elöleg elküldése után az irodáknál a strandbonusz scanner segitségével e-mailben a Vendég kézhez kaphatja és a strandjegyen található kódszámok segitségével közvetlen le is foglalhatja interneten keresztül a napozóernyöt.

-Smoke Free- a tengerpart egyes részein tilos cigarettára gyújtani,nos sokan szörnyülködnek de a szezonban több mint 25 millio cigaretta hulladék gyülik össze amely nem beszélve arról ,hogy káros (az egészségre )gondoljunk bele a tengerpart Mindenki és mindenkinek joga van egészséges levegőt belélegezni igy Bibionei tengerparton elsőként Olaszországban megtiltották a cigarettázást(hasonló intézkedés eddid csak Amerikában Kaliforniában történt idáig)" forrás


,, Orvosi ügyelet minden nap 24 órában Via Maya.A rendelés és a betegvizsgálatot ki kell fizetni minden esetben független az otthon kötött biztositástól,a nyugtát(számlát ) jól el kell tenni mert otthon a betegbiztósitonal az összeg beváltható.

Ha kifogy a gázpalack kérem hívja az irodát(olasz partner irodát) a gáz palackot csak az iroda nyitvatartása idején viszik ki .Az olasz törvények szerint csak egy erre szakosodott cég cserélheti ki a gázpalackot amely általában reggel 9töl 12:30 ig és délután 16tól 19 óráig történik.

Ha ki megy a biztosíték az apartzmanban (előbb kérem kapcsolja le az összes kapcsolót a lakásban a vízmelegitő boilert is bele értve),menjen le a földszintre minden ház rendelkezik központi kapcsolóval itt meg kell keresni a kulcs szerinti számot és visszakapcsolni a lakás biztosítékát." forrás


A napernyők után a világítótorony ( Faro) felé van olyan rész ahol kutyával is nyugodtan lehet fürdeni is , a napernyőknél csak Ti lehettek , kutya nem .Spiaggia di Pluto is kutyás strand , de ott fizetni kell (talán 40 euro /nap.


Ne vigyetek napernyőt, aztán ha mégis meggondoljátok magatokat; akkor kint is annyiért tudtok venni, mint itthon.

Programlehetőségek

A világítótorony nem nagy szám, viszont az oda vezető út gyalog, vagy bérelt biciklivel is fantasztikus.
Nekem nagyon tetszett még a templom. Különleges üvegmozaikos belülről, nincs messze a belvárostól

Luna Park Adriatco


,, Luna Park-Vidámpark Via Orsa Maggiore :Minden nap nyitva este 18tól 24 óráig (belépöjegy ára változik attól függöen,hogy milyen játékot probálunk ki. Kihagyhatatlan hely…

Bibionei vonat

,, Férjem aki egy régi nyaralás alkalmával közölte: Megyünk Vonatozni drágám?Addig egész jól szórakoztam de ez már nekem is fárasztó volt igy mondtam is neki :

-Ne jópofizál nekem nincs itt Bibionéban semmilyan kisvasút ..

Egészen addig morogtam az én imádott férjemnek amikor a Piazza Fontana téren egy vonat sipolást hallottam és elsuhant mellettem egy kisvasút…Bibione tényleg nem rendelkezik vasutvonalal hisz a legközelebb található vasútállomás a Latisana kisvárosban található innen 15 km-re ,de nosztalgia “kisvasúttal”, ami tulajdonképpen egy kisbusz, bejárhatjuk Bibione-t nemcsak gyerekeink örömére." forrás

Olvasmányos linkek

"Klassz homok, napernyősor, tiszta, rendezett, sok wc, amit takarítanak. A víz elsőre hűvösnek tűnt, de kellemes volt, a gyerekek egy hétig benne voltak. A problémát a sok árus okozta, rengetegen voltak, pedig még június utolsó hete nem is főszezon. Árulnak órát, szemüveget, láncot, hajat fonnak, masszíroznak…..és amikor már egy percenként lép oda valaki hozzád és mondod hogy no thanks, iszonyatosan frusztráló . Szerencsére még a vízbe nem mennek utánad. Amúgy ki van írva, h az illegális árusítás tilos és nem csak az árus hanem a vevő is bűncselekményt követ el és 500 euróra bűntethető….. sajna nem ellenőrzik. (2015)" forrás

Fotóegyveleg

b.m. fotója

b. r. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon