ÚTIKRITIKA.HU / Olasz adriai part / Jesolo


Olasz adriai part / Jesolo

Jesoloról dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett|Vélemények|Odajutás|Szállás|Helyi közlekedés|Étkezés| Vásárlás| Szórakozás|Egyéb hasznos információk| Strandok| Látnivalók|Programlehetőségek| Programok gyerekeknek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg


Jesoloról dióhéjban

A Piazza Aurora számít Jesolo központjának.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A végtelen hosszúságú (14 km) fő promenádon sétálni és egyszerűen bámulni az embereket, a sokaságot

2. a Piazza Bresci a látványos homokszobrokkal

3. Érthető módon elképesztően sok, csábító fagyizó

Nem tetszett

1. A strandon a feka mozgóárusok idegesítőek, és még idegesítőbb az árukészletük unalmas egyhangúsága (napszemüveg, őv, kézitáska)

2. A Lido nyaralókat megcélzó legalább száz boltjában a választék túlságosan hasonló

3. A Dinó múzem uncsi volt, még a gyereknek is

Vélemények

,, Jesolo szép volt, de turista város és akárhogy is néztem a számtalan turista között nem igazán találtam meg a boltokba belépve a hangos CIAO-n kívül az olasz mentalitást. " (CHV)

Odajutás

Lido de Jesolo közúton 691 kilométerre van Budapesttől. Megállás nélküli vezetést feltételezve ez egy kb. 7 órás út. A távon 642 kilométeren az autópálya kénylemét élvezhetjük.

Szállás

Ajánlott szálláshelyek (2021):

                 

3 csillagos: Caravelle ,Domino Suite Hotel , Bolivar , Frank ,

4 csillagos: Hotel Luxor & Cairo , Hotel Orient&Pacific , Hotel Cesare Augustus , Oxford , Baia Del Mar Suite , Byron Bellavista ,

Victoria Frontemare ,

5 csillagos: Almar jesolo Resort&Spa , Falkensteiner Hotel&Spa Jesolo ,

------------------

Nem ajánlottak: Hotel Astor , Hotel Miami , Hotel Antille&Azzorre , Hotel Harrys , Hotel Vianello , Hotel Helvetia , Hotel Florida ,

Helyi közlekedés

A helyi buszon a menetjegy ára átlagosan 1,30 euró.

Étkezés

Vásárlás

Szórakozás

Egyéb hasznos információk

Strandok

Il Lido

Cortellazzo

Látnivalók

Programlehetőségek

Pista Azzura

gokart pálya

Homokszobor kiállítás

Programok gyerekeknek

Aqualandia

Tropicarium park

New Jesolandia

vidámpark ötven attrakcióval

Olvasmányos linkek

,, Jesoloról nagyon megoszlanak a vélemények. Valaki vagy nagyon szereti, vagy egyenesen hallani sem akar róla. Magam is próbálom kerülni a futószalag szerű turizmus-kiszolgálást. Nem szeretek heringként feküdni a strandon a több ezer ember között és küzdeni a napágyakért. Persze még számos aggodalom felmerül a nyaralásnak ezzel a módjával.

Ha továbblépünk a félelmeinken könnyen felfedezhetjük, hogy Jesolo nagyon jó adottságokkal rendelkező hely. Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy autópályán számunkra egészen könnyen elérhető homokos OLASZ tengerpart. De vannak itt más szempontok is. A víz gyönyörű, kellemes hőmérsékletű, lassan mélyülő, a part végig homokos.

A tengerparton egyébként tökéletesen ki van építve egy sétálósáv, melyről be lehet kukkantani a szállodák medencéihez, és teljes hosszában végigsétálhatunk a lungomare-n. Akár mezítláb, akár babakocsival, akár kutyákkal, ahogyan csak szeretnénk.

Jesolo tökéletes választás ha az ember másra sem vágyik, minthogy pihenjen, napozzon és strandoljon. Lehetőség van a tengerparton sétálni, futni, romantikus estét tartani, kutyát sétáltatni. A Pínea fenyők kellemes árnyékot adva magasodnak az ember fölé, mely szintén tökéletesen adja a mediterrán hangulatot. Ha jókat szeretnénk enni, akkor sem kell csalódnunk. A tengerből kifogott halak, tenger gyümölcsei szinte minden fogásban megtalálhatók, ráadásul prémium minőségben.

Jesolo titka, hogy szezonon kívül kell meglátogatni. Persze van amikor ezt nem lehet megoldani, de ha az ember teheti, akkor csak így érdemes menni. Június legelején (az első 2 hétben) a víz már kellően meleg, nincs még felkavarva. A vendéglátó egységek tárt karokkal várják a vendégeket. A helyiek szívesen beszélgetnek, nem kell rohanniuk rögtön a következő asztalhoz. Olyan barátságos és emberi az egész. Ugyanez elmondható a szeptemberről is. Az időjárás tökéletes a fürdésre, de már gyakorlatilag nincsen senki a parton. Valóban élvezetes az egész és minden természeti adottságot nyugalomban fel lehet fedezni.

A másik nem elhanyagolható szempont ilyenkor, a szálloda foglalása. Erre a szezonon kívüli időszakra azok a szállások is elérhető áron lefoglalhatóak, melyekért a szezon idején egy vagyont elkérnek. (2017)" forrás


,, Jesolo szép volt, de turista város és akárhogy is néztem a számtalan turista között nem igazán találtam meg a boltokba belépve a hangos CIAO-n kívül az olasz mentalitást. " forrás

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon