ÚTIKRITIKA.HU / Olasz adriai part / Porto Santa Margherita


hirdetes


útikritikák


Olasz adriai part / Porto Santa Margherita

Porto Santa Margherita dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

s.g. fotója

Porto Santa Margheritáról dióhéjban

 • Az olasz adriai part felső részén, az ismertebb Caorle városka közelében található Porto Santa Margharita nyaraló település. A tőle északra fekvő Bibione és a tőle délre fekvő Jesolo között kb. féluton van.
 • Porto S. Margheritát Caorletől csupán a Livenza folyócska Adria-tengeri torkolata választja el. A nyaralókkal, hotelekkel, és egyéb szálláshelyekkel zsúfolt, nagyüzemi Caorléhez képest Porto S. Margherita egy nyugis hely. Mivel Caorle csupán gyalogtávolságra van tőle, így az ide szálláshelyet választó nyaralók könnyen és gyorsan át tudnak menni a mozgalmasabb szomszéd helyre. Érdemes is, mert azért Caorle kicsi óvárosa aranyos.
 • Porto S. Margheritában kevés hotel van, annál több apartmanház. Ezen az aloldalon lejjebb jó szívvel ajánlunk is néhányat. Az apartmanházak mellett jellemzőek itt a sorházak és a villák. A sorházakban lévő lakásokat és a villákat olaszok tulajdonolják, de jellemzően inkább nyaralóként, azaz tartósan nem laknak itt.
 • Porto S. margherita népszerű a gyermekes családok és az idősebb párok körében (sok a nagyszülő az unokáival). A település kevésbé való bulizni vágyó fiataloknak és a vízi sportok nagymenőinek. Nekik Porto S. Margherita unalmas, lassú hely lehet. Viszont a kisgyerekek számára van sok játszólehetőség. vidám parkos jellegű hely.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A település hangulatos szíve, és epicentruma, a Marina4 jachtkikötő, ahol kellemes nézegetni a hajókat és kicsit irigykedni
 2. Az autómentes főút, a Corso Genova, ahol lehet kirakatokat bámulni, az embereket mustrálni és főleg fagyizni
 3. Nézegetni a vitorlásokat és a halászbárkákat
 4. Lassan mélyül a tenger, de azért nem kell túl sokáig gyalogolni addig, ahol már úszni is lehet
 5. Érdekes, hogy az olasz kisgyerekek milyen késői órákig kint vannak a szülőkkel az utcákon, a parton
 6. Reggel sétálni hosszasan a parton, amikor még nincs tömeg
 7. Azért van egy-két élőzenés hely
 8. Szolgáltatások tekintetében jól ellátott település, az tuti

Nem tetszett

 1. A traghetto (komp) köti össze Porto S. Margheritát Caorleval, de itt többnyire túl sok az autó (zaj, szennyezettebb levegő)
 2. A fürdőzés nyugalma szempontjából persze hasznos a sok hullámtörő, de valahogy elvesz valamicskét a tenger természetes szépségéből
 3. Nyáron nagyon zsúfolt a strand és alig lehet találni helyet akár egy törölközőnyi méretre (alig lehet sétálni a parton a sok ember és a homokvárak miatt)
 4. Hétvégéken sok belföldi jön ide strandolni, szóval érdemes szombaton és vasárnap valami más programot kitalálni, ha ott van a szálláshelyünk

Vélemények

Odajutás

Porto Santa Margherita Olaszországban, a Veneto régióban található, és Budapesttől autóval nagyjából 800-900 km-re van, attól függően, hogy melyik útvonalon halad. Az út időtartama általában körülbelül 9-10 óra, attól függően, hogy a közlekedési helyzet, a sebességkorlátozások és a határátkelők mennyire forgalmasak.

2023. március benzinár: 1,95 euró

Mint a táblán látható, Velence 66 kilométerre van, Jesolo pedig, 26 kilométerre van, ezektől északkeletre

Szállás

Az alábbiakban néhány fontos tényezőt sorolunk fel, amelyekre ügyelni kell a szállásválasztás során:

Az elhelyezkedés: Fontos, hogy a szálláshely megfelelő helyen legyen, közel a városközponthoz, a strandokhoz és az egyéb fontos látnivalókhoz. Így könnyen és kényelmesen eljuthat az összes fontos helyszínre.

A szálláshely típusa: A városban számos szálláshely típus található, beleértve az apartmanokat, szállodákat, kempingeket és magánházakat. Érdemes előre átgondolni, hogy melyik típus lenne a legmegfelelőbb a látogatóknak.

Az ár: A szálláshely ára egy másik fontos tényező, amelyre ügyelni kell. Az árak változóak lehetnek a szezontól függően, így érdemes összehasonlítani a különböző szálláshelyek árait, és előre tervezni a költségvetést.

Az online vélemények: Az online vélemények és értékelések nagyszerű módja annak, hogy megismerjük más látogatók tapasztalatait a különböző szálláshelyekkel kapcsolatban. Érdemes átolvasni a korábbi látogatók véleményeit és tapasztalatait, mielőtt döntést hoznánk a szálláshelyről.

A szálláshely felszereltsége: Az utazóknak érdemes figyelembe venni a szálláshely felszereltségét is, például hogy van-e klíma, wifi, medence, parkoló, stb.

Parkolás

Porto Santa Margherita városában különböző parkolási lehetőségek állnak rendelkezésre a látogatók számára. Az autóval történő parkolás azonban némi kihívást jelenthet, különösen a nyári főszezonban, amikor a város népszerű turisztikai célponttá válik.

Az első lehetőség a parkolóhelyek az utcákon. A városban számos nyilvános parkolóhely található az utcákon, amelyek azonban ingyenesek, de korlátozottak, és gyakran nagyon keresettek. A város központjában és a strandok közelében általában nehéz parkolóhelyet találni a főszezonban.

A második lehetőség a fizetős parkolóhelyek. A városban találhatók fizetős parkolók, amelyek számos parkolóhelyet kínálnak. Ezek a parkolóhelyek általában közel vannak a városközponthoz és a tengerparthoz, és az árak általában változóak lehetnek. A parkolókat különböző módon lehet kifizetni, lehetőség van készpénzes vagy bankkártyás fizetésre is.

A harmadik lehetőség a szálláshelyek parkolói. Ha az utazók szállodában vagy apartmanban tartózkodnak, érdemes előzetesen érdeklődni, hogy van-e parkolóhely a vendégek számára.

Fontos megjegyezni, hogy a parkolás szabályai és árai változhatnak a szezonok és az időszakok alatt, így mindig érdemes ellenőrizni az aktuális feltételeket a helyszínen. Azonban a legjobb módja a parkolási lehetőségek elkerülésének az, ha a látogatók tömegközlekedéssel érkeznek vagy kerékpárral közlekednek a városban.

Étkezés

A Corso Genova sétálóutcában van a legnagyobb étterem és kávézó választék. A Viale Lepanto is tele van bárokkal, kávézókkal.

Imádom...

Vásárlás

A Corso Genován lehet a leginkább vásárolgatni, bár Caorle-ban sokkal nagyobb a választék. A Viale Lepanto-on is sok a bolt.

Szórakozás

Porto Santa Margherita egy csendes tengerparti város, így az éjszakai élet nem olyan dinamikus, mint a nagyobb városokban. Azonban az éjszakai életnek itt is vannak lehetőségei.

A városban számos bár és kávézó található, ahol lehet élvezni egy koktélt, egy italt, vagy egy jó kávét az esti órákban. Ezen kívül a városban számos étterem található, amelyekben ízletes olasz ételeket kóstolhatunk meg és élvezhetünk egy kellemes vacsorát.

A tengerparti sétányon lehet találni néhány diszkót és éjszakai bárt is, ahol lehet táncolni és élvezni az éjszakai életet. A környező városokban, mint például Caorle és Jesolo, számos szórakozóhely található, ahol élő zene, dj-k és más programok is vannak az éjszakában.

Azonban, ha valaki egy nyugodtabb, romantikusabb hangulatra vágyik, akkor a Porto Santa Margherita tengerparti sétányán sétálva élvezheti a csendet, a tenger illatát és az éjszakai égbolt csodálatos látványát.

Egyéb hasznos információk

1. Ha Porto Santa Margherita-ból Velencébe szeretnénk kirándulni, akkor több lehetőségünk is van, ha nem autóval szeretnénk közlekedni.

Az egyik lehetőség a vonat. A városban található Caorle vasútállomás, ahonnan közvetlen vonatok indulnak Velencébe. A vonatok menetrendje változó lehet a szezontól függően, így érdemes előre tájékozódni a vonatok indulási időpontjairól és árairól.

A másik lehetőség a busz. A városban található buszmegállókból közvetlen buszok indulnak Velencébe. A buszok menetrendje változó lehet a szezontól függően, és általában a szezonban sűrűbb az ütemterv. Érdemes előre tájékozódni a buszok indulási időpontjairól és árairól.

Egy másik lehetőség a vízi járművek használata. A városban található a Porto Santa Margherita kikötője, ahonnan hajók és kompok indulnak Velencébe. A hajózás a tengerparti városok között egy nagyon szép élmény lehet, és a város és a tengerparti környezet csodálatos kilátásait is élvezhetjük. Azonban a hajózás ára magasabb lehet, mint más közlekedési módoké.

Porto Santa Margherita-ból Velencébe közvetlen vonatok és buszok is közlekednek. Tömegközlekedéssel utazva a vonattal körülbelül 1 órát vesz igénybe az utazás, míg busszal körülbelül 1,5 órát tart. Autóval kb. 1 óra alatt lehet eljutni Velencébe.

Strandok

A homok viszonylag kellemes. Na, nem karibi minőség. De a tengervíz tiszta, és nincsenek moszatok. A strandok gondozottak, tiszták. Jól felszerelt, és kék zászlós.

A főszezonban a Porto Santa Margherita strandjai általában nagyon zsúfoltak lehetnek, és előfordulhat, hogy nehéz megtalálni egy szabad napozóágyat vagy napernyőt. A strandokon található szolgáltatások, mint a bárok és éttermek is zsúfoltak lehetnek, és az ételek és italok ára is magasabb lehet a főszezonban. Azonban a strandok nagyszerű lehetőséget kínálnak a fürdőzésre, napozásra, vitorlázásra és más vízi sportokra.

Ha szeretne elkerülni a zsúfolt strandokat, érdemes kisebb és csendesebb strandokat keresni a környéken, amelyek kevésbé ismertek a turisták között. Emellett az is fontos, hogy időben érkezzen a strandokra, hogy megfelelő helyet találjon magának és családjának.

Programlehetőségek

Vitorlázás és vízi sportok: A Porto Santa Margherita kiváló hely a vízi sportok szerelmesei számára. Itt lehetőség van vitorlázásra, kajakozásra, búvárkodásra, szörfözésre, vízisízésre és más vízi sportokra.

Természetjárás: A Porto Santa Margherita környékén gyönyörű természeti környezetek vannak, és lehetőség van gyalogtúrákra, kerékpározásra és hegymászásra is.

Az olasz tengerparti város számos szép helyen és útvonalon keresztül elérhető kerékpárral, így lehetőség van a környék felfedezésére. A városban található kerékpárutak és utcák biztonságosak, és lehetővé teszik, hogy a látogatók élvezzék a tengerparti környezetet és a városi látnivalókat.

Az egyik legnépszerűbb kerékpárút a környéken a Veneto Bike útvonal, amely a Velencei-tótól Portogruaróig tart. Az út számos látványosságot és természeti szépséget kínál, és kényelmes kerékpáros utakon keresztül halad át a vidéken. A turisták számára lehetőség van kerékpárok bérlésére a városban, és az útvonalak kiválasztásához helyi kerékpáros térképeket is kapnak.

A corso, azaz a korzó

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

s.g. fotója

Van ilyen föveny is a parton. t.a. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon