ÚTIKRITIKA.HU / Comói-tó & Bergamo


hirdetes


útikritikák


B&B Déco - Torno - vélemény

Olaszország - Comói-tó – Torno - B&B Déco

Lényeg:

Barátságos, igazán olaszos hangulatú panzió, jó helyen. A tisztaság teljesen rendben van. Az ár-érték arány teljesen jó.

Hol?

A panzió közvetlenül a tóparton található. Nem könnyű megtalálni, és csak gyalog lehet megközelíteni. Szóval itt sem tudunk az autóból kipakolva közvetlenül beköltözni. A gyalogos zóna peremén van egy kicsi parkoló. Ott kell hagyni az autót és a lehető legkevesebb cuccot elcipelni a panzióig.
A környék csendes, nyugalmas, csak a templom harangja kondul meg úgy nyolckor. Némi forgalmi zaj azért van.
A legjobb, ha keresünk egy biztos parkolóhelyet és Torno-ból inkább hajóval (vízi taxival) kiindulva ruccanunk ki, hogy felfedezzük a tó szépségeit, látványos, szép helyeit. A tavon közlekedő hajók cuki kis kikötője teljesen közel van.
Torno valójában egy kis falu (legfeljebb városka). Van ugyan három vendéglője is, de amúgy a mozgalmasságért a környező helyekre kell elmennünk. Torno a tó menőbb településeihez képest szerényebb, akár mondhatjuk normálisabb.
Torni lényegében két részből áll. A fenti részen, a Comó és Bellagio közötti közút mellett van a település jobban ellátott része, míg a lenti, tóparti rész csendesebb, kopottasabb, álmosabb.
Összességében azért van sok minden Tornoban: 3 bár, egy pizzéria, egy fagyizó, két templom, két bankfiók, egy benzinkút, néhány vegyes bolt (alimentari) és több kisebb, aranyos tér. Tornóban van persze több szálláshely is.


Milyen?

Az épület kicsit rozzant, hízelgően kifejezve: ódon. Na, nem balesetveszélyesen, csak nem egy régi ház, ami tán csak régebben lett felújítva. (A helyi munkavédelmi vagy tűzvédelmi felügyelet biztos találna kivetnivalókat.). Valamiért éppen ez az ódonság teszi a panziót olyan hangulatos, bájos, autentikusan olasz hellyé.

Szobák:

A szobák tágasak, kényelmesek. A tisztaság nagyjából rendben van.
Az ágymatracok nincsenek a legjobb állapotban. A pótágyak kissé instabil kempingágyak. Az ágynemű minőségi.
Tudni kell! Nincs a szobán belül fürdőszoba. A folyón van privát fürdőszobaként. A panzió honlapja nem hívja fel erre a figyelmet. Amúgy senki nem panaszkodott arra, hogy kényelmetlen lett volna a külső fürdőszobai helyzet.

Szolgáltatások:

Nagyon kedves a vendéglátó család. (Amúgy övéké a helyi kikötői vendéglő is.) A tulaj hölgy prímán tud angolul.
Wifi nincs. Parkolásra a háziak nem kínálnak megoldást. Kb. 300 méterre van parkolási lehetőség.

Ellátás:

A reggeli nagyon jó (gyümölcs, croissant, felvágottak stb.). Élmény a reggelit elkölteni a tó látványával kombinálva. A reggeli helyszíne a Bar Italia a panzió tulajdonosainak vendéglője, ami Torno kicsi, bájos terén (Piazza Giovio) található, a tó partján. Csak kilenctől van reggeli.

2017. július 27.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon