ÚTIKRITIKA.HU / Szardínia


San Teodoro Hotel**** - San Teodoro

Olaszország – Szardínia – Hotel San Teodoro****

Lényeg:
Nagyon tiszta és elegáns hotel. Viszonylag jó az ellátás. A szolgáltatások nem szervezettek tökéletesen (olyan dél-olaszos felületesség). A szobák inkább kicsik, de modernek (a fürdőszobák is).
Az apróbb hibák összessége miatt inkább egy 3 csillagos színvonalat tanácsos elképzelni. Pár éjszakás tartózkodásra megfelelő lehet.
Hol?
Az elszigetelt elhelyezkedése miatt a vendégnek szüksége van bérautóra, mert különben a hotel ingajárati buszának bizonytalan, gyér menetrendjére kell hagyatkoznia mind a strand, mind a legközelebbi város eléréséhez. A hotelbusz 3 euró/főért szállít a strandra.
A legközelebbi szupermarket gyalog 20 percre van, és forgalmas közút mentén kell járni.
A strand autóval 15 percre van a város 10-15 percre. Gyalog ez legalább egy óra.
A Cala Brandinchi nevű strandon a parkolásért óránként 2,50 eurót kérnek el. Alternatíva olcsóbb vagy ingyenes parkolásra a közelben nincs.
Viszont autóval felfedezhetünk a hotelhez legközelebb eső strandnál még szebbeket is, mint pl. a La Cina nevűt, avagy a Costa Esmeraldán a Bianca vagy a La Marinella nevű strandot (strand olaszul: spiaggia – ejtsd szpiádzsá)
A legközelebbi városkába, San Teodoro központjába érdemes bemenni, mert hangulatos.
Milyen?
Mutatós, modern, gondozott szálloda, tán kissé ridegnek is érezhető belső építészettel. Szép a kert.
A medencekomplexum nagyon vonzó és tiszta.
Szobák:
A szobák tisztaságával nincs gond. A szobák egy része felújított. A folyosói lármák gyakran beszűrődnek a szobákba.
Szolgáltatások:
A személyzet nem igazán mosolygós.
A szobákban használható wifiért fizetni kell. A napi 15 euró ezért túlzás. Jó, hogy a hotelben lehet kerékpárt kölcsönözni.
A belső (kerítésen belüli) parkolás drága (napi 12 euró). A külső parkolás ingyenes.
Ellátás:
Mindennap más a választék. Jó, hogy részben szárd specialistásokat is meg lehet ismerni. A pincérek kissé amatőrnek tűnnek. A reggeli olasz viszonylatban egész jó. Friss gyümölcsből lehetne többféle is.
A vacsora három- vagy négyfogásos menüből áll. Van félpanziós ellátás büfé rendszerben is. Sokat kell várni a kiszolgálásra.
Nem igazán jó, hogy a reggeli fél nyolctól csak kilencig fogyasztható. A vacsora pedig, fél nyolctól kilencig, de ez rendben van.
2017. május 5.


« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon